Ingyenes marad a bölcsőde, támogatják az ikreket szülő anyákat

Csepel.hu, Csepel.info

Sok más településsel ellentétben Csepelen az étkeztetés kivételével továbbra is ingyenes marad a bölcsődei ellátás. Emellett 90-ről 70 évre csökken az életkor, melytől a szépkorúak házi segítségnyújtást kaphatnak, az ikreket szülő édesanyák pedig a gyerekek 20 hetes koráig térítésmentesen kapnak gondozónői ellátást.

Az MSZP képviselőinek tartózkodása mellett a képviselő-testület többsége megszavazta a családok helyzetének könnyítését célzó intézkedéseket a csepeli önkormányzat keddi ülésén.

Németh Szilárd polgármester az ikergyermekekről szóló indítvány esetében módosító javaslattal élt, mert eredetileg csak a hármas ikreket szülő nőkre vonatkozott volna az előterjesztés. Csepelen azonban utoljára 2008-ban születtek hármas ikrek, miközben az utóbbi öt évben 64 ikergyermek született. A képviselők többsége által elfogadott javaslat szerint a három ikergyermeket szülő nők a gyermek 20 hetes koráig napi 8 órás gondozónői ellátást vehetnek igénybe, míg a két gyermeket szülő anyák napi 4 órás gondozónői ellátást kaphatnak. A javaslatokat csak az MSZP frakció nem támogatta, ők tartózkodtak a szavazásnál.

Építészeti tervtanács

A képviselők elfogadták a csepeli tervtanács felállítását. Az „építészeti tervtanács” az építészeti tervek, és ezzel közvetve az épített környezet javítását segíti azzal, hogy véleményezi a terveket, és indokolt esetben minősíti őket. Egy terület építészeti vizuális környezeti színvonalának emelése a kerületről alkotott képet pozitívan befolyásolja, s ezzel emelheti a kerület ingatlanpiaci és a fővároson belüli megítélését.

A tervtanácsnak építészek lesznek a tagjai. Az ülésen elhangzott, hogy a korábbi önkormányzat idején a civilek tiltakozása mellett éppen a fővárosi tervtanács volt az, amely megakadályozta lakóparkok építését a csepeli Duna-parton.

Döntés született a Csikó sétány és a Gyimesi utca közvilágításának fejlesztéséről. Ezekben a régóta húzódó ügyekben a helyben lakók kérték Gárday Balázs – és a Gyimesi utca esetében Bercsik Károly – képviselők közbenjárását.

A csepeli önkormányzat döntése alapján támogatja a határon túli magyarok állampolgárságának megszerzését. Ennek érdekében a testvérváros Nagyszalonta részére egymillió forint anyagi támogatást nyújt, amely összeget a magyar állampolgárságot megszerezni kívánók kiadásaira fordítanak. Szintén a határon túl élő magyarok segítését szolgálja, hogy a testület megszavazta a Rákóczi Szövetség civil szervezet egyszeri anyagi támogatását. A testület elfogadta azt a javaslatot is, hogy a kiváló fiatal csepeli sakkozó, Horváth Dávid idei versenyeinek nevezési díjait az önkormányzat átvállalja.

A képviselők döntése értelmében az önkormányzat oktatási ágazatán legalább 20 éve intézményvezetői feladatot ellátó vezetők havi 10 ezer forint „csepeli vezetői pótlékban” részesülnek.

A testület elfogadta azt a javaslatot, hogy a Rákóczi út 110. szám alatt található Csodakút Óvoda udvarát helyreállítja, és a csatornaépítési munkálatokhoz való hozzájárulását megadja. Arról is döntés született, hogy csak olyan pártok alakíthatnak frakciókat az önkormányzatban, melyek a választásokon is részt vettek.

Elbontanák a bázisállomást

Újra terítékre került a Tamariska-dombon lévő átjátszó állomás ügye. Erről úgy döntöttek a képviselők, hogy a bázisállomás átépítéséhez szükséges tulajdonosi hozzájárulást nem adja meg, a Magyar Telecommal való bérleti jogviszonyt pedig nem kíván létesíteni a Tamariska-domb területén.

Ennek érdekében az önkormányzat szorgalmazza a bázisállomás elbontását, valamint a jogcím nélküli használat időtartamára vonatkozó használati díj megfizetését.

Csarnai Attila- csepel.hu

47 hozzászólás “Ingyenes marad a bölcsőde, támogatják az ikreket szülő anyákat” bejegyzésre

  1. földhözragadva szerint:

    Csepelen már semmilyen ikrek nem születnek…A tervtanács pedig egyből kezdhet az óvodában bontandó t-com torony helyett a környező házakra kerülő átjátszóantennák ügyével…:(

  2. Manitu szerint:

    32 ikerszülés neked smafu?

  3. hópihe szerint:

    manufasz a seggnyalásért tuti, hogy fizetést kap
    vagy az egyik haver sofőr a lauf idejében írogat

  4. Zoli049 szerint:

    “a Magyar Telecommal való bérleti jogviszonyt pedig nem kíván létesíteni a Tamariska-domb területén”

    🙂

    Valamelyik társasház jól jár a Majorban?! 😉

  5. Lexon szerint:

    “Arról is döntés született, hogy csak olyan pártok alakíthatnak frakciókat az önkormányzatban, melyek a választásokon is részt vettek.”
    Ennyire retteg az önkori a Demokratikus Koalíciótól?! Ez már üldözési mánia…

  6. Zoli049 szerint:

    Lexon!

    Sőőőőőt, VISZAMENŐLEGESEN! (is retteg) 😀 🙂 😉

  7. Zoli049 szerint:

    ADMIN!

    Melyik időzóna van Nálatok? 😉

    Nálam UTC+1, nyári…

    14:29

  8. admin szerint:

    A mi rendszerünkben is UTC+1 volt eddig. Ezért “késtünk” egy órát. Nyári időszámítás esetén UTC+2-re (rossz időzónára) kell állítanunk a rendszert, amivel becsapjuk a gépet, de a “késés” eltűnik.

    Most megtörtént. 🙂

  9. Zoli049 szerint:

    OK! 🙂

  10. Jeniszej szerint:

    “A képviselők elfogadták a csepeli tervtanács felállítását.
    Az „építészeti tervtanács” az építészeti tervek, és ezzel közvetve az épített környezet javítását segíti azzal, hogy véleményezi a terveket, és indokolt esetben minősíti őket. Egy terület építészeti vizuális környezeti színvonalának emelése a kerületről alkotott képet pozitívan befolyásolja, s ezzel emelheti a kerület ingatlanpiaci és a fővároson belüli megítélését.”
    Végre!
    Nincs még egy ilyen rendezetlen kerület.

  11. Jeniszej szerint:

    Szép/ utca a szomszédban!
    http://zettvel.blogspot.com

  12. ebihal szerint:

    A tervtanács egyszer már megbukott itt Csepelen, és ha a most felállítandó is 20 cm-rel
    a föld felett fog lebegni, mint az elődje, valószínűleg nem lesz hosszú életű.

  13. Menyhért Péter szerint:

    Tájékotatásul a félinfók mellé:
    A levelet valamennyi csepeli képviselő megkapta; sajnos az egy platformra került mszp-fidesz-dk-jobbik képviselők nem tartják fontosnak munkájuk ellátásakor a jogszabályok betartását!

    2012. március 27.
    Budapest-Csepel Önkormányzata
    Képviselő Testülete részére

    Tárgy: Tamariska-domb bázisállomás

    Tisztelt képviselő testület, Tisztelt hölgyek és urak!

    Az Önkormányzat Internetes honlapján leközölt, a Polgármester által jegyzett, “BESZÁMOLÓ A Tamariska-dombom elhelyezett bázisállomás elbontásával kapcsolatban” című, 61. számú előterjesztésről a következőket kívánom Önökkel közölni:

    A Tamariska-domb természetvédelmi területen elhelyezett adótorony elbontásáról jogszerűen csak a természetvédelmi hatóság előzetes engedélye alapján dönthet a képviselő testület.

    Folyamatban van a Csepeli Képviselő Testület 2010. október 12.én hozott 517/2010. (IX. 12.) kt. Határozatának szakmai felülvizsgálata is, mivel az sérti Csepel polgárai tulajdonának és Magyarország hírközlési érdekeinek a védelmét.

    Mindezek alapján kérjük, hogy a Képviselő Testület a 61. számú előterjesztést utasítsa el.
    Felhívjuk a képviselők figyelmét, hogy jogsértő határozat elfogadása esetén Önök megszegik képviselői esküjüket, méltatlanná válnak rá.

    Indoklás:

    A Tamariska-domb a jelenleg hatályos jogszabályok szerint természetvédelmi terület.

    Dr Fazekas Sándor miniszter úr 2012. március 12-én kelt TMF/188/1/2012 számú, „Tájékoztatás a Tamariska-domb védettségéről” tárgyú állásfoglalása szerint a Fővárosi Közgyűlés 2012. február 29-én hozott jogsértő határozata nem lépett hatályba.

