Elfogadták Csepel költségvetését: kétmilliárddal csökkent a költségvetési hiány

Csepel.hu

Fotó: Kitzinger Adrienn

A tavalyihoz hasonlóan idén is szigorú költségvetést fogadott el a csepeli képviselő-testület a csütörtöki ülésén. Ez azonban az önkormányzati szolgáltatások területén nem jelent visszaesést, a takarékos működtetés célja, hogy a kerület pénzügyi helyzetét tovább javítsák. Az elmúlt másfél évben így már több mint kétmilliárd forinttal csökkentették a kiadásokat, és ezzel a költségvetés hiányát.

Bár a kerület dolgozóinak, tanároknak, egészségügyi alkalmazottaknak a fizetését várhatóan még évekig csak folyószámlahitelből tudja kifizetni az önkormányzat, most ennek összege is félmilliárd forinttal csökken. A pénzügyi helyzet rendezésével az önkormányzati vezetés szerint megszűnt a fizetésképtelenség bekövetkezésének lehetősége, amely 2010 őszén még komolyan veszélyeztette a kerületünket.

A Fidesz-KDNP által benyújtott idei költségvetési tervezet néhány pontját ugyanakkor szokás szerint bírálatok érték az ellenzék részéről. Takács Krisztián (MSZP) szerint az önkormányzat intézményeiből túl sok alkalmazottat bocsátottak el, és ennek tudható be a kiadások csökkentése. Borka-Szász Tamás (DK) többszöri hozzászólásában azt feszegette, hogy a költségvetési szigorban ellentmondások vannak. Állítása szerint nem igaz, hogy Csepelt 10 milliárd forint vagyonvesztés érte az MSZP-s vezetés idején. Szerinte semmilyen vagyon nem tűnt el, a tízmilliárdos vagyonvesztés csak a kimutatásokban létezik, a valóságban fejlesztések formájában megtalálható ez a pénz.

Németh Szilárd polgármester arra emlékeztette Borka-Szász Tamást, hogy az MSZP-s vezetés, melyben frakcióvezető volt, rendszeresen a költségvetési hiány növekedését okozó döntéseket hozott, majd éppen ő volt az, aki a legutóbbi választások előtt kijelentette: bárki nyeri meg a választást, az új önkormányzatnak nehéz feladatokat kell megoldania, ezért összefogásra van szükség. Most itt az ideje, hogy az ellenzék is belássa a megtakarítások fontosságát, s cselekvően támogassa a költségcsökkentő intézkedéseket. A kerület legégetőbb feladata pénzügyi helyzetének további stabilizálása. Akárcsak tavaly, idén is rendkívül szigorú költségvetési politikát kell folytatni, aminek köszönhetően máris jelentősen csökkentették a hiányt- hangsúlyozta Németh Szilárd. A polgármester emlékeztetett, hogy a megtakarítások ellenére is sikeresen működtették az intézményeket. Emellett még arra is jutott pénz, hogy meleg étkeztetéssel, tüzelő-osztással és rendkívüli, éjjel-nappali melegedő megnyitásával óvták meg a hajléktalan és a kiszolgáltatott embereket a februári rendkívüli hidegtől. Kiemelte: Csepelen nem fagyott meg senki.

Németh Szilárd szólt arról is, hogy a költségvetés kapcsán minden érintettel, intézménnyel előzetesen egyeztetett, akik megértették, hogy szűkös a kassza. A polgármesteri hivatal vezetői saját magukon is spóroltak, mert nem osztogattak jutalmakat, mint a korábbi vezetők tették; kizárólag a nem vezetői beosztású munkatársak kaphattak csekély összegű anyagi elismerést.

A testület elfogadta az önkormányzat tulajdonában álló nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásának feltételeiről szóló módosítást. Ennek célja, hogy növeljék az üres helyiségek kihasználtságát, s ily módon is támogassák a vállalkozókat. Csepelen két új háziorvos is megkezdheti gyógyító munkáját.

Iskolások ismerhetik meg Erdélyt

A képviselők elfogadták azt a javaslatot, hogy az önkormányzat anyagilag támogassa a határon túli magyar lakta területek megismerését. Ennek során csepeli iskolások és tanáraik utaztatását segítik elő egyebek között Erdélybe.

A testület megszavazta, hogy a magyar-lengyel barátság jegyében idén emléktáblát és haranglábat helyeznek el a kerületben. A haranglábat a lengyel Jerzy Popieluszko boldoggá avatott vértanú pap tiszteletére a Hollandi úti ifjúsági tábor területén állítják majd fel.

A képviselők korábban döntöttek Csepel újjáépítésének 300. évfordulójára kiírt pályázatról a csepeli közösségek részére, ünnepi programjaik támogatására. A pályázatra 39-en jelentkeztek, az önkormányzat pedig közel 4 millió forinttal támogatja a nyertes pályázókat.

Döntés született arról is, hogy az önkormányzat a Kossuth Lajos utca 117/A szám alatt közrendvédelmi és közbiztonsági központot hoz létre. Egy épület ad otthont majd a jövőben a csepeli közterület-felügyeleti csoportnak, a polgárőr egyesületnek, és a polgári védelmi parancsnokság csepeli kirendeltségének, de a XXI. Kerületi Rendőrkapitányság is kap az épületben egy szolgálati helyiséget.

A testület támogatta azt a javaslatot, hogy a Szent Imre téren nemrég történt tűzeset során kárt szenvedett üzletek bérlői közül az önkormányzathoz segítségért fordulók átmeneti segítséget kapjanak. Ennek keretében egyszerűsített eljárásban, kedvezményesen juthatnak önkormányzati helyiség bérleti jogához.

Csarnai Attila- csepel.hu

71 hozzászólás “Elfogadták Csepel költségvetését: kétmilliárddal csökkent a költségvetési hiány” bejegyzésre

  1. demokrácia szerint:

    Az esti mese véget ért.Jó éjszakát gyerekek.

  2. Manitu szerint:

    Nemsokára megjelenik írásjel is, és közli, hogy nem is kétmilliárd forintot tüntetett el az MSZP minden évben, hanem csak egymilliárd kilencszákilencvenmillió kilencszázkilencvenezret, és ezért mindenki hazudik.

    Ezért tombol a sok kommancs elvtárs, nincs zsebpénz. Ahol évente kétezer millió forinttal kenték a gépezetet, ott sok a dühös ember. Lásd Zoli049 meg lakó, demokrácia meg csapos meg a többi kommunistabérenc, akik fürödtek a közpénzben, miközben azt hazudták, hogy baloldaliak.

  3. Vátesz szerint:

    Manitu! Rajtad meg Nagyapón kívül még sokan vannak ott a képviselőtestületi üléseken, ki képviselőként, ki hallgatóként. Szerintem ismeritek írásjelt is, csak nem tudjátok kicsoda, velem ellentétben! 😀

  4. Vátesz szerint:

    Nem sokan érdeklődnek Csepelen a közügyek iránt, bármely csepeli rendezvényen nagyjából ugyanazokat az arcokat lehet látni! A résztvevőknek ajánlom jól nézzék meg egymást, s próbálják kitalálni ki milyen nicknéven kommentel a csepelinfón! Csókoltatlak valamennyiötöket, Tarjányi Vátesz László! 😀

  5. Vátesz szerint:

    Gordon, te is ott voltál tegnap a Volner János estjén a Stop Iskolában? 😉

  6. Gordon szerint:

    KRESZ tanfolyam volt?

  7. Vátesz szerint:

    Nem, csak tegnap este elgondolkodtam, te melyik résztvevő lehetsz, mert téged valóban érdekelnek dolgok, így kizárt hogy nem voltál ott! Ezt ne vedd zaklatásnak, mert én tisztelem azokat, akiket érdekelnek a közügyek, legyenek azok bármilyen beállítottságúak. Na most ide írhatod, nekem nem számít, hogy Vátesz tisztel-e! 😀

  8. GONDOLKODÓ! szerint:

    Vátesz szerint:
    2012. február 25., szombat – 08:22

    “velem ellentétben!”

    Na és velem ellentétben is!

  9. Vátesz szerint:

    Ezek szerint már ketten tudjuk, kit tisztelhetünk írásjelben. Erre szoktam azt mondani, vissza kell venni a hangnemből, mert akármikor találkozhatunk akár az utcán is, vagy éppen szombat délelőtt a piacon!
    Erről a csepelinfóról mindig az jut az eszembe, hogy a kutyák kerítés mögül mindig acsarkodnak egymásra, viszont kint a szabadon meg csak megszagolják egymást!

  10. nagyapó szerint:

    Látszik, roppantul érdekli a fórumozókat a költségvetés, Csepel helyzete, jövője.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  11. földözragadva szerint:

    Nagyapó, engem az eredmény érdekel, csak ahhoz van elég eszem, mivel nem közgazdász vagyok…Nem a fizetésnapon kell ígérgetni, hannem a hóvégén bizonyítani. Hajrá.

