Így szépül meg Csepel – Nyáron adják át a központot kikerülő gerincutat

Híradó.hu, Kossuth Rádió

A hanganyagért kattintson ide!

Társasházakat újítanak fel, parkot, közösségi központot alakítanak ki Csepelen a több mint 1 milliárd forintból megvalósuló város-rehabilitációs program keretében – mondta a Kossuth Rádió reggeli műsorában Németh Szilárd polgármester.

Időutazáson vesz részt, aki ma megérkezik Csepelre, azonban az Európai Unió 850 millió forintos támogatásával jelentős fejlesztés valósul meg az északi városrészben – fejtette ki a polgármester a 180 percben. Hat társasház újul meg külsőleg, ugyanakkor energiatakarékos rendszerekkel is felszerelik az épületeket. Teljesen felújítják a Kossuth Lajos Szakközépiskola parkját, a hírhedt Vasas Bisztrót pedig – ahol ma “kétes elemekkel és tablettás borral” lehet találkozni – közösségi házzá alakítják, amelyet az ifjúság és a nyugdíjas korosztály egyszerre tud használni.

A polgármester emlékeztetett: a Weiss Manfréd út mellett tavaly épült meg a régóta várt a kerékpárút, idén 2,5 km hosszúságban fásítani fognak mellette, illetve nyáron átadják a központot kikerülő gerincutat is – tette hozzá.

hirado.hu

23 hozzászólás “Így szépül meg Csepel – Nyáron adják át a központot kikerülő gerincutat” bejegyzésre

  1. Laci939 szerint:

    A kerékpárutat tilos használni, mert még nincs átadva, a gerincúthoz tartozó rövid szakasz hiánya miatt.

  2. bhu szerint:

    háááát, én most sem kaptam meg azt az info-t, amit akartam.. de szerintem már nem is fogom. jó, felőlem akkor adják át anélkül, de még júliusban.

    és utána rendezni kell itt a Királyerdőben a Hollandi úton az agglomerációs forgalmat. Az van akit itt érint? Engem mindenképp.

  3. Dr. grün szerint:

    “Így szépül meg Csepel – Nyáron adják át a központot kikerülő gerincutat”
    Attól még nem szépül meg Csepel, ha elterelik a forgalmat!
    Vagy amit nem látnak az szép?! ))) 🙂 (((

  4. Manitu szerint:

    Már attól szebb, hogy nincs lompiac a piac mellett, nincsenek mindenhol fetrengő hajléktalanok és koldusok a sétáló utcában és kevesebb a szemét vagy levágják a füvet nyáron.

  5. GONDOLKODÓ! szerint:

    “Ezek a FIDESZESEK” már többet tettek közel két év alatt, (jót, s nem rosszat) mint elődeik két évtized alatt. ÉPÍTENI HIVATOTTAK, s nem rombolni.

  6. GONDOLKODÓ! szerint:

    Együvé tartozás is szükségeltetik a kerület dicső polgáraitól, akik korábban oly sok áldozatra is képesek voltak, Csepel fejlődése érdekében! Gondoljunk csak a rengeteg önként végzett társadalmi órákra, s egyéb módon felajánlott cselekvőkészségre, a tettek mezején.
    Végre van egy jó irányba haladó kerületi vezetés, -nem állítom, hogy hibátlanul,- de aki dolgozik, az olykor hibázhat is, nem főbenjáróak tekintetében.
    Bárhova megyünk a külvilágban, azt tapasztalhatjuk, hogy egy nemes cél élérése érdekében, kis és nagy városok közösségei fognak össze, azok eredményes megvalósításáért. Legyen az akár környezetükben lévő parkok rendbetétele (a szeméttől, jön a tavasz, viruljon és virágozzon ki CSEPEL), mutassunk példát, mint egykoron, a szoc. forradalom 60.-ik évfordulójára oly lelkesen tette szinte minden csepeli!
    Javaslom a T. Polgármester úrnak, álljanak e tekintetben élére, s indítsanak a közelgő tavasz alkalmával, ún. csepeli tisztítási és virágzási mozgalmat. Ezáltal erősíthetővé válik az együvé tartozás, jelentősen javítható lenne a lakosság életbe vetett hite, közérzete.
    Tisztelettel GONDOLKODÓ.
    (e-mail címem az adminnál, kizárólagosan kiadható)

  7. bhu szerint:

    Én megszavaztam ezt a mostani vezetést.
    Ők nem adták el alólunk a Kis-Dunát, nekem már ettől különbek.

