Hogyan tovább? Ki lesz az új köztársasági elnök?

2 perces interjú Németh Szilárd polgármesterrel

Csepel.hu

A Csepel.hu kérdésére Németh Szilárd országgyűlési képviselő a következőket válaszolta:

“Hétfő este arra kértük Orbán Viktor miniszterelnök urat, a Fidesz elnökét, hogy két hét múlva, április 16-án jelöljön új államfőt. Azért döntöttünk így, mert a Schmitt Pál lemondása után tartott ötpárti tanácskozáson meghallgattuk az ellenzék véleményét, amely szerint az ország érdeke egyfelől, hogy rövid időn belül legyen új köztársasági elnök, másrészt viszont az, hogy a jelölt kiválasztásakor kellő körültekintéssel járjunk el.

Ezeket a tanácsokat megfontolva kezdjük meg a szükséges egyeztetéseket. Kíváncsiak vagyunk az ellenzék véleményére, várjuk a javaslatukat, mert érdemi személyi javaslat a hétfő esti ötpárti egyeztetésen nem hangzott el tőlük. Az elnökjelölt személyét illetően semmilyen  találgatásba nem kívánok belemenni. Olyan elnökre van szükség, aki a nemzet egységét képes megjeleníteni és szimbolizálni munkájával és jövőbeni tevékenységével egyaránt”.

Forrás: Csepel.hu

23 hozzászólás “Hogyan tovább? Ki lesz az új köztársasági elnök?” bejegyzésre

  1. Dr. grün szerint:

    “Ki lesz az új köztársasági elnök?”
    Tanakoggyunk csak!
    Az lesz a boldog nyertes, aki egy reggel meghallja telcsóját ti-ti-ti tá-tá-tá ti-ti-ti, megnézi és olvassa:
    Gratulálok! Úgy döntöttem mától Ön (Te vagy) Magyarország államfője! ))) 🙂 (((

    Nagyon egyszerűen kikövetkeztethető, hogy a smitti doktoriját az írta, aki most (nem tudni milyen okból) de kiszivárogtatta!
    Palyánknak nem volt érdeke, tehát csak az írója lehetett az!
    Egyébként a világon eddig megírt doktorik között két egyformát megkeresni elég bonyolult lenne még a zinternet korában is!
    Bezzeg akkor nem firtatták a doktoriját amikor hozta a dicsőséget mint olimpiai bajnok! 🙂

  2. Jeniszej szerint:

    Én és a Faterom nagyon szeretnénk, ha kedves polgármesterünk is felkerülne államfő jelölőlistára.
    Természetesen csak akkor szeretnénk, ha a viseletes sportzakóját lecserélné valami divatos öltönyre, és a hivatalba csokornyakkendőt is kötne, – olyan alkalomhoz illőt.
    A hivatal védelmére kirendelt biztonsági örök cerkója sem volna megvetendő viselet.
    🙂

  3. Jeges mosoly szerint:

    Jó lenne, ha a mi Szilárdunk csinálna is végre valamit, nem csak parádézna.

  4. magyarkikerics szerint:

    grün! Szépen zöldülnek a fák, igaz? Nekem van pár tippem milyen érdekek áldozatául esett SP, de aki látja a fától az erdőt, az már úgyis rájött nem a doktori a lényeg, hanem, hogy eltávolították azt a személyt hivatalából, aki aláírta az új Alaptörvényünket. Mert az EU, és a pénzlobbi hatalmi érdekek szempontjából sok csúnyaság van benne. Ha más írta volna alá, őt kezdték volna ki, így nem SP a lényeg, hogy őt támadják, hanem a mi alapvető értékeinket és elveinket szeretnék megkérdőjelezni, semmissé tenni. És nem rettennek vissza semmilyen módszertől, hogy ezt megtegyék. Most épp ezt vetették be. (Tavaly meg a génmódosított vetőmagot nem génmódosítottként feltüntetve). Mikor, mit.

  5. Dr. grün szerint:

    “A mór megtette kötelességét! A mór mehet!” ))) 🙂 (((

  6. Tóth Kati szerint:

    Hagytuk,hogy a férgek kicsinálják az elnökünket.Szégyen.De ne feledjük,tartsuk szem előtt,hogy ezek a férgek tovább tevékenykednek.Ha továbbra is csak állunk és széttett kézzel nézzük mit művelnek, az egész hazát szét fogják rágni.Emberek ébresztő!

  7. GONDOLKODÓ! szerint:

    Szerintem egészen másért, de arról nem lehet beszélni, de írni sem.

  8. Tóth Mária szerint:

    a cionlibsik, ők rendelték/rendezték el a buktatást, mert hiába “szorgoskodtak”, hogy a kinti elvtársakkal megdöntsék a kormányt,nem sikerült. Hát, ez most sajnos sikerült!

    Kell a termőföld és a vízkészlet. Én is csak azt tudom mondani: ébresztőőőőőőőőő!