  12. Dr. grün szerint:

    nagyapó!
    Csepel helyzetét akinek van szeme látja, a jövőjét akinek van képzelőereje sejti!
    Főleg a kétmilliárd hiány lefaragásból!
    Mik azok amikből ennyit sikerült lefaragni?!
    Aprópók! Az a kétmilliárd megtakarítás amit ugye a cocikon sikerült megspórolni melyik rovatba került?! ))) 🙂 (((

  13. szigetország szerint:

    grün!

    A kétmilliárd a hiány (az adósság) csökkentésére ment el. Ha tartozol valakinek pl. egymilllió forinttal, s megspórolsz félmilliót, amit az adósság csökkentésére fordítasz, akkor az ott van.

    A szocik elismerik, hogy kétmilliárdot siekrült megspórolni, de annyi gerinc nincs bennük, hogy ezért egy gyűszűnyi elismerést fejezzenek ki.

  14. Dr. grün szerint:

    szigetország!
    “Az elmúlt másfél évben így már több mint kétmilliárd forinttal csökkentették a kiadásokat, és ezzel a költségvetés hiányát”
    Tehát eddig van egy manitu kiadáscsökkentés, egy a cocik által el nem lopott egy manitu, az annyi mint két manitu, vagyis négy milliárd!
    Akkor a negatívum (adósság) ennyivel csökkent?!
    Ezért a teljesítményért már valóban nem egy gyűszűnyi, hanem egy vödörnyi elismerés jár!
    ))) 🙂 (((

  15. "?!" szerint:

    Kedves “Manitu”!

    Látom, hogy ismét nem bírtál magaddal, és a tegnap 21:39-kor elküldött nagyképű és hazug írásoddal ismét kritikus válaszadásra provokáltál.

    Legyél nyugodt, hogy amint lesz időm, méltó választ fogsz kapni tőlem a provokációdra, mert szokásotok szerint ismét olyan magas labdákat adtatok fel, amelyeket csak le kell ütni!

    Már többször leírtam, hogy ha nem provokáltok olyan hazugságokkal, amelyekkel a csepeli lakosság egészét hülyének nézitek, akkor nem foglalkozom a hazugságaitok leleplezésével, mert nem szívesen foglalkozom a saját szavazó táborom “élcsapatának” a nyilvános kritizálásával.
    Azt a helyzetet azonban nem fogadom el, hogy a hallgatásommal én is betagozódjak a hozzád hasonló jellemtelen és hazug emberek táborába, ezért most is, és ezután is meg fogod kapni tőlem a választ a hazugságaidra!

    Tehát légy türelemmel!
    A választ – az egyéb fontosabb elfoglaltságaimtól függően – lehetőleg még ma este, de legkésőbb holnap megírom.
    Utána látni fogod, hogy mennyivel bölcsebb dolog lett volna, ha nem provokáltál volna.

  16. Vátesz szerint:

    vissza nem térítendő támogatás, 9230000 Ft, termofor

  17. "?!" szerint:

    Kedves “Vátesz”!

    Örömmel látom, hogy annyira érdekel a személyem, hogy nyomozásba kezdtél utánam, és az itt fórumozó fideszeseket is nyomozásra biztattad.

    Felhívom azonban a figyelmedet arra, hogy a fideszeseknek a megfigyelésemre való biztatása felesleges erőlködés volt részedről, mert a teljes fideszes vezérkar (és a csepelinfo szerkesztősége is) tudja, hogy ki az aki “?!” nick néven fórumozik!

    Tájékoztatlak arról is, hogy nem azért fórumozok nick nevet használva, mert nem merem felvállalni a véleményemet, hanem azért, mert el szeretném kerülni, hogy az én személyes véleményeim miatt azoknak a közösségeknek a tagjait inzultálják valakik, amely közösségeknek a tagja vagyok.

    Arról pedig biztosíthatlak, hogy az itt leírt véleményeimet hivatalos kapcsolatokban is, és a nyilvánosság előtt is fel szoktam vállalni, ezért egyáltalán nem zavar az, hogy az utcán vagy a piacon kivel találkozom.
    Én bárkivel készséggel leállok beszélgetni, és hajlandó vagyok kulturált beszélgetést folytatni, ameddig az illető nem tekint hülyének és nem hazudik a szemembe, vagy nem kezd el sértegetni. Ilyen esetekben elküldöm a francba. Ha pedig megtámad, akkor tartok részére egy kis közelharckiképzést. (Ebben még ma is jó vagyok)

    Tehát ne tekintsd bujkálásnak, hogy nem a valódi nevemen fórumozok!

  18. robi szerint:

    “nagyapó szerint:
    2012. február 25., szombat – 10:41

    Látszik, roppantul érdekli a fórumozókat a költségvetés, Csepel helyzete, jövője.”

    Szó nincs arról, hogy a helyi lakosokat nem érdekli a kerület jövője, de:
    1. a szigorú költségvetést nem kívánom minősíteni. Nincs rálátásom arra, hogy a pénztelenség mekkora részben köszönhető az előző vezetésnek, illetve mennyivel többet von el a kormányzat a kerületektől, mint korábban.
    2. Azt sem kívánom egyenlőre minősíteni, hogy a másfél év alatt milyen újabb forrásokat tudott az önkormányzat teremteni ahhoz, hogy választási ígéreteit megvalósítsa.
    Még tart a bizalom, a türelem: a helyi lakosok remélik, hogy lesz csatornájuk, gerincútjuk, lesz pénz lakótelepük fejlesztésére, Hárosuk belterületi lesz stb, stb.

    Nem kell aggódnia nagyapónak: a ciklus vége felé egyre többször szembesülhetnek azzal, hogy mely vállalásaik teljesültek és rendelkezésre álló évek alatt mivel tudtak hozzájárulni a kerület fejlődéséhez? Attól sem kell félnie, hogy a megmérettetés során nem mennek el szavazni a polgárok: a voksok majd minősítenek.

    Magyarul: a bizonyítvány osztásnak még nincs itt az ideje.

  19. GONDOLKODÓ! szerint:

    “-Szerintem ismeritek írásjelt is, csak nem tudjátok kicsoda, velem ellentétben!”
    “-hogy nyomozásba kezdtél utánam, és az itt fórumozó fideszeseket is nyomozásra biztattad.”
    Nem kellet, mert el nem tudja képzelni pl. honnét és mióta?!
    Ráadásul sokkal jobban mint gondolná!

  20. Nagyapó szerint:

    robi !
    Némi félreértést érzek. Nem azt írtam, hogy a csepeli lakosokat nem érdekli a költségvetés, hanem a fórumozók egy része nem törődik az adott témával, hanem bármilyen cikk esetén, attól függetlenül, mindig azonos szöveget írnak.
    Viszont az 1. pontja alapján arra gondolok, ha nincs is rálátása, tudja mekkora hiány keletkezett az előző önkormányzat idején. Forrás honnan lenne? Lehet helyi adó, fővárosi, v. költségvetési pénz. Melyik várható? Szerintem egyik sem. Így fejlesztésre helyi erőből igen kevés a lehetőség.
    Megtakarításra csak a pazarlások csökkentésével volt lehetőség.
    2. Milyen ígéretet tett a csepeli Fidesz-KDNP? Azok teljesítése várható el.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  21. Vátesz szerint:

    Kedves Termofor! Annyi haszna van hogy tudom ki vagy, ha esetleg nem tartanád magad ahhoz a kérésemhez, hogy tekintettel Samu Feri közös barátunkra, vegyél vissza a velem kapcsolatos hangnemedből, hát legalább helyre tudlak igazítani a valódi neveden is. Azon meg igen csodálkozok, ha a fideszesek tudják ki vagy és mégis tűrik a baromozást! Azt hogy a csepelinfó kiadná valaki email-címét azt kötve hiszem, én nagyon is becsületesnek találtam őket!

  22. "?!" szerint:

    Első lecke „Manitu”-nak, az „Elfogadták Csepel költségvetését: kétmilliárddal csökkent a költségvetési hiány” című vitaindító cikkhez:

    Azzal kezdem, hogy megértem a cikkírónak a nehéz helyzetét, amikor azt a feladatot kapta, hogy egy rövid cikkben tájékoztassa a csepelieket a 2011. évi költségvetés teljesítéséről szóló, összesen 200 oldal terjedelmű előterjesztésben, továbbá a 2012. évi költségvetés előirányzatairól szóló 144 oldal terjedelmű előterjesztésekben leírtakról, valamint a képviselő-testületi ülésen ezekkel az előterjesztésekkel kapcsolatban lefolytatott vita során elhangzottakról.

    Szintén megértem az Önkormányzati képviselők nem túl aktív szereplését is azért, mert a 2012. évi költségvetésről szóló előterjesztéshez készített 30 oldal terjedelmű legfontosabb irat, a testületi ülés előtt néhány órával (13:29 órakor) készült el és lett a jegyző által aláírva, ezért csodával lett volna határos, ha a képviselők a rendelkezésükre álló rövid idő alatt, alaposan fel tudtak volna készülni a 2012. évi költségvetésből.