    Ha ez a városközpont rehab megtörténik, az már eredmény.
    A gerincút viszont létkérdés, és nem csak a központban, hanem királyerdőben is, Csillagtelepen is – főleg ha utána hajlandó az önkormányzat olyan forgalomszabályozást bevezetni, amit a gerincút előtt nem volt lehetséges.

    Viszont egy csúnya fekete pont, hogy NEM ADNAK TÁJÉKOZTATÁST a gerincúti munkákról. És azért akkora bizalmam nincs, hogy ne legyen gyanús…

  8. Zoli049 szerint:

    bhu!

    A gerincúton igazán most érdemleges munkát nem lehet csinálni. Télen inkább ne is tegyék, mert az nem lesz tökéletes. Azonban a Posztógyár utcánál a betonelemeket már fel lehetne szedni, mert oda teherautóval és személlyel is, csak szabálytalnul lehet behajtani, ha a Szabadkikötő felől jön valaki. Nyergesvontatóval színte meg fizikai képtelenség a gyártelepen át eljutni a volt posztógyári ipari parkba.
    Ahogy kész a gerincút (jövőidő), akkor maximum egy 7,5t-s táblát lehet kirakni, vagy a “tehergépjárművel behajtani tilos”-t a központ felé. Ez meg kissé túlzás lenne, mert egy kisteherautó, ami akár 1t-s, az is teherautó a forgalmi szerint, ld. élelmíszer szállítás.
    Csillagtelep és Királyerdő nem szerepel sehol, olvasataim szerint, hogy mi is lesz vele?
    Az M0 irányából, az Erdősorral ráhúzott forgalmat igen nehéz lenne szabályozni, mert a teherautóknak egy fizetős útvonalengedély és máris jöhet, ha arra van a telephely, naponta arra szállít és ez bevétel az Önkormányzatnak.

  9. Vica szerint:

    No, ez nagyon tetszett! Így szépül meg Csepel… alatta Németh Szilárd képe :). Nem mondom, egész jóképű ezen a képen.

  10. Királyerdei szerint:

    Off:

    “Életének 78. évében meghalt Csurka István író, politikus.

    Halálának körülményeiről egyelőre nem tudni részleteket.”

    On.

  11. Dr. grün szerint:

    GONDOLKODÓ!
    “Együvé tartozás is szükségeltetik a kerület dicső polgáraitól, akik korábban oly sok áldozatra is képesek voltak, Csepel fejlődése érdekében!”
    A Hír tv-én ma reggel 8 óra után a “Százéves a Csepel SC” kb. tízperces összefoglalóban eza zegyüvé tartozás a polgárok részéről működött, de dicső polgármesterünknek mintha nem annyira szükségeltetett volna!
    “Javaslom a T. Polgármester úrnak, álljanak e tekintetben élére, s indítsanak a közelgő tavasz alkalmával, ún. csepeli tisztítási és virágzási mozgalmat. Ezáltal erősíthetővé válik az együvé tartozás, jelentősen javítható lenne a lakosság életbe vetett hite, közérzete”
    Úgy legyen! 🙂

  12. GONDOLKODÓ! szerint:

    Őszinte részvétem családjának. Írói munkássága még sok-sok vitát fog generálni, de hát a nagyoknak még haláluk után os is van “mondanivalójuk!”
    Sajnálatos módon, szervezete már valószínűen nem bírta elviselni azokat a traumatikus állapotokat, amelyeket az utóbbi hónapokban feléje, reája ZÚDÍTOTTAK, a senkiháziak.

  13. Doki szerint:

    Csurka István nyugodj békében! A magyarság ügyéért vállalt szerepedet nem feledjük soha! Idős korod ellenére aktívan álltál ki a nemzetért és halálod előtt még egyszer utoljára megvédted ezt a sokat szenvedett hazát a külföldi kritikáktól és a baloldal hazaáruló politikájától.

  14. GONDOLKODÓ! szerint:

    . Dr. Grűn úr!

