Harcias civilek próbálják megakadályozni a közterületek megtisztítását

Csepel.info

Az egyik hajléktalanbódé a Francia öbölnél: sok helyen vad kutyák védik a viskókat

Az új hajléktalanszállók, és a hajléktalanok emberi körülmények közé kerülésének elutasításával elhíresült “A Város Mindenkiért” csoport próbálja megakadályozni “Csepel szégyenének”, a Francia-öböl környékének megtisztítását – értesült a Csepel.info.

A csepeli Daru domb környékének megtisztítása után a Francia vagy Bolgárkertész öböl rendbetételét tervezi a csepeli önkormányzat. Ez a környék az elmúlt 15 év alatt Csepel szégyenévé vált: a híradások alapján ezen a környéken áshatták el élve azt az erdélyi fiatalembert is, akinek a szabadulása végül a hajléktalan-gyilkosságok felderítéséhez vezetett. A hajléktalan-gyilkosságok helyszíne innen néhány kilométerrel északabbra volt, a spanyol Fadesa által 2005-ben megvásárolt “eperföldeknél”.

A Francia vagy Bolgárkertész öböl régen a csepeliek, főként a horgászok és a gyerekek közkedvelt Kis-Duna part-menti területe volt, ahol sokáig zöldség-gyümölcs termesztés is folyt (innen származik a nem hivatalos Bolgárkertész öböl név is). Az MSZP-s önkormányzati vezetés 16 éve alatt azonban a környék előbb elvadult, majd hajléktalan-tanyává alakult. A vad kutyák és a hajléktalanok miatt a csepeliek évek óta félnek megközelíteni az egykor szép napokat látott öböl környékét, miközben annak egy jelentős része az önkormányzat tulajdonában van. A Csepel.info úgy tudja, hogy az elmúlt években a legtöbb hajléktalan Szabolcs-Szatmár és Borsod megyéből, valamint az MSZP-SZDSZ-es vezetésű Ferencvárosból érkezett, ahol a „város-rehabilitáció” keretében vesztették el lakóhelyüket. Információink szerint a most is ott tartózkodó hajléktalanok között csak kettő csepeli van, viszont vannak köztük szigetszentmiklósi és pogányszentpéteri illetőségűek is.

Az öböl környékén jelenleg tucatnyi hajléktalan-kunyhó és mintegy 250 m3, javarészt a hajléktalanok által összehordott szemét van. Az esetenként évek óta itt élő „vadkempingeseket” már 2011 februárjában felszólították az önkormányzat közterület-felügyelői a távozásra. Az utolsó ilyen felszólítást november végén, december 13-i határidővel kapták. Ekkor már azzal, hogy december 13-án elbontják a vadkempinges sátrakat. “A Város Mindenkiért” csoport vasárnap hirdetett meg egy szemétszedő akciót a hajléktalanok által lakott területen, azzal a kéréssel, hogy a hajléktalanok maradhassanak. Úgy tudjuk, hogy az önkormányzat kedden vagy szerdán még csak egy újabb terepszemlét tart a területen, tehát még nem kerül sor a kiürítésére.

Az elmúlt közel egy évben az is nehezítette a telep felszámolását, hogy folyt a hajléktalan-gyilkosságok miatti nyomozómunka. A terület megtisztítására egyébként a téli időszak a legkedvezőbb, hiszen itt az a cél, hogy a hajléktalanok hajléktalan-szállásokon lakjanak, ahol adott a rendes tisztálkodás és a társadalomba való újbóli beilleszkedés lehetősége is. Nyáron, jó időben ez biztosan nem teljesül, hiszen az érintettek jellemzően csak néhány száz méterrel odébb költöznek.

Csepel.info

40 hozzászólás “Harcias civilek próbálják megakadályozni a közterületek megtisztítását” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    “Az elmúlt közel egy évben az is nehezítette a telep felszámolását, hogy folyt a hajléktalan-gyilkosságok miatti nyomozómunka.”
    Ejha!
    Mitől lett így nehezebb? Mondja meg már valaki?
    Talán nem értek rá a közterületes harcosaink?
    Talán a lakótelepen élő autós társaink piszkálása előbbre való volt, akik megtévedve fél kerékkel a gazon parkoltak?
    Ugyan már!
    Lehet, hogy félnek odamenni, piszkálni a vadkempingezőket? Félnek a kutyáktól?
    Halotta a Faterom valahol, hogy a sintérek is a közterületeseket tartoznak
    Tehát a ” vad kutya” kérdés is megoldódni látszik.

  2. Jeniszej szerint:

    Egyenlő az elbánás Csepelen mindenkivel? A vadkempingezőket csak felszolítgatták! Másokat meg felszolítás nélkül elsőre keményen büntették.
    Az átkosban is humánusabbak voltak a közterületesek, mert volt nekik egy olyan szoró lapjuk, ” Hogy kedves polgártárs Őn a tilosban Parkol ! – Máskor ne tegye.”
    Talán régen nem is volt büntetésre használt csekkfüzetük.

  3. ebihal szerint:

    Ellentmondás: ha a gyilkosságok néhány kilométerrel északabbra történtek, akkor
    miért nem lehetett itt rendet rakni?
    A hajléktalanszállón nem laknak az emberek, hanem általában csak alszanak. Nap-
    pal a motyójukkal együtt ugyanúgy a közterületen fognak élni mint most.

  4. Manitu szerint:

    Láthatóan kevés volt neked a felszólítás, így aztán megbüntettek. Láthatóan elég időd volt változtatni 😀

    Örülj neki, hogy ez a legnagyobb bajod.

