Képmutatónak tartja Orbán bírálóit a Néppárt alelnöke

Mandiner, Origo

Képmutatónak tartja az Orbán Viktort most bíráló európai pártokat az Európai Néppárt alelnöke, Mário David. A portugál politikus ezt azzal indokolta az [origo]-nak, hogy az Orbánt kritizáló szocialisták, zöldek és liberálisok csendben maradtak, “amikor Gyurcsány Ferenc bevallotta, hogy hazudott mindenkinek”. Az európai parlamenti képviselő biztos abban, hogy a magyar kormányfő és a Fidesz kijavítja a törvényhozás során esetleg elkövetett hibákat.

Nem szabad elfeledkezni Gyurcsány Ferenc hazugságairól sem – utalt vissza a szocialisták nyolc évére az Európai Néppárt egyik alelnöke, a portugál Mário David, akit az [origo] az Orbán Viktort és kormányát érő európai bírálatokról kérdezett. Az Európai Néppárt (EPP) tagja a Fidesz is, Orbán Viktor pedig a pártszövetség egyik alelnöke. “Sajnálom, hogy azok a pártok, amelyek most annyira izgatottak, álszent módon csendben maradtak akkor, amikor az előző, szocialista miniszterelnök bevallotta, hogy hazudott minden állampolgárnak és az európai partnereinek. Nem szabad elfelejtenünk, hogy azok a nehézségek, amelyekkel ma Magyarország szembenéz, ezekből a hazugságokból erednek” – válaszolta az [origo]-nak Mário David.

A portugál politikus emellett közölte, az Európai Bizottság mellett a Néppárt is vizsgálja az új magyar alkotmányt. “Semmi kétségem nincs afelől, hogy ha az esetleg nem felelne meg az uniós jognak, és azt az Európai Bíróság kéri, Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz azonnal végrehajtaná a szükséges módosításokat” – fogalmazott a pártcsalád egyik alelnöke.

Az Európai Néppárt sokáig nem válaszolt a Fideszt a múlt héten érő éles bírálatokra, végül pénteken Wilfried Martens elnök és Joseph Daul frakcióvezető közös közleményben állt ki a kritizált magyar törvények, így az új alkotmány mellett, azzal a fenntartással, hogy ha az Európai Bizottság mégis ajánlásokat fogalmaz meg a jogszabályokkal kapcsolatban, az EPP ebben támogatni fogja (erről itt olvashat). Az Európai parlament három frakciója, a zöldpárt, a szocialista és a liberális képviselőcsoport is vitatta múlt héten a magyar kormány demokratikus elkötelezettségét. A pártok bíráltak több, már elfogadott törvényt, többen még szankciót is sürgettek Magyarország ellen (a kritikákról itt olvashat részletesen).

Forrás: Origo

22 hozzászólás “Képmutatónak tartja Orbán bírálóit a Néppárt alelnöke” bejegyzésre

  1. GONDOLKODÓ! szerint:

    Az UNIÓ vezérkara már képtelen irányítani az UNIÓT!
    “Mondotta a közelmúltban leköszönt lengyel EU-s elnök.” Igaza van! Ez az uralkodó elit, a régi és meglévő módszereivel nem tudja hatalmát már csak ideig, óráig fenntartani. Európa országai, azok NÉPEI, az elnyomottak, kizsákmányoltak, már nem hajlandóak a régi módon élni, és ezért alakul (t) ki “pénzügyi háború, forradalmi hangulat.”
    -Fontos az is, hogy a világméretű liberalizmus, (bolsevik szövetségével) egyetemben megbukott. Már nem tudja és nem képes hatalmát fenntartani, mert azt a világ népei nem tudják elfogadni, miután az élhetetlenné vált számukra.
    -Ezért van az, a mérhetetlen jaj sikoltozás, részükről, felénk is, miután az egész világ rájött a “technikáikra,” és ezért is kezdődött el az önszerveződés folyamata.
    -Ezért is van az, hogy a magyar miniszterelnök és országunk ellen, oly hazug, becstelen és mérhetetlenül káros hadjáratot folytatnak. Ő volt az aki 2008-ban szinte elsőként mondta ki, hogy a liberalizmus ideológiája megbukott, és néhány éven belül teljesen megfog változni a világ. (még A. Merkel asszonyság is, néhány hétre, maga is elismerte, hogy ez az ún. multi kultúra, megbukott.
    No, ezért e nagy “orv támadás,” a megbuktatásra, a csődbe juttatásra, az óriási mértékű haszonszerzésre, miközben az impotens vezérkar is becsatlakozott, hogy megmondják, nekünk, mikor “szellenthetünk, mikor vehetünk levegőt!” Jól megnyúztak bennünket az elmúlt 21év, de az elmúlt 2-3hét sem volt semmi! Érezhetően, miután zsebben van az általuk kívánt zsákmány, most már, látszólagosan, szép lassan enyhíteni látszik a zord és szigorú számonkérésük, de azért még egy nem kis sarcot kifognak vetni, reánk is. Mert, ugye a keletkezett költségeket is állnunk kell, Ők csak a “tiszta haszonnal”, profittal számolnak. A ktg.-et meg állják a szolgák.

  2. hajós szerint:

    Ez a hülye megette a Fidesz-propagandát.

  3. Vátesz szerint:

    Az egész liberalizmus egy hazugság, a súlyos önérdek palástolása, mégpedig a talmudizmus alapján. “A gojt becsapni nem számít bűnnek!”
    “Minden ember egyenlőnek születik” Ez láthatóan nem vonatkozott a fekete rabszolgákra, holott a fehérekre sem igazán, szűkítő értelemben ugyanis, “a goj nem ember, magja hasonlatos a szamáréhoz.”

  4. Gordon szerint:

    “Az egész liberalizmus egy hazugság”

    Konzervatívként mondom, hogy ez azért nem igaz.

  5. Gordon szerint:

    “Ez láthatóan nem vonatkozott a fekete rabszolgákra”

    13. alk. kieg.

  6. noname szerint:

    Orbán Viktor rendszerváltó fidesze egy rákosi-szálasi típusú, bolsevik-fasiszta személyi kultuszt épít ma, Magyarországon.
    A polgári értékek akkor sem láthatók a hatalom cselekedeteiben, ha állandóan ezt szajkózza a brossúra-propaganda.
    A polgári és keresztény értékrenddel nem egyeztethető össze a folyamatos hazugság, az egymás ellen uszítás és a szabadságjogok formalitássá degradálása.

    A fidesz-kdnp karrierista gyülekezet ugyanazt végzi el a magyar konzervatívizmussal, amit a Gyurcsány éra mszp-szdsz társasága művelt a liberális szocáldemokráciával.

    Ma, Magyarországon nincs egyetlen hiteles politikus sem, hiszen mindegyik gyökere az mszmp-kisz múltjából vezethető le.

  7. Vátesz szerint:

    “Ha egy zsidó ember leleplezi a Talmud tanításait a gójok előtt, az halált érdemel, mert a leleplezés a gójokat feldühíti, és a zsidók elnyomását okozza.”

    “A pokolba vezető út a Talmuddal van kikövezve! Copyright Vátesz.”

  8. GONDOLKODÓ! szerint:

    Vátesz, Vátesz!
    Valahol olvastam a fényességéről, annak méltatásáról, amiben max. gyakran igazolva látszik. Más kérdés, hogy nem tudják követni. Van amikor a Puskás F. Stadion reflektorai is kevésnek bizonyulnak, mert a sötétség elborította az amúgy is rendkívül gyenge képességet. Ez a Nemzetünk legnagyobb ellensége! Hiába tanították számukra az internacionalista és marxista szellemben fogant kutúra, oktatás szükségességét.

  9. Vátesz szerint:

    Kezdő mérnök koromban, 1980-ban még az átkosban, vita folyt a Magyar Nemzetben a kiművelt fők fontosságáról, én is elküldtem a véleményemet, ami meg is jelent.
    “Nem a kiképzett emberfők száma határozza meg egy ország gazdagságát, hanem az hogy hogyan hasznosítják azokat!”
    Sajnos, ez ma még inkább érvényes. Hiába tanul a mai ifjúság többsége egyetemen, kevesebbet teljesít, mint amikor csak a 10-15%-uk tanulhatott! Tömegképzés folyik az egyetemen, mondhatni futószalagon gyártják a diplomásokat, hol van ez a kézzel készített Bentleyhez! A mi korosztályunkban is voltak naplopók, akik éppencsak átcsúsztak a vizsgákon, de talán az életben azok is gyakorlatból megtanulták, ami a munkájukhoz szükséges volt. A mai fiatalok jelentős részének nem adatik meg a megfelelő szintű munkahely, így lényegében néhány év alatt odavész a megszerzett tudás.

  10. grün szerint:

    Vátesz!
    “Egy nemzet ereje a kiművelt emberfők sokaságában rejlik!”
    Ennyi és egy betűvel sem több!
    Kár volt kifacsarni gróf Széchenyi Istvánnak ezt a gyönyörű mondását! 🙂

  11. islander szerint:

    Vátesz

    Honnan szeded ezeket a hülye zsidó idézeteidet?

    Má’ csak kíváncsiságból is érdekel!

  12. Vátesz szerint:

    Grün, nem facsartam ki Széchenyi István mondását, hanem anno a saját véleményemet tettem közzé az akkori Magyar Nemzetben, az idézőjellel a saját akkori mondatomat idéztem!

    Islander, bármely Talmud idézet valamely jellemző részét vagy azt hogy “Talmud magyarul”-t beírod a google-ba, ontani fogja a weblapok címét. Aminél az én kopirájtomat találod, az tőlem származik. Ezt a szokást azért vettem fel, mert boldog-boldogtalan idézi Botlik József mondását, “Magyarország a világ egyetlen országa, amely önmagával határos!” Én pedig hiú ember vagyok, szeretem a mondásaimat és mémjeimet a szerző nevével látni!

  13. grün szerint:

    Vátesz!
    Valóban ügyesebben facsartad ki a Széchenyi mondást, nem úgy mint a zEmberek Embere a bolgár kollegájának a disszertációját! Ő is álcázásul rakott bele néhány hibát!
    Lehet még a legnagyobb magyar sem ismerne rá! ))) 🙂 (((

  14. Gordon szerint:

    Botlik József mondását, “Magyarország a világ egyetlen országa, amely önmagával határos!”

    Már nem. Majd nézd meg a legutóbbi demográfiai statisztikákat a határmenti területekre vetítve.

    Megjegyzem: Kelet-Szlovákia déli részén a magyar határ mellett élő magyar közösség jelentős része roma származású.

    Érdekes szokás, hogy ha a határ innenső felén él, akkor cigányozzuk, ha meg a határ másik felén él, akkor már “határon túli magyar” kint imádattal keblünkre ölelünk. 🙂

    Ja, hogy csak szinezgetjük – az egyébként katasztrófális – demográfiai statisztikákat???

    Ki törődik már ezzel…

  15. szigeti szerint:

    Volt esze az egykori csehszlovák vezetésnek:meghirdették,hogy a dél-szlovákiában letelepülő “nemzetiségiek” lakást,támogatást,munkát,kutyfaszt,mindent kapnak.
    No ennek következtében megtisztult a cseh országrész az orkoktól,délszlovákia meg megtelt cigánnyal.
    Innen már csak egy laza fuvallat kell összemosni magyart a cigánnyal!
    47 évig voltam komáromi lakos-hetente,volt,hogy gyakrabban is-jártunk “át”,láttam sok mindent.

  16. Ditte szerint:

    Érdekes, vagyunk itt egy páran Komárom megye hajdani lakói közül. Én is letöltöttem ott 20 szép évet, az általad leírtakat tanúsítom, szigeti. Lakó1214 fórumozó társunk is Komárom vármegyei emlékeim szerint.

  17. Vátesz szerint:

    De aztán visszamentek, amikor Csehszlovákia kettévált! A volt északi, hajdanán németek által lakott települések tele vannak odavándorolt szlovákiai cigányokkal, akikből időnként még Kanadába is jut! Megjegyzem a csehek sem a szaporaságukról híresek, így aztán lesz még gondjuk a cigányokkal. Ott is divat a falépítés az cigánylakta településrészek határán, ez így van Szlovákiában is.

  18. Zoli049 szerint:

    “A magyar miniszterelnök felismerte, hogy a csőd nem is olyan rossz lehetőség, pusztán annyit jelent, hogy a befektetők elszenvednek némi veszteséget – véli a MarketWatchon megjelent elemzés szerzője, aki szerint ezen az úton könnyen követőkre találhat Orbán Viktor.”

    http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/kulfoldrol_dicserik_orbant_jobb_a_csod_mint_a_megszoritas.507313.html

  19. nagyapó szerint:

    noname ( szerda – 13:13)!
    Jó lenne, ha kicsit elmélyedne a különböző ideológiák között.
    Yчиться, учиться, учиться!
    Van némi különbség a szocializmus, nemzeti szocializmus (nácizmus), kommunizmus, fasizmus, demokrácia, diktatúra között.
    Ezeket keverni tanult ember nem szokta (учиться)!
    Ja, Orbánt szidni lehet egyszerűbben is , l. Zoli!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  20. Zoli049 szerint:

    Látja Zoli… Mit?

    És? Küldöd a nagy fekete autót?
    Elvágnád a torkom is, mi? 😉
    Pusztán keresztényi hazaszeretetből, igaz, nagyapó?! 🙂

  21. ebihal szerint:

    Ez az Nagyapó! Végre kimondta, hogy ne keverjük az ideológiákat. Igaz! Magyar-
    országon nem volt sose kommunizmus, a szocializmust is csak építgettük. Voltak,
    és talán vannak is olyan emberek, akik szeretnének a nagykönyv szerinti kommu-
    nistává válni, de őket nem szabad összekeverni a magukat kommunistának mondó
    szerencsevadászokkal.

  22. noname szerint:

    Ej nagyapó képviselő úr
    Azért csak cirill betűkön szocializálódtál.
    Még néhányszor elolvasod amit írtam, és talán leesik végre a tantusz.
    Ne aggódj, nem bántom én az uradat és parancsolódat4
    Előbb-utóbb úgy is kap majd segítséget – bár már nincs opni, azért még kiváló pszichiátereink vannak

Itt lehet hozzászólni !