Felháborodtak a lakók – Tények riport

TV2 Tények

Akár 300 ezer forintos bírságot is kaphat az, aki menekülő utat zár el egy társasház folyosóján.

A lakók panaszkodnak és nem értik, hogy pontosan miért büntetnék őket, például akadálynak számít-e a folyosóra kitett virág vagy sem. Sokan, annak ellenére, hogy nem értenek egyet a rendelettel, elkezdték a folyosókat kiüríteni, mert nem akarnak büntetést fizetni.

20 hozzászólás “Felháborodtak a lakók – Tények riport” bejegyzésre

  1. Dr. grün szerint:

    Újra mintaország leszünk?!
    Anno a Morbus hungaricus-t is a magyarokról nevezték el! Most meg az elkefélt országot is?!
    http://www.origo.hu/itthon/20120325-orban-mintaorszag-lesz-magyarorszag-a-magyarok-kepesek-talpra-allni.html

  2. Nyugger szerint:

    Rend a lelke mindennek!
    Az ajtó előtti lábtörlőn el lehet csúszni, a plágiumon nem!

  3. Katka szerint:

    Eljön az az idő, mikor meg lesz szabva milyen ütemben vehetünk levegőt, milyen mélyen kell beszívnunk. Nap, mint nap születnek a jogszabályok a büntetésekről. Éjjel megálmodják miből lehetne még pénzt kaszálni, másnap soron kívül beterjesztik, aztán megszavazzák. A magyar egyszerű embereknek kuss legyen, nekik pedig a kiváltságos nagyuraknak mindent szabad. Orbán menj a pitsába, remélem öreganyád büszke a tetves fiára, aki remélem minden nap a fejükre olvassa, milyen jó komcsik voltak az átkosban. Ugyan ő is az volt, de aztán mikor már nem volt haszna belőle, kezdte utálni őket. Igaz csak a fideszen kívüli volt és jelenlegi komcsikat.
    A jobbik meg nyal nekik, mint az állat.

  4. Manitu szerint:

    Emlékszem mekkora felháborodás és hőzöngés volt akkor, amikor bevezették a biztonsági övet. Még civil mozgalom is indult azért, hogy ne kelljen vigyázni a sofőr és az utasok biztonságára. Akkor MDF kormány volt, és az MSZP-SZDSZ-es balliberós körök voltak a hangadók. Mára a többség belátta, hogy a biztonsági öv nem pártpolitikai kérdés, sőt a statisztika azt mutataja, hogy nagyon is szükség van rá.

    Az nekem mindig is érthetetlen volt, hogy egyes lépcsőházak miért nézhetnek ki úgy, mint az erődítmények, hogy tűz esetén láthatóan mindenki meghalna. Szerintem nem baj az, hogy a biztonság egyre fontosabb lett.

  5. Jeniszej szerint:

    Jeniszej szerint:
    2012. március 27., kedd – 10:27
    Szerintem nem a virágok lehetnek útban, veszély helyzetekben, hanem a lépcsőházak szintjeit elzáró lakattal, zárakkal védett rácsok.
    Nem is értem, ilyen megoldásokat a tűzoltóság, a lakóközösség miért tűrt meg ilyen menekülési akadályokat.

    Jeniszej szerint:

  6. Gordon szerint:

    Halt meg már ember amiatt tűzben, hogy a lakók észnélkül lezárták a folyosókat. A stelázsit nem a lépcsőházban és a folyosón kell tartani.

    Taki bácsinak (alábbi 4:20-tól-5:10-ig) volt igaza.

  7. ... szerint:

    A lépcsőház nem arborétum, nem kerékpár tároló és nem is raktár. Aki ezt nem érti meg, az költözzön kertes házba.

  8. földhözragadva szerint:

    Mekkora álszent duma, egy politikus szájából, hogy vigyázni kell a népre…hol van még a választás? Nem korai a hajrá srácok? …:(

  9. joságos. szerint:

    T.Manitu!
    Maga ismét félre beszél!A biztonsági öv használata 1976 óta kötelező az első ülésen utazok számára.A jelzett időben hazánkban még gőz erővel épült a szocializmus!
    Az MDF 1990-ben alakított kormányt!Ez 14 évvel később történt!

