Tartós élelmiszert, ruhát, takarót vár a segélyszervezet

Pesterzsébetről is érkeznek melegedni vágyók

Csepel.hu

Sokan jöttek, de még bőven van hely abban az éjjel-nappali melegedőben, amit a csepeli önkormányzat az Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködve nyitott meg a rendkívüli hideg beköszöntével. Az önkormányzat két épületet újított fel, és tett alkalmassá arra, hogy nappali melegedőként működhessenek. Ezek közül még csak az egyiket kellett kinyitni: ott viszont most pihenni, enni és aludni, tisztálkodni is lehet.

Ugyanakkor tartós élelmiszerre, takarókra, meleg ruhára nagy szükség van, így továbbra is várják az ilyen jellegű adományokat – mondták el a segélyszervezet munkatársai és önkéntesei Németh Szilárd csepeli polgármesternek és a kerület vezetőinek, akik pénteken délelőtt a melegedőt és a Francia öböl környékén élő hajléktalanokat is felkeresték. Az előírások miatt csak tartós élelmiszert – főként konzerveket – lehet elfogadni, melyet a helyszínen, a csepeli Ady Endre út – Védgát utca sarkán álló, korábbi hajléktalan szálló épületében valamint a csepeli önkormányzat portáján (Szent Imre tér 10.) is folyamatosan, a nap 24 órájában lehet leadni.

A kerület vezetőinek többen elmondták, hogy Szabados Ákos pesterzsébeti polgármestertől értesültek arról, hogy Csepelen ilyen lehetőség nyílt a rendkívüli hideg átvészelésére. De sokan jönnek a Csepelen már régóta élő hajléktalanok közül is, akik egymástól, az önkormányzat hirdetményeiből vagy éppen az Info Rádió híreiből szereztek tudomást a most megnyílt lehetőségről.

A tegnapi tudósítás a melegétel-osztás megkezdéséről

Németh Szilárd csepeli polgármester a szokatlanul nagy hideg miatt hívta össze még a hétfőn a Védelmi Bizottság rendkívüli ülését. A kerület vezetői ott döntöttek arról, hogy 2012. február 2-ától ideiglenes éjjel-nappali melegedőt nyitnak az Ady Endre út – Védgát utca sarkán álló, korábbi hajléktalanszálló helyén (Ady Endre u. 62-64., bejárat a Védgát utca felől). Fontos azonban megjegyezni, hogy ez az éjjel-nappali melegedő csak a rendkívüli időjárás alatt tart nyitva, míg a már meglévő csepeli melegedők és hajléktalanszállók működése emellett is folyamatos. Ezek elérhetősége: Központi út 55-59. (fenntartó: Magyar Vöröskereszt), Déli út 14. (fenntartó: Baptista Szeretetszolgálat).

Szintén a Védelmi Bizottság döntött arról, hogy a rendőrség és a közterület-felügyelet együttes és fokozott járőrszolgálatot tart Csepelen azokon a területeken, ahol hajléktalanok élnek. Feladatuk a hajléktalanok tájékoztatása és segítése. Az önkormányzat február 2-ától biztosítja a hideg időjárásnak kitett embereknek a melegétel-osztást. Helyszín az Ady Endre út – Védgát utca sarkán álló ideiglenes melegedő, valamint a Csepeli úton, a temető mögötti üres terület, minden nap 12-14 óra között.

Forrás: Csepel.hu

14 hozzászólás “Tartós élelmiszert, ruhát, takarót vár a segélyszervezet” bejegyzésre

  1. Bugi szerint:

    Úgy tűnik a baloldali kerületek megint tanúbizonyságot tesznek arról, hogy semmi közük a baloldalisághoz. Gratulálok a XX. kerületi bunkó polgármesternek, hogy a fagyot arra használja, hogy Csepelre küldje a hajléktalanokat!

  2. Feri szerint:

    Lehet, hogy csak a csepelieket küldte vissza.

  3. Zoli049 szerint:

    Bugi!

    Forrás???