    A fentiek miatt, a vitaindító cikkben leírt zavaros megállapítások a blöffölés kategóriájába csúsztak, és nem derül ki a cikkből az, hogy mire alapozta cikk írója az alábbi állításait:

    1.) A 2011., vagy 2012. évre vonatkozik a címben leírt állítás, hogy „kétmilliárddal csökkent a költségvetési hiány”?

    2.) Miért nevezhető szigorúnak az idei költségvetés? Csak azért, mert szigorúnak mondjuk?

    3.) Milyen különleges intézkedésekkel javítja ez a költségvetés a kerület pénzügyi helyzetét?

    4.) Mi alapozza meg a cikk írójának azt az állítását, hogy „elmúlt másfél évben így már több mint kétmilliárd forinttal csökkentették a kiadásokat, és ezzel a költségvetés hiányát”?

    Melyik év (a 2010-es, a 2011-es, vagy a 2012-es év) költségvetési hiányát csökkentették több mint két milliárd Ft-tal?

    5.) Mennyi esik ebből a több mint 2 milliárd Ft költségvetési hiánycsökkentésből egyik-egyik évre?

    6.) Melyik költségvetési rovatokban mutatható ki a „több mint 2 milliárd Ft költségvetési hiánycsökkentés”?

    „Manitu”! Ezek a könnyű kérdések.
    Próbálj válaszolni, a vitaindító cikk írója helyett ezekre a kérdésekre!

    Folytatás következik!

  23. "?!" szerint:

    Második lecke „Manitu”-nak, az „Elfogadták Csepel költségvetését: kétmilliárddal csökkent a költségvetési hiány” című vitaindító cikkhez:

    A vitaindító cikk írója a valóságot eltorzítva azt állítja, hogy „a kerület dolgozóinak, tanároknak, egészségügyi alkalmazottaknak a fizetését várhatóan még évekig csak folyószámlahitelből tudja kifizetni az önkormányzat, most ennek összege is félmilliárd forinttal csökken.”

    Ezzel szemben a valóság az , hogy a kerület dolgozóinak éves szinten kifizetett 6, 9 milliárd bér és bérjárulékot ki sem lehetne fizetni az éves szinten felvenni tervezett 2 milliárd Ft folyószámlahitelből és 407 millió Ft bérhitelből, mert 2,407 milliárd Ft hitelből lehetetlen 6,9 milliárd Ft bért és bérhitelt kifizetni. (A bérek és bérjárulékok fedezetét elsősorban a normatív támogatások képezik, és a bérhitel felvételére elsősorban a késve érkező támogatások miatt, átmenetileg van szükség.)

    A vitaindító cikk írója megemlítette tervezett hitel csökkenését is, de azt elfelejtette megemlíteni, hogy az önkormányzattól az államhoz átkerülő feladatok miatt bekövetkező jelentős létszámcsökkenés és költségcsökkenés is jelentősen közrejátszik abban, hogy kevesebb hitel felvételét lehetett tervezni.

    Kedves „Manitu”!

    Szerinted igaz-e, hogy „a kerület dolgozóinak, tanároknak, egészségügyi alkalmazottaknak a fizetését várhatóan még évekig „CSAK folyószámlahitelből” tudja kifizetni az önkormányzat?

    Szerinted sem kap normatív támogatást az államtól az önkormányzat, a kerület dolgozóinak, tanároknak, egészségügyi alkalmazottaknak a fizetéséhez?

  24. "?!" szerint:

    Harmadik lecke „Manitu”-nak, az „Elfogadták Csepel költségvetését: kétmilliárddal csökkent a költségvetési hiány” című vitaindító cikkhez:

    A vitaindító cikk írója azt írta, hogy: „A pénzügyi helyzet rendezésével az önkormányzati vezetés szerint megszűnt a fizetésképtelenség bekövetkezésének lehetősége, amely 2010 őszén még komolyan veszélyeztette a kerületünket”.

    Azt azonban elfelejtette megemlíteni, hogy a 2012. évre tervezett bevételek és kiadások annak eredményeként vannak egyensúlyban, hogy a tervezett költségvetési bevételek és hitelfelvételek mellett, betervezték a költségvetés finanszírozásához az előző évek pénzmaradványa címén, az észak-csepeli területért kapott bevételből jelenleg még rendelkezésre álló 2.506.939.000,- Ft-ot is.

    Ez a tény keményen megcáfolja azt a Vörös Csepel című könyvben leírt állítást, miszerint az észak-csepeli területért kapott pénz az utolsó forintig nyomtalanul eltűnt.

    A Képviselő-testület által most jóváhagyott előterjesztés ugyanis azt bizonyítja, hogy a Vörös Csepel című könyvben leírtak ellenére, az észak-csepeli bevételből még jelenleg is az önkormányzat rendelkezésére áll a 2012. évi feladatok finanszírozásához 2.506.939.000,- Ft (azaz: kettőmilliárd-ötszázhatmillió- kilencszázharmincmillió Ft)!!!!!!!

    Itt hívom fel a figyelmed arra, hogy a 2011. évi költségvetés teljesítéséről szóló előterjesztés pedig, a Vörös Csepel című könyvben leírtakkal szemben azt bizonyítja, hogy a 2011. évi költségvetés tervezésekor (2011. február 25.-én) 3.175.274.000,- Ft, (azaz: háromilliárd- egyszáhetvenötmillió-kettőszázhetvennégyezer Ft) örökölt észak-csepeli bevétel állt a jelenlegi önkormányzat rendelkezésére!

    Ebből az összegből 2011-ben a jelenlegi önkormányzat 668.335.000,- Ft-ot használt fel, és így csökkent le 2011. december 31-ig az mszps-s önkormányzattól örökölt észak-csepeli bevétel, a most rendelkezésre álló 2.506.939.000,- Ft-ra.

    Kedves „Manitu”!

    Meséld el, hogy az északi-bevételből 2011. február 25.-én még meglévő 3.175.274.000,- Ft (amelyből még jelenleg is rendelkezésre áll 2.506.939.000,- Ft), miért lett nyomtalanul eltűntnek nyilvánítva 2011. őszén a Vörös Csepel című könyv megírásakor?!

    Kérdezem továbbá, hogy a fentiek ellenére is egyetértesz-e a Vörös Csepel című könyvben leírt állítással, miszerint „az a sok pénz tehát elment, eltűnt örökre, miközben senki nem tudná megmondani, hogy – a már felsorolt vegytiszta tolvajlásokon és pénzszóráson túl – mire költhették el”?

    Folytatás következik!

  25. Vátesz szerint:

    Termofor for Mayor! Termofort polgármesternek! Aki ilyen tájékozott, ott a helye!

    “nem foglalkozom a hazugságaitok leleplezésével, mert nem szívesen foglalkozom a saját szavazó táborom “élcsapatának” a nyilvános kritizálásával.”

    Annál is inkább, mivel már saját szavazótáborod is van! 😀

  26. anonim szerint:

    Tisztelt “?!” !

    Én, mint a témához valamelyest kicsit is értő (cirka néhány évtizede foglalkozom államháztartással), azt kell mondjam, hogy ön az önkormányzati költségvetéshez semmit nem ért, arról fogalma sincs. Olyan badarságokat ír a kerületi költségvetésről (amelyet én is tanulmányoztam), hogy az valami elképesztő.

    Ha ön esetleg közgazdász, akkor megkérdezem, hogy hol szerezte a diplomáját? De ha nem az, akkor igen nagyképűnek tűnhet azok számára, akik tudják, mi mit jelent egy ilyen témában.

    Tisztelettel:

    egy lelkes olvasó

  27. Vátesz szerint:

    Vannak lelkes önképzőköri tagok is! Még polgármester is lehet, hiszen a politikusok betanított munkások, Magyarországon nincs diplomás politikusképzés. Autót nem lehet vezetni jogosítvány nélkül, egy népet viszont félre lehet!

  28. "?!" szerint:

    Kedves “Vátesz”!

    A megnyugtatásod céljából közlöm, hogy nincs a Te értelmezésednek megfelelő “saját szavazó táborom”, és nincs is rá szükségem.

    Az általad citált mondatomat az alábbiak szerint helyesbítem:
    “nem foglalkozom a hazugságaitok leleplezésével, mert nem szívesen foglalkozom ANNAK A SZAVAZÓTÁBORNAK AZ ÉLÉN ÁLLÓ ÉLCSAPATNAK A NYILVÁNOS KRITIZÁLÁSÁVAL, AMELY SZAVAZÓTÁBORHOZ SAJÁT MAGAM IS TARTOZOM.”

    Remélem kedves “Vátesz”, hogy ez a változat már megfelel a kényes ízlésednek még akkor is, ha már időközben Te is beléptél a fent említett “élcsapatba”!

  29. "?!" szerint:

    Tisztelt “anonim”!

    A jogos kritikát mindig el szoktam fogadni, és még meg is szoktam köszönni, ezért konkrét észrevételt várok.

