Szilveszter este tartsuk zárt helyen a kutyát!

Inforadio.hu

Duplán figyeljünk kedvenceinkre!

A szilveszteri petárdázások időszaka nagyon megviseli a háziállatokat – mondta az InfoRádiónak a Magyar Állatorvosi Kamara elnöke. Gönczi Gábor azt tanácsolja a kisállattartóknak, hogy amennyiben az állat amúgy is érzékeny a hirtelen hanghatásokra, konzultáljanak az állatorvosukkal.

Éjfél körül durran el a legtöbb petárda, ekkor mindenképp zárt helyen kell tartani a kutyát, valahol olyan helyen, ahol a legkevésbé érzékeli ezeket a hangokat, így nem tud megszökni – mondta az InfoRádiónak a Magyar Állatorvosi Kamara elnöke, Gönczi Gábor.

Mint mondta, érzékenyebb kutyáknak nyugtató gyógyszerkészítményt is lehet adni. Ha megbeszéljük az állatorvossal, hogy mit adunk neki, akkor nem fog károsodni az egészsége. Vannak olyan nyugtatók, amelyek az emberre nézve nyugtató hatásúak, de az állatokra hatástalanok – figyelmeztetett az állatorvos.

Egy kölyökkutya, aki még nem találkozott ilyen hangokkal, lehet hogy vehemensen, pánikkal reagál a puffogtatásra. A petárdázást a legjobban a középkorú kutyák tűrik el – tette hozzá Gönczi Gábor. Legrosszabbul szavai szerint az amúgy is élénkebb, kistestű kutyák viselik a petárdázást, de jelentős különbség nincs a fajok közt.

“Címezzük meg”!

Névvel, címmel ellátott bilétát kell a kutyákra tenni, így könnyebben megkerülnek a szilveszterkor elkóborolt kedvenc – mondta az InfoRádiónak az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője. Seres Zoltán felhívta a figyelmet, hogy ha bajban lévő állatot találunk, próbáljunk meg neki segíteni.

Forrás: Inforadio.hu

37 hozzászólás “Szilveszter este tartsuk zárt helyen a kutyát!” bejegyzésre

  1. Jeniszej. szerint:

    Egyszer egy jól keresö apa úgy döntött, elviszi vidékre 7 éves kisfiát azzal a céllal, hogy megmutassa neki, milyen szegény emberek is vannak, és hogy a gyermek meglássa a dolgok értékét, és felfogja azt, hogy milyen szerencsés családban él.
    Egy egyszerű falusi család házában szálltak meg, ahol egy napot és egy éjszakát töltöttek. Amikor a vidéki út végén tartottak, az apa megkérdezte fiát.
    – Nos, mit gondolsz erről az útról?
    – Nagyon jó volt, apa!
    – Láttad, hogy némelyek milyen szükségben és szegénységben élnek?
    – Igen.
    – És mit láttál meg mindebből?
    – Azt, apa, hogy nekünk egy kutyánk van, nekik négy. Nekünk egy medencénk van otthon, ők meg egy tó partján laknak. A mi kertünket lámpák árasztják el fénnyel, az övékére pedig csillagok világítanak. A mi udvarunk a kerítésig tart, az övéké addig amíg a szem ellát. És végül láttam, hogy nekik van idejük beszélgetni egymással, és hogy boldog családként élnek. Te és anyu viszont egész nap dolgoztok, és alig látlak titeket.
    Az apa csak fogta a kormányt, vezetett csöndben, mire a kisfiú hozzátette:
    – Köszönöm apa, hogy megmutattad, milyen gazdagok is lehetnénk.

    😀

  2. grün szerint:

    “A szilveszteri petárdázások időszaka nagyon megviseli a háziállatokat”
    Olyankor még kemény rendőreink is a laktanyáikba húzódva várják, hogy a zegyébként törvényileg tiltott petárdázás véget érjen! ))) 🙂 (((

  3. Schneider Ádám szerint:

    nem lehetne inkább kiengedni a kutyákat, és aki meg petárdázni akar, az maradjon a lakásban?
    nekem ez a felállás jobban tetszik.

