Magyar legenda – a Csepel

Mno.hu, Hír TV, Csepel.info

Egy képkocka a műsorból: Csepel teherautók a piramisok tövében

A Hír TV önálló műsorban foglalkozott a Csepel Autógyárral, amely az erőltetett iparosítás éveiben tízezrével bocsátja ki a teherautókat. A műsort a ide kattintva tekinthetik meg.

Kína is érdeklődik a termék iránt, ’56-ban Tibet négyezer méteres hegyei között bizonyít a magyar prototípus. A ’60-as évek legendás csőrös Csepelje és a ’70-es évek bulldogfülkés teherkocsija nemcsak az utak királya, hanem a közlekedés ikonikus szereplője is volt. A gépek a hadseregben, a trópusokon és a sivatagban is helytálltak. Magyar legenda – a Csepel.

22 hozzászólás “Magyar legenda – a Csepel” bejegyzésre

  1. nagyapó szerint:

    Megtérülhet a magán-nyugdíjpénztári tagok többletköltsége.
    A PSZÁF első fokon pert nyert az ING magánnyugdíjpénztárral szemben a jogosulatlan tagi költségelvonások kapcsán a pénztár által indított perben. Két további magánnyugdíjpénztár már elszámolt vagyonkezelőjével és megtérítette tagjainak az indokolatlanul levont költségeket – közölte a PSZÁF.

    Ej-ej már megint mit tett ez a kormány, ugye grün,katka?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  2. Katka szerint:

    nagyapó szerint: Az aprópénzt visszakapják a tíz-százezreket-milliókat meg ellopta és elherdálta az Orbán kormány! Ez marha nagy eredmény!

  3. lb szerint:

    nagyapó!

    Azzal tisztában vagy, hogy az ING magánnyugdíjpénztári tagoknak mekkora tényleges hozama volt? nekem, mint jelenleg is pénztártagnak, igen tisztességes! Sokkal nagyobb kárt okozott számomra kedvenc kormányod és gazdasági minisztered, mikor megszüntette a magánnyugdíjpénztári átutalásokat, amikor egyoldalúan felmondta a kettőnk között 1997-ben megkötött szerződést!

  4. nagyapó szerint:

    Buta Katka! A polgári kormány a nyugdíjasoktól ellopott (szoci törvény alapján) pénzt tette vissza az állami nyugdíjalapba, továbbra is biztosítva a nyugdíjakat.
    lb! Igen tisztába vagyok a tényleges hozamokkal. Íme néhány:
    MAGÁNNYUGDÍJPÉNZTÁRAK Vagyon-növekedési mutató (2001-2010)
    AEGON Magyarország Nyugdíjpénztár – magánpénztári ág 4,94
    Allianz Hungária Nyugdíjpénztár – magánpénztári ág 4,97
    Aranykor Országos Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár – magánpénztári ág 6,67
    Erste Bank Országos Nyugdíjpénztár – magánpénztári ág 7,24
    OTP Magánnyugdíjpénztár 6,58
    ING Nyugdíjpénztár – magánpénztári ág 5,37

    Átlagos éves december/december infláció az elmúlt 10 évben: 5,37 %

    Láthatja, hogy az évi 5.37%-os inflációval szemben elért bruttó 5,37 % növekedést. Pénz az ablakban. Ha viszont kamatos kamattal számolja az inflációt, vesztesége van. Gratulálok szerénységéhez és elvhűségéhez!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  5. lb szerint:

    nagyapó!

    Csak hogy borzoljam kissé az idegeidet:
    “Egészen konkrétan: a nyugdíjpénztárak a tagok összegyűjtött pénzéből államkötvényeket vettek, azaz kölcsönadtak a magyar államnak. (Adtak, nem kaptak!) A pénzükért egy ígérvényt, államkötvényt nyomtak a kezükbe, amelyen az állt, hogy a vásárláskor érvényes hozammal, vagyis kamatostól visszakapják a pénzüket. Ehelyett, a kölcsönvevő, az adós állam államosította a nyugdíjpénztárak vagyonát, benne a kötvényeket, amelyeket egyszerűen az iratmegsemmisítőbe dobott, és lehúzta őket a WC-ben.