  10. Dr. grün szerint:

    jóságos!
    Neki nem kötelező, mert a KRESZ szerint állatot mozgó járműhöz kötözni tilos! ))) 🙂 (((

  11. lolka szerint:

    joságos. szerint:
    2012. március 27., kedd – 17:07
    -kerekre nyílt szemmel olvastam “Manitu szerint:”magas röptű megemlékezését az övről…és még azt mondja:”Emlékszem mekkora felháborodás és hőzöngés volt akkor, amikor bevezették a biztonsági övet. Még civil mozgalom is indult azért, hogy ne kelljen vigyázni a sofőr és az utasok biztonságára. Akkor MDF kormány volt, “…Emlékszem….

  12. joságos. szerint:

    T.lolka!
    Árulja el miről beszél?Mi a problémája?

  13. lolka szerint:

    joságos. szerint:
    2012. március 27., kedd – 18:52
    -Elnézést kérek, amikor “manitut” olvastam pont ugyan az jutott eszembe, amit Ön írt, csak azt elfelejtettem oda írni, ezért jött ki olyan furcsán…
    Manitu szerint:
    2012. március 27., kedd – 12:11 ……..
    joságos. szerint:
    2012. március 27., kedd – 17:07 ……..és akkor itt íródott, amit Önnek írtam….

  14. ebihal szerint:

    Itt tartunk! Ez a legfontosabb! És térdre imához!

  15. Incike szerint:

    Sok helyen elönti a szar+ szemét a társasházi folyosókat! Az ember alig tudja a lakását megközelíteni!!!

  16. Jeniszej szerint:

    A joszágos megint oktat elemista tudásával. Lehet,hogy még mindig nem érti, hogy az erőmű kéményéből miért nem ózon dús gázok áramlanak Csillagtelep felé. ))) 😀 (((

  17. Manitu szerint:

    Jóságos, én nem arról beszélek, hogy mikortól kellett beépíteni a biztonsági övet, hanem arról, hogy mióta kötelező, és mióta büntetik, ha nem használják. A hátsó üléseken pl. ha nem tévedek csak pár év óta büntetik. Az sem a 70-es évek.

    Másrészt pedig 1976-ban nem épült gőzerővel a szocializmus, hanem a hátrányunkat növelték gőzerővel a kommunisták a nyugathoz képest.

  18. lolka szerint:

    Manitu szerint:
    2012. március 28., szerda – 08:53
    -Kevered az övet a pótféklámpával….

  19. magyarkikerics szerint:

    A betörők örülhetnek, nem fognak elbotlani a növényekben és a rácsokon is szabadon ki-be járhatnak. Amúgy persze, hogy teljesen kiürítettük a folyosót, de így növények nélkül, nagyon lehangoló. 🙁
    Ahol minden kacattal telerakják a folyosót, ott ok, hogy szükség van erre a rendeletre, de alapvetően az ember nem bástyázza magát körül teljesen bútorokkal, növényekkel, hogy aztán alig tudjon kijutni a folyosóról. De ha már pár ember megmenekül emiatt, akkor végülis megérte. Bár nem tudom ez eddig mennyi gondot okozott, és hogy van-e erről statisztika.

  20. huncutka szerint:

    Akkor az én véleményem a következő: jelentem, nem kell vele egyetérteni. Majd ha az országban közbiztonság lesz, nem kell az embereknek rács mögött élni. Az pedig, hogy tűz lehet, sokkal kisebb a valószínűsége, mint annak hogy a saját lakásomban leütnek. Sajnos ez van. Egy tűzoltónak ne legyen már probléma egy rács kinyitása, a flexet már régen feltalálták. Egyben egyetértek, semmi kacat ne legyen a folyosón.

Itt lehet hozzászólni !