Állatok pusztultak el a Szent Imre téri tűzben

Csepel.hu

Tűz keletkezett a Szent Imre téri üzletsoron a buszvégállomásnál hétfő hajnalban. A Csepeli Tűzőrség gyorsan a helyszínre ért, s eloltották a lángokat. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár azonban jelentős. A díszállat-kereskedésben jó néhány állat elpusztult.

Galgócz-Deák Antal, a Csepeli Tűzőrség parancsnoka arról tájékoztatott, hogy hajnali négy óra után nem sokkal riasztották egységeiket, amelyek nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. Két gázpalackot hoztak ki az egyik üzletből, így a robbanásveszélyt elhárították. Az elsődleges vizsgálatok szerint a tűz a Maya presszóban keletkezett, de a pontos okát egyelőre nem tudják. Az idegenkezűség gyanúja nem merült fel. Nem zárható ki, hogy elektromos rövidzárlat okozta a bajt. A lángok és az izzó parázs a födémen keresztül terjedtek tovább a többi üzletre, s gyakorlatilag romhalmazzá változtatta a helyiségeket.

Az üzletsor előtti forgalmas Kossuth Lajos utcát a reggeli órákban lezárták, ezért dugók alakultak ki a környéken.

Kovács Ernő videója

A helyszínen csatatérre emlékeztet az üzletsor. Az épületek tetejét végig megbontották a tűzoltók, hogy a tűzfészkeket megtalálják, és eloltsák a parazsat. A helyiségek kiégtek, a falak kormosak és üszkösek, a boltokban található berendezések és árucikkek tönkrementek. A Maya presszó tetején, ahol a tűz keletkezett, hatalmas lyuk tátong, mert le kellett bontani a födémet. A tűz innen terjedt tovább a szomszédos virágboltra, majd a díszállat-kereskedésre és a ruhajavítóra. A következő üzlet a lottózó, de ezt a boltot már nem érték el a lángok, mert akkor már megkezdték az oltást.

A legnagyobb kár a díszállat-kereskedő üzletében történt. Völgyfalvi Attila tulajdonos és felesége családi vállalkozásban 26 évvel ezelőtt nyitotta meg itt az üzletét. A férfi így emlékezik a hajnali tragédiára:

– Egy régi vásárlónk vette észre, hogy tűz van, és azonnal megkezdte az állatok kimenekítését. Rögtön értesített engem, s pár perc múlva itt voltunk a feleségemmel. Az állatok a mindenünk… Sikerült kimenteni két tengeri malacot, öt teknőst és néhány rágcsálót. Többre azonban nem volt idő és lehetőség. Legalább tíz rágcsáló és a halak elpusztultak a füstmérgezésben. Trópusi, ritka halak voltak, nagyon szerettem őket… Kedvenceim a halak, gyerekkorom óra, immár negyven esztendeje foglalkozom velük… Most odalett mindenünk!

A kora délutáni órákban a tűzoltóság mellett a biztosító társaság szakemberei is vizsgálódtak a helyszínen. Megtudtuk, hogy a díszállat-kereskedő rendelkezett biztosítással, de – ahogy a tulajdonos házaspár megfogalmazta – a kedvenc állatok elvesztése lelkileg nagyon nehezen feldolgozható tragédia.

Forrás: Csepel.hu

14 hozzászólás “Állatok pusztultak el a Szent Imre téri tűzben” bejegyzésre

  1. Andy szerint:

    Lesújtott a hír már reggel,amikor olvastam a tűzesetről.Most sem tudom elhinni,hogy kedvenc diszállatboltom is áldozatául esett ennek az eseménynek. Én magam is odajárok /jártam több mint 15 éve kisebb megszakításokkal.Nagyon kedves házaspár a Völgyfalvi-ék.Látszik rajtuk, hogy szívvel és lélekkel csinálták az állatkereskedést.Ritka az ilyen manapság…Nagyon sajnálom a házaspárt és az állatokat is Őszintén tisztelem és szeretem őket.Tragédia.Kívánom Nekik,hogy minél előbb túl jussanak ezen a nehéz és feldolgozhatatlan csapáson.Nem lesz könnyű..Remélem,hogy újból kinyitnak nemsokára,mert én csak bennük bízok.Bárcsak vissza lehetne forgatni az időkerekét!!

  2. abcd szerint:

    http://csepel.hu/anyagok/JVKP_4.0.pdf

    “4. Szent Imre tér országzászló és pavilonsor
    Csepel 2012-ben ünnepli újjáépítésének 300 éves évfordulóját. Az ünnepség-sorozat és más közösségi rendezvények megkívánják a Szent Imre tér részleges átalakítását. A Szent Imre tér hivatallal szembeni oldalán történik meg az országzászló (II. világháború előtti) eredeti helyéhez közeli helyreállítása. Ugyancsak sor kerül a (jelenleg hevenyészett) bódésor, elárusító helyek pavilonsorba történő rendezésére. (A tervek szerint 2011 őszén kezdődhet a kiviteli terveztetés, az engedélyeztetések folyamata. Ezt követheti a lehetséges kivitelezők
    Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata gazdasági programja (2011-2014)
    39
    kiválasztása.) Fontos szempont, hogy az átalakítások finanszírozását az Önkormányzat vállalkozói tőke bevonásával kívánja megoldani – részben a pavilonsor hosszabbtávú bérbeadásával.”

  3. Tóth Kati szerint:

    abcd!Mit akarsz ezzel sugallni?