    Sem űberelni, sem kiegészíteni nem kívánom magamat, de azért köszönöm az észrevételét, értem a célzást, akkor is tarom azon észrevételemet, amely a közösség erejére történő utalásomban, őszintén a 9:14-ben írtam. Szerintem manapság ez óriási hiánycikké vált. Ezt hiányolom az emberekből, nem jobban mint a szeretetet!!!

  15. CsepeliNo1 szerint:

    ENNYI?!

    Ez édes kevés 2 év alatt!

    Ezeket még az előző kabinet indította el, nyerte mag! Az, hogy Ő vezetésük alattuk adják át, attól ez még nem az Ő érdemük!

    Németh Szilárdék SAJNOS MÉG Tóth Miskáékat is alulmúlják!

  16. robi szerint:

    A hiányzó csatorna építésekkel hogy állunk?
    Mikor kezdődik?

  17. Talán meglessz szerint:

    A királyerdei csatornázás soha nem volt szívügye egyik Csepeli vezetésnek sem mert mindig csak vártak hol erre hol arra majd a Főváros megépíti ! Aztán szennyvíz tisztítóból
    marad rá pénz most a közbeszerzés miatt nem lehet építeni aztán kifutnak a határidőből!
    Volt is olyan ígéret az önkormányzat részéről lakossági fórumon nem egyszer elhangzott
    2010.re minden utca csatornáz szilárd burkolattal ellátva! Most hogy is vagyunk?

  18. Gordon szerint:

    robi!

    A hirkereső.hu szerint mínusz 18 van “árnyékban”.

    http://www.hirkereso.hu/

    Mit akarsz építeni!?

  19. robi szerint:

    Gordon!
    A módosított határidőről ( ha már van ilyen) a mínuszokban is lehet tájékoztatást adni ld. gerincút. Az sem most készül, mégis szóba került.

  20. bhu szerint:

    Igen, én sem építtetni akarok, hanem MÁR MOST akarom tudni, hogy mi lesz, amikor majd lehet építeni. Undorító gyanakvó, bizalmatlan, sunyi vagyok, mert itt élek 30 éve.:)

    ÉS: már augusztus óta szinte leállt az építkezés, csak imitálás ment, mert már akkor tudták, hogy nem lesz kész. És kiszivárgott valami MAHART, meg közlekedési hatóság, hogy a vasútbiztosítást nem fogadták el, meg hogy előre lehetett tudni, hogy nem fogadják majd el, mert eredetileg 2 szintű csomópont volt, de nem volt pénz. Aztán jött egy egysoros, hoyg az új határidő 2012 július.
    Na ezt kéne összefoglalni HIVATALOS tájékoztatásban, és NEM egy sorban.
    Miért nincs pl. a gerincútnak egy honlapja?? 2012 van, és milliárdos beruházás….

  21. "?!" szerint:

    Kedves “bhu”!

    Szerintem jogos az összes észrevételed, és a gerincút honlapjára vonatkozó igényed is, de azt illik tudni mindenkinek, hogy a gerincút beruházója a Főváros.
    Ráadásul a gerincút építését még az előző választási ciklusban készítették elő, és három hónappal a választások előtt, az előző fővárosi és kerületi vezetés indította el a kivitelezést.

    A fentiekből következik, hogy mivel a gerincút nem a csepeli önkormányzat pénzéből épül, és a megvalósítása kizárólag fővárosi hatáskörbe tartozik, a jelenlegi kerületi önkormányzati vezetésnek semmi köze nincs a gerincút építési ütemezése és műszaki tartalma kapcsán felmerült problémákhoz.
    Ebben a konstrukcióban, ezekért a problémákért csak a fővárosi vezetése okolható.

    Természetesen a fentiek miatt, a gerincút építését a jelenlegi önkormányzat nem is tekintheti a saját eredményének, és majd csak azt sorolhatja a saját eredményei közé, ha sikerül elérnie, hogy a Főváros a gerincút II. szakaszát is megvalósítja.

  22. bhu szerint:

    Köszi a választ.
    Így viszont még mindig marad annyi feladat, hogy a csepeli vezetés tájékoztatást kérjen a fővárositól és azt elmondja nekünk. Végülis mindketten kormánypártiak…

    Igen, a Csepel II. még hátravan, de ebben a helyzetben nem lesz egyszerű. Viszont az I. szakasz is megváltás lesz (kikerüli pl a hévet, ez legalább nem okoz dugót)

Itt lehet hozzászólni !