Folytatódik az illegális szeméttelepek felszámolása

Csepel.hu

http://www.csepel.hu/cache/multithumb_thumbs/0___anyagok_kepek_cikkek_2012_marcius_csevak-szemtmrc_016.jpg

A téli időszak után folytatja a Csevak az illegális hulladéklerakó helyek feltérképezését és felszámolását. A Karácsony Sándor utca – gerincút kereszteződésében mintegy 60 köbméternyi lakossági hulladékot halmoztak fel a szemetelők, melyet most közpénzből kellett elszállítani. A háztartási szemétből, építési törmelékből, használaton kívüli bútorokból, használt autógumikból álló hulladék eltüntetésének költsége most 250.000 forint volt.

A napokban (ott jártunkkor is) egy 13 fős, közfoglalkoztatottakból álló brigád gyűjtötte a Szőrmegyár melletti illegális szeméthalmokat – körülbelül 300 köbméternyit -, amit szintén ezen a héten szállít el a Csevak.

A munkatársak már megtisztították a Papírgyár mögötti területet és a Pöltenberg utca- gerincút kereszteződésének környékét.

A rendőrség és a kerületi közterület-felügyelet is kiemelten figyeli az illegális hulladéklerakókat. Akit szemétlerakáson kapnak, kemény büntetést fizethet. Csepel területén több tucat térfigyelő kamera működik, az elmúlt másfél évben ennek segítségével is sikerült már szemetelőket elcsípniük.

Forrás: Csepel.hu

17 hozzászólás “Folytatódik az illegális szeméttelepek felszámolása” bejegyzésre

  1. xy szerint:

    hányszor sikerült?

  2. jól értesült szerint:

    Savanyú?

  3. "?!" szerint:

    Hogy végezték az arra hivatottak a munkájukat, ha a kerület közepén, “a Karácsony Sándor utca – gerincút kereszteződésében mintegy 60 köbméternyi lakossági hulladékot halmozhattak fel a szemetelők, melyet most közpénzből kellett elszállítani”?

  4. prof. em. Dr. islander szerint:

    nem kéne a sok primitív baromnak összeszemetelni a saját lakhelyét, akkor nem kéne ilyenekkel foglalkozni.

  5. Dr. grün szerint:

    “?!”!
    “A rendőrség és a kerületi közterület-felügyelet is kiemelten figyeli az illegális hulladéklerakókat. Akit szemétlerakáson kapnak, kemény büntetést fizethet. Csepel területén több tucat térfigyelő kamera működik, az elmúlt másfél évben ennek segítségével is sikerült már szemetelőket elcsípniük”
    Amikor pedig a terület megtelik, akkor elszállítják!

  6. ... szerint:

    “?!”: talán nem kéne odahordaniuk a szemetet és akkor nem kéne közpénzből elvitetni.
    Nem az a hibás, aki elviszi, hanem az, aki odaviszi.

  7. loastman szerint:

    Ha már “szemétkedünk”: a gépkocsi ablakmosóját 5 literes flakonban vásárolom. Hova dobhatom ki az évek alatt felgyülemlett kannákat?
    A szelektívbe bele sem fér a nyílás miatt, de ott nincs is hely neki, a kukába kellene dobnom?

  8. Cs.pepe szerint:

    öblítsd ki és taposd laposra, úgy belefér a szelektívbe…

  9. "?!" szerint:

    Látom, hogy nagyon bonyolultan tettem fel 12:57-kor a kérdésemet, ezért most egyszerűsítem!

    Hogyan végezték a közterületek rendjéért felelős személyek (közterület-felügyelők és rendőrök) a munkájukat, ha a kerület közepén kb. 60 köbméternyi hulladékot halmozhattak fel a szemetelők?

    Nem kellene-e ezeknek a személyeknek hozzájárulniuk az illegálisan lerakott szemét elszállításának a 250.000,- Ft-os költségéhez, mert nem csíptek fülön senkit akikkel az elszállítás költségét meg lehetne fizettetni?

  10. kilgore trout szerint:

    Ma az egyik (Zsák Hugó utca) szelektív sziget mellett jöttem el. Két fiatal, kötelességtudó rendőr járőrözött mellette. Meg is jegyeztem magamban, hogy ha ennyire nyíltan mászkálnak ott, az életbe nem kapnak el egy illegális lerakót sem, mármint ha ez miatt lettek volna ott.
    Délután hazafelé már ott is volt a kupac a szelektív mellett.

    Ha példát akarnak statuálni, miért nem szórnak ki egy-két szép bírságot? Az talán elindítana valamit. Ahhoz persze lesből kellene figyelni, nem nyílt színen sétafikálni.

  11. szevenszi szerint:

    Biztos a fokozott szemétfelügyelet miatt került át a térfigyelő kamera rendszer a csepeli közterület felügyelethez. Most majd látják, csak ki fog intézkedni? Persze ez is, kis lépés az embernek és nagy lépés a csepelieknek. Főleg ha közteresek.