    A Miniszter úr szerint: „Mivel a terület védettségét alátámasztó természetvédelmi értékek jelenleg is fellelhetők a területen, így a Vidékfejlesztési Minisztérium a Tamariska-domb országos jelentőségű védett természeti területté nyilvánításáról döntött. … Jelenleg tehát zajlik az országos jelentőségű természeti területté nyilvánítás eljárás Tvt-ben előírt szakmai előkészítő szakasza, amely a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság feladata.”.

    A T com március 6-án kelt levelében egyértelműen közli, hogy a bázisállomás ügyében kialakult helyzetért (Csepel polgárainak az átjátszó állomás 9-12 családi házra történő telepítése miatti vagyonvesztésért, valamint a csepeli mobiltelefont és mobilinternetet használó polgárok szolgáltatásának minőségi csökkenéséért) kizárólag a Polgármester, valamint a Képviselő Testület tehető felelőssé.

    Tisztelettel:
    Menyhért Péter
    titkár, projektfelelős

  14. Lakó1214 szerint:

    Menyhért Péter!

    A Társasházunk megkereste a T-mobile-t, hogy az épületre való áthelyezés megfele-e a lefedettség biztosításához. Amennyiben onnan elbontásra kerülne, akkor csak ez a pozíció jöhet szóba, toronyépítés nélkül, de önmagában kevés, így Királyerdő megszívja, ha nem lesz legalább még egy bázisállomás.

  15. Gordon szerint:

    Menyhért!

    Te a T-com strómanja vagy?

  16. helyi szerint:

    Borka maradjon a kaptafánál!szoci volt szoci is marad…Mit hőbörög itt a DK miatt?egy kanyit sem adnék ennek a csepelre csak politizálni járó Gyurcsány bérencnek!

  17. prof. em. Dr. islander szerint:

    Gordon

    Ennyire 1xű Te sem lehetsz….lóóógikka! Gondókogggyyy………….

  18. Mi van már!? szerint:

    TISZTELT MSZP!

    Megrökönyödve olvastam , hogy nem támogattátok a csepeliek ingyenes házasságkötését. Aztán azt , hogy nem támogattátok a rákellenes oltást. Aztán azt
    hallottam, hogy nem támogattátok a gusztustalan Szent Imre téri bódésor
    lebontását , amit már ti is régen meg akartatok tenni . Most nem támogattátok az
    idősek és kismamák jobb ellátását meg az ingyenes ódodai ellátást.

    Kerestem , hogy mindezt miért teszitek. Megnéztem az MSZP honlapját is . Még
    Bencéről sincs ott egy árva szó sem (!!!), nemhogy ezekről. Bence jól beolvasna
    nektek megint!

    Láttam Polgár Gyurit a minap , olyan szomorúnak, magányosnak látszott .
    amilyennek még nem láttam. Láttam Szenteczkyt egy olyan kocsiban, amilkben
    maffiózók járnak . Az MSZP a DK (SZÉGYEN , A SZAKADÁS!!!) nem jár el a
    legfontosabb baloldali megemlékezésekre: még a hős csepeliekről sem emlékeznek
    meg két éve, akik megakadályozták Csepel fasiszta kiürítését!

    MI A FASZT CSINÁLTOK TI?

  19. Lakó1214 szerint:

    Most úgy frankón…

    Eddig miért nem zavart senkit a torony?

    Sebaj, majd fizet a házunknak! Ennyi ész. ))) LOL (((

  20. Manitu szerint:

    Mi van már!?: szerinted miért jár Csentecki olyan verdában, mint a nagymenők? 😉

    Csepel kiürítéséről azért nem emlékezett meg egyik magát baloldalinak nevező elftársi bandád sem, mert a lengyel-magyar barátság napjának megzavarása a hőn szeretett elftársaidnak nagyobb buli, mint holmi “fasisztákkal” szembenézőkre emlékezni. Ha megengeded a stílusodat: az elvtársaid le se sz@rják az ünnepeiteket, mert lusták, mint a disznó.

    Az elftársaid szavazásáról: megmondták, hogy nincs ingyenleves. Ha ők nem kapják a lét, akkor nem szavaznak meg semmi értelmes dolgot. Márpedig most nem vehetik le a lét sehonnan: na ezért nem szavazták meg az ingyenes házasságkötést meg HPV-oltást meg az óvodát sem.

    Most már érted?

  21. földhözragadva szerint:

    Manitu, csepelen nincs szülészet, ezért dokumentáltan (anyakönyv) sem ikrek, sem hagyományos újszülöttek nem születnek…

  22. Gordon szerint:

    Gondolkodom prof. em. Dr. islander, de nekem úgy tűnik, hogy Menyhért inkább a T-com érdekében írogat mindenféléket a képviselőknek.

    Azt írja:

    “sérti (…) Magyarország hírközlési érdekeinek a védelmét”

    “A T com március 6-án kelt levelében egyértelműen közli (…) kizárólag a Polgármester, valamint a Képviselő Testület tehető felelőssé.”

