A Csepel szívesen látná a Fradit

MTI, Index

A csepeli futballstadiont is működtető Csepel SC Alapítvány örülne neki, ha vendégül láthatná a labdarúgó NB I.-ben szereplő Ferencvárost, amíg felépítik majd az új Albert Stadiont.

Járosi Tamás, az alapítvány társadalmi elnöke az MTI érdeklődésére pénteken elmondta, hogy az ország legnépszerűbb és legjobban ismert futballklubjának átmeneti befogadása mind a létesítmények modernizációját, mind a csepeli tömeg és versenysport népszerűsítését és fejlődését elősegítené.

Egyúttal reagált Mrtz János, a harmadosztályban érdekelt csepeli futballklub elnökének múlt héten tett kijelentésére, miszerint a zöld-fehérek ideiglenes költözését azért nem látja lehetségesnek, mert a létesítmény tartós bérbeadásához legalább 50 millió forintos fejlesztésre lenne szükség a stadionban. Járosi hozzátette, hogy a Ferencváros érkezésével igenis be kellene fektetni a stadion rekonstrukciója érdekében.

Fürjes Balázs budapesti nagyberuházásokért felelős kormánybiztos korábban azt mondta: 12 milliárd forintból építhető fel a Ferencváros új Üllői úti stadionja, s márciusban, az IMF-tárgyalások lezárása után dőlhet el, hogy költségvetési pénzből 2014-re megvalósítható lesz-e a beruházás.

Orosz Pál, a Ferencváros labdarúgócsapatát működtető Zrt. vezérigazgatója csütörtökön úgy nyilatkozott, hogy inkább a Népligetben felhúzott, ideiglenes lelátókkal megerősített pályán játszaná hazai mérkőzéseit a gárda.

index.hu

20 hozzászólás “A Csepel szívesen látná a Fradit” bejegyzésre

  1. Bugi szerint:

    Nemrég még le akarták bontani a stadiont. Elfogytak milliárdok?

  2. Bugi szerint:

    Ha lesz Fradi lesz telente fűtés is?

  3. Zoli049 szerint:

    Racionalítás?!

    Ezen a pályán nem lehet NB I-es meccset játszani…
    Érdemes-e 50 millát rátolni? Ki tudja? Mi lesz a Csepel pályával, ha kész az új FTC pálya?
    A lényeg, hogy minek új FTC pálya? Mi baja a réginek? Felújítás, esetleg?
    Nincs más dolgunk 12 milliárdért?

    Amennyiben arányszámot néznék, akkor az az 50 millió nem sok, ha használhatóvá tehető ennyiből a pálya, de akkor egy újban meg mi 12 milliárd??? (12.000 millió)

  4. Katka szerint:

    Zoli049 szerint: Azért kell új Fradi pálya, mert kell a mostaninak a telke a fidesznek!

  5. Zoli049 szerint:

    Katka!

    Az a fránya telek…
    Ejj a nemjóját! Az út túloldala is még a IX. kerület, az már nem jó? 🙂
    Pedig ott a terep is “rendezve” van, úgy porig…

  6. csapos szerint:

    Ki látta a Németh Szilárdot? Ma ünnepelték a Csepel SC centenáériumát a Munkásotthonban. Ott volt a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára és sok más első ember is, de ennél is fontosabb, hogy ott volt rengeteg csepeli olimpiai bajnok, világ- ás Európa-bajnok is. Németh Szilárd maga helyett egy kabinetfőnököt zavart el. Jól megadta a módját a polgármester úr! Nem neki kellett, illett volna a csepeliek nevében köszönetet mondani és gratulálni a Csepel SC klasszisainak, sportolóinak?!

  7. Manitu szerint:

    Katka, te is a kommuna tagja vagy?

  8. roberto szerint:

    Várható volt hogy Németh Úr nem érkezik meg. Az ünnepség nagyon jól sikerült, és abszolút politika mentes volt. Bárcsak az állami ünnepeink is a múlt dicsőitéseiről szólnának és kizárnák belőle a politikai hovatartozást. Talán egyszer ez is eljön majd.

  9. nagyapó szerint:

    Miért ment volna a polgármester, az önkormányzat? Kaptak meghívást?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  10. csapos szerint:

    Nagyapó ne szórakozz!

