Állampolgársági eskütétel

Csepel.hu

2012. március 1-jén három nagyszalontai lakos kapta meg a magyar állampolgárságot a Polgármesteri Hivatal nagytanácstermében. A négytagú Bagosi család három tagját Török László, testvérvárosunk, Nagyszalonta polgármestere is elkísérte. A család kisebbik gyermeke fiatal korára való tekintettel otthon maradt, ám természetesen mától ő is hivatalosan magyar állampolgár.

A Himnuszt és az eskütételt követően a jelenlévők Németh Szilárd polgármester általános helyettesétől, Borbély Lénárd alpolgármestertől egy Szent Istvánt ábrázoló dossziéban vehették át a magyar állampolgárságról szóló dokumentumot és az állampolgárságot igazoló kártyát. Ezután Wass Albert Üzenet haza című versét hallgatták meg a jelenlévők, majd a Szózattal ért véget az esemény.

A Magyar Országgyűlés 2010. május 26-án fogadta el az Orbán Viktor, Semjén Zsolt, illetve Kövér László, Németh Zsolt és Kósa Lajos által benyújtott törvényjavaslatot, az egyszerűsített honosítási eljárást, közkeletű nevén a kettős állampolgárságot. A törvénymódosítás anélkül ad lehetőséget a határon túli magyarok kedvezményes honosítására, hogy a kérvényezők Magyarországra költöznének. A jogszabály 2010. augusztus 20-án lépett hatályba és a 2011. január 1. óta alkalmazzák.

A honosítást azok kérhetik, akiknek a szülei, nagyszülei 1918 vagy 1945 előtt magyar állampolgárok voltak vagy vélelmezik magyarországi származásukat. Feltétele, hogy a kérelmező beszéljen magyarul, illetve ne jelentsen veszélyt Magyarország nemzet- és közbiztonságára.

“Üzenem az otthoni hegyeknek:
a csillagok járása változó.
És törvényei vannak a szeleknek,
esőnek, hónak, fellegeknek
és nincsen ború, örökkévaló.
A víz szalad, a kő marad,
a kő marad”.

(Wass Albert: Üzenet haza, részlet)

Forrás: Csepel.hu

7 hozzászólás “Állampolgársági eskütétel” bejegyzésre

  1. CsepeliNo1 szerint:

    Veszik a szavazatokat!

    GRAT!

    De a Román akkor is román!

  2. f szerint:

    T. Horáth Gyula!

    Gratulálok ehez a magas röptű gondolathoz!

    Méltó egy szocialista volt alpolgármesterhez. Aki ráadásul előszeretettel járt ki Erdélybe és fogyasztotta ingyen azt a pálinkát, amivel kínálgatták a testvérvárosban.

    Kommunista az kommunista marad…

  3. CsepeliNo1 szerint:

    Nem az vagyok, hi-hi-hííííí… :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    Még találgathattok, de lássátok, segítek nektek.
    Eddig általatok voltam: Szenteczky János, Tóth Mihály, Podolák György, Orosz Ferenc, és most már Horváth Gyula is.
    Köszönöm. Ezek szerint az Ő posztjukra alkalmas lennék? Még végig gondolom. Hm… :-)))

    A másik oldal által is voltam már Fideszes bértollnok.

    De egyik sem vagyok, örömmel tölt el, hogy nyomoztok. Ezek szerint az írásaim valamit elindít bennetek, netalántán még el is gondolkoztok rajta. TOVÁBBI JÓ NYOMOZÁST! :-)))))))))))))))))))))))

  4. anonim szerint:

    Lebuktál Gyula!

  5. Vátesz szerint:

    Ha egyik sem vagy, az a te bajod, mert akkor egy kötekedő, nagyképű nulla vagy (csepel nambör van)! Üdvözlettel Tarjányi Vátesz László.

  6. Manitu szerint:

    Gratulálok CsepeliNo1. Azok ott legalább magyarok, nem úgy, mint te.

  7. CsepeliNo1 szerint:

    Muszály volt visszajönnöm ide, mert remélem RÖHÖGNI FOGOK!
    SIKERÜLT, KÖSZÖNÖM NEKTEK!

    De Fiúk (főleg anonim – Te eddig nem voltál itt ezzel a névvel, de nem is csodálom, mert elég egy beteg elme vagy), lenne hozzátok egy kérésem!

    Könyörgöm amikor elé álltok a Horváth Gyulának, és mondjátok neki, hogy: “tudom, hogy Te vagy CsepeliNo1!”, egy képet készítsetek a fejéről.

    Kíváncsi leszek majd!
    Szerintem az is olyan vicces lesz, mint a Ti irományaitok!

    Manitu!
    Lesz békés tüntetés, szabadságharc alatt! Jönnek a buszok is, egyre biztosan felférsz!

    ui.: Nyugodjatok meg, továbbra is az a fő dolgom, hogy bebizonyítsam nektek, hogy ezek a mostaniak úgy hazudnak mint a vízfolyás. Hozzájuk képest az Mszp sehol sincsen. Csak az a baj, hogy ezek még törvényeket is tudnak hozni a hazugságaikról, hogy azok igazak. ENNYI A KÜLÖNBSÉG!

Itt lehet hozzászólni !