    Mégegyszer megkérdezem: Ki a fene ez az ember? Kinek az érdekében írogat?
    Úgy viselkedik mintha valamilyen T-com szócső lenne.

  23. prof. em. Dr. islander szerint:

    Gordon

    lóóógikka! Gondókogggyyy………….

  24. Lakó1214 szerint:

    Gordon:

    Lehet a T-commal kardoskodni, de közlöm veled, hogy nemzetbiztonsági, katasztrófavédelmi, mentési és közrendvédelmi rendszerek is vannak a tornyain, tehát egy Polgármester nem biztos, hogy ledöntheti a trornyot. Érted?
    ))) LOL (((

  25. Gordon szerint:

    23:09-re: Ha ez a cég mondja az ok. Védik az érdekeiket.

    De:

    Menyhért miért írogat!?

  26. prof. em. Dr. islander szerint:

    Gordon

    Mit érdekel téged hüjjje Menyhért? Miért nem a valós problémán rágózol?

  27. Gordon szerint:

    Mi a valós probléma?

  28. Mi van már!? szerint:

    Manitu egy bunkó bagy ! Az MSZP válaszait várom ! Legalább magyarázzátok meg , hogy miért ellenzitek az értelmes , Csepelért beterjesztett anyagokat. Borka ne tüntessen amíg nem tanul meg fejet hajtani az ősök előtt ! Meg más se! A Gyula meg magyarázza ,meg a lengyeleknek , hogy nem ellenük tüntettek , mert ők most azt hiszik. Ezt nem kellett volna meg a Gyulát kitenni , mert ez butaság volt. Mi többször mondtuk . hogy a Borka meg Deme meg Gulyás hülyék. Szenteczky elszállt , ő a hatalmat nem bírta pedig tehetséges fiú . Demég lehet jó , csak nem látom a munkát!

    Hol van Misi? Őt kellene visszahozni , őt mindenki szereti . Még a FIDESZesek is megszavaznák újra ! Nem is kellett volna lemondania , most nem lenne ez.

  29. Menyhért Péter szerint:

    A történet előzménye: pontos idézet

    “… Most a Damjanich utca környékiek tiltakoznak, mert a szomszédos Révész utca egyik magánházának tetején akarják felállítani a rádióállomást.
    Azért nem engedtük a gyermekünket a Tamariska-dombi óvodába, mert tudtuk, hogy ott van az az adó. El akartuk még a lehetőségét is kerülni annak, hogy kitegyük a gyereket egy ilyen folyamatos közvetlen sugárzásnak. Erre érkezik egy tájékoztató levél, hogy ide, a fejünk fölé teszik az új adót – mondta el lapunknak az egyik felháborodott lakó.
    A többségünk fiatal, családos ember, a közelmúltban vettünk itt házat, lakást. A közvetlen környéken legalább húsz gyerek lakik. A tervezett rádióállomás több mint 4 méter magas lesz, van olyan szomszéd, akinek a tetőtérnél az ágyától két méterre fog sugározni – mondja egy másik. Ezek az antennák, 6 rádiós és egy mikrohullámú adó 80-320 fokos szögben sugároznak, az emberi szervezetre gyakorolt hatásuk még ma is ismeretlen – és akkor nem beszéltünk arról, milyen hatása lehet a gyerekekre, akikből itt igen sok van – mutat körbe arra a kis csapatra, amely éppen fogócskázik.
    Nem mi miattunk félünk és tiltakozunk, hanem a gyerekek miatt – állítja erre több szülő is, miközben az egyetlen szomszéd, aki az adótornyot – vélhetően megfelelő díjazás ellenében a telkére engedi -, már bennünket fényképez.
    Ha megfelelő távolságra – nem a lakóházak közvetlen közelében – van egy adó, az általa kibocsátott sugárzás nyilván nem jelentős, ezt mi is tudjuk. Az a helyzet nem adhat okot panaszra, tiltakozásra. De más a helyzet akkor, ha az adó a közvetlen közelben van és a sugárzás folyamatos. Orvosok még azt is kimutatták, hogy már akkor zavartabb lehet az alvás, ha a mobiltelefont nem kapcsoljuk ki, és magunk mellett tartjuk. Akkor itt mi lesz, ha ez az adó itt a közvetlen közelünkben, az orrunk előtt, a fejünk felett, vagy az ágyunk mellett fog működni? – teszik fel a kérdést.
    A tiltakozó szülők szerint felvetődik a kérdés, hogy a Magyar Telekom Nyrt. teljes alapossággal körbejárta-e és mérlegelte-e a szóba jöhető területeket és ezen tájékozódása alapján a lefedettség biztosítása érdekében ezt a fokozottan beépített, sűrűn lakott környezetet találta a legmegfelelőbbnek a rádióállomás áttelepítésére? Nem tisztességes megoldás, ha az óvoda területén megszüntetik a rádióállomást és egy olyan környezetbe helyezik át, ahol szintén gyerekek (is) tartózkodnak, élnek folyamatosan – állítják.
    A Csepel.info úgy tudja, hogy az önkormányzat a Magyar Telekom Nyrt. kérésére indította el a hatósági eljárást, amibe bevonták a környék lakóit is. Ők egybehangzó nyilatkozatokat tettek, tesznek: tiltakoznak a közvetlenül mellettük épülő rádióállomás ellen, mert félnek.
    Németh Szilárd a Csepel.info-nak elmondta: megdöbbentette, hogy az elindított eljárásról őt, mint a körzet képviselőjét senki nem tájékoztatta hivatalosan. A képviselőt egy hete keresték meg panaszukkal a felháborodott lakók. Németh szerint a Tamariska-dombi állomás kiváltása a Magyar Telekom törvényi kötelezettsége. Az itt élők érdekeinek képviselete, biztonságuk szavatolása, gyermekeik megvédése meg az önkormányzat és a családok közös ügye kell, hogy legyen. Mindent elkövetek azért, hogy a lakók feje felett ne lehessen dönteni ebben a kérdésben, támogatom őket! – zárta a beszélgetést Németh Szilárd.”
    Ábel Attila – Csepel.info; 2009. 2009. július 2. csütörtök 11:08