  9. Narancsvírus szerint:

    Tóth Kati, a te elnököd világ életében egy csaló, mocskos komcsi volt!

  10. Tóth Kati szerint:

    Kedves narancsvírus!Melyik?A gyurcsányi féle miniszterelnök?Mert az tényleg az,nem volt,most is az!

  11. Kovácsné Ánus Marika szerint:

    Örülök, hogy a Polgármester úr már nem olyan sovány, beesett arcú mint korábban. Tudom, hogy nagyon sokat dolgozik ÉRTÜNK, de legalább az egészsége rendben van!

    Tóth Kati! Ne aggódj, Elnök Úr örökké Elnök marad, ő tisztességből komoly példát mutatott! Melyik komcsi mondott le korábban?

  12. lb szerint:

    “Olyan elnökre van szükség, aki a nemzet egységét képes megjeleníteni és szimbolizálni munkájával és jövőbeni tevékenységével egyaránt” – Javaslom Dr. Sólyom Lászlót, aki az ellenzéki kerekasztal egyik megalakítója, majd az új polgári alkotmányunk egyik megalkotója volt, akit 2005-ben a Fidesz is támogatott és aki 2005 és 2010 között már bizonyított!

  13. Tóth Mária szerint:

    Sólyom mit bizonyított, hogy gyáva, és nem mert átmenni a hídon? Vagy amikor a Zétényi-Takács törvényt lemosta az asztalról? Tényleg bizonyított, hogy komcsi családba nősült be, és ö is az! ennyi.

    “sz@r alak” -a la Szanyi.

  14. Gordon szerint:

    Azért nem kell bántani a Sólyomot.

  15. Gordon szerint:

    A Sólyomot is ütötték verték a ballibsik annak idején (főleg aktív külpolitikája miatt). Sokat járt a határon túli magyarokhoz, eleve bejelentette, hogy elnöki ciklusában fontos lesz számára a határon túli magyarok ügye (emiatt is lett vörös posztó a ballibsik szemében). Ne felejtsük el, hogy 2005-ben csak egy esztendővel voltunk a szégyenteljes 2004. dec. 5-i szavazás után.

    Nem volt “rossz” elnök a Sólyom.

  16. Nyugger szerint:

    Sok alkalmas jelölt jöhet szóba, pl.:
    -Csongrád megye díszpolgára (DT),
    -nyugdíjvédelmi megbízott (SG),
    -a hivatásos alkoholista a keresztényektől (PI), és a többi mind kitűnő ember, az elesettek és a szegények pártolói.

  17. Katka szerint:

    Tóth Mária szerint: Orbánod meg nem benősült, ő maga volt szüleivel a komcsi, besúgó család. Miről beszélsz???? Ja és még a fél fidesz komcsijaidról nem is beszélve!

  18. Katka szerint:

    Gordon szerint: Minden bejött, amiért tiltakozás volt a kettős állampolgárság ellen. Megkapták a szavazati jogot, beleszólhatnak, hogyan éljenek a saját hazájukban a tisztességes magyar emberek.
    Hazudtak Orbánék, hogy nem kapnak szavazati jogot, meg a fene tudja még mi mindent fognak kapni, a dolgozó emberek adójából. Persze könnyű több milliós fizetésük mellett gavalléroknak lenniük.

  19. prof. em. Dr. islander szerint:

    Amúgy valószínűleg Sólyom volt eddig a legjobb államfő.

    De hát….ide “álamfő” kellett!

  20. Dr. grün szerint:

    prof. em. Dr. islander!
    De csak azért mert még nem tudták a zemberek, hogy ki a sitt palya!
    “A zutódok teszik naggyá a zelődöket!” (ősi dakota bölcsesség) ))) 🙂 (((

  21. Jeniszej szerint:

    Én és a Faterom asszonyt is szívesen látna a trónon. 🙂

  22. prof. em. Dr. islander szerint:

    Jeniszej

    mondjuk…őőőő……………Wittner Máriát

  23. "?!" szerint:

    Tájékozódási pontnak ide is beírom az alábbiakat:

    Most olvastam el Orbán Viktor doktori szakdolgozatát.
    (Megtekinthető az orbanviktor.hu oldalon.)

    Az 1987. márciusi dátumú, 82 oldal terjedelmű dolgozat lapjain, Orbán 124 sorszámmal jelöli az idézeteket, amelyek forrásait 9 oldalon sorolta fel a dolgozat végén, további egy oldalon pedig az egyéb figyelembe vett szakirodalmat sorolta fel.

    Schmitt Pálnak érdemes lenne megtekinteni Orbán Viktor dolgozatát, mert akkor talán belátná, hogy neki is azokat a szabályokat kellett volna követnie 1992-ben, mint amelyek Orbán Viktornak az 5 évvel korábban megírt dolgozatára is vonatkoztak!

Itt lehet hozzászólni !