  12. szigeti szerint:

    Van már mint a homok közterület-felügyelőnk,hát evvel is foglalkozhatnának,nem csak az autósok b@szogatásával…

  13. Lakó1214 szerint:

    A képen látható szemétkupac mellett – mögött a háttérben a MÁV “bakterháza”. Az út egyik oldalán a préri, a másikon a Vasas utcai getto telkeinek hátsó része. De ez az egész Védgát – Corvinra érthető kép. Biztosan az Ady telepről hordták oda!
    Régebben volt egy posztsorozat, hogy áll a szemét a szelektívgyűjtők mellett.
    Ez most sem változott.

  14. "?!" szerint:

    A vitaindító cikk vastagbetűs bevezető részében az alábbi szöveg olvasható:

    “A Karácsony Sándor utca – gerincút kereszteződésében mintegy 60 köbméternyi lakossági hulladékot halmoztak fel a szemetelők”….

    Most akkor melyik helyszínen halmoztak fel ennyi szemetet?
    A Karácsony Sándor utca – gerincút kereszteződésében, vagy a képen látható Védgát utcai környéken, vagy egyik helyen sem?

  15. Csepeli szerint:

    Tisztelt fórumozók!
    A csepeli Közterület Felügyelet munkatársainak, ismereteim szerint kettő autójuk van. Mindkettőt láttam már a cselei piac oldalánál az északi oldalon a süteményes ajtajánál parkolni.
    Az ott kiképzett hely, megállni tilos táblával tiltja a megállást, a kiegészítő tábla csak áruszállítás céljából engedélyezi a megállást.

    Van egy fényképem, mikor a Közterület Felügyelet zöld kocsija betolatott és a munkatársak bementek a piac területére ebédelni. Tegnap, 2012. március 8.-án, a kék színű Közterület Felügyelet autója négy fő egyenruhában, betolatott a tiltó tábla hatálya alatti területre és mind a négyen kiszálltak. közülük egy nem viselt mellényt, ő egy vékony fiatal ember volt és egy vékony fiatal barna hajú nő.
    Nem tudom milyen szabály alapján tehetik meg ezt, hiszen a járművük nem használhat megkülönböztető jelzéseket, annak használatára sem jogosult, vajon mi az a különleges szabály, amely ezt számukra lehetővé teszi, hogy a KRESZ szabályait kedvük szerint megszegjék?
    Láttam már őket a Csepel Áruház, park felőli parkolójából a forgalmi iránnyal szemben kihajtani a Széchenyi út felé, mely szintén szabálytalan.
    Láttam már a mozgáskorlátozott várakozó helyén várakozni, miközben a közeli fehérneműt árusító pavilonba sétáltak be.

    Tudom, hogy számukra engedélyezett a Szent Imre tér déli oldalán történő parkolást, mely az önkormányzat részére fenntartott parkoló hely, de mi az ami számukra felmentést ad a közlekedési szabályok sajátos értelmezésére?

    Ha ilyen nincs, akkor az általam felsorolt esetek, mivel ők szabálysértési bírság kiszabására jogosult szervezet tagjai, a joggal való vissza élést követnek el, mely szerintem hivatalból üldözendő!
    Ki az aki ennek a gyakorlatnak az abbahagyására őket utasítsa?

    A rendőr, a rendőrségi gépkocsival, is gond nélkül beáll a megállni tilos táblával védett helyre, de számára a KRESZ 49. § (4) A megkülönböztető fényjelzést – ha a jármű olyan helyen áll meg, ahol a megállás egyébként tilos – működtetni kell.

    Ezt lehet másként értelmezni?

    A rendőrségi autó tiltott helyen való tartózkodása a fenti idézett szabály mellőzésével, szabálysértés, vagy a joggal való visszaélés esete?

    Segítsen már valaki megérteni a fenti aggályaimat!

    Köszönöm a remélt felvilágosítást!

  16. lolka szerint:

    Csepeli szerint:
    2012. március 09., péntek – 11:41
    “Ki az aki ennek a gyakorlatnak az abbahagyására őket utasítsa?”…A belső ellenőrzés, de bárki tehet szerintem feljelentést. De ha vannak fotóid küld a “Bors”-nak még egy jó fotóért pénzt is adnak. Annak idején a demszkit is lefényképezték megállni tilos táblánál, talán meg is büntették…

  17. Csepeli szerint:

    A tegnapi esetről nincs fotó, de korábbi zöld kocsis parkolásról van fotóm! Köszönöm az ötletet!

    A felügyelet bármit megtehet, mert ő és a rendőrök a jogalkalmazók felettük a Jóisten van.

    Ezt pedig joggal való visszaélésnek nevezi a jog.

Itt lehet hozzászólni !