    Ellenzékben fontos volt a lakosság, polgármesterként pedig már nem??

  30. Menyhért Péter szerint:

    Előzmény: csepelinfo hozzászólás

    “Menyhért Péter szerint:
    2009. július 02., csütörtök – 23:26
    Kedves csepeliek!
    A Tamariska domb gsm adóját véleményünk szerint nem kellő körültekintéssel, vélhetően csupán létesítés-kényelmi és gazdasági szempontok alapján telepítették anno az ovóda mellé.
    Nem bizonyított a mai napig az adócellák káros volta, de ez csak két lehetőséget garantál: az egyik, hogy nincs káros hatása az egészségre.
    A másik (szubjektív véleményem szerint a valószínűbb) csak azt bizonyítja, hogy a gsm lobbi olyan gazdasági-politikai erővel bír, hogy a káros hatásra utaló anyagokat vissza tudja tartani, vagy az ilyen irányú kutatásokat eleve meg tudja akadályozni.
    Egyesületünk, mint a domb megbízott természetvédelmi kezelője, ügyfélként bejelentkezett a csepeli és a fővárosi jegyzőnél is, a dombbal kapcsolatos ügyek esetében.
    Pontos és részletes tájékoztatást kértünk minden ilyen irányú tervről is, hogy mérlegelni tudjuk a létesítés pozitív – negatív hatás egyenlegét.
    Nem vagyunk eleve elutasítók, hiszen a mobiltelefónia méltányolható társadalmi érdek, amit azonban nem szabad más kárára érvényesíteni.
    Úgy gondolom, hogy csak oda, és úgy szabad az ilyen létesítményt telepíteni, ahol az összes érintett fél konszenzussal egyetért a telepítéssel.
    Minden más helyzetben fennáll annak veszélye, hogy polgárok kisebb nagyobb csoportja alkotmányos és alapvető emberi jogaiban sérül!
    Meggyőződésem szerint az adó műszaki-gazdasági-költséghatékonysági szempontjai együttesen sem lehetnek olyan mértékadóak, melyek akár egyetlen polgár sérelmét is jogosan okozhatnák.
    Eléggé meggazdagodtak rajtunk a mobilszolgáltatók az elmúlt évtizedek alatt; fizessék meg nyugodtan a biztonságos telepítés többletköltségét!
    Napjainkban nagyon sokféle alternatív műszaki megoldás létezik, de azok vélhetően költségesebbek.
    Egyébként nem tartom jónak, ha egy ilyen KIZÁRÓLAGOSAN PROFITÉRDEK kérdés miatt egymásnak ugrasztanak embereket!
    Civilként minden lehetséges módon támogatom a tiltakozó lakók törekvését, függetlenül attól, hogy létezik-e konkrét bizonyíték.
    Üdv menyus”

  31. Menyhért Péter szerint:

    Előzmény:

    “… Azonban azt nagyon furcsállom, hogy a Tamariska-domb, és az azon több mint egy éve az Ön hallgatása mellett törvénysértően működő mobiltelefon-átjátszótorony jövőjéről szóló polgármesteri megbeszélésre, egyeztetésre sem az érintett lakosok, sem az általuk megválasztott önkormányzati és országgyűlési képviselőt nem hívja meg.
    Tisztelt Polgármester úr!
    Felhívom a figyelmét, és arra kérem, hogy a fenti kérdésben se hozzanak az érintett lakosok érdekeit figyelmen kívül hagyó döntést. Továbbá tájékoztatom, hogy a zárt ajtók mögötti, ha úgy tetszik titok szobákban hozott elképzeléseiknek véget kívánok vetni. Álláspontom szerint minden közügyet érintő döntés csak az érintettek beleegyezésével, támogatásával történhet. Ha Önök úgy gondolják, hogy még sem, akkor vállalniuk kell az erkölcsi, politikai és jogi következményeket.
    Továbbá kérem Polgármester urat, tájékoztasson arról, hogy a részvételem és a lakosok nélküli megbeszélésen milyen döntések születtek, milyen megállapodások köttettek.
    Budapest, 2010. május 10.
    Tisztelettel:
    Németh Szilárd”

    Vajon “az érintett lakosok érdekeit figyelmen kívül hagyó döntést” csak addig sérelmezte a polgármester, amíg nem az Ő sértettsége volt fontos?
    A dombon elhelyezett adótorony lebontásánál miért nem említi a polgármester, hogy az elmúlt másfél évben a kiváló csepeli önkormányzat nem volt képes jobb alternatívát felmutatni, mint a Csepeli Zöld Kör javaslata volt?
    Nem várhatok tisztességet egy hitszegő polgármestertől, de nem gusztustalan, hogy akiket a hatalmon kívülről védett, azokat most a HATALOM BIRTOKOSAKÉNT semmibe veszi??
    Üdv menyus

  32. Menyhért Péter szerint:

    Előzmény:

    “Menyhért Péter szerint:
    2010. május 12., szerda – 23:03
    Kedves csepeliek!
    … az adótornyot már rég le kellett volna bontani, de egyik nagypofájú politikus sem tett ezért semmit!
    Nézzük pusztán a tényeket:
    – Tavaly az egyesületünk konfliktusba került a főépítésszel, mert merészeltünk szakmai véleményt kérni a környezetvédelmi minisztérium szakállamtitkárától.
    – Kiderült, hogy amennyiben ragaszkodunk a domb fennkölt jogi státuszához, akkor Csepel családi házaira fognak 6 db, vagy akár 9 db antennát telepíteni.
    – Tavaly augusztusra kidolgoztuk a javaslatunkat, hogy megakadályozhassuk a már engedélyezési eljárás alatt álló antenna telepítéseket a lakók közvetlen közelébe.
    – Részt vettünk egy bejáráson, ahol minden érintett (politikusok, hivatalnokok, mobilszolgáltatók, lakók, óvoda, zöld szervezetek) elmondhatta véleményét, javaslatát.
    – Őszre minden szempontot figyelembe véve, részletesen kidolgozott javaslatunkat átadtuk a tervezőknek, és ezzel elkezdődött a tényleges munka.
    Mielőtt még a megköpködők rajtam köszörülnék a torkukat: nem a mi, vagy az én nagyságomat jelzi az, hogy NINCS SEMMILYEN MÁS JAVASLAT!
    A Csepeli Zöld Kör Egyesület tervezetén kívül, tudomásom szerint a mai napig nem érkezett egyetlen más javaslat sem, amelyik a csepeli emberek érdekeit védte volna meg.
    Nem szívesen rovok fel senkinek semmit, de: valószínűleg ha Németh Szilárd képviselő úr az eltelt több mint egy év alatt, akár EGYETLEN EGY JAVASLATOT, ALTERNATÍVÁT, vagy bármi más érdemi hozzászólást tett volna, akkor biztos meghívták volna.
    A Csepeli Zöld Kör Egyesület meghívását a TETT indokolta, nem szájtépés, hőzöngés, vagy bármilyen mutyizás.
    Ismereteim szerint, jelenleg összesen két választási lehetősége van a csepelieknek: vagy az EGYETLEN javaslatunk, vagy a mobil szolgáltatók által eredetileg tervezett 6 vagy 9 db, családi házak tetejére (7 méterre) telepített adóállomás.
    Az összejövetelen mellesleg semmilyen döntés nem született, ami a képviselő úr számára hátrányos lehet!
    Virul pató Pál országa!”

  33. Menyhért Péter szerint:

    Kedves csepeliek!

    A jelen valósága:
    A polgármester sértettsége okán nem engedi, hogy a mai napig egyetlen logikus, ésszerű, és minden csepeli polgárnak a legkevesebb bajt okozó megoldás megszülessen.

