Drakula Mikulással nyert díjat Deme

Blikk, Csepel.info

Harmadik helyezést ért el négy festményből álló alkotásával a Nagy Ignác utcai börtönben előzetes letartóztatását töltő, a csepeli kettős gyilkosság kapcsán bűnsegédlettel gyanúsított Deme Gábor a fogvatartottaknak rendezett képzőművészeti versenyen – számoltunk be szerdai bejegyzésünkben. A Blikk utánajárt: Deme a kérelmeiből alkotott egy Mikulás-képet – a feltétel ugyanis az volt, hogy újrahasznosított anyagokból kellett az alkotást létrehozni.

Lehet, hogy csak képzelődés, de szerintünk Deme alkotása, a börtön felett lebegő emberfej jobban hasonlít a sokáig szintén börtönben raboskodó Drakulára, mint a jóságáról híres Mikulásra.

Újrahasznosított anyagból kellett elkészíteni a benevezett alkotásokat, a harmadik helyezést elért Deme Gábor (37) műve például az elutasított kérelmek oldalaiból készültek egy speciális technológiával.

Demét a Mikulás ihlette meg. Merített papírból készült képe alá még azt is odaírta rímesen, hogy mit szeretne a nagyszakállútól az ünnepekre. Nem nehéz kitalálni, a két ember meggyilkolásában bűnsegédként megvádolt férfi hazavágyik.

Mint arról a Blikk beszámolt, K. Tamás és Deme Gábor a Csepel-szigeti szakközépiskolában 2009. január 7-kivégezte az intézmény igazgatóját, Takács Józsefet és az egyik tanárt, Papp Lászlót. Ügyvédje szerint Deme áldozat.

– A tárgyalás hamarosan folytatódik, és reméljük, sikerül bebizonyítani, hogy Deme csak félelmében teljesítette K. Tamás parancsait – nyilatkozta Ruttner György.

Forrás: Blikk

10 hozzászólás “Drakula Mikulással nyert díjat Deme” bejegyzésre

  1. bélabá szerint:

    Igazán szép lelkületről vall, ez a csodás alkotás 🙂

  2. Sanyi szerint:

    Kár,hogy nem egy 30 évig szóló “szerződést” nyert. További sok sikert kívánok neki.

  3. GONDOLKODÓ! szerint:

    Egész egyszerűen érthetetlen a számomra a T. Cs. Infó szerkesztőségének ezen irányú koncepciója!
    Nevezett, és nem nevezett bűnözőkkel, azok gyakori rendszeres szerepeltetésével, vajon mi a céljuk? “Tippeket adni a netán még ártatlanoknak, vagy mire vigyázzanak?”
    Ugyanis véleményem szerint ezzel nem példát mutatnak, hanem ellenkezőleg. Az elrettentést, mint olyat, ilyen nyomasztó életkörülmények mellett nem egyszerű szinten tartani, sőt. Arról meg már minek is beszélni, hogy mennyire unalmasak ezek, az oly gyakran ismétlődő, és szinte permanensen közölt bűnügyi információk, figurák.

    Ezzel együtt T. admin és csapatának kívánok sikerekben nagyon gazdag Boldog Újévet!

  4. grün szerint:

    GONDOLKODÓ!
    Ha jól tudom CSAK A JOGERŐSEN ELÍTÉLTEK vannak eltiltva a médiákokban börtönélményeiket, beszámolóikat, zárthelyi művészeti alkotásaikat anyagi juttatás ellenében bemutatni!
    Ezért,
    mivel fentnevezettnél tényszerűen nem áll fenn a jogerős ítéletnek még csak a közeli jövőben megvalósulása sem, ténykedéseinek közlése addig bármilyen, Vele összefüggésbe hozható dolog (a nyilvánosságra hozó részéről) jogdíjköteles, mely a zAlkotót illeti és saját belátása szerint életkörülményeinek jobbítására használhat fel!
    No, de hát ahol a Vörös Csepel című viccgyűjtemény kiadására van pénz, ott ne filléreskedjünk már!
    Szerintem későbbi művészi terveinek megvalósításához néhány tiszteletpéldánnyal hozzá lehetne járulni, mivel mint tudjuk, újrahasznosított papírból dolgozik a MESTER!
    Alkotása stílszerűen kaphatná akár a “Vágyálmok narancssárgában” címet is!
    Természetesen ötletemet díjmentesen bocsájtom rendelkezésére!
    “Elvtárs segítsd a lebukottakat!” ))) 🙂 (((

  5. gyalog szerint:

    Üzenem, mi a hír:

    Ismét nyomatékosan arra kérem Önt, hogy úgy vezesse át Magyarországot a fontos reformokat eredményező törvények általi változásokon, hogy közben megőrzik az egyéni szabadságjogokat és a szükséges fékek és ellensúlyok rendszerét. Remélem, hogy a kormánya úgy viszi át e változásokat a parlamenten, hogy mindeközben az egész világ előtt igazolja, hogy Magyarország elkötelezettsége a demokratikus értékek és az egyéni szabadságjogok iránt szilárdabb, mint valaha.

    Szívélyes üdvözlettel:
    Hillary Rodham Clinton

  6. Zoli049 szerint:

    …de senki nem szólhat bele a törvénykezésünkbe! Mondotta a mester.
    Sebaj, elsők leszünk csődügyileg. Lehet, hogy a Guiness-be meg ingyé beírják, hogy a “világ leglúzerabb állama”!

  7. "?!" szerint:

    T. Admin!

    Kinyalhatjátok ennek az általatok sztárolt majomnak a ……….-t!

  8. szigetország szerint:

    Clinton aszony elküldte utolsó figyelmeztetését.

    Ezután már lőnek!

    “No de nem figyelmezettük előre Irakot és Afganisztánt is?”

  9. GONDOLKODÓ! szerint:

    Zoli049 szerint:
    2011. december 30., péntek – 19:04

    “világ leglúzerabb állama”!

    Valóban, ennek örülne?!

  10. Axor szerint:

    Tisztelt kommunista, bolsevik liberális bértollnokok miért hagytátok meg szűnni a CSIP nevű képződményt? Kár érte. Mert minden „tehetségtelen eszement” komcsi ezen az oldalon fejti ki áldatlan „gondolatait”.
    Bár az is lehet, hogy pár kis komcsi ír sok-sok néven.

Itt lehet hozzászólni !