  30. szigetország szerint:

    ?!…

    Bocs, hogy belekotyogok, de szerintem kár rád vesztegetni a szót…

    Beleszaladtál egy olyan pofonba, amelynél a bírók ki szokták számolni a padlózott ellenfelet. Rád most tizet számoltak, a törülköződet is bedobták, úgyhogy húzzál zuhanyozni…
    Ugye, szoktál fürödni lefekvés előtt?

  31. Vátesz szerint:

    Nem léptem be és nincs is rá okom! Attól hogy Orbánt 2002 óta az általam generált mém működteti, nem jelenti azt, hogy nekem kellene hozzájuk idomulni. A genetikailag módosított Fidesznek a feladata, hogy elpusztítsa az Úniónak nevezett torzszülöttet, s előkészítse a terepet a dicsőségesen feltámadó Magyar Szent Korona Országai nevű államszövetségnek! Örökké éljen a magyar nemzet!

  32. Gordon szerint:

    “előkészítse a terepet a dicsőségesen feltámadó Magyar Szent Korona Országai nevű államszövetségnek”

    Marhaság. 😀

  33. Etikus szerint:

    szigetország szerint:
    2012. február 25., szombat – 23:52

    “Beleszaladtál egy olyan pofonba……….Rád most tizet számoltak, a törülköződet is bedobták, úgyhogy húzzál zuhanyozni…”

    -Kapott és kapja ő szüntelenül, hiszen megnyilvánulásai révén “közutálatnak” örvend. Magán hordozza a genetikai tulajdonságait, + a rendszerváltás előtti, napi megalázottságából fakadó, tűrhetetlen modorát.
    MOST ÉLJ!…….. (nem kiélni), nem ugyan az!

  34. Vátesz szerint:

    További GMO-k (genetikailag módosított organizmusok), amelyeket megfertőztem:
    1989. december 21. Románia, Kiáltvány a Szovjetunió összes népéhez nevű mém
    2002. április 9. 15:55, Magyarország, a Fidesznek küldött gázár-kampány mém
    2003. március 13. Csepel, a Wallis-Észak-Csepel szindikátusi szerződést buktató mém

    Tarjányi Váltóőr László egy-egy jólirányzott mémmel új vágányra állította ezen robogó vonatokat, amelyekről többé nincs visszatérés!
    A gázár mémem olyan sikeres volt, hogy évek múlva Putyin is ezt használta fel Oroszország nemzetközi pozíciójának megerősítésére. Másrészt pedig az új pályára állított Fideszen és Orbán Viktoron keresztül ez a kiváló radikális mém rövidesen átrendezi az Európai Uniót is. A karantént nem állították fel időben, Magyarországot bevették a klubba, holott mindenki tudta, ahová Magyarországot beveszik, az a birodalom felbomlik! Örökké éljen a magyar nemzet!

  35. Etikus szerint:

    A kommunista és utódjának álcázott cucialisták táborába kinek, minek kellene belépni, hogy kitörölhesse a palettáról? A gonosz gondolat, a gyűlölet világával együtt.

  36. Etikus szerint:

    “Vátesz szerint:
    2012. február 26., vasárnap – 00:04!”

    Ez a felvilágosítás, villámként hatott, sokaknak, amelyet még meg kell “rágni.”
    Teljes a bénultság.
    T. Vátesz úr! Miről is beszél? egy kicsit részletesebben, mert “érthetővé kell,” tenni. Azt tudjuk, hogy pontosan a nemzet államok pusztítására törekednek, tűzzel vassal igyekeznek azt irtani. Ugyanis nekik az egyik fő ellenségük, miközben azzal is tisztában van az emberiség, hogy anélkül jövőjük sincsen.

  37. robi szerint:

    Hamarosan kiderül, hogy Vátesz egymaga dönti meg az egész Európai Uniót.

  38. "?!" szerint:

    Kedves “szigetország”!

    Meg van bocsátva, hogy tegnap 23:52-kor (amikor én már aludtam) belekotyogtál az itt zajló vitába, de jobban tetted volna ha nem rám vesztegetted volna a szót, hanem a vitaindító bejegyzésről és a kerület 2011. évi és 2012. évi költségvetésről nyilvánítottál volna véleményt, vagy inkább aludtál volna, mert az alvás legalább javította volna a felfogóképességedet!

    Olyan értelmetlen és semmitmondó bejegyzésekre alapozva írtad, hogy “Beleszaladtál egy olyan pofonba, amelynél a bírók ki szokták számolni a padlózott ellenfelet”, mintha én az “anonim” néven fórumozóról azért állítanám, hogy fogalma sincs semmiről és nem ért semmihez, mert az általa használt név egyik jelentése szerint Ő ismeretlen eredetű, azaz: szegény még azt sem tudja, hogy honnan és kitől származik.

    Javaslom részedre, hogy “anonim” véleményét majd akkor tekintsd kiszámolást eredményező pofonnak, ha a kritikáját konkrétumokkal is alá fogja támasztani!
    Addig ugyanis a véleménye ugyanolyan blöffölés, mint általában a Te véleményed.

  39. "?!" szerint:

    Kedves “Etikus”!

    Szánalmas, ahogy a ma 01:25-kor írt hozzászólásodban ismét a korábbi sérelmeidet próbálod megtorolni úgy, hogy “a genetikai tulajdonságaimra” + “a rendszerváltás előtti megalázottságomból fakadó modoromról” halandzsázol.

    A részedről ismételgetve leírt említett hülyeségekkel kapcsolatban tájékoztatlak, hogy a “genetikai tulajdonságaim” minimum olyan színvonalúak mint a tied, a “rendszerváltás előtti megalázottságomról” írt sületlenségeid pedig azért megalapozatlan baromságok, mert engem nem aláztak meg sem a rendszerváltás előtt, sem pedig utána.

  40. Vátesz szerint:

    Nem Vátesz dönti meg az Európai Uniót, hanem az általa generált radikális mém! Ez óriási különbség! A gondolatvírusnak is hordozók kellenek, akikbe betelepedve sokszorosíthatja önmagát, s azokból kiszabadulva rohamosan terjed!
    A kicsiny spanyolnáthának nevezett influenzavírus több embert pusztított el, mint az első világháború! A világ sorsát nem az egyes emberek, hanem eszmék formálják, azt meg senki sem vitathatja, hogy bármely eszmét alkotó mémeknek valamikor egy-egy természetes személy volt a megalkotója! Az atombomba és az atomenergia nem formálta az emberiség jövőjét? Nagyon is! Ehhez a sokszerzős alkotáshoz az járult hozzá a legnagyobb mértékben, aki kitalálta a láncreakció elmélet nevű mémet.

    Az általam megalkotott mémeket minden esetben a jószándék inspirálta, a talentumokat az Istentől, az Úrtól, a Mindenhatótól, az Örökkévalótól, Allahtól kapjuk, hogy ne sértsek meg egy vallást sem. Az alkalmakat Ő teremti, s adja hozzá az embereket is. Kérdezzétek meg Vida Istvánt, miért ültetett engem és Kövér Lászlót egymás mellé a Csepp Tv-ben 1998 tavaszán! Az Isteni Gondviselés már négy évvel előre gondoskodott, hogy a személyes ismeretség útján fogadókészség legyen az én eljövendő mémem számára!

    A Wallis-Észak-Csepel ügy kapcsán már kifejtettem, EGY FECSKE IS CSINÁL TAVASZT!
    A szakmámnál maradva, a világ első mérnöke az volt, aki kitalálta a kereket! Nyilvánvaló, hogy nem valamely konferencia vagy törzsi gyűlés vagy vének tanácsa alkotta meg, hanem a tudással, mint isteni adománnyal felruházott személy! Ezen tudás aztán az azt megjelenítő mém útján kezdett hóditásba. Ezen találmány nagyobb fejlődést hozott a világra, mint bármely más találmány. Annyira nem volt magától értetődő, hogy az afrikaiak sohasem találták fel! A csövön a lyukat nem kellett feltalálni, mert azt a természet már meg alkotta a nádszál képében, de a keréknek nincs természetbeli megfelelője!

  41. "?!" szerint:

    Negyedik lecke „Manitu”-nak arról, hogy miért megalapozatlan az önkormányzati vagyonvesztés hátterében, azonnal pénzlopást feltételezni:

    I.) Az első példát a Németh Szilárd polgármester által jegyzett 2011. évi 48. számú előterjesztés 2/b. számú mellékletében látható néhány 2010. évi kiadási tényszám felsorolásával szemléltetem.

    2010. évi önként vállalt támogatásértékű kiadások: (Az észak-csepeli bevételből.)

    13. CSEVAK Zrt. Társasházak Felújítási Alapjába befizetés… 16.833.000,- Ft.
    14. Vöröskereszt Férfi Hajléktalan Szálló áthelyezése ………. 25.000.000,- Ft.
    18. Társasházak támogatása a Panel pályázat keretében … 677.732.000,- Ft.
    19. Társasházak Városrehabilitációs pályázata …………………47.640.000,- Ft.
    20. Társasházak Kéményfelújítás támogatása ………………….46.067.000,- Ft.
    21. Társasházak ÖKO program pályázat …………………………64.000.000,- Ft.
    22. Társasházak Városrehab. pályázatok önk.-i önrésze ……65.287.000,- Ft.
    23. Társasházak Ady projekt önkormányzatra eső önrésze….11.832.000,- Ft.
    Összesen: ……………………………………………………………..954.026.000,- Ft.

    1. Kérdés:
    Ellopott pénznek tekinthetők-e a fenti kiadások csak azért, mert vitathatatlanul csökkentették az önkormányzat pénzvagyonát, és nem növelték az önkormányzat tárgyi eszközeinek a nyilvántartott értékét, és így önkormányzati vagyonvesztést eredményeztek?

    2. Kérdés:
    Csak az tekinthető-e ellopott pénznek a fenti összegekből, amelyek 2010. szeptember végéig Tóth Mihály mszp-s polgármester engedélyével lettek kifizetve, vagy azok az összegek is ellopott pénznek tekintendők, amelyeket 2010. IV. negyedévében Németh Szilárd polgármester engedélyével fizettek ki?

    3. Kérdés:
    A szocik által elkövetett lopásnak minősülnek-e, a fent felsoroltakhoz hasonló jogcímeken 2006 és 2010 között történt, és szintén önkormányzati vagyonvesztést eredményező ugyanilyen kifizetések?

    II.) A második példát a 2012. évi költségvetésre vonatkozó előterjesztésnek, az Önkormányzat önként vállalt feladatainak felsorolását tartalmazó 4. számú függelékből kiemelt alábbi adattal szemléltetem:

    Kerületi társasházak felújításához nyújtott vissza nem
    térítendő önkormányzati támogatás 2012. évi előirányzata: 0 Ft. (Azaz, nulla Ft.)

    1. Kérdés:
    Annak az mszp-s önkormányzati vezetésnek a hozzáállását lehet pozitívabban értékelni, amelyik 2006 és 2010 között, a fentebb látható módon – az észak-csepeli bevételből – támogatást nyújtott a társasházaknak az első Orbán-kormány által 2001-ben elindított panel-felújítási programban való részvételhez, vagy annak a fideszes önkormányzati vezetésnek a hozzáállása, amelyik 2012-ben nulla Ft-ot irányozott elő a társasházak felújításához nyújtandó vissza nem térítendő támogatásként?

    Folytatás következik!

  42. "?!" szerint:

    Ötödik lecke „Manitu”-nak arról, hogy miért nem igaz, hogy 2011-ben 2 milliárd Ft-tal kevesebb volt az önkormányzat összes kiadása, mint a korábbi években:

    Megjegyzés:
    Az alábbi adatok a Csepeli Önkormányzat által közzétett hivatalos kiadási adatokat:

    KIADÁSOK MINDÖSSZESEN:

    2007. évi tény: 19.278.023.000,- Ft.

    2008. évi tény: 21.005.418.000,- Ft.

    2009. évi tény: 18.318.229.000,- Ft..

    2010. évi tény: 20.486.705.000,- Ft.

    2011. évi tény: 20.015.026.000,- Ft.

    Kérdés:
    Melyik fentebb látható korábbi éves kiadási tényszámhoz viszonyítva lett kevesebb a 2011. év kiadási tényszáma?

    Kedves „Manitu”!
    Több kérdést mindaddig nem teszek fel (pedig még sok van), ameddig nem provokálsz újabb valótlanságok leírásával, vagy a személyem elleni piszkálódással.

  43. "?!" szerint:

    A fenti kérdés helyesen:

    Melyik fentebb látható korábbi éves kiadási tényszámhoz viszonyítva lett 2 milliárd Ft-tal kevesebb a 2011. év kiadási tényszáma?

  44. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. Vátesz szerint:
    2012. február 26., vasárnap – 10:32

    Örülök, hogy vannak közös ismerőseink, bár a néhány közül nem mindegyikre vagyok büszke, sőt. Azt gondolom nem vagyok egyedül.

  45. nagyapó szerint:

    Manitu egy igazi vátesz! A törött gerincű írásjel hosszas, kacsajellegű, írásaiból csak a lényeg nem derül ki.
    – Hol a zsozsó?
    – Miért és hogyan halmozott fel a szoci városvezetés 4 milliárdos hiányt? Ezt a hiányt csökkentette a Fidesz-KDNP vezetés 2 milliárdra.
    – Ha az É-i terület pénzét – a törött gerincű írásjel által leírtak szerint – költötték el, mi történt a többi forrással, bevétellel? Bp. 22 kerületének nem voltak ilyen extra bevételeik, mégis fejlődtek.
    Mintha Tukacs et.-at olvasnám!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  46. Etikus szerint:

    Közeledni látszik az az idő, amikor szivárogtatni kell, vagy megtanulsz viselkedni!

  47. Etikus szerint:

    13:02-es!

    De hogy nem! A max. idiótizmus, amely súlyos betegségre utal. Nem is értem mit keres az egészséges emberek között?

  48. Vátesz szerint:

    ?! által idézett, a 2010-es évre vonatkozó társasházi felújításokra adott támogatások, illetve a megelőző évekre is valószínűsíthető ugyanilyen pénzfelhasználások is azt bizonyítják, Tóth Mihályék igenis szavazatszerzési céllal támogatták a panelban lakókat! Nem tőlük sajnálom, de azért a jogegyenlőség igenis sántít! Az “északi” pénzből jobb lett volna összcsepeli érdek szerinti beruházásokat finanszírozni, hiszen mindannyiunk pénzéről van szó! A panel felújításokat meg adóbevételből kellett volna megvalósítani, hiszen annak felosztása igazán a képviselőtestület józan belátására tartozik.

  49. "?!" szerint:

    Kedves “nagyapó”!

    A 13:02-kor leírt süketelés helyett, bértollnokként miért nem arról tájékoztattad inkább az itt fórumozókat, hogy mit hallottál a február 22-én (szerdán) tartott lakossági fórumon az alábbi témákkal kapcsolatban?

    Tekintettel arra, hogy erről mindegyik bértollnok hallgat mint a szar a fűben, a 13:02-es hozzászólásodra reagálva, az alábbiakban most én ismertetem helyettetek a lakossági fórumon elhangzott kérdésekre Németh Szilárd polgármester úr által adott válaszokat:

    1. Kérdés: Hány feljelentés jutott el vádemelési szakaszba az évi 2 milliárd Ft ellopása miatt tett feljelentésekből?
    Németh Szilárd úr válasza:
    Egy feljelentés jutott el vádemelési szakaszba.

    2. Kérdés: Hol tart a Csepel SC létesítményeinek és a Munkásotthonnak az önkormányzati tulajdonba vételével kapcsolatos eljárás?
    Németh Szilárd úr válasza:
    A bíróság az önkormányzat keresetét mindkét ügyben elutasította, mert nagyon profi jogászok készítették el annak idején az ügy dokumentumait.
    (Azaz: A bíróság törvényesnek tekinti a jelenlegi állapotot, ezért az önkormányzat nem tudja megváltoztatni a tulajdonjogi helyzetet sem a Csepel SC, sem a Munkásotthon vonatkozásában.)

    3. Kérdés: Igaz-e, hogy nem tűnt el a teljes északi-bevétel, és milyen összeg áll még az önkormányzat rendelkezésére az északi-bevételből?
    Németh Szilárd úr válasza:
    Jelenleg még 2 milliárd 507 millió Ft áll rendelkezésre az északi-bevételből, és ez jelenleg bankszámlán kamatozik.
    (Tehát nem igaz a bértollnokoknak az állítása, hogy mind eltűnt az északi bevétel és senki nem tudja, hogy azt mire költötték.)

    4. Kérdés: Mikor és miből kívánja megvalósítani az uszodát az önkormányzat?
    Németh Szilárd úr válasza:
    Az uszodát az északi bevételből még rendelkezésre álló 2,5 milliárd Ft-ból kívánják megvalósítani, legkésőbb 2014-ig, de jelenleg még bizonytalan, hogy az uszodát melyik helyszínen fogják megépíteni.
    (Tehát csak annyi biztos, hogy az uszodát a bértollnokok által eltűntnek minősített északi-bevételből szándékoznak megépíteni.)

    5. Kérdés: Mikor szerzi vissza a Csepeli Kórházat az önkormányzat?
    Németh Szilárd úr válasza:
    A Csepeli Kórház visszaszerzése, az önkormányzat hatáskörét meghaladó különböző okok miatt nem lehetséges.

    Kedves gerinctelen “nagyapó”!
    A Polgármester Úr által adott fenti válaszok ismeretében miért hablatyolsz itt össze-vissza mindenféle hazugságot?
    Miből van a Te arcbőröd, hogy még nem sült le a képedről az eddigi hazudozásaid után?

  50. "?!" szerint:

    Kedves “Vátesz”!

    Ha szerinted Tóth Mihályék szavazatszerzési céllal támogatták a panelban lakókat, akkor vajon az első Orbán-kormány 2001-ben milyen céllal indította útjára az iparosított technológiával épült társasházak energia megtakarítást eredményező felújításáról szóló (jelenleg is élő) panel felújítási programját?

    Ennek a programnak a keretében 1/3 állami támogatással, 1/3 önkormányzati támogatással, és 1/3 társasházi önrésszel lehetett (és lehet) megvalósítani a felújítást, és a programban 2008-ig csak azoknak a településeknek a társasházai vehettek részt, amely települések önkormányzata (leginkább az önkormányzat által felvett hitelből) biztosította az 1/3 önkormányzati támogatást?
    2006-ig csepeli társasházak nem vehettek részt ebben a programban, mert miközben öt év alatt ennek a programnak a keretében társasházak tízezreit újították fel az országban, a csepeli önkormányzat első alkalommal csak 2006-ban volt hajlandó önkormányzati támogatást biztosítani a programban való részvételhez.

    Ha szerinted a Tóth Mihályék által adott támogatás szavazatszerzési célt szolgált, akkor milyen célt szolgál a most induló Csepel Kapuja nevű, 75 %-ban EU finanszírozású projekt támogatása, amelyben az önkormányzat által a programba bevont társasházak csak a felújítási költségek kb. 13 %-át kitevő önrészt fizetik meg, miközben az 1/3-1/3 finanszírozású panel felújítási program támogatására egyetlen Ft sem lett előirányozva a most jóváhagyott 2012. évi önkormányzati költségvetésben?

    A Tóth Mihályék által nyújtott támogatással kapcsolatban írtad, hogy “igenis sántít a jogegyenlőség”.
    Kérdezem, hogy szerinted csak akkor sántít a jogegyenlőség, ha a Tóth Mihályék által nyújtott támogatásról van szó, és más esetben ez nem fordulhat elő?

  51. Etikus szerint:

    “10:29! mert engem nem aláztak meg sem a rendszerváltás előtt, sem pedig utána.”

    Na és akkori napi szolgálatod során, s utána? Elfelejtetted volna? Légyszi vedd elő feljegyzéseidet, emlékirataidat! (Két közvetlen hozzám tartozót, a Miniszter kérésére, annak közvetlen irányítása alá helyeztettem be!) Jelenthetsz!

    Ne feszegesd a húrodat!

  52. Vátesz szerint:

    A jogegyenlőség azért sántít, mert a kertes házban lakók többsége sem tehetős, sőt ott is sok a nyugdíjas, egyrészük egyedülálló (!), s őket nem segíti senki. Sok a korszerütlen ház, azt hiszitek szórakozásból nem köttetik be a csatornát? Nem, mert nincs rá pénzük! Elhiszem, hogy drága a panel fenntartása, mert még közös költség is van, viszont nem kell takarítani a járdát, s havat lapátolni. Sok kertes házban élő sokkal kevésbé konfortos lakásban él, mint a panelban lakók. Nincs közös költség, viszont akinek nincs pénze, az elhanyagolja a háza karbantartását, amely így évtizedek múlva csak telekáron értékesíthető. Tudjátok-e hogy a családiházas övezetekben minden közművet a lakosság költségén vagy hozzájárulásával hozták létre? Úgy kell nekik, piszkos kapitalistáknak, nem átallotak még az átkosban magántulajdont szerezni, míg ha lett volna pártösszeköttetésük, lakhattak volna olcsón tanácsiban is! Amúgy is piszkos parasztok, akik a kolhoz elől megszöktek Budapestre, de nem birtak kert nélkül élni! Na ezért nem érdemelnek támogatást még ma sem, az elvtársurak által létrehozott kapitalizmusban sem!

  53. "?!" szerint:

    Kedves “Etikus”! Miket zagyválsz Te itt össze?

    Nyilván összetévesztesz valakivel, és azért veszed a bátorságot ahhoz, hogy még fenyegetőzni is mersz.

    Azért, hogy leállítsd magad, a 18:36-kor írt hülyeségeidre az alábbiakat válaszolom:

    – Mint korábban is leírtam, engem nem alázgattak sem a rendszerváltás előtt sem után, sem szolgálat során, sem szolgálat után. Egyrészt azért, mert a teljesítményemért tiszteltek, másrészt azért, mert nem is hagytam volna.

    – A nagyon jó memóriám miatt nem felejtettem el semmit, de ennek ellenére nem emlékezhetek olyan esetekre, amelyekre a rád jellemző etikátlan és alantas módon célozgatsz, mert azok közzé a kivételek közzé tartoztam akit nem is akartak megalázni.

    – A felszólításod ellenére sem veszem elő a feljegyzéseimet és az emlékirataimat, mert feljegyzéseket és emlékiratokat nem készítettem. Veled ellentétben én még ezek nélkül képes vagyok emlékezni a múltban történt eseményekre.

    -A tragikus elmeállapotodat igazoló zárójelbe tett zavaros mondatod jelentését pedig valószínűleg magad sem tudnád elmondani, ezért arra nem reagálok. Az a zárójelbe tett mondat az elmeállapotodról kiállított bizonyítvány.

    – A “Jelenthetsz!” felszólítást pedig add utasításba a legközelebbi hozzátartozódnak, és szintén őt szólítsd fel arra, hogy ne feszegesse a húrokat!

    Érted Te elmebeteg etikátlan idióta?

  54. "?!" szerint:

    Kedves “Vátesz”!

    Hogy működnek ezek dolgok nálad, hogy alapjában véve egy eszes fickó volnál, de mégis gyakran megfigyelhető, hogy vagy nem érted, vagy nem akarod érteni a lényeget, és a lényeg helyett mindenféle lényegtelen témával foglalkozol?

    A 11:38-as hozzászólásomban egyetlen szóval sem foglalkoztam a jogegyenlőséggel.
    Kizárólag azt próbáltam bemutatni (úgy látszik, hogy nem elég jól), hogy olyan önkormányzati kiadások is voltak (vannak, és lesznek), amelyek eredményeként akkor is önkormányzati vagyonvesztés következik be, ha azt a pénzt nem lopja el senki.

    A 20:00-kor elküldött szöveged egyéb részeiben leírtakkal kapcsolatban, pedig arra hívom fel a figyelmed, hogy a Csepelen található közel 20 ezer lakótelepi lakásból kb. 6 ezer lakást már a beköltözéskor OTP öröklakásként vásároltak meg a tulajdonosaik.
    Tehát Te igen nagy tévedésben vagy, ha azt hiszed, hogy ezeket a lakásokat a tulajdonosaik “pártösszeköttetés miatt, olcsó tanácsi lakásként kapták meg”!

    Ezek a tulajdonosok ugyanúgy megfizették a lakásaik árát (sőt, vannak akik még most is fizetik), mint ahogy a kertvárosi övezetben lakóknak meg kellett fizetni a sajátjukat.
    Ez azonban nem tartozik ahhoz a témához, hogy az mszp-s önkormányzati vezetés által ellopott pénznek tekintjük-e a társasházak részére nyújtott támogatást, vagy nem!

  55. Vátesz szerint:

    Van kölni meg van esszencia, én mindig elrejtek a hozzászólásaimban egy-egy rejtett tartalmat is, akinek van rá érzéke, megtalálja! Ugye mostanában gyakran hivatkoznak, a tövénynek nemcsak szövege van, hanem szelleme is. Na ez hatásos a mémjeimben is, továbbgondolkodásra késztet, ezáltal cselekvésre, amit én le sem írtam, csak a szellembe kódoltam! A gázár mém eredeti szövege színtiszta radikalizmus ártatlan köntösbe csomagolva, gyermekjátéknak álcázott bomba! Kövér és Orbán kieresztette a szellemet a palackból, annak már az alkotója sem tud parancsolni, elindult hódító útjára!
    Mérhetetlen elégtételt érzek, amiért teremtettem megtettem.

  56. robi szerint:

    Vátesz! Néhány gyöngyszem a mai szánalmas ámokfutásodból!

    1. “míg ha lett volna pártösszeköttetésük, lakhattak volna olcsón tanácsiban is!”
    Szerinted, aki lakótelepen él, az mint pártösszeköttetése révén kapott lakást? Gratulálok.

    2. “Amúgy is piszkos parasztok, akik a kolhoz elől megszöktek Budapestre, de nem bírtak kert nélkül élni!”
    Nem hallottál csepeli generációkról? Ne magadból indulj ki.

    3. “Tóth Mihályék igenis szavazatszerzési céllal támogatták a panelban lakókat! ”
    Az új középosztály támogatása nem azzal történik?

    4. “A panel felújításokat meg adóbevételből kellett volna megvalósítani, hiszen annak felosztása igazán a képviselő testület józan belátására tartozik.”

    nagyapó már fent megválaszolta: “Forrás honnan lenne? Lehet helyi adó, fővárosi, v. költségvetési pénz. Melyik várható? Szerintem egyik sem.”
    Érthető?

    A történet hasonlít a nyuszika vicchez. Onnan nézem, ahonnan akarom. Ha akarom, akkor elmarasztalom az önkormányzatot, mert igazságtalan támogatásokat adott pályázatok révén. De ha akarom, megdicsérem, mert milyen gondoskodó, segíti a helyi polgárokat.

    Hallgattál volna, bölcs maradtál volna!

  57. Vátesz szerint:

    Robi, hallottál már csatolt rezgőrendszerekről? Lehetnek mechanikusak és elektromágnesesek is. Két rezgőrendszer között energiaátadás lehet, ha a rezonanciafrekvenciájuk közel van egymáshoz. Itt sincs másról szó, mi távol vagyunk egymástól frekvenciatartományban, így nincs is közünk egymáshoz. Én nem azért írok, hogy tessek valakinek, akinek füle van meghallja, akinek esze van megérti. Én nem ítélek, én kifejtem a nézeteim. Akinek nincsenek nézetei, az meg ítél, többek között engemet is.

  58. Vátesz szerint:

    Kevés beszéd, sok igazság! Copyright Tarjányi László.

    Két jólismert mém a Bibliából (nagybetűvel):
    – AZ VESSE RÁ AZ ELSŐ KÖVET, AKI KÖZTETEK BŰNTELEN!
    – Asszony, senki sem ítélt el?
    – Nem uram, senki.
    – ÉN SEM ÍTÉLLEK EL, MENJ ÉS NE VÉTKEZZ TÖBBET!

  59. nagyapó szerint:

    Törött gerincű írásjel! Megint a szómenés, a szoci ferdítés, hazudozás, Török et módra.
    1. Igen egy feljelentés jutott vádemelési szakaszba. Remek, és a többi? Sajnos sorára vár az elmúlt 8 (12) év rengeteg feljelentése között. Vagy nem?
    2. „Boldog vagyok”, hogy sikerült lepapírozni a munkások tulajdonát képező Csepel SC és Munkásotthon ellopását. Gratulálok törött gerincű írásjel! Megcsinálták! Bár csak a csepeli sportot sikerült ellehetetleníteni!
    3. A 2 milliárd meg van, de hogyan van lekötve? Mobilizálható összeg? Törött gerincű írásjel írja le.
    Viszont törött gerincű írásjel, hol a többi 8 milliárd??
    4. Szerencsére egy uszoda nem kerül 2 milliárdba. Erzsébeten 300 millióból megoldották, igaz a csepeli szocik csak a tervezésre 100 milliót elköltöttek (hová tervezték?).
    5. A választ kérdezze a Molnár-Horváth- Székely-Demszky-Tóth csoporttól! Kérdezze hová züllesztették az egészségügyet! Valamint kérdezze szoci, LMP-s, DK-s társait, miért kívánják az IMF további egészségügyi megszorításait!!! Ez lesz jó nekünk?
    Írása további része már proli stílusú, így írójára jellemző.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  60. robi szerint:

    Vátesz!
    Én meg azért írok, hogy mások hazugságait leleplezzem.

    Magánügyed, hogy éveken át a politikusok szekere után futottál, de nem vettek fel.
    Én egy percet nem koslattam közöttük. Nem is érzem magam kiégettnek.

  61. Vátesz szerint:

    “Mérhetetlen elégtételt érzek, amiért teremtettem, megtettem.”
    Magamat idézem. Azt hogy öt nagyműtét után az áttétes rákból meggyógyultam, arra mutat hogy még dolgom van a világon. Nem a politikusok szekere után futottam, hanem előtte! Arra hajtottak, amerre én mentem! Az hogy nem vettek fel, azt a haza bánja!

  62. Dr. grün szerint:

    Vátesz!
    Nem teremtettem, hanem teremttettem!
    Ne vitasd el a Teremtő jogát a teremtéshez!
    Persze ha képesnek érzed magad erre, (nevezhetem önreprodukcónak) akkor valami baj van! ))) 🙂 (((

  63. Etikus szerint:

    “2012. február 26., vasárnap – 20:11
    Mint korábban is leírtam, engem nem alázgattak sem a rendszerváltás előtt sem után, sem szolgálat során, sem szolgálat után. Egyrészt azért, mert a teljesítményemért tiszteltek, másrészt azért, mert nem is hagytam volna.

    – A nagyon jó memóriám miatt nem felejtettem el semmit,”

    Az emlékezet kiesésre vonatkozólag vedd elő a nem oly régen Tóth Katinak írt jegyzetedet, a Katinak erre írt válaszát!
    Te magad leírod itt is, hogy az egyenruhában, (eskü alatt) teljesítményed elismerése képen, feletteseidtől naponkénti megaláztatásban részesítetek, s azt nem kívánod senkinek.
    Egyenlőre ennyit az emlékezetedről és az állandó folyamatos provokálásaidról, hazugságaidról. Sajnos genetikai adottságaid révén fel nem foghatod betegséged súlyosságát, hiszen azt már képtelen vagy érzékelni, és önkontroll alatt tartani. Javaslom nézz utána mi a provokátor szónak az eredeti jelentése, mert ez vagy te, s ezt a csepeli kommentelők, mind tudják, hiszen azért “rajonganak” óráról, órára érted.
    Hiszen a nap minden órájában árad belőled a gyűlölet, a bosszú, a provokátor minden lehetséges eszközével. Ebben vagy Te nagy, csak hát az embereket sérted, alázod meg folyamatosan, s ezt fel nem fogod! Kedves (nyali) X, Y. stb és aztán csúcsra járatod igazi énedet. Azért, mert az vagy akinek mindenki ismer, és neked az feladatod, hogy az egész életedben a “nyalásra” alapozott feladatodnak eleget tehess. Majd az ezzel járó felkínált fekáliát kitakaríthasd, ez a sorsod.
    Végül a saját genetikai tulajdonságaidat írtad le amikor azt írod magadról, hogy “Érted Te elmebeteg etikátlan idióta?”
    Továbbá kérem, hogy az általad naponta közzé tett kreálmányaiddal nagy ívben kerülj el, -és emberhez méltatlan- sátáni, sokakat megbotránkoztató jellemedtől fakadóakkal úgy szintén!!!
    A húroddal nyugodtan játszadozzál, ha még feszíthető egyáltalán, csak arra nagyon figyelj, ne hogy elpattanjon! Na és a két lányod mit szól mindehhez? Amit naponta itt művelsz. Ugye, mindezt tudják, és rád hagyják. “2012. február 26., vasárnap – 20:11
    Mint korábban is leírtam, engem nem alázgattak sem a rendszerváltás előtt sem után, sem szolgálat során, sem szolgálat után. Egyrészt azért, mert a teljesítményemért tiszteltek, másrészt azért, mert nem is hagytam volna.

    – A nagyon jó memóriám miatt nem felejtettem el semmit,”

    Az emlékezet kiesésre vonatkozólag vedd elő a nem oly régen Tóth Katinak írt jegyzetedet, a Katinak erre írt válaszát!
    Te magad leírod itt is, hogy az egyenruhában, (eskü alatt) feletteseid által, teljesítményed elismerése képen, feletteseidtől naponkénti megaláztatásban részesítetek, s azt nem kívánod senkinek.
    Egyenlőre ennyit az emlékezetedről és az állandó folyamatos provokálásaidról, hazugságaidról. Sajnos genetikai adottságaid révén fel nem foghatod betegséged súlyosságát, hiszen azt már képtelen vagy érzékelni, és ön kontroll alatt tartani. Javaslom nézz utána mi a provokátor szónak az eredeti jelentése, mert ez vagy te, s ezt a csepeli kommentelők, mind tudják, hiszen azért “rajonganak óráról, órára érted.
    Hiszen a nap minden órájában árad belőled a gyűlölet, a bosszú, a provokátor minden lehetséges eszközével. Ebben vagy Te nagy, csak hát az embereket sérted, alázod meg folyamatosan, s ezt fel nem fogod! Kedves (nyali) X, Y. stb és aztán csúcsra járatod igazi énedet. Azért, mert az vagy akinek mindenki ismer, és neked az feladatod, hogy az egész életedben a “nyalásra” alapozott feladatodnak eleget tehess. Majd az ezzel járó felkínált fekáliát kitakaríthasd, ez a sorsod.
    Végül a saját genetikai tulajdonságaidat írtad le amikor azt írod magadról, hogy “Érted Te elmebeteg etikátlan idióta?”
    Továbbá kérem, hogy az általad naponta közzé tett kreálmányaiddal nagy ívben kerülj el, -és emberhez méltatlan- sátáni, sokakat megbotránkoztató jellemedtől fakadóakkal úgy szintén!!!
    A húroddal nyugodtan játszadozzál, ha még feszíthető egyáltalán, csak arra nagyon figyelj, ne hogy elpattanjon! Vagy a közös ismerőseink, tudom!

  64. Etikus szerint:

    Elnézést kétszer nyomtam!

  65. Vátesz szerint:

    Igaza van kedves grün!
    “Mérhetetlen elégtételt érzek, amiért teremttettem, megtettem.”

  66. Vátesz szerint:

    Kedves Etikus, keress rá a 9230000 Ft kifejezésre a google-lal!

  67. GONDOLKODÓ! szerint:

    Vátesz szerint:
    2012. február 26., vasárnap – 22:16

    T. Vátesz!

    Mekkora, de mekkora! Nem is tudjuk jelzővel illetni!
    Ha igazán értenénk, s lenne foganatja sivár életünkben, megközelítőleg úgy tudnánk élni, míly boldogabb lenne az emberiség!
    Köszönöm Kedves Vátesz, hogy eszébe jutott!
    Aki nem olvasta, nem ismeri, az nem is tudja mekkora jelentősége van csak e “kettőnek.”
    F. Zeffirelli kitűnő rendezésében filmen, videón is látható. Gyermekeimnek s családomnak, az élet LEGNAGYOBB művéből készül filmének tartjuk.
    Istenemre mondom (nem vagyok nyaló típus), az Ön közlendőit olvasva OÁZISNAK ható olykor, e sivatagban. Hát igen, a keresztényi szellem hiánya, az egész életünkre, kisugárzik. Nélküle, annak gyakorlásának hiánya révén, míly sivár sokak élete.

  68. GONDOLKODÓ! szerint:

    filmjének!

  69. "?!" szerint:

    Kedves “Etikus”!

    Eddig csak feltételeztem, hogy súlyos elmekórtani problémáid vannak, de most igazoltad is a feltételezésemet. (Egyebek között azzal is, hogy arra is képtelen vagy emlékezni, hogy az általad leírt szöveget egyszer már bemásoltad.)

    A Tóth Katinak írt jegyzetemet illetően, felhívom a figyelmed arra, hogy abban nem az én megaláztatásomról írtam, hanem az általam sok helyen és sok esetben látottakra hívtam fel Tóth Katinak a figyelmét, és magamat csak annyiban említettem meg, hogy a pártagokkal azonos elbíráláshoz, nekünk párton kívüliknek az átlagosnál mindig jobb teljesítményt kellett nyújtanunk.

    Ha szavaim kiforgatása helyett, megkeresed a Tóth Katinak írt írásomat, és bemásolod erre az oldalra, akkor meg fogod látni, hogy alapos tévedésben vagy.

    Miután sokat lovagolsz a katonáskodásomon, a fentiekhez még annyit jegyzek meg részedre, hogy én olyan mintakatona voltam, akit soha nem büntettek meg, és még sorkatona koromban sem osztottak be padló felmosásra vagy WC takarításra, vagy ehhez hasonló alantas feladatokra. Ezzel szemben, a teljesítményemért soron kívüli előléptetésekben és kitüntetésekben részesítettek annak ellenére, hogy nem voltam párttag.
    Az a különleges katona közösség pedig, amelyhez tartoztam és civilként is tartozom, ma is havi rendszerességgel részt vesz a bajtársi szövetségünk baráti találkozóin és rendezvényein. (Csak érdekességként jegyzem meg részedre, hogy a bajtársi szövetségünk vezetője jelenleg a nemzetbiztonsági szakszolgálatok főigazgatójaként tevékenykedik.)

  70. "?!" szerint:

    Kedves „nagyapó”!

    Nagy örömödre ismét itt vagyok, és Te stílusodban most fogok válaszolni a vasárnap 22:34-kor nekem címzett írásodra, amelyben azt a vasárnap 14:59-kor elküldött írásomat merészelted ócsárolni, amelyben tényszerűen számoltam be a február 22.-i lakossági fórumon elhangzottakról.

    Írásodat úgy kezdted, hogy :
    „Törött gerincű írásjel! Megint a szómenés, a szoci ferdítés, hazudozás, Török et módra.”
    Válasz:
    A politikai felhang nélküli írásomat Te csak azért látod szómenésnek, valamint szoci ferdítésnek és hazudozásnak, mert szövegértésre képtelen gerinctelen lényként Te képtelen vagy felfogni az általam leírtakat.

    Írtad, hogy:
    ”Igen egy feljelentés jutott vádemelési szakaszba. Remek, és a többi? Sajnos sorára vár az elmúlt 8 (12) év rengeteg feljelentése között. Vagy nem?”
    Válasz:
    Ne hazudozz itt nekünk az elmúlt 8 (12) év rengeteg feljelentéséről Te jellemtelen és gerinctelen bértollnok. Nagyobb mennyiségű (állítólag kb. 40) feljelentésre csak az utóbbi másfél évben került sor az önkormányzat részéről, és ezek többségének már régen vádemelési szakaszba kellett volna jutni, ha a feljelentések megalapozottak és szakszerűek lettek volna.

    Írtad azt is, hogy:
    „Boldog vagyok”, hogy sikerült lepapírozni a munkások tulajdonát képező Csepel SC és Munkásotthon ellopását. Gratulálok törött gerincű írásjel! Megcsinálták! Bár csak a csepeli sportot sikerült ellehetetleníteni!”
    Válasz:
    Az a legkevésbé számít, Te üresfejű gerinctelen lény, hogy Te ettől boldog vagy, vagy nem vagy boldog.
    Jogállamban csak az számít, hogy valami jogszerűen, vagy nem jogszerűen jött létre, és jogszerűen, vagy nem jogszerűen működik. A jogszerűséget pedig nem a veled egy színvonalon lévő, rosszhiszemű és rágalmazó idióták hivatottak megállapítani, hanem a bíróságok.

    Írtad továbbá, hogy:
    „A 2 milliárd meg van, de hogyan van lekötve? Mobilizálható összeg? Törött gerincű írásjel írja le.
    Viszont törött gerincű írásjel, hol a többi 8 milliárd??
    Válasz:
    Ezzel a szöveggel bebizonyítottad, Te mindenkit kioktató gerinctelen véglény, hogy Te annyira hülye vagy, hogy tízig sem tudsz számolni, továbbá azt is, hogy Te egy rohadt kapzsi tolvaj vagy, aki a most is több milliárd Ft-ot szeretne eltűntetni.
    Ha elolvastad volna az általam aznap leírtakat (és az önkormányzat honlapján megtalálható hivatalos adatokat), akkor tudnod kellene, hogy az eladott észak-csepeli terület után befolyt bevételből, az ÁFA befizetése után 9,1 milliárd Ft került az önkormányzat kasszájába.
    Ebből a pénzből a 2010. október 3.-i választások után, 2010. IV. negyedévében már a jelenlegi fideszes önkormányzat fizetett ki durván 0,5 milliárd Ft-ot, és ezek után maradt még a 2011. évre 3,175 milliárd Ft a kasszában, amelyből a Polgármester úr beszámolója (és a költségvetési előterjesztések szerint) 2,507 milliárd Ft maradt meg a 2012. évre.
    Ha az üres fejeddel legalább tízig tudnál számolni, akkor fel tudnád fogni, hogy ha a 9,1 milliárd Ft-ból a fideszes önkormányzat kifizetett (illetve ki fog fizetni) 0,5 milliárd + 3,175 milliárd Ft-ot (összesen: 3,675 milliárd Ft-ot), akkor az észak-csepeli bevételnek a fenn maradó és általatok megkérdőjelezhető része nem 8 milliárd Ft (mint ahogy írtad) hanem csak
    (9,1 milliárd Ft – 3,675 milliárd Ft) = 5, 425 milliárd Ft.

    A különbözet tehát (8,0 milliárd Ft – 5,425 milliárd Ft) = 2, 575 milliárd Ft, amelyet Te vagy azért hiányolsz, mert vagy tízig sem tudsz számolni, vagy azért, mert azt a csepeliek elől el akartad tüntetni (el akartad lopni).

    Ami azt a kérdésedet illeti, hogy „A 2 milliárd meg van, de hogyan van lekötve?”, először arra hívom fel a figyelmedet Te ökör, hogy nem 2 milliárd Ft van meg, hanem 2,507 milliárd Ft (507 millióval több, mint amiről Te írsz), másodszor pedig javaslom, hogy a kérdéseddel fordulj a Polgármester Úrhoz, aki a lakossági fórumon azt mondta, hogy ez a pénz bankban van lekötve és kamatozik, és majd ebből fogják megépíteni a fedett uszodát.
    Ha pedig a szocik által felhasznált kb. 5,425 milliárd Ft sorsa érdekel, akkor fordulj bizalommal Halmos Istvánné városgazdálkodási ágazatvezetőhöz, aki éppen azért tudta megtartani a pozícióját, mert tételes listával tudja igazolni, hogy ezt az Ő felügyeletére bízott közpénzt senki nem lophatta el, hanem 2006 és 2010 között a kerület érdekében használták fel.
    Érted Te agyatlan és gerinctelen alak?

    A írásod további „prolizó” és „kommunistázó” részével kapcsolatban pedig arra emlékeztetlek, mint a „prolik” költségén kitaníttatott, majd sportállásban a „prolik” nyakán élősködő volt mszmp-tagot és munkásőrt, hogy az nem jogosít fel téged arra, hogy a más véleményen lévőket csak azért rendszeresen leprolizd és lekommunistázd, mert Te a köpönyeged megfordítása után beléptél a Fideszbe és bértollnok lettél!!!
    Érted ezt is kedves „nagyapó” nick nevű agyatlan és gerinctelen véglény?

Itt lehet hozzászólni !