    Az adótorony lebontása előtt csepeli családi házakra (vélhetően 9 db lesz) telepítenek majd antennákat, amik a mobil szolgáltatók hírközlési törvény szerinti kötelezettségének teljesítését biztosítja. A mobil szolgáltatókat nem érdekli egyetlen csepeli lakos érdeke sem, és mivel a csepeli polgármester akadályozta meg a minden érintett számára legkevésbé rossz megoldás megvalósítását, ezért őket senki sem kárhoztathatja.

    A bázisállomás évtizedes működése folyamán egyetlen egy azaz NULLA olyan adat áll rendelkezésünkre, amelyik a természetvédelmi terület, az ott élő növény és állatvilág bármiféle zavarásáról, veszélyeztetéséről tanúskodna.

    Az egyesület által javasolt adótorony terve egy zempléni természetvédelmi területen működő torony mintájára készült. Ha megépítenék, a főváros egyik legszebb panorámájú kilátója lehetne.

    Csepel polgármestere mélyen hallgat arról, hogy egyszemélyi mániája a csepeli polgároknak anyagi, erkölcsi és egészségügyi károkat okozhat, hiszen amiről nem beszél, az nincs is!
    Gratulálok a gordon-manitu féleségeknek, a hozzájuk méltó polgármesterért.
    Üdv menyus

  34. Manitu szerint:

    Menyuska, szerintem te vagy a sértett ember. Nézd már meg a hozzászólásaidat, mint aki bolondgombát evett, úgy viselkedsz már megint.

  35. prof. em. Dr. islander szerint:

    jajjj….

  36. hajós szerint:

    Szerintem a Zöld Kör javaslata a kilátóteraszos adótoronyról nagyon jó. Már ha van pénz megvalósítani. Miért nem támogatja ezt Németh Szilárd?

  37. Cs.pepe szerint:

    Manitu!

    Várom elérhetőségedet, így csak egy arctalan hangember vagy, aki mint tudjuk 98%-ban majom, hangmajom.

  38. Menyhért Péter szerint:

    Manitu képviselő úr!

    Ön a képviselői esküjét hitvány módon megszegte, ezért polgármesteréhez hasonlóan méltatlanná vált tisztsége betöltésére.

    Mivel Önt nem a polgármester nevezte ki, hanem csepeli polgárok választották, ezért kötelessége lett volna egy tébolyult elme kiszolgálása helyett, a polgárok érdekében fellépni.

    A konkrét esetben a csepeli képviselő testületnek kötelessége lett volna a közvetlenül érintett választópolgárokat teljes körűen tájékoztatni a Tamariska-dombon elhelyezett bázisállomás lebontásának törvényszerűen fellépő következményeiről, valamint a kérdésben lehetséges alternatív megoldásokról.

    A csepeli képviselő testület megvonta a polgárok jogát attól, hogy az őket érintő kérdésről tudomást szerezzenek, illetve arról véleményt nyilvánítsanak.

  39. Menyhért Péter szerint:

    Kedves Hajós!

    A T com a csepeli önkormányzat és a zöld kör nyomására elkészítette az új helyre a kilátós adótorony komplett engedélyeztetési dokumentációját. Saját költségén megépítette volna a mai színvonalon működő új bázisállomást, és a hozzá szükséges komplett infrastruktúrát.

    A csepeli önkormányzat 6,5 MILLIÓ Ft közpénzből elkészítette az engedélyeztetéshez szükséges Kerületi szabályozási tervdokumentációt.

    Az engedélyeztetésnek semmilyen jogi akadálya nincsen, csupán az, hogy a polgármester minden épeszű érv nélkül megakadályozta az építést.

    Németh Szilárd 2010. május 10-én vérig sértődött azon, hogy Tóth Mihály nem hívta meg egy önkormányzati egyeztetésre.

    A polgármesternek a mai napi nem volt egyetlen ésszerű javaslata sem az ügy megoldására, és a hisztis Gárday “megbízott” semmiféle megoldást nem talált az elmúlt több mint egy év alatt.

    Ezek száraz tények.
    Üdv menyus

  40. földhözragadva szerint:

    “majd a Gárday Balázs kiméri”…erre én is emlékszem…biztos elveszett a műszere…:)

  41. Bugi szerint:

    Menyhért úr tombol. Miért baj az, hogy most majd végre valóban védik a Tamariska dombot? Mert nem Menyus kap érte pénzt? Ha eddig kapott pénzt, akkor miért néz ki úgy a domb, hogy abban mindenki egyetért, hogy az szégyen?

  42. Menyhért Péter szerint:

    Kedves Bugi!

    A tudatlanság és a rosszindulat érdekes egyvelege az ön hozzászólása.

    Szó sincs a domb védelméről Németh Szilárd terveiben! Az Illés államtitkárhoz eljuttatott kezelési terve szerint két-három éven belül többszáz milliós bulikat fognak lebonyolítani a Csevak és Bajor Zoltán úr részvételével. Ezek az ingatlan és egyéb bizniszek azonban nem a domb védelméről, és nem a lakosság szolgálatáról szólnak!

    Két-három milliót szánnak a botanikai felmérés készítésére; 15 milliót a bajor féle járőr szolgálatra, de lesz drótkerítés 14 Milláért, és rönkfa játszótér a dombtetőn.

    Mi nem a csepeliek pénzéből, hanem többségében országos és fővárosi pályázatokból, és nagyon sok ingyenmunkánkból csináltuk meg a dombról ma létező egyetlen könyvet!
    Nem hárommillióból szakértettünk, hanem 1,5 millióból még 1000 példány könyvet is kiadtunk.

    Semmi bajom nem lenne, ha a polgármester egyetlen szava is hihető lenne – de nem az.

    És igen is harcolok a domb védelméért, mert csak az garantálja a domb jövőjét, ha nem nagyhangú dilettáns politikusok kezében összpontosul minden, hanem több, különböző szakértői testület felügyeli a megvalósulást.
    Üdv menyus

  43. Manitu szerint:

    “Szó sincs a domb védelméről Németh Szilárd terveiben”

    Akkor mi, ha nem védelem a domb körbekerítése, szó szerinti védelme, az őshonos növényfajok védelme, a betelepült, nem őshonos fajok ritkítása, az eredeti állapot helyreállítása?

    Most már értem, hogy miért néz így ki a domb. Mert ti “védtétek”. Ha neked a védelem pont a védelem ellenkezője, akkor nem csoda, hogy amit a te civil szervezeted véd, az úgy néz ki, mint a Tamariska domb.

    Menyus, tudod mi az az üvegzseb? Mennyi pénzt kaptál te vagy a civil szervezeteid a Tamariska domb “védelméért”? Szerintem zseniális találmány a Menyusvédés a Tamariskán. Lehet, hogy ez a kulcsa a domb megmenekülésének. Hogy ez eddig senkinek nem jutott eszébe! 😉

  44. Menyhért Péter szerint:

    Manitu képviselő úr!

    A domb azért néz ki ocsmányul, mert 2010 elején a Bajor Zoltán kitúrta az egyesületet a fővárosnál, és utána kedvenc polgármestered a csevaknál is.
    Mi utoljára 2010 márciusában dolgozhattunk a dombon – ez látszik is, mert ilyen elhanyagolt állapotban utoljára 2004-ben volt a domb!

    Nekem hiába süketelsz a bekerítésről, amikor ti egy randa drótkerítést akartok üzemeltetés nélkül , aminek az lesz az eredménye, hogy a kerítés anyagait is el fogják lopni!

    Nekem ne magyarázd az üvegzseb fogalmát, mert mi kizárólag pályázati vagy szerződés szerint kaptunk pénzt, amiről minden esetben számlával és teljesítéssel tételesen elszámoltunk.

    Hogy fogtok ti elszámolni a bekerítés árával, amikor úgy szavaztatok meg egy néhány soros előterjesztés alapján majd 15 millió forintról, amikor fogalmatok sem volt, hogy mit, mennyit és mennyiért akarják elkölteni!

    Ha nem az ingyenélő heréket védené a jogszabály, hanem “menyusvédés” lenne, akkor téged az első alkalommal kirúgtak volna a képviselői fizetés-listáról, amikor zombi módon nyomtad a gombot a szilárd bólintása után!

    Szánalmas, hogy Csepelnek olyan fideszes képviselői vannak, akik gyávák ahhoz, hogy saját nevük alatt mocskolódjanak, és olyan sötét bunkók, hogy képtelenek a valóság tényeit értelmezni.

  45. Vátesz szerint:

    Pont azért akarnak autópályakerítést (vadkerítést) építeni, mert azt senki sem lopná el! A vak is látja, hogy nem a szokásos drótháló, így feltűnne ha valaki máshol beépítené. 😀

  46. Menyhért Péter szerint:

    Ejnye Vátesz, sántít a logikád!

    A Kresz tábla is feltűnne, ha be akarnák építeni, mégis lopják!

    Dolgokat nem csupán azért lopnak, mert be akarják építeni, mert például miért lopkodták el a természetvédelmi terület táblákat, meg sorolhatnám még miket.
    Üdv menyus

  47. prof. em. Dr. islander szerint:

    lopnak itt mindent csak úgy viccből is…

Itt lehet hozzászólni !