    Ezt nevezi Szijjártó Péter, Orbán Viktor szóvivője az állam pénze visszaszerzésének. Az egészből csak annyi világos, hogy a 3 milliónyi pénztártag örökre elbúcsúzhat a 3000 milliárdos megtakarításától, és cserébe nem kap semmit, még nyugdíjígéretet sem.”

    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=443541

    Végezetül az általad ismertetett hozamokra:
    Nekem 3,5 milliós járulékbefizetésre kb. 1,5 millió Ft hozamot termelt az ING!
    Ez most sok vagy kevés?

  6. Nagyapó szerint:

    lb! Talán nem a hiteltelen Népszavából kellene az információt megszerezni! Íme:
    „A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) 2010 második felében vizsgálta meg több magánnyugdíjpénztár és az azok befektetéseit kezelő alapkezelők befektetési, vagyonkezelési tevékenységét.
    Ennek során megállapította: a vagyonkezelői szolgáltatásokért fizetett díjakkal kapcsolatban négy magánnyugdíjpénztár és vagyonkezelőik többször megsértették a jogszabályokat. Egyes esetekben az olcsóbb közvetlen értékpapír-befektetés helyett a pénztári vagyont indokolatlanul befektetési alapokba fektették, amellyel összességében több milliárd forintnyi többletköltséget okoztak, így negatívan befolyásolták az eszközértéket és ezen keresztül a nettó hozamot is”
    A bíróság elutasította az ING keresetét (első fokon).
    Gratulálok, hogy a fentiek ellenére az ING 1,5 milkót fizetett 5,37%.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  7. lb szerint:

    nagyapó!

    Semmivel se hiteltelenebb. mint a Magyar Nemzet!
    Másrészről, aki csak az egyik oldalról tájékozódik, az szűk látókörű marad! 🙂

    A saját példámat egyrészről azért hoztam fel, mert az átlagszámok sok mindent eltakarnak, elrejtenek. Másrészről meg nem biztos, hogy igazak.
    Sajnos a 1.5 millió nem a reálhozam volt.

  8. lolka szerint:

    lb szerint:
    2012. február 27., hétfő – 21:21

    “nagyapó!
    Másrészről, aki csak az egyik oldalról tájékozódik, az szűk látókörű marad!”
    -Nem piszkálódás, de ezt már egy “párszor” megemlítettem én is a “nagyapó”nak…

  9. Perspektíva? szerint:

    Éljen a Csepel Autógyár! Ja, hogy már az sem létezik? Na és, (mondaná Gyulus) kit érdekel? A Nép meg éhezik, fázik, nincsen munkája. Lényeg az ügynöklista, mert azáltal lehet munkahely, jövedelem, elterelés és így tovább!

  10. Lakó1214 szerint:

    Perspektíva? !

    Mint minden értelmes és akkor is jövedelmező gyár, ez is bevégezte, sajnos!
    Azonban napjainkban is van bezárogatás, elbocsátás.

    Kimentek a Finnekhez tárgyalni, ki ha én nem, máris 3500-an a Nokiától, utca…
    Másfél év után, mindennek a tudatában a Malév elgáncsolása, aminek a felszámolását is kormánypárthoz közeli haverok végzik? Tudták, hogy ez így nem mehet? Tudták. Tárgyaltak a kínaiakkal? Tárgyaltak, ki, ha én nem alapon. Ennyi.
    Mezőgazdaság? Lemondott Ángyán József és miket mondott?!

    Na, kérem erről csak ennyit.

  11. Manitu szerint:

    Lakó: az enyves kezű elvtársaid végezték be a CSM-et, ezt te is jól tudod. És az sem igaz, hogy minden gyár tönkrement. Pl. a Transzformátorgyárat nem a tolvaj elvtársaid vitték tovább, és láss csodát, működik. Igaz, Siemens néven, de prosperál.

