Röplabda: Pengeváltás után megegyezés

Csepelirc.hu, Csepel.info

A február 7-i sikeres sajtótájékoztató után és a Csepeli RC által a hivatalos honlapjukon megjelentetett cikket követően Szűcs Attila a Csepeli RC vezetője egyeztetést kezdeményezett a Magyar Röplabda Szövetséggel.

Az egyeztetés a klub vezetője és Földvári Péter MRSZ főtitkár között eredményesen zárult. Tisztázták, hogy a nézeteltérés alapvető oka a résztvevő klubok nem megfelelő tájékoztatása volt, amire a Szövetség a jövőben több figyelmet fordít. Az említett cikkben Szűcs Úr által felvetett – és néhány érintett klub által is támogatott – kérdések, a költségek tételes egyeztetését követően, ha elfogadásra nem is, de értelmezésre és megértésre találtak. Nevezetesen, Földvári Péter tájékoztatta a klubvezetőt arról, hogy az MRSZ által megküldött klubokat terhelő költségek tételesen hogyan állnak össze.

Terembérleti díj: 2012. február 17-én 8:00 órától, 2012. február 19-én 22:00 óráig csak és kizárólag a röplabda használja a termet. A csapatoknak biztosított edzésidő és mérkőzések kapcsán. A 650.000 Ft + Áfa összeg a létesítmény üzemeltetője által felajánlott jutányos bérleti díj, amely kizárólag erre az eseményre lett megállapítva, cserébe az MRSZ a kieső bevételért reklámfelületet biztosít az üzemeltetőnek. Piaci ár: 950.000 Ft + Áfa és a jegybevétel 20%-a lett volna. Amely nem tartalmazza a biztonsági és egyéb személyzet (hangosítás, eredményjelző kezelője) költségét.

Ahhoz, hogy a Magyar Kupa Döntőt megfelelő körülmények között, esztétikusan és a televíziónak is igényes képet adva, a támogatókat megfelelően kiszolgálva rendezzük meg szükséges a Taraflex borítás. A 750.000 Ft-os összköltség tartalmazza a speciális borítás szállítási, lerakási és elbontási költségeit, valamint a speciális ragasztóét, amellyel balesetmentesen le lehet helyezni azt. A csapatokra az elnökség döntése alapján 300.000 Ft-ot hárított át az MRSZ.

A játékvezetők, vonalbírók, jegyzőkönyvvezetők és versenybírók költségeit a versenykiírás egészen pontosan meghatározza, ezeket a csapatok jó előre ismerték így ebben vitatnivalót nem találtak, a Szövetségnek ezen költségekre nincs ráhatása..

A mérkőzésre szükséges biztonsági személyzet létszámát nem a csapatok és az MRSZ pénztárcája, hanem a rendezvények biztonságos megtartására szolgáló előírások határozzák meg. A biztosításra nem a röplabda szurkolók körében elterjedt huliganizmus megakadályozása végett van szükség, hanem a biztonsági személyzet feladata a létesítményben a beléptetés és a menekülési útvonalak biztosítása is baj esetén. Az egyeztetések során ebben is körültekintően járt el a szövetség, mert az előzetes ajánlatok alapján kiadott javasolt létszámot a kötelező minimumra csökkentve rendelte meg a szolgáltatást. A rendezvényt 17-én és 18-án 11 fővel, 19-én 13 fővel tudják biztonságosan megoldani. A beléptetéstől a terem kiürítéséig 6 – 6 – 12 óra intervallumban. A biztonsági szolgálat óradíja 950 Ft + Áfa/fő/óra. A bruttó összköltség 337.820 Ft melyből a csapatokra bruttó 260.000 Ft hárul.

Az 5/2006. (II.7.)EüM rendelet előírja, hogy 1000 – 5000 fő rendezvény esetén kötelező legalább egy esetkocsival biztosítani az eseményt. A résztvevők létszámát nem az eladott belépőjegyek, hanem a létesítmény befogadóképessége határozza meg ez esetben 1200 fő. A 180.000 Ft Egészségügyi ügyelet a rendezvény teljes időtartama alatt mentő ügyeletet takar, 3 fős szakképzett személyzettel és teljes felszereléssel.

A legtöbbet támadott tétel az esemény hivatalos fotósának díja 120.000 Ft volt, mely visszaosztva meccsenként 15.000 Ft, csapat/meccsenként 7500 Ft. Ha azt is figyelembe vesszük, hogy ez az összeg nemcsak a profi minőségű képeket, hanem azok felhasználási jogának átadását is tartalmazza, akkor ez szintén egy nagyon jutányos összeggé válik. Az eseményt követően minden csapat megkapja a fotókat leválogatva, melyet a későbbiekben felhasználhat, kiadványaiban, szponzorainak kiszolgálására is.

A hangosítás és elektromos eredményjelző költségének tételes egyeztetése során Földvári Péter kitért arra, hogy a csarnok hangosítása az előzetes tájékoztatás alapján nem felelt meg az elvárásoknak. Az élvezhető minőség és a közönség kiszolgálása érdekében ki kellett bővíteni valamint a hangosítást üzemeltető személyzetet és az eredményjelzőt üzemeltető személyzetet meg kell fizetni. A kitelepített hangosítás 3 napra üzemeltetővel 130.000 Ft az eredményjelzőt üzemeltető személyzet költsége 20.000 Ft.

A helyi műsorközlőért felszámolt összeg (170.000 Ft) tartalmazza Mosoni József és segítője tiszteletdíját, a DJ szettet, az utazási és szállítási költségeket valamint az elhangzó zenék jogdíjait.

Az egyes költségnemek tételes egyeztetését követően Szűcs Attila megértette, hogy nem a klubok nyomorba döntése, hanem az esemény rangjának megfelelő, de költséghatékony Magyar Kupa Döntő rendezése a Szövetség célja. A csepeli vezető arról tájékoztatta az MRSZ-t, hogy mindezeket megértve sem tud az egyesület ennyi pénzt előkeríteni a részvételre, ezért az MRSZ–hez fordul segítségért. Főtitkár Úr teljes bizalmáról, és a Szövetség segítőkészségéről biztosította a csepeli klubvezetőt. Megegyeztek, hogy mindkét fél minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy a Csepeli RC és minden csapat részt tudjon venni a Magyar Kupa döntőjében. A szövetség azt a lehetőséget is vizsgálja, hogy az eseményt követő elszámoláson a bevételek és a kiadások teljes ismeretét követően tovább csökkentse a klubokra hárított összeg mértékét. Továbbá biztosítja a résztvevő klubok 1-1 képviselőjének a rendezvénnyel kapcsolatos számlák megismerését, hogy ezzel is elejét vegye a további támadásoknak.

csepelirc.hu

Az ügy előzményei:

A siker csődbe visz?

Itt lehet hozzászólni !