    Naná, hogy kapott meghívót. Kabinetfőnökét, Samna Gábort küldte el maga helyett, még egy derék alpolgármesterre sem futotta a háromból. Az ünnepségen az önkormányzat a Csepel SC-től elsőként kapott Centenáriumi Arany Díszoklevelet , naná, hogy azt is Samna Gábort vette át. A színpadon azonban nem a kabinetfőnök, hanem Sárfalvi Péter szabadkozott, magyarázkodott, mondván, Németh Szilárd nem tudott eljönni, de a Szilárd nagyon támogatja a sportot. Áldozatkészségéért, együttműködéséért Németh úr biztos megkapja az emlékkönyvet még dr. Schmitt Pál előszavával a Béke térről. Szép volt Szent Imre téri fiúk! Csak így tovább!

    Németh Szilárd örökbecsűje a fidesz.hu – ról: „azt üzenjük, hogy ezeket a dolgokat nem lehet megtenni büntetlenül, mindenkinek el kell számolni azzal, amit tesz.”

  11. Katka szerint:

    Manitu szerint: Hát persze, már pici gyerekként az Orbán párttitkár papa besúgó kommuna tagja voltam!

  12. bonifác szerint:

    Drága Urak és Eltársak!
    Nem lenne egyszerűbb megkérdezni a polgármester urat, miért nem ment el?
    Netántán más dolga volt? A teleklenyúlás cucilista szabadalom ehhez a Fidesznek be
    kell iratkoznia a cucik tanfolyamára ! Az viszont biztos, hogy a meccsek idején kissé
    felélénkülne az ” unalmas csepeli állóvíz” …..

  13. Tóth Kati szerint:

    Az ,hogy még mindig van Csepel SC,mármint a terület,azt Németh Szilárdnak köszönhetjük.Ha ő nem harcolt volna érte az elvtik már rég elkezdték volna ott a lakópark,Fittness center stb..építését.Persze,lehet hogy az is úgy valósult volna meg,mint az észak csepeli projekt,mostanra már gazos puszta,esetleg hajléktalantanya lenne a helyén.

  14. "?!" szerint:

    A “vádlók” véleménye mellett, nem árt figyelembe venni “a vádlott Csepel SC” véleményét is, ezért elolvasásra ajánlom a vádlóknak a Csepel SC Alapítvány honlapjáról bemásolt alábbi szöveget!

    A Csepel SC Alapítvány:

    A Csepel SC a kerület és a Főváros patinás sportegyesülete 1912-ben alakult, akkor Csepeli Torna Klubnak hívták, majd a nevét 1932-ben Csepel FC, 1937-ben Weisz Manfréd FC Csepel névre változtatták.
    Mai nevét 1944-ben kapta, melyet ugyan 1947-ben Csepeli Munkás TE, majd 1950-ben Csepeli Vasas váltott, de 1958-tól ismét Csepel SC néven szerepelt.

    Bár története során az egyik legnagyobb sikerét a futball jelentette – 1958-ban az NB I bajnoka lett – mindig több sikeres sportszakosztályt működtetett. Az atlétika, birkózás, kajak-kenu, öttusa mellett számos nagyszerű eredmény fűződik a csepeli sportolók nevéhez.

    A csepeli sportéletet teljes egészében a helyben működő gyárak tartották fenn, részben a Csepel SC-nek nyújtott szponzorációk révén, részben pedig az ingatlanokat tulajdonló és fenntartó Csepel SC Alapítvány létrehozása és támogatása révén.

    A rendszerváltás után a sportklub (Csepel SC) és az Alapítvány sorsa évről-évre nehezebbé vált, mivel a fenntartó magánvállalkozások egyre kevesebb támogatást tudtak adni sportcélokra.
    A klub igazi gazda nélkül jelentős adósságot halmozott fel, míg végül a Csepel SC jogilag felszámolásra került.
    Az Alapítvány is közel hasonló sorsa jutott volna, mivel időközben az alapító vállalatok is többségükben tönkrementek és felszámolásra kerültek, így nem maradt, aki előteremtse a működéshez szükséges pénzügyi forrásokat, ezért az alapítói jogokkal rendelkező cégek végső lépésként felajánlották az alapítói jogokat a helyi Önkormányzatnak, aki azonban visszautasította a lehetőséget.

    Az Alapítvány sorsa 2006-ban vett szerencsés fordulatot, mivel az alapítói jogokat a korábbi alapítók átruházták egy amerikai tulajdonú vállalat (Bohemian Group) hazai cége részére, amely az évek során új szponzorokat tudott felkutatni és az alapítvány új kuratóriuma már biztosítani tudta az éves működéshez szükséges forrásokat.

    A Bohemian cégcsoport Colorado-i székhellyel működő vállalkozás. A Bohemian közcélú magánalapítvány közösségépítő, kulturális és sporttevékenységeket szponzorál, s mint ilyen, egyben a Colorado-i egyetemi sportélet legnagyobb támogatója; az utóbbi évtizedben több, mint 20 millió dollárt ajánlott fel az egyetem számára ilyen céllal.

    A stabil alapítói háttérnek és a kuratórium munkájának köszönhetően 2006 óta a Csepel SC Alapítvány kiegyensúlyozottan gazdálkodik úgy, hogy a sporttelepeken dolgozó 11 sportegyesület nem fizet sem az ingatlan használatáért (nincs bérleti díj), sem a használatból adódó egyéb költségekért (közmű díjak, karbantartás, őrzés, takarítás, stb., mind az Alapítvány által van fizetve).

    Ennyi!

  15. nagyapó szerint:

    A proli nem ért a diplomácia nyelvén.
    Ha ellenségem meghív gyermeke keresztelőjére, el nem megyek, de képviseltetem magam.
    Bár csapos többet tudhat, mert ismeri a meghívottak névsorát.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  16. "?!" szerint:

    Mesélj kedves erkölcsileg lenullázódott hazug “nagyapó”!

    Kiket tekintesz te ellenségnek a jubileumi közgyűlés résztvevői közül?
    Buzek László elnököt, Balczó Bandit, Kőbán Ritát, vagy más megjelent olimpiai-, világ- és európa-bajnokot?

    Csak nem azért ellenségeid valakik ezek között, mert annak idején nagyon megvertek?

    Ceterum censeo… “nagyapó” nemcsak akkor hazudik, ha kinyitja száját, hanem akkor is, amikor bemutatkozik, és már akkor is lop, amikor más emberek még az igazak álmát alusszák.

  17. nagyapó szerint:

    Óvódás, hajlott kérdőjel! Mivel az általa említett sportolók (sajnos Rita nem) barátaim, Németh, Kövér, Galgócz, in memóriám “Teddi”, sőt a bunyós Szabó. Nem velük van gond, hanem, mint minden csepelinek, a komprádor vezetéssel.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  18. "?!" szerint:

    Aha! Értem. Kedves erkölcsileg lenullázódott hazug “nagyapó”!

    Annak ellenére előtört belőled, a kapitalizmust mélyen elítélő kommunista nevelésed és munkásőr múltad, hogy időközben annak az egyik rendszerváltó pártnak a propagandistája lettél, amelyik a kommunista eszmén alapuló szocialista rendszer helyett, a komprádor vezetést is magában hordozó kapitalista rendszer bevezetéséért küzdött, és jelenleg kapitalizmust épít.
    Te viszont még ma is komprádor vezetést tekinted a gonosznak, mint MSZMP-tag és munkásőr korodban.

    Ceterum censeo… “nagyapó” nemcsak akkor hazudik, ha kinyitja száját, hanem akkor is, amikor bemutatkozik, és már akkor is lop, amikor más emberek még az igazak álmát alusszák.

  19. lucifer szerint:

    Németh Szilárd azért nem ment el, mert már tavaly kijelentette a Csepp TV-nek, hogy aszongya: “Csepel SC már nincs tizenegy éve.”

    Nomármost, ha valami nincs, akkor minek menjen oda?

    (UI. CseppTV viszont már tényleg nincs.)

  20. nagyapó szerint:

    lucifer! Ahogy a Vörös Csepel 61. oldalán a végzésben olvasható “….új neve Csepel Sportjáért Alapítvány (2001)”.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

Itt lehet hozzászólni !