  4. szigetország szerint:

    Szomorú a tűzeset híre! Együttérzésem azoknak, akik kárt szenvedtek.

  5. Judit Volgyfalvi szerint:

    Bàtyus!!!Ismerve benneteket, biztos vagyok benne hogy ez utàn a megràzkòdtatàs utàn erosebbek lesztek mint soha màskor.Talàlozunk a kis àllataitok kozott minèl hamarosabban!Judit ès Antonio

  6. Dr. grün szerint:

    Tóth Kati!
    Nem akarok semmit sugallni, se Neked se másnak, de ha bizonyos objektív körülmények (pl. károsodás nagysága) arra predesztinálná a hatóságokat, hogy ne ugyanott hanem máshol (mondjuk szebb, vagy forgalmasabb, esetleg nyugodtabb helyen, ott élőlények is voltak) építsék újra a súlyosan megrongálódott építményeket?!
    Ebből egy gondolkodó zember esetleg bizonyos következtetéseket tudna levonni!

  7. benfentes szerint:

    egyszer az én lakásom is kiégett…totálra, 7. emelet, ajtó betörve, elszenesedett butorok folyosóra kirángatva, feleségem sírva szoptatta a kicsit a kormos falak között… aki nem élt meg ilyet csak sejtheti milyen tud lenni egy tűz, ráadásul ha otthonod ég szénné, a kétkezi munkád és ott állsz 3 gyerekkel a semmi közepén.

  8. Veronika szerint:

    Gyerekkorom óta jártam ebbe az üzletbe. Mindig megbízható volt. Nagyon kedvesek voltak, mindig. Jól esett az állandóság, hogy ide évek teltével is lehetett jönni úgy, mintha semmi nem változott volna. Pont, mint gyerekkoromban.

    Épp szombaton voltunk benn, és vásároltunk pár halat, így ők megmenekültek…

    Szinte büszke voltam, hogy gyerek voltam mikor először jártam itt ,és most a 3 kisgyerekemmel is jövünk. Jó érzés volt…

    A híradóban láttuk, hogy leégett… Azonnal rákerestünk neten, hogy biztos jól láttuk-e…. Elszomorító. Főleg, hogy épp most ég le (abcd). Balesetek vannak, és az is szomorú, de ha nem is az volt…..

    Remélem, hogy valahogy lesz egy másik üzlet, ahová járhatunk megint. A többi károsulttal is együtt érzünk, de a Völgyfalvi házaspárnak külön drukkolunk…

  9. Ditte szerint:

    Lehet, hogy nem tudok olvasni, de szerintem a pavilonsor, amit abcd emleget, az egy másik pavilonsor.

  10. szigetország szerint:

    “abcd” végtelenül rosszindulatúan sejtet valamit, miközben mások súlyos károkat szenvedtek.
    Jó lenne, ha inkább az együttérzés szikráját mutatná magából…

  11. Ditte szerint:

    “Tóth Kati szerint:
    2012. január 30., hétfő – 20:04

    abcd!Mit akarsz ezzel sugallni?”

    “Dr. grün szerint:
    2012. január 31., kedd – 06:46

    Tóth Kati!
    Nem akarok semmit sugallni, se Neked se másnak,…”

    Az is lehet, hogy “abcd” maga a nagy ződ doktor?

  12. nagyapó szerint:

    abcd! Hol van az a pavilonsor, amiről ír?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  13. Lora :) szerint:

    Ez felfoghatatlan, január 16-án voltam utoljára Andinál, ruhát csináltatni, az Állatkereskedős házaspárt is ismerjük családommal, minden állatunkat ott vettük nála, csóri kis állatok, látjátok igazából ezért nincs már háziállatom, mert kínzás a tartásuk, hiába nem bántotta őket az ég világon senki ott a kereskedésben, akkor is csórik fogságban voltak, és most el is pusztultak, a virágostól itt külföldön mosolyog rám a TV-m tetejéről az angyalka, kirakati kellék volt, nekem ajándék lett 🙂 A Maya? hát még mindig nehezen lehet feldolgozni….Csepelen csak a Mayába jártam, a társaság is jó volt, na kiváncsi vagyok hova széled a banda. Egy foghúzás után is odamentem inni, meg barátnőm esküvője után is oda ugrottam be inni. Farsang, húsvéti bogrács…stb felejthetetlen
    Rudi, Isten velünk van, kitartást Neked és Családodnak, és az egész Üzletsor károsultjainak, na most kellene együtt odamenni, összesöpreni, és valahogy újjáépíteni, hogy gyorsan mindegyik bolt üzemképes legyen (amilyen gyorsan csak tud), bár lenne nagyon széles ismerettségi köröm úgy am block, most úgy megkérnék egy kőműves havert, meg a bandáját, összedobjuk a lóvét rá és április 1-jén újra kinyitna mindegyik üzlet 🙂

  14. kabóca szerint:

    Nagyon sajnálom az itt lévő üzletek tulajdonosait, különösen a kedves Völgyfalvi
    házaspárt. Ősszel itt vettük meg a kis tengerimalacunkat, és mindig szívesen mentem be az üzletükbe vásárolni és tanácsot kérni. Most szinte furdal a lelkiismeret, amikor más állatkereskedésbe kell mennem. Remélem, kapnak segítséget az újrakezdéshez, és hamarosan találkozhatunk. Nagyon drukkolok nekik, és a többi károsultnak is!

Itt lehet hozzászólni !