Sikeres és elhivatott csepelieket köszöntött a polgármester- Szőnyi Oxána lett Csepel Arca 2012-ben

Csepel.hu, Csepel.info

2012. március 27-én, a képviselő-testületi ülést megelőzően került sor a napirend előtti köszöntésekre. Ezúttal tizenhárom csepelinek gratulált Németh Szilárd polgármester kiemelkedő egyéni és csapatban nyújtott teljesítményükhöz, valamint megköszönte Nagy András rendőr alezredes kapitányként a kerületért végzett munkáját.

Az alábbiakban a testületi ülésen elhangzottakat olvashatják:

Bükkfejes András és Czifra Dávid, a Masat-1 műhold csepeli alkotói

A Magyarországon egyedülálló szerkezet létrehozásában elévülhetetlen érdeme van a két egykori csepeli diáknak: Dávid a Kazinczy Ferenc Általános Iskola, András a Jedlik Ányos Gimnázium tanulója volt. (Az erről készült kisfilm hamarosan elérhető lesz a Csepel.hu videóboxában.)

Nagy András

Nagy András Tibor rendőr alezredes 1990. szeptember 16-tól lát el hivatásos rendőri szolgálatot. Pályafutását a BRFK III. kerületi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály állományában mozgóőrként kezdte, majd körzeti megbízottként, azt követően pedig alosztályvezető-helyettesként látta el szolgálati feladatait. 1995-ben végezte el a Rendőrtiszti Főiskola Közbiztonsági szakát, majd 1996. június 1-jétől a BRFK XVIII. kerületi Rendőrkapitányságon alosztályvezetővé nevezték ki. 1997. augusztus 1-jétől a BRFK Közrendvédelmi Főosztály Bevetési Osztály Járőrszolgálati Alosztályán alosztályvezető volt. 2004-ben – kérelmére– áthelyezték a BRFK Központi Ügyeleti Főosztály III. Ügyeleti Osztály állományába, ahol előbb megbízott, majd kinevezett osztályvezetői beosztásban teljesített szolgálatot. 2006. októberétől a Központi Ügyeleti Főosztály vezetője. 2008 júniusában sikeresen elvégezte az IRM rendészeti mestervezetővé képzőt.

Nagy András Tibor a rendőrkapitányi posztot Csepelen 2009. április 17. és 2012. február 27. között töltötte be.

Köszönjük a Csepelért végzett munkáját!

Simán Fanni és edzője, Takács Tibor

Ő az, akit hónapok óta szerettünk volna köszönteni. Most sikerült összeegyeztetni és itt van körünkben edzője társaságában.

Fanni 4 évesen kezdett el úszni Kis Miklós mesteredző keze alatt a Spartacusban. 2004-ben kezdett el kajakozni a Csepel Kajak Kenu Egyesületben. 2005 óta versenyez, s élete részévé vált a sport.

Mindennapjai tanulással és edzéssel telnek, minden perce be van osztva. A nagy leterhelés csak tudatos életvezetéssel hozhat eredményt.

Az iskolában támogatja őt az igazgató úr és a tantestület, hogy az edzőtáborok miatti hiányzások pótlása sikeres legyen. Az egyesületben pedig Takács Tibor edzi őt (2007. március 1. óta).

Legfrissebb eredményei:

Ifjúsági Magyar Bajnokság:
K-1 női 200m – 3.hely (1 évvel idősebbek között)
K-1 női 500m – 3.hely (1 évvel idősebbek között)
K-2 női 200m – 1.hely (1 évvel idősebbek között)
K-4 női 4000m – 2.hely (1 évvel idősebbek között)
Olimpiai Reménységek Versenye : K-2 női 200m – 1.hely (Nemzetközi)
K-4 női 200m – 1. hely (Nemzetközi)
2012 Héraklész Bajnok program válogatott, 2012-es ifjúsági válogatott

Deák Balázs és Görögh Zoltán tanítványai

Március 17-18-án a dortmundi Körnig Halle adott otthont a fedettpályás Nemzetközi Gyermek és Serdülő Versenynek. Hazánkból a Budapest Válogatott kapott meghívást, amelyben a Csepeli Diák Atlétikai Club csapata 6 fővel képviseltette magát. A gyermek és serdülő csapat toronymagasan nyerte a nemzetközi pontversenyt. Köszöntöm a csapat tagjait: Petik Sára, Répási Petra, Szabó Beatrix, Thirjung Viktória, Zeman Mercédesz, Petik Csanád. (Répási Petra és Szabó Beatrix edzője Görögh Zoltán- aki nem tudott eljönni, a többieket Deák Balázs készítette fel.)

A kitűnő teljesítmény összesen három első, egy második, két harmadik helyezést eredményezett, valamint négy további helyezéssel tértek haza Dortmundból a fiatal atléták.

Szőnyi Oxána

Szőnyi Oxána nyerte el idén tíz induló közül a Magyarországi Siketek Szépe címet. Az ifjú hölgy azért indult a megmérettetésen, hogy megmutathassa, ugyanazt érzik, látják, szeretik azok is, akik kénytelenek a hangok nélküli világban élni.

A zsűri tagjai között ott volt a 2010-es verseny első helyezettje, Weisz Fanni is, akit megkoronázása óta már az egész ország megismert.

Oxána hamarosan Prágába utazik, hogy ott képviselje hazánkat a Nemzetközi Siket Szépségversenyen.

Megkérem Polgármester Urat, adja át a felkérő oklevelet Szőnyi Oxána részére, akinek az önkormányzat 2012-ben a Csepel arca címet adományozza.

A cím viselője a szépséget, az emberi méltóságot és kitartást, valamint a fogyatékkal élőket és a Csepeli Polgárokat hivatott képviselni.

Kitzinger Adrienn – csepel.hu

Egy hozzászólás “Sikeres és elhivatott csepelieket köszöntött a polgármester- Szőnyi Oxána lett Csepel Arca 2012-ben” bejegyzésre

  1. Lakó1214 szerint:

    Nem jó ez a kép Szőnyi Oxánáról!
    Szőnyi Oxánáról jobb lett volna egy kép!
    A “mestert” eleget látjuk.

Itt lehet hozzászólni !