Muki bácsi emlékére…

Csepel.hu

Tisztelt csepeli lakosok, kedves érdeklődők!

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata és a Jedlik Ányos Gimnázium tisztelettel meghívja Önöket 2012. április 3-án az „Emlékezzünk Vermes Mikós Kossuth- díjas tanárra” című rendezvényére.

Program:

14.00 Vermes Miklós utca Csepelen

Az új utcatáblát Német Szilárd, Csepel polgármestere helyezi fel. Helyszín: 1211 Budapest, Vermes Miklós utca (Koltói Anna utca) – Kiss János altábornagy utca sarok.

15.00 A Van de Graaff

Generátortól a termit reakció bemutatásáig –Vermes Miklós kísérleteiből. A látványos kísérleteket Lakó Ferenc fizika tanár mutatja be Németh Szilárd polgármester közreműködésével. Helyszín: Jedlik Ányos Gimnázium, 1212 Budapest, Táncsics Mihály utca 92.

16.00 Vermes kiállítás megnyitása

Forrás: Csepel.hu

19 hozzászólás “Muki bácsi emlékére…” bejegyzésre

  1. lucifer szerint:

    Vermes Miklós tanár úrra szeretettel és tisztelettel emlékszem. Tanárom volt a Jedlikben. Régen hiányoltam, hogy nincs Csepelen róla elnevezett utca. Most már van, de nem így képzeltem el, hogy a Koltói Anna utcát keresztelték át Vermes Miklós nevére. Koltói Anna a Horthy időkben mint csepeli szociáldemokrata, a munkásmozgalom harcosa volt, ezért éveket töltött börtönben, és a nyilasok ölték meg 1944. októberében. Úgy látszik, akik Koltói Anna emlékét Csepelen el akarják törölni, egy húron pendülnek Koltói Anna nyilas gyilkosaival. Ez az eljárás méltatlan mint Koltói Anna, mint Vermes Miklós emlékéhez.

  2. Manitu szerint:

    A nyilasok feleannyi embert sem öltek meg, mint a kommunisták. Nem hiszem, hogy akár nácikra akár kommunistákra kellene utcanevekkel emlékezni.

  3. csapos szerint:

    1.) Nagy tisztelője voltam és maradok Vermes tanár úrnak
    2.) Nagy tisztelője voltam és maradok Koltói Annának
    3.) Nagy tisztelője lettem lucifernek, ezért: http://csepel.info/?p=18994#comment-122599

    4.) A nagy táblafelhelyező, és közreműködő a tanár úrtól megtanulhatta volna:
    a.) A természeti törvényeket leírjuk, a történelmet nem írjuk át!
    b.) Hétszer mérj, egyszer vágj!

  4. csaba péter szerint:

    Az a sok ökör aki sem Csepelt sem a történelmet nem ismeri soha el nem múló baromságot követett el az utcanév és zászlócserékkel.

  5. csaba péter szerint:

    Vermes tanár úr aki Csepel híressége volt , forog a sírjában és mélyen megvet benneteket odaföntről , hogy ilyen piszkos dolgokra használjátok nevét .

  6. Manitu szerint:

    Csaba elvtárs és Csapos-főcenzor elvtárs is annak a mozgalomnak a tagjai voltak, akik sokkal több embert gyilkoltak meg, mint a nácik.

    A demokrácia nagy lépése volt a cenzúra megszüntetése Csepelen. Jó dolog, hogy 20 évvel a rendszerváltás után a véleménnyilvánítás szabadsága a posztkommuniséta párt csúfos bukásával eljuthatott Budapest XXI. kerületébe. Emellett pusztán szimbolikus, hogy nácikról és kommunistákról, a demokrácia és az emberi jellem ellenségeiről nincs utca elnevezve.

    Vermes Miklós pedig megérdemelte, hogy utca legyen róla elnevezve.

  7. ebihal szerint:

    Koltói Anna szociáldemokrata volt és nem kommunista! Ettől függetlenül a mai kurzus
    mindent, ami a bal oldalhoz köthető el akar törölni. Az egykori munkás kerületből nem
    a munkások a fontosak, hanem a gyárosok.

  8. csapos szerint:

    Manitu kerületvezető testvér!

    Nem is voltál a vendégem a csapszékben, mégis a szokott zagyvalék jön ki belőled. Ha jobb, vagy a jobbnál is jobb állapotban leszel, akkor meséld már el: mit vétett veled szemben a mártírhalált halt szociáldemokrata Koltói Anna?!

  9. Manitu szerint:

    Cenzor elvtárs, a csapatod több embert ölt, mint a nácik. Koltói meg szintén a kommunisták kiszolgálója volt.

  10. csapos szerint:

    Pihenj, Manitu testvér! Későre jár. Kint minden rád hasonlít. Sötét van. Most senki sem lát téged. Nyugodtan szégyellheted magad…

  11. Manitu szerint:

    Cenzor elvtárs, a csapatod több embert ölt, mint a nácik. Egyszer gondolkozz el a szerepedről, amit a világ legaljasabb rendszerében töltöttél be hazudozással és cenzúrával.

  12. csapos szerint:

    Manitu testvér! Hogy tudsz te ennyi rögeszmét és gyűlöletet kifröcskölni magadból ilyen szép tavaszi napon, április 4-én?!

  13. prof. em. Dr. islander szerint:

    Egy ember halála tragédia, milliók halála pedig statisztika. – Sztálin

    Nos Manituka.

    A Te eszmefuttatásod fenti idézet alapján kissé sztálinista. Áldozat és áldozat közt nincs különbség. De szerinted van.

    Gratulálok!

  14. Manitu szerint:

    Sajnálatosan tök sötét vagy Islander, ugyanis semmi mást nem állítok, mint azt, hogy a kommunisták semmivel sem különbek a náciknál, sőt sokkal több embert gyilkoltak meg. Csapos elvtárs pedig még mindig hű ehhez a gyilkos korhoz, amit ő propagandistaként és cenzorként szolgált ki.

  15. prof. em. Dr. islander szerint:

    tehát ha a nácik több embert gyilkoltak volna meg, akkor a komonisták kevésbé rossz fiúk lennének a te logikád szerint.

    És én vagyok sötét! Brávó!

  16. Manitu szerint:

    Sajnálatosan tök sötét vagy Islander, ugyanis semmi mást nem állítok, mint azt, hogy a kommunisták semmivel sem különbek a náciknál, sőt sokkal több embert gyilkoltak meg. A szövegértésed is nulla.

  17. csaba péter szerint:

    Jó fasiszta létedre védd a nyilasokat.

  18. prof. em. Dr. islander szerint:

    hehe

    A Sötét oldalon állok!

  19. Vermes Miklós fizikai tanár szakmájához értett. Rőth Ágnes könyve, történelem hamisitás. V.M. marxista-kommunista volt. Segitett kommunista-ruszki kém feleségének. Háboru után azonnal be lépett a kommunista pártba. Magyar ellenes, keresztény ellenes volt.

Itt lehet hozzászólni !