  4. Ditte szerint:

    ” A nevetés csodálatos, isteni adomány, a nevetés oldószer, szociális kapcsolati olajozó, gyógyító erő.” Bagdy Emőke

    Köszönöm Jeniszej a tanmesét, nem ismertem. Jót derültem. 🙂

  5. hajós szerint:

    Sok durrogtató köcsög.

  6. Havasi Gábor szerint:

    Sok tűzijátéklövő milliomos, aki a szomszéd kertjére irányítja kilövő ágyúját, nehogy saját kertje vagy palotája sérüljön!

  7. Zoli049 szerint:

    Ahogy látom, Királyerdőben, de a kertváros, igazi kertvárosi részén akad még pénz?! 🙂 Mennyit durrogtattak el?

  8. meghát.... szerint:

    T.Zoli049 ! Ez a piromániás őrület ami az utóbbi időben elterjedt az országban,a magyar emberekre jellemző kivagyiságot,magamutogatást tükrözi.Semmi racionalitást nem találok ebben tűzijátékban. Nehezen tűrtem idáig is a tűzijátékokat,de most amikor éjfél előtt azt olvastam,hogy kordont építenek az országháza körül a jardok….Eszembe jutottak az 1956-os kellemetlen élményeim a hangok hatására.A ruszki tankok aszfalton való dübörgése,a fejem mellett elsivító géppuska sorozat….5 éves voltam.

  9. kilgore trout szerint:

    Nincs itt válság kérem szépen. A sok tahó proli úgy durrogtatott és lövöldözött, mintha azon múlna valami.

  10. grün szerint:

    A köztársaság lebontása befejeződött, ugye mennyivel másabb egy országban lakni?!
    Lefeküdtünk mint köztársaság, felébredtünk mint ország, álmuk beteljesedett
    Megkezdődhet a békés építőmunka!
    Mindjárt egy példa! A coci kormány alatt lebontott kordonok, melyek újjáépítése lehetővé teszi a képviselők munkahelyének megközelítését!
    Mintha akkoriban nem lett volna ennyire sürgős a bejárásuk?! ))) 🙂 (((
    Már egyeseknek az sem teccik, ha épül valami?!

  11. Vica szerint:

    Kedves kilgore trout!
    A házunk előtt is folyamatosan durrogtak. Megnéztem, kik lehetnek. Gyerekek voltak, tinik, akik biztosan jó mókának találták. (Remélem, nem esett bajuk.) Talán nem kellene minden és mindenki mögött “a sok tahó proli”-t látni… Tudod, egyébként Csepel közismerten nem a felső tízezer otthona. Ha nem tetszik az itteni lakossági összetétel, talán az I., II., vagy a XII. kerületbe kellene költözni. Ott urak laknak. Tegnap este egyébként kinn jártam a II. kerületben, és ott is folyamatosan hallottam a durrogtatásokat. Lehet, hogy megszállták a II. kerületet a tahó prolik…

  12. Vátesz szerint:

    Ma a zsidók is ünnepelnek! ” a nyolcadik napon a gyermeket körülmetélték és a Jézus nevet adták neki”. 😉

  13. Havasi Gábor szerint:

    Azért Csepel- Királyerdőn is laknak bőven milliomosok, akik hatalmas autócsodáikkal elállják a utcán a kijáratokat, szemétjükkel megtömik a szomszédjuk kirakott kukáját, átdobálják kertjükbe a hulladékot és szilveszterkor telelövik az udvarukat petárdákkal, tűzijátékkal!
    A rendes proli emberek meg csak lapítsanak a lehúzott redőny mögött?

  14. Zoli049 szerint:

    Gábor!

    Nem, a királyerdei “oligarchák” a lakótelepi kukákba hozzák a szemetet, a 20 millás terepjáróval, mert nem fussa még egy kukára neki, ha egyáltalán egy is van neki?!

    A petárdázó – tüzijátékozó “tini”, meg honnan szerzett több tízezer forintot a cuccra???

  15. Vica szerint:

    Kedves Zoli049!
    Talán több zsebpént kapnak apucitól havonta, mint amennyi miatt szíven szúrta magán az a szerencsétlen ember a hivatalban…

  16. Vica szerint:

    jav: zsebpénzt

  17. Zoli049 szerint:

    Akkor egyről beszélünk? 🙂

  18. "?!" szerint:

    Ez az év is jól kezdődik!

    Egyes magyarellenes szarháziak máris általánosítva becsmérlik a magyarokat, valamint rémhírterjesztéssel és vallási felekezetek közötti ellentét keltésével mérgezik a légkört.

    Az egyik nyomorult például azt állítja, hogy “Ez a piromániás őrület a magyar emberekre jellemző kivagyiságot, magamutogatást tükrözi”, miközben ez az ünneplési szokás is más országokból terjedt át Magyarországra. (A kínai császárságban például már évezredekkel ezelőtt tűzijátékkal ünnepelték az új évet.)

    Ez után a magyarellenes kijelentése után, ugyanez a majom azt a hazugságot írta, hogy “kordont építenek az országháza körül a jardok…”, miközben ebből csak annyi igaz, hogy meghosszabbították az Országház előtt lánckordonnal lezárt területre eddig is érvényben lévő rendelkezést, amely december 31-én lejárt.
    A rémhírt közlő majmot az sem zavarja, hogy a rémhír alapját képező közleményt november 1.-i dátummal adták ki.

    Természetesen Goldner Sámuel unokája (“grün”) azonnal csatlakozott a rémhírterjesztő majomhoz, és igyekezet a kordonépítésről szóló hazugságot tovább tupírozni.

    A “minél rosszabb, annál jobb” érdekeltségű szarháziakhoz csatlakozott egy újabb rövideszű, aki tűzijátékozókat “sok tahó proli”-nak nevezte annak ellenére, hogy legkevésbé a prolik és azok gyermekei engedhetik meg maguknak a tűzijáték-eszközök használatát.

    A fent említett majmok mellé felzárkózott a “Vátesz” néven fórumozó bukott miép-es politikus is (Tarjányi László a Csepeli MIÉP szervezet volt elnöke), aki szokásához híven már az év első délelőttjén zsidózni kezdett, és még Jézust is megpróbálta lejáratni azzal az idézettel, hogy “a nyolcadik napon a gyermeket körülmetélték és a Jézus nevet adták neki”.

    Ideje lenne ezt az őrületet ezeknek a majmoknak is abbahagyni, és az energiáikat az év további részében hasznosabb dolgokra fordítani!

  19. Zoli049 szerint:

    A kordont csak innen szedhették?

    “Kordont épít a rendőrség a Parlament körül
    Index
    2011. december 31., szombat 20:19”

    Gondolom, hogy az Index megszívatása a video miatt?

    Cáfolat:

    “Újévi gigaseggszáj: visszaépül a Kossuth téri kordon Hírszerző
    2012.01.01., 02:42”

  20. kilgore trout szerint:

    Kedves Vica és ákom-bákom!
    Úgy érzem, nincsenek tisztában a proli fogalmával, különben nem írnának ostobaságokat. 🙁

  21. Zoli049 szerint:

    Erzsébet-utalvány – Az étkeztetési utalvány [X]
    http://www.hir24.hu/belfold/2011/12/29/erzsebet-utalvany-az-etkeztetesi-utalvany-%5Bx%5D(1)
    “Három áruházlánc üzleteivel együtt – CBA Kereskedelmi Kft., Co-op Hungary Zrt., REÁL Hungária Élelmiszer Kft. – 2011 decemberében több mint 15ezer fölé emelkedett a beváltóhelyek száma”

    A három legdrágább?? Kenjék a hajukra!

  22. "?!" szerint:

    Kedves “kilgore trout”!

    Az ostobaságod csökkentése érdekében felvilágosítalak arról, hogy a “proli” a “proletár” szó rövidített változata.
    A régi Rómában a szabad lakosság legszegényebb rétegéhez tartozó személyeket nevezték, manapság az ipari városokban – főleg azok lakótelepi övezeteiben – élő nincstelen lakosságot nevezik “proletár”-nak.

    Az ostobaságod cáfolataként fejtsd ki az ettől eltérő megalapozott véleményedet, ha van megalapozott véleményed!

  23. nagyapó szerint:

    Nem értek sok mindent. Ezt a műfelháborodást sem. Nekem is van kutyám, nagyon fél a durranástól, ezért kapott egy enyhe nyugtatót (nem drága), beengedtem a lakásba és aludt egész éjjel. Én viszont kimentem és élveztem a szép tűzijátékot, amit a módosabb csepeliek adtak a szegényebbeknek.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  24. Havasi Gábor szerint:

    És össze tetszett szedni már az udvaráról a tűzijáték hulladékát?

  25. robi szerint:

    Köszönjük, nagyapó. Hálásak vagyunk érte.

  26. meghát.... szerint:

    “?!” Magyar ellenes,szarházi,nyomorult,majom…. Szánalmas ,és nagyon ” bátor ” ember vagy! ” Ideje lenne ezt az őrületet ezeknek a majmoknak is abbahagyni, és az energiáikat az év további részében hasznosabb dolgokra fordítani! ” -Igen,ez jó ötlet lehet,hogy megtanulom a kötélfonást. –

  27. meghát.... szerint:

    Jav. “?!” ” Magyar ellenes,szarházi,nyomorult,majom…. ” Szánalmas ,és nagyon ” bátor ” ember vagy! ” Ideje lenne ezt az őrületet ezeknek a majmoknak is abbahagyni, és az energiáikat az év további részében hasznosabb dolgokra fordítani! ” -Igen,ez jó ötlet lehet,hogy megtanulom a kötélfonást. –

  28. meghát.... szerint:

    ” Kordont épít a rendőrség a Parlament körül

    Index

    2011. december 31., szombat 20:19 | [aznap frissítve]

    Lezárja a rendőrség az Országház környékét, a kordont most kezdték építeni, a lezárás január elsején nulla órától legkésőbb március 31-e éjfélig maradhat érvényben – derül ki a rendőrség közleményéből [1]. A kordonépítést a budapesti rendőr-főkapitány „további indokolt mértékű ideiglenes forgalomkorlátozási, közrendvédelmi és bűnmegelőzési intézkedésekkel” köteles kiegészíteni.

    A rendőrök a Széchenyi rakpart és a Kossuth Lajos tér sarkától a köztársasági lobogó talapzatáig a lánckordon vonalában, onnan a virágládák vonalában az ’56-os emlékhelyig, onnan a déli kovácsoltvas kerítésig a lánckordon vonalában helyezik el a kordont. Emellett lezárják a Duna-parti oldalon a déli- és az északi trapézlépcső között lánckordon vonala által határolt területet is. “

  29. admin szerint:

    Kedves meghát,

    nincs semmiféle kordonépítés a Kossuth téren, információink szerint vaklármát terjesztett az Index és még néhány balliberális híroldal.

  30. Zoli049 szerint:

    “balliberális híroldal”
    Kihagyhatatlan az alkalom? 🙂

  31. meghát.... szerint:

    T.admin ! Ekkor még nem lehetett tudni ,hogy ez egy rémhír .És olvashattad ,hogy milyen szavakkal illetett “?!” Megkérlek olvasd el az írásomat,amennyiben tényleg hazaárulónak ítéled tilts ki ! .meghát…. szerint:
    2012. január 01., vasárnap – 03:31 Ui. A startlapon olvastam,ezek szerint ők is átvehették,de ma már nem található az oldalukon.

  32. admin szerint:

    Kedves meghát….

    Most láttuk csak, hogy milyen szóváltás volt köztetek. Nem kellene ilyenbe belemenni, nem szívesen moderálunk.

  33. "?!" szerint:

    Kedves “meghát…”!

    Sajnálattal látom, hogy mennyire megsértődtél azért, mert szarházinak és nyomorultnak neveztelek miután ma 03:31-kor általánosítva kivagyisággal és magamutogatással vádoltad meg az összes magyar embert, közöttük engem is és családomat is.
    Ezen felül azon is rendesen megsértődtél, hogy majomnak neveztelek, mert kész tényként közölted azt a nyilvánvaló hazugságot, hogy “kordont építenek az országháza körül a jardok…”.

    Ha elgondolkozol az ügyön, akkor magad is beláthatod, hogy olcsón megúsztad ezt az esetet, mert ha a családom egyes tagjai nevében csak egy-egy jelzőt akasztottam volna rád, akkor is több negatív jelzőt kaptál volna mint így, hogy egyszer “szarházi” “nyomorult” “majom”-nak neveztelek.
    A jövőben próbálj meg tisztességes emberként viselkedni, és kerüld a kollektív sértegetést! Tanuld meg azt a szabályt, hogy “amilyen a mosdó, olyan a törölköző”!

  34. Vátesz szerint:

    ?! Most nagyon nagyot tévedtél!
    Dr. Pápai Lajos győri püspök mai, azaz 2012. jan. 1-i, körlevelében szerepelt a fenti idézet, ” a nyolcadik napon a gyermeket körülmetélték és a Jézus nevet adták neki”.
    Volt szerencsém hallani a csepeli Kisboldogasszony templom ma reggeli, 8 órai miséjén, ahol Kóczán Árpád atya olvasta fel a püspök úr újévi körlevelét. A bukott MIÉP-es politikus, Tarjányi László, azaz Vátesz rendszeresen jár katolikus templomba, s felesége vallása miatt református templomba is. Igaz én nem adományoztam Kálvin János faragott képét a csepeli református templomnak, mint Németh Szilárd, mert tudom, hogy sem faragott, sem festett képeket nem tesznek református templom falára!
    A fenti idézetet pedig azért tettem közzé, mivel több mint ötven év alatt sem hallottam katolikus templomban ezt az idézetet! Az én állítólagos antiszemitizmusomhoz pedig annyi közötök van, mint Prohászka Ottokár püspök úréhoz! A gyengébbek kedvéért, Prohászka Ottokár püspök úr székesfehérvári püspök volt, s nagy tiszteletben részesül a szintén a székesfehérvári egyházmegyéhez tartozó csepeli katolikusok körében.
    Az itt köpködő szemiták és ateisták pedig jobban járnának, ha járnának Köves Slomo EMIH rabbi istentiszteleteir, hátha ragad rájuk valami a Tórából is, mert a keresztényeket már jól megtanulták köpködni a pokoli Talmudból!

    “Semmi bajom a Seychelle-szigetiekkel, igaz hogy eddig még egyet sem láttam, így negatív tapasztalataim sincsenek. Copyright Vátesz.”

  35. meghát.... szerint:

    Több lehetőségem is van a válaszadásra. 1. Mondjuk elküldhetnélek a kurva anyádba.( Ezzel magamnak , és az írásomat olvasóknak is csak kellemetlen perceket okoznék.) 2. Meggyőzés,győzködés,magyarázkodás. (Felesleges, aki ilyen jelzőkkel illeti a másikat,úgy ,hogy nem is neki szól a hsz.) Repülj le rólam madár ,míg nem késő!

  36. kilgore trout szerint:

    Ákom-bákom!
    A mai köznyelvben prolinak nevezett csoport nem anyagi, hanem szocio-kulturális attitűdjéről ismerszik meg.
    Ezt nem értik meg úgy látom, úgyhogy hagyjuk.

  37. Havasi Gábor szerint:

    Proli az, aki éhbért dolgozik.
    Munkájáért annyi fizetést kap, ami a megélhetéshez kevés, de az éhenhaláshoz sok.
    Ez határozza meg szociokulturális attitűdjét , amiről állítólag megismerszik.

Itt lehet hozzászólni !