  4. Zoli049 szerint:

    A fedél nélkül élők részére a főváros különböző pontjain melegedő helyek, hajléktalan szállók és ingyen konyhák állnak rendelkezésre többek között az alábbi címeken:
    – 1204 Bp., Kapitánypuszta, Keresztény Advent Közösség
    – 1238 Bp., Grassalkovich út 26. Krízis Szálló
    – 1239 Bp., Grassalkovich út 294.
    – 1211 Bp., Déli u. 14.
    – 1211 Bp., Központi út 55-59.
    – 1191 Bp., Báthory u. 39. Nappali Melegedő

    Szabados Ákos
    Helyi Védelmi Bizottság
    elnöke
    http://lmperzsebet.blog.hu/

  5. Dr. grün szerint:

    Bugi!
    Egy hajléktalanról honnan tudni, hogy hová valósi?!
    Esetleg van nekije lakóhely igazolására nem használható lakcímkártyája?!
    Legalább olyan blődli, mint a Júeszében az autó vezetésre nem jogosító Autodrivercard!
    ))) 🙂 (((

  6. nagyapó szerint:

    Hol vannak a Francia öböl mellett lakókért aggódók?
    Mit tesznek a hajléktalanokért? Hideg van?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  7. Zoli049 szerint:

    nagyapó!

    Én 10-kor megyek forró teát osztani! Más mit tesz? Nem tudom…

  8. absd szerint:

    Tökagyúak!

    1. film 0.10-0.20. másodperc!

  9. szigetország szerint:

    Zoli!

    Szép dolog, hogy teát osztasz, feltéve, hogy igaz. De én elhiszem. A tett többet ér a szónál.
    Egyébként milyen minőségben osztod a teát? Csak úgy, vagy máshogy? (bár ez nem olyan fontos)

  10. szigetország szerint:

    Hahó! Mi a fene történt az utóbbi hozzászólásommal?

  11. Bugi szerint:

    Zoli, nézd meg a videót. Gondolom a hajléktalan nem maga találta ki, hogy Szabados küldte ide.

  12. GONDOLKODÓ! szerint:

    Egyszerűen érthetetlen egyes embereknek gondolkodási módja számomra! Más kerület, megye stb. polgárai nem magyarok, nem az EMBERISÉG tagjai? Mint ha nem lenne mindannyiunk kötelessége, hogy segítsünk a bajba jutottakon? Miféle emberek vagyunk mi, vagy csupán nevükben……..
    Vajon, tényleg azok vagyunk még?
    “EMBER vagyunk, a föld s az ég fia.
    Lelkünk a szárny, mely ég felé viszen,
    S mi ahelyett, hogy törnénk fölfelé,” ………….

  13. Jeniszej szerint:

    Nem ártana, ha adományok mellett munkát is gyűjtenének ezeknek a “szerencsétlen” embereknek. – mert ugye a munka adja vissza az embereknek a szabadságát és a társadalom megbecsülését.
    Milyen világ ez, ahol nincs munka és a bankok az uzsorások szisztémája szerint, dézsmálják a megnyomorodott embereket.
    A luzer rendszerváltók az oka? – hogy a dolgos Magyar emberek családjainak ezrei kerültek megalázó helyzetbe.
    Mit ígértek? – Jobb világot. Csak így eccerűen.
    Hol késik ez a világ?
    A Faterom hálát ad az Istennek, hogy nem ebben a „szar világban” kellett életének nagyobbik részét leélnie, ahol megszégyenítik az idős emberek múltját, és bizonytalanná teszik az ifjúság jövőjét.
    Milyen világ ez, ahol csak hirdetik a szabadságot a sok nincstelen embernek

  14. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. Jeniszej úr!

    “A luzer rendszerváltók az oka? – hogy a dolgos Magyar emberek családjainak ezrei kerültek megalázó helyzetbe!

    Tessen mondani kik szavazták háromszor is vissza a rendszerváltók kapzsi, zsákmányszerzők táborát? A magyar szavazó polgárok! Nem a választók, ne essünk tévedésbe! Fogalmazhatnék így is! Hiszen ez a valóság, annak ellenére, hogy az sem kizárt, miszerint nem érthetik, miről is írok.
    -Annak ellenére, hogy a napokban írtam éppen e helyütt, a két Gyuri bácsi “Sau Paulói bájcsevegéseiről, kéjutazásukról.” EREDŐNEK kiinduló pontja! Aztán társként FŐRENDEZŐNEK léptek elő. Azt követően a katonáéknál szokásos módon, igazodás, fogadás balról, jobbról …….jobb a szakaszvezetőknek is parancsot végrehajtaniuk, így esélyük maradhatott a morzsákat szedegetni. No ez a szép új világ! Ebből jöjjön ki az emberiség békés eszközökkel. Nem lesz kis feladat, de ez sem a tömegeken fog múlni, éppen úgy mint az, hogy ide jutott a világ.

Itt lehet hozzászólni !