Farsangot tartott a Nagy Imre ÁMK Alapfokú Művészeti Iskola

Csepel.info

2012. február 21-én, kedden tartotta farsangi mulatságát a Nagy Imre ÁMK Alapfokú Művészeti Iskola a Csepeli Munkásotthonban.

A korábbi évek hagyományaihoz hasonlóan a farsangi időszakban egy táncházzal várta táncos és játékos kedvű diákjait. Leginkább persze a néptánc tanszakosok voltak érdekeltek a rendezvényen, akik a Munkásotthonban és a Kölcsey Ferenc Általános Iskolában tanulnak, de szerencsére néhány bátor színjáték tanszakos diák is eljött a Karácsony Sándor Általános Iskolából és az ÁMK-ból is.

A táncházhoz a zenét a Botos Trió szolgáltatta, a moldvai táncokat Knapicziusné Mlinár Máriától tanulhattuk, aki egyben a Művészeti Iskola néptáncpedagógusa. A táncok között sem volt pihenő, a gyerekeket ügyességi és egyéb játékokkal mozgatta meg Körömi Gábor, az AMI intézményegység-vezetője és Glausius László drámapedagógus.

A lóverseny, fogó, seprűkergető és verébhessentő játékok után az agyát is meg kellett tornáztatnia annak, akinek farsangi fánkra fájt a foga, ugyanis a farsangi totót helyesen kitöltők kaphattak elsőként a lekváros finomságból. Itt bizony kellett tudni, hogy melyik jeles nap köthető a farsangi időszakhoz, mit csinálnak a kiszebábokkal, mi a balázsolás, és ki is az a Konc király és ugyan miért kell neki párbajt vívnia Cibere vajdával!

A vidámsághoz hozzájárultak a Kis-Csepel táncosai is, a fiúk szoknyában és kendőben eljárták a lányok táncát, a lányok pedig rajzolt bajusszal utánozták a fiúk legényesét. A nagyon műsora után még a szülők is kedvet kaptak, hogy beálljanak a táncolók köré.

A beszámolót az intézménytől kaptuk.

csepel.info

Itt lehet hozzászólni !