  12. Manitu szerint:

    Lakó is csak ahhoz ért, hogy mellébeszéljen, meg Vörös Csepel könyvet hurcolgasson lépcsőházról lépcsőházra, hogy lefotózza, és azt hazudja, hogy úgy látta. Micsoda kisstílű alakok vagytok ti kommancsok.

  13. Lakó1214 szerint:

    Manitu!

    1. Akkor a trafót sem az elvtik adták el a Siemens-nek? Látod milyen egy hülye vagy?!

    2. A könyves monológodat, meg írtam, intézd a szomszédommal, Zolival, ne velem, de esetleg azzal is intézheted, aki a világra hozott.

    Malév, mezőgazdaság, albocsátások, hamis GDP? Te kis bérfirkász genya?

  14. Manitu szerint:

    Lakó!

    Azon nem csodálkozom, hogy ennyire cinikus vagy. Gondolom volt annyi lopott pénz, hogy reggeltől estig netezhetsz még ma is.

    1. A Siemens nem kommunista cég. Nagy szerencse, hogy legalább az az egyetlen gyáregység hozzájuk került, mert most is prosperál. Ami maradt a kommunista elvtársaknál, azt szétlopták, elhordták, mert ugye az elvtársak máshoz nem értenek, de lopni azt tudnak. Ezt el kell ismerni.

    2. A könyvet a te kommunád hordta, ami te vagy. Senki nem hiszi el a primitív kis hazugságodat, hogy ti valójában kommuna vagytok. Ha meg elhiszed amit írsz, menj el orvoshoz, mert beteg vagy.

  15. Lakó1214 szerint:

    Manitu!

    Nézz vissza és magad is! Ki van többet itt? Na akkor pofa lapos!

    1. Nem mondod, hogy a Siemens nem kommunista? Te hülye vagy, tényleg!
    Az Ansaldo, az ABB a Ganz-nál az volt, te idióta?!

    2. Akkor, ha a szomszédjaim én vagyok, akkor ehhez gratulálok neked. Anyukád, nem véletlen a nagymamád? Körülbelül ennyi az összefüggés. Te elvtelen, provokátor kis genya!

  16. Lakó1214 szerint:

    folyt—->

    Elbocsátások, BKV, Malév, Nokia, mezőgazdaság?

  17. Manitu szerint:

    Mennyire kis aljadék vagy te. Azzal kezdtem, hogy a Siemens nem kommunista, nem az elvtársaidhoz tartozik. Ezért nem lopták szét. Másrészt a BKV-t Hagyó elvtársad és Demszky közösen tették tönkre, a Malév meg ugyanez a történet.

    A kommunád meg te magad vagy. Te hordozgatsz könyvet fotózni, te írogatsz több néven. Erkölcsi nulla vagy, ez első pillanattól kezdve látszott a beírásaidon, látszik a stílusodon. Bármibe lefogadom, hogy voltál már MSZP-s politikus vagy most is az vagy. Csak azok tudnak ilyen gerinctelen mélységbe süppedni.

  18. Lakó1214 szerint:

    Én meg az MSZP! LOL!

    Te egy beteg ember vagy, de megtenném fogadáson azt, hogy neked van több nicked.
    Az, hogy IP-t vadászgattok, az meg a ti dolgotok, sebaj, mert az egész házé ugyanaz, mondta a szolgáltató, így kiírtam a kapura még rég, hogy módjával. LOL!

    A Siemens nem lopta szét a gyárat? A trafót nem. Kábelgyár? Rémlik valami, bérfirkász?

    Malév: volt időtök, csak nem kellett volna a nagymellény, akkor még kínai színek alatt lenne légitársaság és 10.000 megmaradt munkahely.

  19. Királyerdei szerint:

    Idióta komcsi csőcselék!
    A Csepel teherautót a KGST és a szovjet elvtársaitok nyírták ki.
    Nem volt szabad teherautót gyártanunk,helyette a benzinzabáló ruszki Zileket kellett megvennünk.Kinyírták a Pannónia és a Csepel motorkerékpárokat is.
    A Malévről:
    Gyurcsányék csinálták a privatizálást?
    A “visszavétel” után maradt 5% érdekeltsége egy ruszki magáncégnek?
    Az EU engedélyezi egy olyan cég támogatását,melyben magántőke is van?
    Kötelezte az EU a Malévet az állami támogatás visszafizetésére?
    Na,ennyi,aztán pofa be!

  20. Királyerdei szerint:

    Itt van egy friss hír a mindenhez “szakértő” komcsiknak:

    “Újabb légitársaság került bajba
    Index, MTI
    2012. február 28., kedd 08:18 | Email
    Bizonytalan a lengyel LOT légitársaság jövője, a társaság elnöke szerint önállóan nem tud lépést tartani versenytársaival, elemzők szerint akár a Malév sorsára is juthat, olvasható a Newsweek Polska hetilap hétfői kiadásában.

    Elemzők hangsúlyozzák, hogy a LOT még néhány hónapig önállóan is fenn tudja magát tartani. Tavaly 55 millió eurót keresett ingatlanainak és leányvállalatainak eladásával, az idén műszaki felszerelésének értékesítésével további 48 millió euróra van esélye, de a fennmaradást csak egy nagy csoport szárnyai alatt biztosíthatja magának.

    h i r d e t é s
    Az európai légi piacot 80 százalékban három nagy csoport, az Air France/KLM, a Lufthansa és a IAG uralja. A kisebb légitársaságoknak pedig a fapadosokkal kell versengeniük a fennmaradásért – mondta a lapnak Németh Adél, a brémai Jacobs Egyetem szakértője.

    A LOT a lengyel légi piac 30 százalékát felügyeli, több millió dollár értékű leszállási engedéllyel, és 8 üzemanyag-takarékos Dreamliner típusú géppel rendelkezik, amelyeket várhatóan az idén szállít le a gyártó. Privatizálása egyebek közt biztosítaná a márka fennmaradását, és egy regionális átszállási központ létrehozását Varsóban, amely lehetővé tenné az ázsiai járatok kiszolgálását.

    A légitársaság helyzete több szempontból a magyar Malévéhez hasonlít: egy sikertelen privatizáció után visszaállamosították, az utolsó négy évben 1 milliárd zloty (239 millió euró) nettó veszteséget termelt, és állami támogatásban is részesült, ami felkeltheti az Európai Bizottság figyelmét.

    Múlt héten az indiai Kingfisher Airlinesról érkeztek [1] rossz hírek, az adóhatóság befagyasztotta a cég néhány számláját. A légitársaság ugyan tárgyalásokat folytat az adóhatóságokkal, hogy fizetési haladékot kapjon, ám könnyen lehet, hogy járattörlésekre is kényszerül. A vállalat 64 repülőgépéből mindössze 16 repül jelenleg, ráadásul az elmúlt egy héten 50 pilóta hagyta el a céget.”

  21. Lakó1214 szerint:

    Az autógyárat meg az Ikarus megszűnése, mint GYÁR, ahogy írtam.

    A Malév meg már egyszer volt az Alitalia kezében, onnan vissza lett szerezve 1997-ben és az állam tömte bele a pénzt 10 éven keresztül. Fletóék alatt lett eladva a pénznyelő, ezt senki nem is vitatja, de amíg Abramovics cége nem ment csődbe, addig nem is volt gond?!
    Bajnaiék vásárolták vissza, de még Fletó indította el azt is. Mivel nem lett minden rendezve, így az orosz cég még 5%-ot fenntartott, jogosan, mivel 112 millio Eurója feküdt benne?! (üzlet)
    A lényeg, hogy azt az 5%-ot kellett volna lerendezni, az alaptőke 5%-át és akkor 100%-ban állami lehetett volna.

    A LOT biztosan másképp fogja ezt az átmenetet lekezelni és akkor mári ott van az ázsiai átszállópiac.

  22. […] Magyar legenda – a Csepel « Csepel.info […]

Itt lehet hozzászólni !