Ismét sokakat vonzott a kisállat bemutató

Csepel.hu

Fotó: Zarándi Bence

A B–21 Csepeli Galambász és Kisállattenyésztő Egyesület idén is elhozta kerületünkbe a dísz- és röpgalambok, díszbaromfik és díszmadarak bemutatóját.

A tavalyihoz hasonlóan ebben az évben is sok látogatót vonzó rendezvényt január 28-29. között tartották meg a Vermes Miklós Általános Iskola tornatermében.

A hivatalos program az iskola 2.B osztályosainak vidám műsorával kezdődött, majd Prodán Gábor görög katolikus esperes, paróchus megáldotta a kiállítást, és megszentelte az állatokat rejtő ketreceket. A közel 600 kisállatot felvonultató ingyenes rendezvényre 56 kiállító hozta el kedvenceit, a gazdasági fürjtől kezdve, a kis nyulakon át, egészen az udvari páváig.

Ismét meg lehetett csodálni a nemzeti kinccsé nyilvánított Csepeli Magasröptű Hófehér galambokat és egy keltetőgép melegének köszönhetően a tojásokból a legkisebbek örömére szemük láttára bújtak elő kiscsibék is. A számos fajtát és vérvonalat felvonultató kiállítás ezúttal is bebizonyította, hogy nem céltalan hobbi a kisállatokkal való foglalkozás; sokkal inkább egy elhivatottságot tápláló, hasznos tevékenység.

Légrádi Gábor- csepel.hu

3 hozzászólás “Ismét sokakat vonzott a kisállat bemutató” bejegyzésre

  1. Bravonero szerint:

    Olyan jó lenne, ha az utólagos bemutatás mellett, a bemutató időpontjáról, előre is tájékoztatnának! Lehet, hogy mégtöbben látogattuk volna meg a kisállatokat.

  2. admin szerint:

    Minden meghívót kiteszünk, amit elküldenek.

  3. Pecás szerint:

    A Csepeli Hírmondóban benne volt előzetesen az esemény időpontja és helyszíne is!

Itt lehet hozzászólni !