Sokakat megmozgatott a Mezei Futóverseny

Csepel.hu

A kerületi hagyományoknak megfelelően 2012 tavaszán is sor került az egykor Szárcsa Kupa névre hallgató, első szabadtéri iskolás futóversenyre a csepeli Kis-Duna part közelében.

Az időjárásnak is köszönhetően maradéktalanul teljesült a szervezők célja, ezúttal is jól sikerült a program.

A Mezei Futóversenyen az összes csepeli általános iskola csapata képviseltette magát, a ragyogó tavaszi időben, – a kísérőkkel, tanárokkal, és érdeklődőkkel együtt- mintegy 900 ember tette tiszteletét a Vásárhelyi Pál Szakközépiskola tőszomszédságában fekvő területen, ahol minden korosztály megmérette magát. A Szárcsa, Kazinczy és Széchenyi iskolák, valamint a Csepeli Öttusa és Vízi- Sport Egyesület szervezésében létrejött rendezvény március 21-én 10 órától vette kezdetét. Először a legkisebbek álltak rajthoz, és teljesítették az előírt penzumot, majd emelkedő sorrendben az egyre nagyobbak vágtak neki, hogy eldöntsék, idén ki a legjobb futó a kerületben. Szinte minden futam komoly párbajokat eredményezett, a célon áthaladva látszott, hogy minden gyerek kipréselte magából a maximumot, sokszor csak az utolsó métereken dőlt el egy-egy verseny végkimenetele. A célban apró ajándék is várta az elcsigázott nebulókat, és a legjobb egyéni, illetve csapatversenyek győzteseit arany-ezüst-, illetve bronzérmekkel is jutalmazták a szervezők.

A 22. alkalommal megrendezett Mezei Futóversennyel „hivatalosan” is kezdetét vette a szabadtéri futószezon, ami – a szép idővel együtt- remélhetőleg idén nagyon hosszúra nyúlik majd.

csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !