ReTInA: célegyenesben az egyeztetések

Csepel.hu

http://www.csepel.hu/cache/multithumb_thumbs/0___anyagok_kepek_cikkek_2012_februr_retina2.jpg

Újabb budapesti egyeztetéssel folytatódott a ReTInA Projekt, azaz a Hagyományos Iparterületek Revitalizációja (újjáélesztése) Délkelet-Európában elnevezésű program.

A február 23-án megtartott értekezleten Csepel és a külföldi partnerek képviselői áttekintették az eddig elvégzett feladatokat és az elkészült dokumentumokat, majd konzultáció keretében egyeztettek a technikai és egyéb kérdésekről, a további feladatokról, amelyek nagy részét a májusi záró konferenciáig végre kell hajtani.

Az előadásokon többek között az is elhangzott, hogy mennyire fontos a konszenzusos megegyezés egy-egy tervezett barnamezős beruházás területén található tulajdonossal, bérlővel, érintettel, hiszen minél több résztvevőt vonnak be a projektbe, az annál nagyobb sikerre vihető.

Dr. Polinszky Tibor, a ReTInA általános és szakmai projektvezetője elmondta, hogy Csepel – az érintett volt Csepel Művek Gyártelep – összetettsége miatt különleges helyzetben van a többi partnerhez képest, de ennek ellenére bízik egy – előreláthatóan – hosszútávon megvalósítható, ám a kerületre mindenképpen kedvező hatást gyakorló fejlesztési koncepcióban.

Kiemelt hangsúlyt helyeznek a jövőben a tájékoztatásra, a ReTInA kommunikációjára: a nyomtatott kiadványokon kívül a projekt közelmúltban megújult hivatalos honlapja, (http://www.retinasee.eu) és egy Facebook oldal (https://www.facebook.com/retinasee?sk=wall) is elősegíti majd a figyelemfelkeltést a program irányában.

Aki pedig személyesen is szeretne megismerkedni a ReTInA-val, az megteheti április 18-20-a között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont területén, a HUNGEXPO Zrt. és a Magyar Urbanisztikai Tudásközpont által szervezett Urb:Icon Nemzetközi város- és településfejlesztési kiállításon, amelynek fővédnöke a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. A rendezvény célja egy olyan fórum megteremtése, ahol az önkormányzatok és tervezett beruházásaik, projektjeik lehetséges partnerei és befektetői egymásra találhatnak, Csepel szempontjából pedig egy remek alkalom arra, hogy a ReTInA projektet is minél szélesebb körben megismerjék, továbbá arról – egy fórum keretében – akár véleményt is nyilváníthassanak.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !