Egészségklub márciustól!

Csepel.hu

Az első tavaszi hónapban indul útjára a csepeli Egészségklub, amelynek találkozóin nem csak arról beszélgetünk majd, milyen betegségek érhetnek el minket, s ezeket hogyan lehet kezelni, hanem főképpen arról, hogyan tudnánk a legnagyobb eséllyel elkerülni a különböző testi és lelki kórokat.

Szakemberek szerint egészségi állapotunkért, az esetlegesen kialakuló betegségekért 20-30 százalékban a családi örökség, 60 százalékban mi magunk, vagyis az életmódunk a felelős, és csak 10 százaléknyi az egészségügyi ellátás szerepe. Nincs tehát kibúvó: a jól létünk főleg azon múlik, mit eszünk, mennyit mozgunk, hogyan tudunk kikapcsolódni, mennyire vagyunk képesek uralnia mindennapi stresszhelyzeteket. Egészségklubunkban szakemberek – háziorvos, szakorvos, dietetikus – segítségével igyekszünk mindezekre választ találni. Persze nem csak előadások hallhatóak majd: kérdezni is lehet, sőt azt is megtanulhatják, hogyan készíthetnek egészséges ételeket, vagy hogyan lehet a legeredményesebben életmódot váltani.

Első találkozónk ideje március 12-e, hétfő, 17 óra, a helyszín pedig a Radnóti Miklós Művelődési Ház. A témánk a magyarok egészségi állapota lesz. Aktuális erről beszélni, hiszen két végén égetjük a gyertyát, nehezen birkózunk meg a negatív életeseményekkel, aggódunk, szorongunk. Noha daganatos megbetegedésekben világelsők vagyunk, egészségtudatosságunk mégis gyenge lábakon áll, a szűrővizsgálatokat makacsul elkerüljük. Vajon miért? Hiszen génállományunk nem rosszabb, mint más európai népé, tehát ismét beigazolódik, hogy sok múlhat az életmódunkon, a hozzáállásunkon.

Várunk minden érdeklődőt, akinek fontos az egészsége, aki tudni szeretné, hogyan élhetne egészségesebben.

A belépés díjtalan, de kérjük, regisztráljanak a 420-6950-es telefonszámon, vagy az info@csepelihirmondo.hu címen.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !