Királyerdő, Háros: tüzelőt osztott az önkormányzat

Csepel.hu

Tekintse meg a videót!

Az új családtámogatási rendelet alapján idén természetbeni juttatással is segíthet a csepeli önkormányzat a rászorulókon.

A Családtámogatási Iroda és a Csepeli Szociális Szolgálat kezdeményezésére 57 család kap tűzifát és szenet a rendkívüli téli időjárásra való tekintettel. Németh Szilárd polgármester Kanyik Csabával, a Szociális és Egészségügyi Ágazat vezetőjével együtt 2012. február 10-én tüzelőanyagot – fát és szenet – osztott szét Királyerdőben és Hároson.

A szenet a Bonaszén Kft. ajánlotta fel, a tűzifát pedig az önkormányzat vásárolta meg a rászoruló családoknak. A 15 mázsa tüzelőt a mai napon ingyen szállították házhoz, amelyből három mázsa fa és két mázsa szén jutott Szilágyi Lajos, Cserjés Károlyné, Simon Istvánné, Guj János és Balogh József családjának. Baloghék és a Szilágyi család először kaptak önkormányzati segítséget.

Antal Zsuzsa- csepel.hu

48 hozzászólás “Királyerdő, Háros: tüzelőt osztott az önkormányzat” bejegyzésre

  1. GONDOLKODÓ! szerint:

    Történelmünkben, alig néhány évtizedre visszatekintve, volt már hasonló “tanácsi osztogatás” (tüzifa, ruha stb) s az is robbanáshoz vezetett. A szegénység előbb utóbb végső kétségbeesésében felébred, s cselekedni fog, mert már nem fogja tudni elviselni az embertelen életmódot.

  2. GONDOLKODÓ! szerint:

    Ezzel együtt e gondoskodás emberi, de sajnos a társadalom hű tükörképe tárul elénk, melyet József Attila (is) remekül megfogalmazott költői munkásságában.
    Hava jutottunk, és meddig lehet még süllyedni?
    Vajon a “disznófejű nagyúr” megálljt tud-e önön magának valaha is parancsolni?
    Meg kell várnunk? amíg: “megöl a disznófejű nagyúr?” (Ady)
    Miközben a GUANÓ rendületlenül teszi a dolgát, rátelepszik, míg be nem fedi. (J. A.)

  3. absd szerint:

    GONDOLKODÓ! ???

    Te kinek segítettél már a valóságban? A hülye, agyatlan szövegedein kívül cselekedtél-e már? Olvass görög filoszokat is, azokat, akik remekül meg tudták mondani a tuttit, csak béna kacsák voltak, segíteni nem akartak, az olyan alantas, nem süllyedhettek addig.

    Tudod a fuldoklónak a partról lehet tanácsokat adni, meg annak is, aki megpróbálja kimenteni! Sőt, ha esetleg mindketten odavesznek, lehet disznófejű nagyurazni, fikázni a mentés rossz technikáját, hisz’ az olyan jó, olyan felemelő, olyan filozofikus!

    Ady bátyánk is a kuplerájok vérbajos világa helyett (mellett), néha szenet is oszthatott volna a rászorulóknak. A jó kis Nyugatos honorból nemcsak Párizsra, kurvákra, meg vedelésre telt volna!

  4. GONDOLKODÓ! szerint:

    Ha majd Ön is minimum annyit tesz az emberiségért amennyit megtettem, akkor szólhat, de nem mekegve, dadogva, addig járjon készségfejlesztésre, logopédiára, és próbálja a sátán táborát elhagyni. Önnek nem lesz könnyű! Fogalma sincsen arról amit írtam. Lehet, hogy önért már nem is kár. Én megéltem! Filozofálni meg Ön szeretne, miközben annak jelentésével sincsen tisztában. Mással próbálkozzon, a dedóban.

  5. Gordon szerint:

    “Ady bátyánk is a kuplerájok vérbajos világa helyett (mellett), néha szenet is oszthatott volna a rászorulóknak. A jó kis Nyugatos honorból nemcsak Párizsra, kurvákra, meg vedelésre telt volna!”

    😀

    /Gordon kacag./

  6. absd szerint:

    No, mit és mennyit teccett tenni az emberiségért, “GONDOLKODÓ!”? Várom a (re)postot!
    De nem mekegve, nem dadogva ám, filoszkám!

  7. Bugi szerint:

    Lefogadom, hogy az állítólag baloldali elvtársak ilyet sem csináltak. El voltak foglalva az évi kétmilliárd forintjuk kitermelésével…

  8. "?!" szerint:

    Kedves “Bugi”!

    Te ne fogadj le semmit, mert annyira tájékozatlan (vagy hazug) vagy, hogy még a gatyádat is elveszítheted!

    Ha Te a 2010. október 3.-i önkormányzati választások előtti években is Csepelen éltél, akkor tudnod kellene, hogy az előző mszp-s önkormányzat a családi házakban élő csepeli lakosság fűtési problémáinak a megoldását azzal segítette, hogy Királyerdő, Csepel-Ófalu, Csepel-Rózsadomb és Csepel-Háros számtalan utcájában megépíttette a gázvezetéket, és lehetővé tette, hogy a gázvezetékre rácsatlakozva több ezer (azaz, több ezer!) lakás tulajdonosai gázzal fűthessék a lakásukat.

    Ennek megoldására az előző önkormányzat összesen kb. 1 milliárd forintot költött abból az észak-csepeli bevételből, amelyről folyamatosan azt hazudjátok, hogy úgy eltűnt, hogy senki nem tudja megmondani, hogy mire költötték.

  9. nagyapó szerint:

    Sőt Kedves “Bugi”! Bunkó proli írásjel logikáját követve a Kertváros, a Belváros „gázosítása” is megtörtént (igaz a Kertvárosban felét a lakosok fizettek, amit az et.-ak eladtak, akárcsak a csatornákat). Az emelkedő gázárak mellett merenghetnek alternatív fűtés hiányán.
    Csináltak járdát is Borbély et. vezetésével, meg még előbb elhordták Királyerdő dombjait. Annyi mindent csináltak, hogy 1990-ben egy tejjel-mézzel folyó Kánaánt hagytak itt.
    Az után úgy ráhajtottak, hogy 2008-ban „elértük” az 1978-as életszintvonalat.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  10. TI szerint:

    ?!
    Ne hazudozz, mert a csepeliek tudják, hogy mi folyt itt! Nem építés, hanem lopás, tolvajlás.
    A kertvárosban annak idején megfizettették velünk a gáz bevezetését, utána meg eladták ahogy nagyapó mondja. Megcsináltatták velünk a járdát utána meg még ki is fizettették. Ezek voltak az mszp-s “urak”. A királyerdőben pedig még most sincs csatorna és aszfaltos út, csak por és sár.

  11. Etikus szerint:

    Miután az egész élete abból állt, hogyan is képzelhető el, hogy ma másképpen tudna élni?
    Hiszen nap mint nap tesz erről tanúbizonyságot.

  12. GONDOLKODÓ! szerint:

    “Ady bátyánk is a kuplerájok vérbajos világa helyett (mellett), néha szenet is oszthatott volna a rászorulóknak.”

    Azt gondolom, hogy sokkal, de sokkal több “szenet osztott” mindenki számára, de csak azoknak, akiknek legalább egy kicsi van a koponyájában, lelkében.

  13. "?!" szerint:

    Kedves “nagyapó” fedőnevű volt mszmp-tag és volt munkásőr köpönyegforgató komcsi!

    Látom, hogy ismét nem bírtál magaddal, és másokat hülyének nézve ismét előjöttél a sértegetésekkel és a tőled megszokott arcátlan hazugságokkal.

    Nyugtatóként adok neked néhány tanácsot Te üresfejű címeres ökör.

    1.) Azt nevezd “bunkó proli”-nak, aki téged a világra hozott!

    2.) Máskor ne add fel ennyire a labdát, mint azzal a mondattal, hogy “a Kertvárosban a gázvezeték építés és a csatornázás költségeinek felét a lakosok fizették”.
    Ezzel a mondattal ugyanis, rögtön két durva hazugságotokat cáfoltad meg.

    Esőként elismerted azt, hogy a gázvezeték és a csatorna építési költségeinek a felét az előző mszp-s önkormányzat fizette.
    Így elismerted, hogy az előző önkormányzat sokszorosát adta a lakások fűtésének a támogatása címén a lakosságnak, mint a jelenlegi önkormányzat által vásárolt és most kiosztott tűzifa értéke.
    (Azt ne felejtsd el, hogy az önkormányzat csak a fát vásárolta. A szenet a Bonaszén Kft. ajánlotta fel.)

    Másodikként áttételesen elismerted, hogy mégsem tűnt el nyomtalanul az észak-csepeli bevétel, hanem az előző mszp-s önkormányzat annak jelentős részét Csepel családiházas övezeteiben a gázvezeték és a csatorna építésére fordította.

    3.) Jegyezd meg, hogy a “komcsik” által 1990-ig kialakított állapot (a kb. 20 ezer új lakás építése, a kerület jelentős részének közművesítése, az utak jelentős részének szilárd burkolattal történő ellátása, bölcsődék, óvodák, iskolák, játszóterek, művelődési házak, orvosi rendelők építése) tejjel-mézzel folyó Kánaánnak számít ahhoz a nullához viszonyítva, amit Ti eddig Csepelen produkáltatok!
    Tehát javaslom, hogy csak akkor jártasd a pofád, és csak azután merészeld mások több évtizedes munkájának az eredményét becsmérelni és nullának minősíteni, ha majd több saját eredményt sorolhatsz fel! Addig viszont ne jártasd a pofád!

    4.) Javaslom, hogy nyisd ki a csipás szemeidet, mert ha nem csak befelé nézel magadba (ahol csak romokat látsz) , akkor magad is látni fogod, hogy arcátlan hazugság az állításotok, miszerint az mszp-sek romokban hagyták itt Csepelt a fideszes vezetésnek!

    Kitérőként, a csepeli lakótelepek építésével kapcsolatos korábbi vitánkra visszatérve, itt hozom a tudomásodra azt a tényt, hogy állításoddal szemben, az állam költségére épített csepeli lakótelepeket nem az állam építtette, hanem a “komcsi” Fővárosi Tanács. A tervezést a BUVÁTI, a lebonyolítást és műszaki ellenőrzést a FŐBER, a kivitelezést pedig fővárosi székhelyű állami építőipari vállalatok végezték.
    A múltkor volt pofád rosszallóan azt állítani, hogy az állam azon az áron építtette meg a csepeli lakótelepeket, hogy lerombolták a régi csepeli városközpont értékes házait.
    Ezt a képmutató hazug dumádat cáfolják az Ófaluban, továbbá az Ady Endre út É-i oldalán, valamint a Karácsony Sándor utca – II. Rákóczi Ferenc út – Betű utca – Petőfi Sándor utca által határolt területen zárványként megmaradt komfort nélküli, udvar- irányban sorházas primitív lakóépületek.
    Akkor lenne igaz az állításod, miszerint 2010. őszén romokban hagyta itt az előző vezetés Csepelt, ha Csepel városközpontjában mindenhol olyan épületek állnának, amilyeneket az általam fentebb felsorolt helyeken még ma is láthatsz.

    Annak érdekében, hogy a benned lévő romokkal szemben, meglásd a valóságot is, a II. Rákóczi Ferenc út felől indulva, sétálj végig egyszer nyitott szemmel a Karácsony Sándor utca, Sétáló utcának titulált szakaszán, és akkor megláthatod, hogy nem olyan könnyű azokat az eredményeket nemlétezőnek vagy romoknak minősíteni, amelyekért mások évtizedeken keresztül dolgoztak, miközben Te a “prolik” nyakán élősködtél, és azt sem vetted észre, hogy mi történik körülötted!

    5.) Javaslom, hogy mielőtt leírsz valamit, előtte gondolkozzál, mert ami azt a megjegyzésedet illeti, hogy “Az után úgy ráhajtottak, hogy 2008-ban „elértük” az 1978-as életszintvonalat”, mert ennek “elérése” azért vált lehetővé, mert a kizárólag csak szájtépéshez értő dilettáns rendszerváltó politikusok kezében szarrá vált az ország lakossága által 1989-ig létrehozott magyar ipar, és a kárpótlási jegyekkel történt földárverések eredményeként használhatatlanná tették és spekulánsok kezébe juttatták az ország mezőgazdasági területeinek nagy részét.
    Ennek az eredménynek az “elérésében” az összes rendszerváltó pártnak (és e pártok tagjainak, közöttük neked is) meg van a maga felelőssége! Ezt ne felejtsd el!!!

    Ceterum censeo… Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna!

  14. "?!" szerint:

    Kedves “TI”! Csak azért, hogy ne érezd magad megsértve, neked is válaszolok.

    18:14-kor volt pofád azt írni, hogy: “Ne hazudozz, mert a csepeliek tudják, hogy mi folyt itt! Nem építés, hanem lopás, tolvajlás.”

    Válasz: Te szoktál hazudni, meg az a jó …… anyád!
    Elkopna cipőd talpa Te barom, ha végig kellene járnod Csepelen az mszp-s önkormányzat támogatásával létesített gázvezetékek, továbbá csatornázás fővárosi hatáskörbe vonásáig önkormányzati támogatással megépített szennyvízcsatornák nyomvolát, valamint csatornázás után szilárd burkolattal ellátott utcákat.
    Azt elhiszem, hogy Te nem építettél, hiszen a hozzád hasonló tolvajok csak a lopáshoz és a hazudáshoz értenek, de ahhoz nagyon.

    Mivel olyan hülye vagy ehhez a témához mint egy leselejtezett cirkuszi majom, volt pofád azt is leírni, hogy:
    “A kertvárosban annak idején megfizettették velünk a gáz bevezetését, utána meg eladták ahogy nagyapó mondja.”

    Válasz: A bányászbéka segge alatti szellemi szinted emelése érdekében, elárulom neked, hogy az elkészült gázvezetéket és csatornát nem eladták, hanem ahogy a szerződés aláírásakor Te is tudomásul vetted, a lakosság és az önkormányzat pénzéből megvalósított vezetéket térítés nélkül átadtátok üzemeltetésre a szolgáltatóknak.
    Az csak a Te problémád, hogy a szerződést nem tudtad, vagy lusta voltál elolvasni, most pedig bedőlsz az itt fórumozók között a leghazugabbnak, a hazudozásai miatt erkölcsileg többszörösen lenullázódott “nagyapónak”.
    Kérdezem tőled Te majom, hogy mi hasznod lett volna neked, és mi haszna lett volna az önkormányzatnak abból, ha az elkészült vezetékek tulajdonjogát – az országosan alkalmazott szabálytól eltérően – nem adjátok át a szolgáltatónak, ezért az nem szolgáltatott volna gázt részedre, de ha mégis szolgáltatott volna, akkor jobb lett volna-e neked, ha a lakossági és önkormányzati tulajdonban maradó vezeték ellenőrzési, karbantartási, javítási és felújítási költségeit, a szolgáltató helyett a vezetéket megépíttető lakosságnak és az önkormányzatnak kellett volna megfizetni, és a vezeték meghibásodása esetén keletkezett károkért a tulajdonosként nyilvántartott lakosoknak és az önkormányzatnak kellett volna helytállni?

    Volt pofád továbbá azt állítani, hogy:
    “Megcsináltatták velünk a járdát utána meg még ki is fizettették. Ezek voltak az mszp-s
    “urak”.”

    Válasz: Ha Te akkora barom vagy, hogy megfizetted a veletek megcsináltatott járdát, akkor Te megérdemled a sorsodat, de nekem az a gyanúm, hogy Te egyszerűen csak hazudsz.
    Egyébként, megtudnád-e nevezni azokat az ügyben eljáró “mszp-s urakat”, akik megfizettették veled a saját magad által megcsinált járdát, vagy még ezeknek a konkrét megnevezése is meghaladja a nagyon gyenge szellemi képességedet?

    Végül azt írtad Te gyengeelméjű, hogy:
    “A királyerdőben pedig még most sincs csatorna és aszfaltos út, csak por és sár.”

    Válasz: Ha megkérdezed a jelenlegi önkormányzati vezetőktől, hogy királyerdőben, az utóbbi 17 hónap alatt miért nem épült egyetlen folyóméter csatorna sem, és miért nincs aszfaltos út, csak por és sár, akkor azt a választ kapod, hogy szennyvízcsatorna építés 2007-ben Budapest egész területén fővárosi hatáskörbe került.
    A csatornázatlan földutakat pedig, a csatornázás előtt nem szabad szilárd burkolattal ellátni.
    Ezek a szabályok vonatkoztak az előző mszp-s önkormányzatra is, és ezek vonatkoznak jelenlegi önkormányzatra is.

    Ha nem érted a fentieket, akkor kérjél meg egy szövegértésre is képes olvasni tudó személyt arra, hogy olvassa el, és magyarázza el neked az általam leírtakat!

  15. ?! Nem gondolod, ha a királyerdei lakosokkal a szolgáltató ki akarná fizettetni a hálózatüzemeltetés költségeit is, akkor a gázt meg beszerzési áron kellene továbbadnia, mert a szállítást más tulajdonán keresztül oldja meg, de annak a költségeit annak a tulajdonosára terheli rá! Te kifizetnéd a taxitarifát annak, aki a saját autódon, saját benzineddel és egyéb fenntartási költségekkel fuvaroz téged?
    Más az úgynevezett üzemeltetésre átvett vezetékek értékét a szolgáltató hozzászámítja a társaság eszközértékéhez, ami alapján kiveszi a szerződésben előírt eszközarányos nyereséget, azaz nem elég hogy a mi általunk megfizetett vezetéken szolgáltat, hanem az általunk fizetett beruhási összeg után is saját magának fizettet eszközarányos nyereséget! Ez aztán pofátlanság a javából!!! A taxis hasonlathoz visszatérve, ha a saját Suzukidon vagy saját Mercedeszeden fuvarozna, akkor az utóbbi esetben magasabb díjazást kérne a fuvarért, azért hogy egy luxuskocsival utazhatsz! Ekkora baromságra, ahogy a Gázműveket privatizálták, csak Demszkyék voltak képesek! A főváros csődben, Demszky meg éli a világát!

  16. "?!" szerint:

    Kedves Tarjányi!

    Ne erőlködj, mert ebben az ügyben nem tudsz fogást találni sem a korábbi csepeli mszp-s vezetésen, sem Demszkyn és társain!

    Az a helyzet, hogy a hatályos jogszabályok erről így rendelkeznek, és sok év óta eszerint a szisztéma szerint kötik meg az önkormányzati támogatással létesített gázvezetékekkel kapcsolatos szerződést az érintett lakossággal.

    Ezt nem kötelező elfogadni sem az önkormányzatnak, sem a lakosságnak, de ha nem fogadják el akkor nincs vezetékes földgázellátás. Ennyi!

    Ezen csak a hatályos jogszabályok módosításával lehetne változtatni.
    A korábbi szerződések módosításához pedig visszamenőleges jogszabály módosításra lenne szükség, de ez közismerten kényes téma.

    Tehát feleslegesen okoskodsz!

  17. Etikus szerint:

    Csepel “közkedvelt, egyben “legnagyobb esze, aki mindent tud!” Mennyire sokan tisztelik és szeretik. Polihisztor!

  18. Ebből is látszik, hogy Demszkyék mekkora hibát követtek el a privatizációnál. Én szívesen átadtam volna a gázvezetékrészemet a kizárólag fővárosi tulajdonú gázszolgáltató cégnek, de ezt a pofátlanságot hogy még én fizessek eszközarányos nyereséget a külföldi cégnek a saját befektetett pénzem után is, ez több a soknál. Persze a zsidó Székely Gábor ezt is elintézte azután, hogy előtte a vízművek 300Millióját és a csatornázási művek 500Millióját átjátszotta a Bécsben élő nővérének valamilyen csavargyár síbolási műveleten keresztül! Most meg sípol a Síp utca meg a Klubrádió, hogy az utóbbi nem részesül a Szerencsejáték Zrt hirdetési tortájából! Meg a bíboldó értelmiség, hogy az ötös lottö kulturális célra fordított állami bevételéből kevesebb jut nekik, mert ma már a goj értelmiségieket is támogatja a fideszes kormányzat. Na én teljesen elapasztanám nekik a bevételeket, éljenek amiből tudnak, a gojok adójából én egy fillért nem költenék rájuk! Virágozzon száz virág, és éljen mind a saját gyökerén!
    Tökéletes egyenjogúságot és békét csak úgy lehet teremteni, ha minden népcsoport a maga tehetségéből és munkájából él! A zsidó foglalkoztasson zsidót, a megtermelt áruját meg adja el a zsidónak. A keresztény ugyanígy, a cigány úgyszintén. Az emberek nem keresztezik egymás útját, így nincsenek érdekütközések sem. Aki meg nem akar dolgozni, az fosztogassa a saját fajtáját, s az így érdekelve lesz hogy integrálja vagy megfékezze a dologkerülőket. Ugyanezt kellene tenni globálisan is, minden nép a saját munkájából éljen, a kereskedelmet csak kétoldalúan és azonos értéken kellene megengedni árúcserével, hogy egy nemzet se gazdagodhasson más rovására, és a helybeliek munkáját se vehesse el. Ha meg ez nem tetszene a nemzetközieknek, akkor őket ki kell zárni ebből az új világból! ?! Most már köpködhetsz!

  19. Etikus szerint:

    T. T. L.!
    Ne pazarolja energiáit a “kerület legokosabb és egyben legokoskodóbb emberére!”
    Ráadásul, ha még nem tudná, kinek a táborának oszlopos tagjaként teszi nap mint nap, szinte mindenkivel szemben, emberhez méltatlan dolgát, akkor előbb utóbb Ön is sorra kerülhet. Született adottsága, vagy katonáéknál tanulta, ezt már ő maga sem tudja, mindenre elszánt, megkeseredett sikertelen élete predesztinálja megnyilatkozásaira, embertársainak megszólítására, azok gátlástalan sértegetéseire.

  20. absd szerint:

    GONDOLKODÓ!

    Az, aki nem ehet, nem fűthet, nem lakhat (jól), stb., nem sokat képes törődni Adyval, s az oly’ nagy emberiség megmentőkkel, filoszokkal, stb., mint példának okául, Te (Ön)! (Lásd: Maslow-elv, -piramis, -háromszög.) A többi stimmel!

    Én csak karikírozni, ironizálni szerettem volna! Most pedig bocsánatot kérek, mert tényleg személyeskedőre, s túlzóra sikerült a hozzászólásom. Nem akartam megbántani GONDOLKODÓT!, csak elgondolkodtatni! Még egyszer, bocs!

  21. Etikus szerint:

    BOGÁR LÁSZLÓ AZ IMF-RŐL: EZ VÉDELMI PÉNZ

    “A közgazdász szerint nem a magyar társadalomnak van szüksége hitelre.

    A globális pénzhatalmi rendszernek szüksége van arra a biztos tudatra, hogy a hiteleken keresztül növelje a tőle való függésünket, véli Bogár László közgazdász.

    Magyarország, Európa és a világ is egyre közelebb jut azonban a Bibó István-i gondolathoz, hogy a dolgokat nevükön kell nevezni, mert ha egy közösség a hazugságok zsákutcájába szorul, akkor az értelmi és erkölcsi züllés elkerülhetetlen, vallja Bogár László, aki szerint elindultak azok az egészséges én-védő mechanizmusok, amelyek felismerik ezt a veszélyt.

    A globális pénzvilág azonban nem mindig ért a tiszta szóból, ugyanis a magyar kormány hiába szögezi le sokadjára, hogy nem hitelt, hanem biztonsági tartalékot szeretne kérni, mivel továbbra is a piacokról kívánja finanszírozni az országot, ennek ellenére az unió és a valutaalap 2008-hoz hasonlóan most is hitelfelvételre szólít fel. Azonban nem a magyar társadalomnak van szüksége erre a pénzre, hanem a hitelen keresztül a globális pénzügyi hatalom a függésünket akarja biztosítani. Mindenképpen olyan konstrukciót fognak ránk erőltetni, mely a függést, az állandó ellenőrzést, a felügyeletet és a beleszólást fogja biztosítani, fogalmazott Bogár László közgazdász a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában. Szerinte az IMF-hitel valójában ugyanúgy működik, mint a védelmi pénz. A frankfurti vagy londoni brókerek ugyanis pillanatok alatt el tudják érni, hogy akár tíz százalékkal romoljon a forint árfolyama az euróhoz képest.

    A globális bankok itteni leányvállalatai, vagyis a kényszerítő hatom teljes befolyásra tett szert Magyarországon a banki, pénzügyi, kereskedelmi, biztosítási, energetikai szférában, és minden más, lényeges területen, még a vízközmű hálózatunkat is lenyúlták, állítja a közgazdász. A globális pénzügyi hatalomnak azonban nincs szüksége arra, hogy Európa közepén egy új válsággóc alakuljon ki, ha ugyanis Magyarországon baj történik, az Ausztriát is magával rántaná az osztrák érdekeltségű bankokon keresztül. A globális pénzügyi hatalomnak is érdeke, hogy legyen megállapodás, mert ahol nincs működőképes termelés, onnan nem tudnak pénzt kivinni, ezért az lenne az érdekük, hogy először létrejöjjenek azok az erőforrások, amelyeket ki tudnak vinni az országból. A mostani kormány az osztozkodási arányok módosítását szeretné elérni, tette hozzá Bogár László.
    Egyre többen ismerik fel azonban, hogy egy új szövetségre van szükség, s ez nemcsak a magyar társadalmon belül, hanem a környezetünkben, Lengyelországban, Csehországban, a balti államokban is körvonalazódik, és formálódik egy globális egyességrendszer is, mert a jelenlegi hatalmi rendszerrel számos, igen nagy erejű szereplő – például Kína, Oroszország, Irán, India – sem ért egyet, fogalmazott a közgazdász.”

    EZ ITT, A LEGÚJABB “ÉLETELVONÁSI TECHNIKA”

  22. "?!" szerint:

    Kedves “Etikus”, és Kedves Tarjányi!

    Nem azért nem válaszoltam a süket dumátokra, mert nem volt mondanivalóm, hanem azért, mert a mai esemény után nem volt hangulatom leereszkedni a szintetekre.

    Ma egy jó barátom és bajtársam ünnepélyes végső búcsúztatásán vettem részt, ahol a Himnusz és a búcsúbeszédek, valamint Reményik Sándor Végrendelet című és Szabó Lőrinc Ima a gyermekekért című versének az elhangzása után – miközben a Szózat zenéje szólt és díszsortüzek dörögtek – az elhunyt jó barátomnak és bajtársamnak az égen átdübörgő repülőgépből kiszórt hamvai a földre érkezés után örökké egyé váltak szeretett hazánk földjével.
    A repülőgépből kiszórt hamvakat a Magyar Honvédség Hungarian Special Forces nevű egységénél jelenleg is aktív katonai szolgálatot teljesítő nyolc bajtársunk, ejtőernyővel leereszkedve kísérte a földre érkezésig.

    Remélem, hogy ezek után érthető, hogy miért nem foglalkozom ma, olyan figurákkal, akik közül az egyik “Etikus”-nak nevezi magát, de valójában annyira etikátlan, hogy még az általa bírált célszemélyek nick nevét sem meri leírni, a Tarjányi nevű másik jómadár pedig folyamatosan cigány- és zsidó fóbiában szenved, ezért mindenről csak a cigányok és a zsidók jutnak az eszébe!

  23. "?!" szerint:

    Ajánlom, a ma elbúcsúztatott barátom emlékére!

    Reményik Sándor: Végrendelet …

    Fáradtságom adom az esti árnynak,
    Színeimet vissza a szivárványnak.

    Megnyugvásom a tiszta, csöndes égnek,
    Mosolygásom az őszi verőfénynek.

    Sok sötét titkom rábízom a szélre,
    Semmit se várva és semmit se kérve.

    Kik üldöztek át tüskén, vad bozóton:
    Kétségeim az örvényekbe szórom.

    A holtom után ne keressetek,
    Leszek sehol – és mindenütt leszek.

  24. "?!" szerint:

    Ajánlom ezt is a ma elbúcsúztatott barátom emlékére!

    Szabó Lőrinc: Ima a gyermekekért

    Fák, csillagok, állatok és kövek
    szeressétek a gyermekeimet.

    Ha messze voltak tőlem, azalatt
    eddig is rátok bíztam sorsukat.

    Énhozzám mindig csak jók voltatok,
    szeressétek őket, ha meghalok.

    Tél, tavasz, nyár, ősz, folyók, ligetek,
    szeressétek a gyermekeimet.

    Te, homokos, köves, aszfaltos út,
    vezesd okosan a lányt, a fiút.

    Csókold helyettem, szél, az arcukat,
    fű, kő, légy párna a fejük alatt.

    Kínáld őket gyümölccsel, almafa,
    tanítsd őket csillagos éjszaka.

    Tanítsd, melengesd te is, drága nap,
    csempészd zsebükbe titkos aranyad.

    S ti mind, élő és holt anyagok,
    tanítsátok őket, felhők, sasok,

    Vad villámok, jó hangyák, kis csigák,
    vigyázz reájuk, hatalmas világ.

    Az ember gonosz, benne nem bízom,
    De tűz, víz, ég, s föld igaz rokonom.

    Igaz rokon, hozzátok fordulok,
    tűz, víz, ég s föld leszek, ha meghalok;

    Tűz, víz, ég és föld s minden istenek:
    szeressétek, akiket szeretek.

  25. Jaj de emelkedett tetszik lenni ma este! Ezért már érdemes volt felszállni a repülőre!
    Ha ejtőernyős voltál, akkor Samu Ferit ismerned kell, a különbség az hogy ő egy rendes ember! Én az egyenjogúság talaján állok, minden nép és etnikum kizárólag a saját munkájából és tehetségéból éljen, a magyarság nem szerződött le senki ingyen hizlalására! Menj még egy-két kört az égen, hátha leszoksz mások baromozásáról!

  26. GONDOLKODÓ! szerint:

    Semlegesség

    A semlegesség azt jelenti, hogy a semleges államnak saját külpolitikája van (mint a Svájcnak), amely minden katonai paktumon kívül marad és ezzel a békét szolgálja. Az EU-hadsereg által azonban, amelyben Ausztria is részt vesz, maga az EU is egy katonai paktum. Ez pedig közel áll a NATO-hoz. A legtöbb EU-állam egyúttal NATO-tag is, elsősorban a nagy államok. A semlegességet ismét az osztrák (kül)politika alapjává tenni csak akkor lehet, ha kilépünk az EU-ból.

    Géntechnika mentesség

    Az előírt határtalan „piacszabadság” miatt egy EU-tagállam nem tudja megakadályozni a génmanipulált takarmány, „ipari burgonya” vagy készáruk behozatalát. Így ezek bekerülnek az élelmiszer-körforgásba akkor is, ha Ausztriában nem termesztenek génmanipulált vetőmagokat. Ez csak akkor megakadályozható, ha Ausztria ismét maga határozza meg élelmiszer törvényeit és ellenőrizheti határait. Ezt pedig csak akkor lehet, ha kilépünk az EU-ból.

    Saját pénznem

    A nemzeti pénznemek nemzetköziesítése nem működik, ami a jelenlegi pénzügyi és gazdasági problémák lényeges oka. A pénzügyileg labilis országok deficitjének az átvétele pénzügyileg stabil országok által, ami az euró lényege, csak tovább rontja a helyzetet.

    Az euró mindenáron való megmentése egy időben behatárolatlan végtelen kezességi kötelességvállalás (védőháló) az EU nettó befizetői, mint Ausztria által, nem várható el az osztrák polgároktól. Amint Ausztria kilép az EU-ból, ismét bevezetheti saját pénznemét és ezzel is akadályozhatja a drágulást.

    Inge Rauscher

    Az EU-kilépésről szóló népszavazás meghatalmazottja,

    Zeiselmauer/Bécs, 2011. december 20.

    Az EU-kilépésről szóló népszavazás-kezdeményezés beadása

    Pártok Feletti Platform az EU-kilépéshez

    Az EU-kilépésről szóló népszavazás-kezdeményezés 2011 december 20-án a belügyminisztériumban az előírásoknak megfelelően be lett nyújtva 9266 hivatalosan igazolt támogatási nyilatkozattal. (A törvény által megkövetelt szám 8032 nyilatkozat.)

    Az EU-kilépésről szóló népszavazás-kezdeményezés Pártok Feletti Platformjának a szóvivői tájékoztattak a belügyminisztériumban 2011 december 20-án reggel 9 órakor történt hivatalos benyújtásról. A platform és több mint 9000, a hivataloknak bizonyított támogatói demokratikus-jogállami úton kívánják egy szabad és független semleges Ausztria helyreállítását és a katasztrofális osztrák EU-tagság megszüntetését, amely a lakosság számára semmilyen formában nem elfogadható.

    Ausztria az EU egyik fizető mestere, de ennek ellenére az amerikai hitelminősítő intézetek, „a világ új urai”, akik felett nincs demokratikus ellenőrzés, egyre szkeptikusabban ítélik meg. Ezt a számlát elsősorban a kis- és középkeresetű osztrákok fizetik meg, mint ahogy az a „Statistik Austria” kutatásaiból kiviláglik.

    Ausztria jövője csak az ország gazdasági, kulturális és környezeti előnyeinek a figyelembe vételével képzelhető el, és egy olyan életmódra való áttéréssel, amely összhangban van a természettel, valamint a következő generációk és minden teremtmény javát szolgálja, aki ezen a mi egyetlen földünkön él. Az Európai Unió, mint a nagy konszernek igazgatóinak meghosszabbított keze, csak abban érdekelt, hogy a nemzetközi tőkeáramlás fő akadályát, a nemzetállamokat megfossza fő feladatától, a polgárok szociális védelmétől. Ez az „EU-gazdasági kormányzása”.

    Számos polgár azonban nem óhajt tovább az euró szavatossági csomag szolgája, azaz védőháló-fizető lenni és emiatt komoly bevételkiesést elszenvedni.

    Inge Rauscher, az IHU elnöke,

    az EU-kilépésről szóló népszavazás-kezdeményezés Pártok Feletti Platformjának a nevében

    megjelent: Zeit-Fragen, 2012.01.23.

    További anyag az interneten: http://www.Uberparteiliches Volksbegehren fur den Austritt aus der EU

    Fordította: Vajta Dénes

  27. GONDOLKODÓ! szerint:

    Népszavazási kezdeményezés az EU-kilépésről, Ausztriában
    Posted on 2012/02/04 by Híradmin

    “Az Európai Unióból való kilépésről szóló népszavazás megindoklása:

    Ausztria az Európai Unióhoz (a továbbiakban: EU) egy szövetségi alkotmánytörvénnyel csatlakozott, amelyet népszavazás kísért. Tehát az EU-kilépésnél is így kell eljárni.

    Az első – és legfontosabb – mondata az osztrák szövetségi alkotmánynak, az 1. paragrafus, így hangzik (szó szerint): „Ausztria egy demokratikus köztársaság. A jog forrása a nép.” Tehát az osztrák köztársaság nem ismer olyan magát demokratikusnak valló szervezetet, amely akadályozhatná a népet, hogy maga döntsön arról, hogy kilépjen az EU-ból vagy ne.

    Pontosan ezt a jogot követelik az EU-kilépésről szóló népszavazást megindító kérvénynek az aláírói, akik az osztrák szövetségi alkotmány egyik legjobb szakértőjére hivatkozhatnak, aki a korábbi igazságügyi miniszter, Dr. Hans R. Klecatsky, az innsbrucki egyetem nyugdíjas közjog professzora, és aki az elsők között írta alá az EU-kilépésről tartandó népszavazás-kezdeményezést Innsbruck városának a magisztrátusán, 2010 márciusában, közvetlenül a munka megkezdése után…”

  28. GONDOLKODÓ! szerint:

    “Ausztria létalapjának a megmentése

    Ez az EU-kilépésről szóló népszavazás legfontosabb pontja. Nem csak a „Lisszaboni Szerződés” által, ami az EU jelenlegi munkaalapja, de legkésőbb ez által az EU egy óriási szövetségi állam lett (egy államközösség helyett), amelyben minden tagállam és nép messzemenően elvesztette önrendelkezési, azaz a demokráciához való jogát.

    Egy központi gazdasági kormány bevezetésének a terve az egész EU-ban, beleértve a tagállamok adófelségjogaiba való beavatkozást is (azaz EU-adók bevezetése a nemzeti adók mellett), ennek világos bizonyítéka. Számos döntés – és különösen a „nagy dolgokban” – zárt ajtók mögött történik; EU „csúcsokon”, az EU-Bizottság felfújt hivatalnoki apparátusában, és egyre inkább a kormányfők között, azaz valódi legitimáció nélkül. A tagállamok parlamentjeit messzemenően kikapcsolják, az illető államnemzetek döntéseiről nem is beszélve. Az EU-Parlamentnek nincs törvényhozási joga és mi több, nem is egyenlőségi alapon választják. Az egész EU-építményben hiányzik a demokrácia legfontosabb ismérve, a hatalommegosztás!”

  29. GONDOLKODÓ! szerint:

    “Népgazdaság

    Kis- és közepes üzemek számára, amelyek kapcsolódnak a lakossághoz, egyre kevesebb lehetőség adódik egy nemzetek feletti rendszerben. Az EU-tagság miatt Ausztria nem tud olyan kereskedelmi szerződéseket kötni, amelyek szükségesek a népgazdaság számára, mivel a kereskedelmi politika teljesen az EU központi hivatalainak van alávetve. Ausztria csak akkor tudja visszanyerni gazdaságpolitikai döntésjogát egy válságbiztos gazdaságpolitika (újra)építéséhez, ha kilép az EU-ból.

    Szociális állam

    Az EU legfontosabb elve, az úgy nevezett „piacszabadság”, azaz a korlátlan árumozgás-szabadság, letelepedési szabadság, a szolgáltatások szabadsága és a munkavállalók szabad költözködési joga, valamint – a konszernek számára a legfontosabb – a tőkemozgás szabadsága, egy profitmaximalizálásra irányult politikát tesznek lehetővé, amely a legtöbb embernek rendkívül árt, és amit az Európai Bíróság évtizedek óta szigorúan keresztülvisz. Szociálpolitika számára nem volt és ma sincs lehetőség. Csökkenő reáljövedelmek, valamint a szegények és a gazdagok között egyre növekvő szakadék ezt bizonyítják.

    Határok

    Senkinek sem fáj, ha a határon fel kell mutatnia az útlevelét. Az országhatárok EU általi eltörlése és ennek következtében az állam személyekre és árukra vonatkozó ellenőrzési lehetőségeinek a megszűnése azonban szörnyű következményekkel jár; többek között a bűnözés elterjedését, az illegális és káros áruk akadály nélküli behozatalát teszi lehetővé. Ismét szükségünk van értelmes határintézményekre, hogy megvédjük a lakosságot!”

  30. Gordon szerint:

    “EU egy óriási szövetségi állam lett (egy államközösség helyett), amelyben minden tagállam és nép messzemenően elvesztette önrendelkezési, azaz a demokráciához való jogát.”

    Ez jó nagy marhaság. 😀

  31. Gordon szerint:

    “Senkinek sem fáj, ha a határon fel kell mutatnia az útlevelét.”

    Bocsánat, de nekem fájna ha fel kellene mutatnom a Felvidékre menet.
    Remélem Románia is minél előbb schengeni tag lesz és ott sem lesz ellenőrzés.
    Nekünk magyaroknak ez különösen fontos.

    Persze aki nem érez velünk…

  32. Gordon szerint:

    “az állam személyekre és árukra vonatkozó ellenőrzési lehetőségeinek a megszűnése azonban szörnyű következményekkel jár; többek között a bűnözés elterjedését”

    Nem látom ezeket a “szörnyű” következményeket. Anno ugye az osztrákok voltak akik kitették a “magyar ne lopj!” feliratokat…. bőven az uniós csatlakozásunk előtt.

    Meg az osztrákok voltak azok is, akik virágládákkal torlaszolták el a határt.

    Maradjanak csendben…

  33. Dr. grün szerint:

    Gordon!
    Maradjanak csendben és fulladjanak a saját zsírjukba! ))) 🙂 (((

  34. GONDOLKODÓ! szerint:

    “Orbán Viktor: Elvárjuk a tiszteletet

    A kormányfő szerint kiemelt figyelmet kapnak a tanárképzők

    Az a bántó, sértő, inzultáló hangnem, ahogyan velünk és rólunk beszélnek, nem a barátaivá tesz minket az Európai Uniónak és az európai gondolatnak, hanem inkább az ellenfelévé – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök az Egri Városi Televíziónak adott interjúban.

    „Higgadt, nyugodt tárgyalásra van szükség az Európai Unióval, ám azt elvárjuk, hogy tartsák tiszteletben a magyar nép mindenkori akaratát” – jelentette ki Orbán Viktor az Egri Városi Televíziónak adott, pénteken sugárzott interjúban. „Nagyon sok, az európaiság iránt elkötelezett ember él, a többségünk ilyen Magyarországon. De az, amit tapasztalunk, az a viselkedés, az a bánásmód, az a nyegleség, az a bántó, sértő, inzultáló hangnem, ahogyan velünk és rólunk beszélnek, az bizony nem a barátaivá tesz minket az Európai Uniónak és az európai gondolatnak, hanem inkább az ellenfelévé. Vagyis az, amit ma Magyarországgal csinálnak, pont az ellenkező hatást váltja ki” – fogalmazott a beszélgetés során a miniszterelnök.

    A kormányfő, aki a Fidesz és a KDNP egri kihelyezett frakcióülése alkalmából nyilatkozott a városi televíziónak, hangsúlyozta, bele akarnak szólni abba, miként éljünk, de ebből nem kérünk, ezt a kérdést majd tízmillió magyar fogja eldönteni. Szerinte kívülről akarnak nyomást gyakorolni arra, hogy a magyarok hogyan szervezzék az alkotmányukat, hogyan védjék meg a gazdasági érdekeiket, vagy hogy a bankokat is bevonják-e a teherviselésbe. „Az európai szabályokat betartjuk, de hogy nekünk mi a jó, azt nem tudják megmondani Brüsszelből, de ha meg akarnák mondani, akkor nagyon sokat ártanának az európai eszmének” – szögezte le, hozzátéve: arra szokta kérni az európaiakat, vegyék figyelembe, hogy ez egy tartással, önbecsüléssel rendelkező, büszke nép.”

  35. Gordon szerint:

    “Számos döntés – és különösen a „nagy dolgokban” – zárt ajtók mögött történik; EU „csúcsokon”, az EU-Bizottság felfújt hivatalnoki apparátusában, és egyre inkább a kormányfők között, azaz valódi legitimáció nélkül.”

    Legitimációs probléma?

    Az EP választások tagállami lebonyolításúak. Az európai emberek választják a parlamentet és a tagállamok lakossága dönti el a kormányfők személyét.
    Nincs legitimációs probléma.

  36. Gordon szerint:

    “Az EU-Parlamentnek nincs törvényhozási joga és mi több, nem is egyenlőségi alapon választják.”

    ’79 óta az európai emberek választrák a parlamentet. Jogköre jelentősen kiszélesedett az idők folyamán. A jogkörök elosztásáról lehet érdemi vitát folytatni, de az ilyen buta népszavazási kezdeményezések nem használható alternatívák.

    Én nem kívánok vasfüggöny mögött élni. Aki azt kívánja költözzön ki Észak-Koreába. Na ott pl. biztos nincs bűnözés. Még egy é-koreai agyalágyult rendszernek is meglehetnek az előnyei.

    “Élvezze” aki arra vágyik! 🙂

  37. Gordon szerint:

    “Higgadt, nyugodt tárgyalásra van szükség az Európai Unióval, ám azt elvárjuk, hogy tartsák tiszteletben a magyar nép mindenkori akaratát”

    Ezzel egyetértek. Az osztrák kilépési hisztéria viszont nem megalapozott.

    Vitánk egyébként nem is az unió egészével van, hanem annak egyes politikai aktoraival. Ezek az aktorok és a külföldi sajtó akkor is beleszólna a magyar belpolitika egyes kérdéseibe (pl.: alkotmány kérdése vagy egyes törvények tartalma), ha nem lennénk EU tag. Így volt ez 2004 előtt is. Így volt ez 1998 és 2002 között az első Orbán-kormány idején is.

  38. GONDOLKODÓ! szerint:

    Szájer beolvasott Neelie Kroesnak

    “Megdöbbentő volt, ahogyan az alelnök kilépett hivatalának pártsemleges szerepéből

    Éles hangú nyílt levélben olvasott be Neelie Kroesnak Navracsics Tibor csütörtöki meghallgatása kapcsán Szájer József. Mint fogalmazott a fideszes EP-képviselő, megdöbbentette az Európai Bizottság alelnökének viselkedése, aki a vitában „kilépett az Európai Bizottságtól joggal elvárható pártsemleges szerepből”. A magyar miniszterelnök-helyettes szerint Kroes viselkedésével vélhetően a szocialista, illetve liberális EP-képviselők támogatását akarta megnyerni.

    A fideszes EP-képviselőt megdöbbentette az alelnök viselkedése

    „Ön, Alelnök Asszony, túllépve az Európai Unió kompetenciáján, a magyar kormány helyettes vezetőjétől olyan nyilatkozatot követelt, hogy egy nem uniós szervezet, nevezetesen az Európa Tanács még el sem készített, meg sem fogalmazott dokumentuma javaslatainak teljesítésére előre vállaljon kötelezettséget. Ez példátlan! Amikor a magyar miniszterelnök-helyettes a követelés nyilvánvalóan túlzó volta ellenére erre azzal válaszolt, hogy minden, a magyar alkotmányos renddel összeegyeztethető javaslatot meg kíván fogadni, Ön indulatosan kikelt ez ellen” – írja a fideszes európai parlamenti képviselő múlt pénteki blogbejegyzésében. Szájer ebben fölhívja a figyelmet arra is, hogy az unióban nemcsak a tagországoknak vannak kötelezettségei, hanem az uniós intézményeknek, az Európai Bizottságnak és az egyes biztosoknak is. Ezek közé tartozik többek között az is, hogy az unió tiszteletben tartja a tagállamok szerződések előtti egyenlőségét, valamint nemzeti identitását.

    A politikus azt is kiemelte, hogy a biztos által a vitán megfogalmazott kisebbségellenesség súlyos vádjának igazolását sehol sem elégséges egy névtelen, „ámbár nagyon tehetséges és fiatal tanácsadóra hárítani”. „Hol, mikor mondta el Ön a csütörtökihez hasonló bírálatait, amikor Magyarországon a szocialisták és az Ön politikai családjához tartozó SZDSZ volt hatalmon, és öt cigány családot irtottak ki bűnözők különös kegyetlenséggel egy rasszista indíttatású sorozatgyilkosság során?” – tette fel a kérdést Szájer.

    Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a Hír Tv Péntek 8 című műsorában emlékeztetett, az európai bizottsági alelnök azt kérte tőle a közmeghallgatása előtt, tegye kristálytisztává, hogy a magyar médiajogszabályokkal kapcsolatos módosító javaslatot elküldik az ET-nek, és figyelembe veszik a véleményét. Navracsics szerint „nyilvánvalóvá vált, hogy a biztos asszony nem korrekt”, és viselkedésével vélhetően a szocialista, illetve a liberális EP-képviselők támogatását akarta megnyerni.”

  39. Gordon szerint:

    “az, amit tapasztalunk, az a viselkedés, az a bánásmód, az a nyegleség, az a bántó, sértő, inzultáló hangnem, ahogyan velünk és rólunk beszélnek, az bizony nem a barátaivá tesz minket az Európai Uniónak és az európai gondolatnak, hanem inkább az ellenfelévé.”

    Ez így van. Ez már az európai balliberálisok bezöldült csapatának a felelőssége és bűne. Remélem hamarosan befejezik az “európai gondolat” lejáratását a politikai akcióikkal.

    Ők azonban nem fedik le a teljes európai politikai palettát (még szerencse).

  40. Gordon szerint:

    „Hol, mikor mondta el Ön a csütörtökihez hasonló bírálatait, amikor Magyarországon a szocialisták és az Ön politikai családjához tartozó SZDSZ volt hatalmon, és öt cigány családot irtottak ki bűnözők különös kegyetlenséggel egy rasszista indíttatású sorozatgyilkosság során?” – tette fel a kérdést Szájer.

    Bizony sehol.
    Oka: a cigány emberek sorsa nem érdekli a Kroes féléket.
    Csak a saját politikai céljaik.
    Ezek kelet-közép európai szegény embert csak dokumentumfilmben láttak (nem mintha a budai villáikban élő “mindigbaloldaliak” sokat láttak volna).
    Javasolt terápia: 1 hónap az ózdi cigánysoron.

  41. “arra szokta kérni az európaiakat, vegyék figyelembe, hogy ez egy tartással, önbecsüléssel rendelkező, büszke nép.”
    Orbán már ismeri a magyarokat, Gordon még nem, hiába plagizál engem, “Persze aki nem érez velünk…”
    “Magyar az, aki velünk érez. Tarjányi László”

    Gondolkodó valóban gondolkodó, míg Gordon csak az Únió talpnyalója, aki nem zavar, hogy már a Fidesz is ellenszélbe fordult az Únió vonatkozásában.

  42. Gordon szerint:

    Tarjányi tartalmilag nem tudta bírálni fenti hozzászólásaimat.

    Ez a lényeg.

    Aki pedig azt akarja, hogy magyar és magyar ismét csak útlevéllel (vagy még további szigorítások mellett) szögesdrót kerítések kapuin átkelve fegyveres katonák előzetes ellenőrzése után találkozhasson csak egymással annak megkérdőjelezhető a nemzeti elkötelezettsége.

    Én nemzeti érzelmű ember vagyok, ezért várom (sőt sürgetném) Románia schengeni csatlakozását. Még akkor is ha annak lennének hátrányai is. Valamit valamiért.

    Vagy az ún. határon túli magyarok csak addig fontosak amíg szavazatokat lehet szerezni a sorsuk iránt aggódó magyar szavazók körében?

  43. Gordon nem tudja megakadályozni az Únió széthullását, aztán majd kénytelen lesz lobbizni az általam már többször leírt középeurópai államszövetségért, amelynek központja geopolitikai okokból Budapest lenne, annak is a déli részén Csepel-Szentkoronán (Észak-Csepel). Akkor legalább lenne értelme a hajdani eperföldek beépítésének, összeforr ami összetartozik (Szent Korona Országai).

  44. Gordon szerint:

    “Gordon nem tudja megakadályozni az Únió széthullását”

    Tarjányi nagy terheket tesz rám. 🙂

    “lobbizni az általam már többször leírt középeurópai államszövetségért”

    Mondom hogy túlbecsül. 🙂
    No, persze ezt az elképzelt államszövetséget azért is lenne nehéz létrehozni, mert egyik térségbeli állam se akarja.

    “központja geopolitikai okokból Budapest lenne”

    Anno de Gaulle is ezzel “nyitott”. Párizst szerették volna az európai közösség központjának. (Jó hogy nem lett.)

    “annak is a déli részén Csepel-Szentkoronán (Észak-Csepel)” 🙂 😀

  45. "?!" szerint:

    Kedves Tarjányi!

    A „Gordon”-nak ma 11:14-kor küldött írásod elgondolkodtatott azon, hogy érdemes-e koptatnom a számítógépem billentyűzetét azért, hogy a tegnap este 20:44-kor megjelent írásodra válaszoljak, de azt feltételezve, hogy talán még képes vagy megérteni a leírt szöveget, az alábbiakban mégis válaszolok.

    Azzal kezdted, hogy: „Jaj de emelkedett tetszik lenni ma este!”.
    Válasz: Valóban emelkedett voltam, mert olyan EMBEREK között (a barátaim és bajtársaim között) töltöttem a tegnapi napot, akiknek az a jelszava, hogy „becsülettel az utolsó percig”, és én az ilyen hozzáállású emberek között érzem jól magam.

    Írtad, hogy: „Ha ejtőernyős voltál, akkor Samu Ferit ismerned kell, a különbség az hogy ő egy rendes ember!”
    Válasz: Igen, ismerem Samu Ferit. Ő az egyik legjobb barátom (Csepelen pedig magasan a legjobb barátom), és Ő is részt vett a tegnapi búcsúztatón a bajtársi szövetségünk megbecsült tagjaként.
    Közösségünk Őt nem csak azért becsüli, mert „rendes EMBER”, hanem az ejtőernyőzésben elért kiemelkedő teljesítményeiért is.
    Szerintem Ő Csepel büszkeségei közé tartozik!
    A szerénysége miatt, kevesen tudják róla, hogy több mint 3600 ejtőernyős ugrást hajtott végre.
    Ejtőernyős oktatói és ejtőernyő beugrói képesítéssel rendelkezett.
    Évekig tagja volt az ejtőernyős katona válogatott-keretnek és az ejtőernyős nemzeti válogatottnak. Ez alatt háromszor szerzett magyar bajnoki címet az Ejtőernyős Nemzeti Bajnokságon, és kétszer volt magyar bajnok az úszásból, lövészetből, 4000 méteres terepfutásból, és ejtőernyős célbaugrásból álló Országos Ejtőernyős Négytusa Bajnokságon.
    Versenyzői pályafutásának a befejezése után pedig kb. 10 éven keresztül (1982-ig) az ejtőernyős nemzeti válogatott edzője és szövetségi kapitánya volt, és az irányításával ezalatt sok nemzetközi sikert értek el az ejtőernyős sportolóink.

    Azt nem az én feladatom eldönteni, hogy én vagyok-e olyan „rendes ember”, mint Samu Feri barátom, de annyit közölhetek, hogy én is kiemelkedően megbecsült tagja vagyok a magyar ejtőernyősök bajtársi szövetségének.
    Erre a megbecsülésre én azzal szolgáltam rá, hogy miután az ország egyik legfiatalabb ejtőernyős oktatójaként az ország legfiatalabb ejtőernyős szakosztályvezetője lettem, (majd miután ennek a megbízatásomnak az eredményessége érdekében a versenyzői pályafutásomat befejeztem), néhány év alatt olyan versenyzőket neveltem (miközben a munkahelyemen is becsülettel helytálltam), akik a hazai ejtőernyős versenyeken éveken keresztül mindent taroltak, és egymás közötti vetélkedéssel döntötték el a dobogós helyezések sorsát. Ezen felül Samu Feri barátom keze alatt az ejtőernyős válogatott keretben értek el nemzetközi sikereket.
    Az oktatói és szakosztályvezetői munkán segítségével, a versenyzőim – sok egyéb eredmény mellett – az Ejtőernyős Nemzeti Bajnokságon 5 egyéni magyar bajnoki címet, az Országos Ejtőernyős Négytusa Bajnokságon 5 egyéni bajnoki és 5 csapatbajnoki címet szereztek. Róth Mária nevű ejtőernyős tanítványom pedig minden idők legeredményesebb magyar ejtőernyős nő sportolója lett. Versenyzői pályafutása alatt tízszer szerezte meg női kategóriában az ejtőernyős magyar bajnoki címet.
    A tanítványaimat sikerült úgy orientálni, hogy a klasszikus ejtőernyőzés mellett (a fizikai felkészítés részét képező talajtornán, szertornán, és gumiasztalozáson felül) komoly eredményeket érjenek el úszásban, lövészetben, terepfutásban, sízésben, valamint a speciális felderítő közelharc alapját képező „harcművészeti” sportágakban.
    Az általam kiválogatott, és felkészített fiatalok ejtőernyős katonaként is kiválóan helytálltak.
    Az alacsonyabb rendfokozatot elérteket most nem említve, a tanítványaim közül két fő ért el ejtőernyős ezredesi, egy fő ejtőernyős alezredesi, egy fő ejtőernyős őrnagyi rendfokozatot.
    A fenti eredményeket hozó szakosztályvezető tevékenységemet azután fejeztem be, hogy egy értekezleten az egyik “főelvtárs” kijelentette, hogy “elvtársak, a Szovjetunió ejtőernyőseit ne akarják megelőzni!” (Ezután csak a civil feladataimra koncentráltam.)
    A felsorolt eredmények alapján azt hiszem, hogy én bátran kijelenthetem, hogy Samu Feri barátommal rengeteget dolgoztunk annak az útnak a kikövezésén, amelynek eredményeként a mai ejtőernyős katonasportolóink egyéni és csapat világkupa győzelmeket, és világbajnoki címeket elérve szerepelnek.

    Kedves Tarjányi! Remélem, el tudod képzelni, hogy az ejtőernyősöktől kapott megbecsülés mellett, mennyire érdekel az, hogy Te kevésbé rendes embernek tartasz-e, mint Samu Feri barátomat?

    Írásodnak a rasszista részére nem válaszolok, mert most is hülyeségeket írtál, mint általában.

  46. No akkor kérdezd meg Samu Feri barátunkat, hogyan lett önkormányzati képviselő Csepelen 1998-ban! Akkor tavasszal én a MIÉP képviselőjelöltje voltam a 31. VK.-ben, amely kopogtatócédulagyűjtésében és kampányrészében Samu Feri nagy segítséget nyújtott nekem. Miután júniusban MIÉP elnökké választottak Csepelen, én ősszel Samu Ferit javasoltam az önkormányzati képviselő befutó helyre, mert hálás voltam neki, s etikátlannak tartottam volna magamat jelölni. Na ki tett még ilyet Csepelen, hogy lemondott egy jó pozicióról s a vele járó juttatásról? 2002-ben meg azért nem pályáztam befutó helyre, mert Csurkával többször összetűzve nem vállaltam az országgyűlési képviselőséget, így Hadházy Jani lett a MIÉP képviselője az önkormányzatban, én mindössze a külsős bizottsági helyet fogadtam el, ahol nagy szolgálatot tettem Csepelnek, megfúrtam a Wallis-Észak-Csepel szindikátusi szerződés, amivel 3.8Milliárd Forintot spóroltam meg Csepelnek.
    Tekintettel közös barátunkra, Samu Ferire, köpködj csak ezentúl is nyugodtan engem!

  47. prof. em. Dr. islander szerint:

    “Írásodnak a rasszista részére nem válaszolok, mert most is hülyeségeket írtál, mint általában.”

    LOL

    🙂

Itt lehet hozzászólni !