K. Tamás feljelentette a bírót

Csepel.hu

Nem sokkal a gyilkosság után, sebesülten: úgy érzi megsértették a jogait

K. Tamás elsőrendű vádlott feljelentette Németh Nándor tanácsvezető bírót, amit maga az érintett jelentett be a keddi tárgyaláson. A Fővárosi Bíróságon folyó perben K. Tamást és Deme Gábort két ember megölésével, illetve bűnsegédlettel vádolják. A bűncselekmény éppen három esztendeje, 2009. január 7-én történt a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában.

Németh Nándor bíró nem kívánta részletezni az ellene tett feljelentést, csak annyit fűzött hozzá, hogy ez nem akasztja meg a tárgyalások menetét. Más forrásból megtudtuk, hogy K. Tamás segítségnyújtás elmulasztása miatt jelentette fel a bírót, mivel a vádlott egy korábbi tárgyaláson rosszullétre panaszkodott, és a per elhalasztását kérte. A bíró akkor ezt elutasította, ám többször szünetet rendelt el. Emlékeztetőül érdemes felidézni az akkori tudósításunkat, amelyben beszámoltunk az esetről, de szemtanúként legfeljebb az volt érzékelhető, hogy K. Tamás a szokásosnál is sápadtabb. Semmi nem indokolta, hogy a tárgyalást félbeszakítsák, vagy mentőt hívjanak K. Tamás ellátására. Sokkal valószínűbbnek tűnik, hogy K. Tamás a bíró ellen intézett feljelentésével a büntetőeljárás folyamatát akarja lassítani, de terve minden bizonnyal kudarcra van ítélve.

K. Tamás jelen sorok szerzője ellen is feljelentéssel élt, mivel szerinte tudósításaim olyan látszatot keltenek, mintha ő követte volna el a kettős gyilkosságot. Márpedig szerinte ez nem igaz, mert a kettős gyilkosság „egy ismeretlen csuklyás személy” számlájára írható. Nehezményezte azt is, hogy felismerhető módon teljes névvel jelent meg személye a tudósításokban. (K. Tamás eddig nem tett kifogást nevének közzététele ellen, ráadásul a legtöbb sajtóorgánum évek óta közölte családi nevét is.)

K. Tamás azt is kijelentette, hogy nem kíván részt venni a csütörtöki tárgyaláson, amelyet a gyilkosság helyszínén, a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában tartanak meg. Bejelentését azzal indokolta, hogy nem tud kellőképpen felkészülni a tragikus események helyszíni rekonstruálására, tehát védekezésében korlátozott. Németh Nándor bíró elvetette a kérést, mivel a vádlottnak kötelessége megjelenni a tárgyaláson, s az általa felhozott indoklás nem fogadható el.

Vörös Csepel az ügyvéd asztalán

A keddi tárgyalás különös színfoltja volt, hogy Deme Gábor ügyvédjének, Ruttner Györgynek az asztalán hevert a Vörös Csepel című könyv, amelyet igyekezett letakarni különféle iratokkal, de folyton elővillant az élénkpiros színű fedőlap. Rákérdeztem az ügyvédnél, milyen érzésekkel forgatja a kiadványt, de nem kívánt válaszolni az érdeklődésre. Ezután a könyvet is mélyen egy szatyorba csúsztatta, hogy ne is látszódjék. Az epizódból mindenesetre kiderült, hogy Ruttner György és Deme Gábor kellő szorgalommal olvassa a Vörös Csepelt, amelynek egy jelentős része éppen a csepeli kettős gyilkosság történetéről szól.

Sz. Zsuzsa igazságügyi pszichológus arról beszélt, hogy mindkét vádlottat megvizsgálta. Deme Gáborról már korábban ismertette szakértői véleményét, aminek lényege, hogy a másodrendű vádlott beszámítható, sikerorientált, karriervágyó. K. Tamás lobbanékony természetű, feszült, nyugtalan, de képes alkalmazkodni a körülményekhez. Kóros pszichés állapot nem tapasztalható nála. Korábban matrózként, fuvarosként, biztonsági őrként dolgozott, és hosszú éveken át bokszolt. Gyerekként nehéz körülmények között élt, édesapja agresszíven viselkedett a családdal. Házassága felbomlott. K. Tamás a kettős gyilkosság részleteiről nem akart beszélni a pszichológussal, illetve végig azt ismételte, hogy „egy csuklyás elkövető” a tettes.

A bíróság a hallgatóság kizárásával mutatta be azt a videofelvételt, amelyet akkor készítettek a két vádlottról a rendőrségen, amikor a gyilkosság perceit rögzítő diktafon hanganyagát játszották le. Tudósítóként nem lehettem a tárgyalóteremben, de megtudtam: Deme Gábor végig lehajtott fejjel hallgatta a hanganyagot, de arca rezzenéstelen maradt. K. Tamás arcán állítólag a döbbenet látszódott, mintha nem akarta volna elhinni, hogy hangfelvétel készült a gyilkosság perceiről. Megbánásra utaló jelek ugyanakkor nem voltak észrevehetőek a tekintetén.

A következő tárgyalást a hallgatóság kizárásával csütörtökön tartják a kettős gyilkosság helyszínén, a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában.

Forrás: Csepel.hu

31 hozzászólás “K. Tamás feljelentette a bírót” bejegyzésre

  1. "?!" szerint:

    Ilyen gyorsan változik a helyzet ebben a rohanó világban!

    A 15:13-kor feltett bejegyzésben még csak arról írtak, hogy K. Tamás feljelentené a bíró, most viszont már azt olvashatjuk, hogy fel is jelentette.

    Ha erről a két “fontos” hírről ma nem értesülhettünk volna, talán nem is tudnánk elaludni.

  2. Zoli049 szerint:

    ?! !

    Biztos, hogy feljelentette? 🙂
    Forrás nélkül /2 nálam a dolog.
    Amúgy mindent elsöprő hír.

    Palival mi van? Reggel lesz a rádióban… 😉

  3. szigetország szerint:

    ?!

    Na ja, Kun Tamás gyorsan döntött. Reszkethet a bíró…

  4. admin szerint:

    Az első cikkünknél már helyesbítettünk. http://csepel.info/?p=17816 A hozzánk befutott első infó szerint “K” csak fenyegetőzött.

  5. Királyerdei szerint:

    Azt a K…K…K…K… Kun anyját fenyegesse.
    Kinéz neki 30 év sitt.
    Ha nem kezd énekelni,akkor az őt berántó elvtársai élnek,mint a Marci Hevesen,ő meg ott
    fog megdögleni a sitten.
    Ennyit ér neki Podolák,meg a Császár,meg a többi komcsi söpredék,akik megigérték neki,hogy kihúzzák ezt a barmot a slamasztikából?
    Minden komcsi ilyen barom!

  6. Vátesz szerint:

    Mire kijön a kaptárból, már csak történelemkönyvekben olvashat az MSZP-ről! 😀

  7. szigetország szerint:

    Kunt csak tepsiben fogják kitolni a börtönből.
    Én is azt mondom: a jó k…k… bárkijét fenyegesse! De látszik rajta, hogy ideges a pali…

  8. Bugi szerint:

    Vátesz, addigra lehet, hogy újra MSZMP lesz a nevük.

  9. Dr. grün szerint:

    Ledoktoráltam! ))) 🙂 (((
    Összes eddigi hsz.-eimet tekintsétek írói munkásságom részének!

  10. HLaszlo szerint:

    2012.01.17 éjjel Budapest 21. kerület Szabadság utcából ellopták ezüst-szürke színű Opel Corsa D típusú gépjárművemet.
    Rendszám: KYU-582.
    Kérem ha valaki látná valahol, vagy tudna róla valamit értesítse a rendőrséget vagy pedig engem ezen a számon:
    0630-446-32-53 – Hibl László
    Kérem osszátok meg minél többen.

    Segítségetek előre is köszönöm!

  11. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. Dr. Grün!

    “Ledoktoráltam! ))) 🙂 (((”

    Gratulálok, további sok sikert kívánok írói munkásságához, de legfőképpen ami elvárható Öntől, az a tudat és ismeret fejlesztés lenne. (sekélyesség mivolta miatt, sokakra ráfér.)
    Azt azért illene bejelentenie, hogy most a nagydoktorit, v. a kisdoktorit sikerült “magáévá enni!”

  12. GONDOLKODÓ! szerint:

    tenni!

  13. Manitu szerint:

    Grün, a foximaxi még csak nem is érettségi, nem hogy egyetemi végzettség, és főként nem kisdoktori.

  14. Dr. grün szerint:

    GONDOLKODÓ!
    Egyelőre kisdoktori, mert magamévá tettem egy kis termetű de annál nagyobb arcú gondolkodó (sic) bölcsességét
    “Ne én nyerjem a legtöbbet!”
    Ezért a “A Zengő-hegyi bánáti bánatos bazsarózsa rezisztenciája a radarsugárzásra” Sólyom László értekezésének koppintása helyett mégis egy közérdeklődésre jobban számot tartó témakört választottam!
    Kicsit macerásabb, de sokakat izgat az “Albert Schweitzer lambarénéi kórházában szabadidejének hasznos és kreatív módon való eltöltésére működtetett harmónium sípjainak hangfekvés-változása a szubtróousi esők miatti közel 100%-os páratartalmának hatására”
    Erkölcsi kötelességemnek éreztem egy több zeneiskolát is működetető, zeneértő kerület hagyományait szem előtt tartva, így is kifejezni a hovatartozásomat, lojalitásomat a mindenkori vezetés és lakóhelyem iránt!
    Röviden talán ennyi legyen elég!
    Üdv Dr. grün

  15. Dr. grün szerint:

    Manitu minden indiánok szellentése!
    Te is megbuktál volna a bölény vadászat futtában hátrafelé nyilazva tantárgyból, ha a bika nem csúszik el a zijedtséged melléktermékén, amiért később akár diszkvalifikálhattak volna, ha a zapád nem a Nagy rakás lett volna! ))) :- (((

  16. Manitu szerint:

    Grün elvtárs, te csak pöffeszkedj a foximaxis műveltségeddel és a magad által kinevezett doktori címeddel. Mindkettő jól mutatja, milyen fasza gyerek vagy. Bocs, voltál. De akkor is csak a bandádban.

  17. Dr. grün szerint:

    Szellentés!
    Miért ne lehetnék olyan faszagyerek mint Schitt Pali?!
    Legalább nem keverem a szárnyalást a szarnyalással, mint te és Ő! ))) 🙂 (((

  18. Vátesz szerint:

    Nem értem, miért kussolnak libsiék, amikor a Nobel-díjas Kertész Imre plágiumáról írok, nevezetesen hogy ellopta a szintén zsidó Bán Pál Csacsifogat című művét!

  19. "?!" szerint:

    “Dr. grün”!

    Gratulálok a doktori címedhez!
    Meséld el, hogy miből doktoráltál és, hogy kisdoktori vagy nagydoktori címet szereztél?!

  20. miska72 szerint:

    Jaj jaj! Fog itt még a bili borulni ebben az évben! 🙂 🙂 🙂 Az elévtársak készülhetznek! 🙂 🙂 🙂 Megkaptam az értesítést a bíróságtól! A felelőséfre vonás nem marad el! Elvtársak ne is reménykedjetek! 🙂 🙂 🙂 Már elindult az eljárás! Budapest Főváros Kormányhivatala az alperes! Beperelem az egész rohadt szocialista bandát! 🙂 🙂 🙂 No comment!

  21. Zoli049 szerint:

    Vátesz!

    Szerintem mindenki olvasta, úgy 30X ???
    Tégy feljelentést ellene!

  22. Zoli049 szerint:

    “Beperelem az egész rohadt szocialista bandát” – Írja miska 72.
    Gondolom, hogy a szám, az az évjárat?!
    Akkor a korodat és életpályádat tekintve, gigantikus életélményeid vannak a 90 előtti történésekről?!

  23. Süni szerint:

    Ennyit ér neki Podolák,meg a Császár,meg a többi komcsi söpredék,akik megigérték neki,hogy kihúzzák ezt a barmot a slamasztikából?
    Minden komcsi ilyen barom!

    Királyerdei Te össze-vissza vagdalkozol, szerintem valami nem stimmel nálad.
    Van egy hatalommániás, törpe gnóm senkiházi, aki a kurváját sikkasztott pénzből szponzorálja
    (megjegyzem, full értelmes pali) és állandóan azzal dicsekszik, hogy Ő milyen nagy ember (legalább 160 cm).
    Ezt a palit az a nagy barom vakon követi és “felnéz” rá.
    Van egy elhagyott szerető (kis penészvirág) aki besegít a sikkasztásba és mikor dobva van ő is énekel a piszkos múltbéli közös ügyleteikről.
    Hidd el,hogy ezt az egészet ez a két görény vezényelte le.
    Nem szabad általánosítani, mert úgy ahogy a romák között, a kommancsok között is vannak rendes emberek, bár az ilyen fanatikus, elvakult embereknek, mint te hiába minden szó.

    Most minden nagyon jó, az e havi csekkjeim összege legalább egy tízessel lett több, mint múlt évben, és még nincs vége.
    Ez mind nem számít, nekünk most szuper jó és imádkozunk OV-ért közösen.

  24. miska72 szerint:

    Zoli igen a 72 évjárat! 🙂 A 90 elötti történésekről is lehet véleményem, mert ugyan azok a gazemberek vannak az igazságszolgáltatásban mint most. Tisztelet a kivételnek. De sok a szellemi fogyatékos! Tapasztalat! 😉 De jön még kutyárta kamion! 🙂 🙂 Ne aggodj hallani fogsz még rólam! 😉

  25. "?!" szerint:

    “Miska hetvenkedő”!

    Lassabban a testtel!
    Tiszteld jobban a magyar bírói kart és ne általánosíts!

  26. Dr. grün szerint:

    Miska72!
    Vannak tapasztalataid a ’90 előtti bírói karról?!
    Nem semmi gyerekkorod lehetett! ))) 🙂 (((

  27. miska72 szerint:

    Dr. grün szerintem te is libáért vetted a diplomádat! 🙂 🙂 🙂 😉 És te vegy Dr. ? ne nevettess!

  28. miska72 szerint:

    Te névtelen senkiházi! “?!” Mondom Tisztelet a kivételnek! SZÖVEG ÉRTELMEZÉS 1 es fiam! Űlj le! 🙂 🙂 🙂 😉 Ha ha ha ha. 😉

  29. miska72 szerint:

    Na malyd meglátjuk, hogy a következő per hogy alakul. Jó? 🙂 🙂 🙂 Malyd akkor meglátjuk mekkora lesz a pofátok! 😉 Mert a daráló beindult! 😉

  30. Dr. grün szerint:

    Miska72!
    Vettem egy pufajkát a zEcserin és a zsebében volt!
    Ezzel akár köztársasági elnök is lehetnék, ha ráférne a pofámra! ))) 🙂 (((

  31. miska72 szerint:

    AZ A BAJ, HOGY ŐK IS VETTÉK A DIPLMÁT! 🙂 🙂 🙂

Itt lehet hozzászólni !