  5. Jeniszej szerint:

    Manitu!
    Tévedésben vagy!
    Nem büntettek meg. Lehet, hogy téged igen? 😀
    Régebben a dolgozó munkás embereket békén hagyták a lakótelepeken. Nem piszkálták az ingyenélő állami alkalmazottak, akiket ezeknek a melósoknak a befizetett lóvéjából fizettek.
    Nem is volt ennyi “vadkempingező sem”. Munkásszállón laktak az emberek. Nem a Franciska öbölben.

  6. Jeniszej szerint:

    Ja! – és jutott a sportra is lóvé.

  7. Toth Kati szerint:

    Épp itt az ideje,hogy felszámolják ezeket a telepeket.Akinek nem tetszik az vigye haza őket.

  8. Csepeli szerint:

    Valaki, beszélt már ezekkel az emberekkel? Ismeri őket?

    Tóth Kati!

    Ne távolról mondjál véleményt!
    Ismerd meg őket!
    Ne csak őket, de a problémájukat is ismerd meg!

    Tudsz nekik alternatívát mutatni?

    Én bármikor bemegyek közéjük, a kutyájuk sem zavar!

    Tőled jobban félek, mint a szerencsétlenektől, meg a kutyáiktól!
    Nem is a kutyáik, de a kutya nem gátlásos, az kimutatja, hogy szüksége van valakire.

    Tehát a hajléktalanok kutyái szintén hajléktalan!

    Valamit erővel eltakarítani egyszerűbb, mint segíteni az életüket, pl. munkával.

  9. Öreg halász szerint:

    Csepeli, szerinted senki nem beszélt velük? Akkor hogyan mondták meg nekik már februárban, hogy hagyják el a területet, és honnan tudja az önkormányzat, hogy kik laknak ott?

  10. Zoli049 szerint:

    Katiból előtört a szokott indulat!

    Egyszer egy másik Hölgynek a “pfújjolására” feltettem a kérdést, hogy látott-e már élőben hajléktalant, pontosabban kommunikált-e velük? Ha valaki nem, akkor el kell tenni az előítéleteket.

    Én a gyilkosságok után “ástam” bele magam a témába, párommal együtt. Beszélgettünk a “védett Szigetcsúcson” is hajléktalan koloniákkal és a Francia öbölnél élőkkel is. Mind normális emberi lény.

    Mint írtam, a Francia öböl északi partján, a MOL kajak kenu telepe mellett élő idős pár a légynek nem árt, a kutyájuk sem és rendben tisztaságban élnek, mert sok “civil”, azaz ember segít nekik az alapvető dolgokban. Az öböl déli partján sem keveredtünk konfliktusba, igaz itt a kutyák miatt jobb egyet előre kiabálni, hogy jön az ember. 🙂

    Hozzáteszem, hogy akikbe belefutottunk, egyik sem az alkoholista – legalja! Sokan dolgoznak, vagy a sörös dobozt gyűjti és elviszi az aluminíumot, mindegy, de nem lop.

    Az, aki egy “otthont” a sedmmiből képes megépíteni, ahol “élhet”, a tárgyait ott tudhatja, az nem a szálló nyújtotta meleg alvás. Azért nem, mert oda semmit nem vihet, nem tud tárgyakat birtokolni, teljesen elveszíti a kötödését bármihez. Azért, mert a szállóra este bemehet, reggel meg takarodás kifelé az utcára. Akikkel beszéltünk a tisztálkodást megoldja a szállón, felváltva, hogy a “vagyona” az “otthonában” védve maradjon.

    Egy olyan humánus megoldást el tudok személy szerint képzelni, hogy egy családot, kolóniát nem szétszakítva, egy gyárépületben elhelyezni és ott figyelni rájuk, hogy alapvetően tartsák be a “játékszabályokat” és onnan hagy menjen a dolgára, amit megszokott, amiből valami pénzt tud teremteni. Esetleg a közmunka is járható út lenne, csak gyanítom, hogy több pénz meg van a sörös dobozból és az üvegekből.

  11. Zoli049 szerint:

    ps.:

    Szolgáltatok és fuvarozok.

    Néha a hajléktalan alatti, úgy 5 szinttel lejjebb élnek lakásokban emberek, hogy a csótány és a patkány rohangál, a wc 20 éve rossz. A járólapra, ha rálépek, nem tudom, hogy a cipőm talpa marad ott, vagy a lap jön velem?

    Fuvarozás. Nem tudom, hogy valaki van-e itt, aki szagolt, nézett már be egy román kamion fülkéjébe?

  12. Csepeli szerint:

    zoli049 hozzászólásának második felével, amit a hajléktalanokról írt, teljes mértékben egyet értek.

    Ugyan olyan emberek, mint bármelyikünk, csak másak a lehetőségeik. És a társadalom nem is akar lehetőséget adni nekik.

    A kutya, meg ha a kertvárosban sétáltok az is kutya és mivel védi a területét, nevezhetjük vadnak is, de azok nem vadak. Én közéjük mertem menni és filmeztem is a vad kutyák között. Tudomásul vették, hogy ott vagyok, de idegen maradtam. Amíg el nem fogyasztották, amit vittem nekik, eltűrtek, utána illendőségből rám ugatott egyik másik. Ugatás, meg ugatás között óriási különbség van

    Íme a vad kutyák: http://www.youtube.com/watch?v=D44RZKqMUdE

    Próbáljátok megérteni azt amit Zoli049 megfogalmazott!

  13. Zoli049 szerint:

    Tárgyilagosság kedvéért?

    “a híradások alapján ezen a környéken áshatták el élve azt az erdélyi fiatalembert is, akinek a szabadulása végül a hajléktalan-gyilkosságok felderítéséhez vezetett”

    NEM! M.M.-et a Fadesa telken, a Duna parti erdőben ásták be, nem az öbölnél! Azóta az a tábor az enyészeté lett.

    “miközben annak egy jelentős része az önkormányzat tulajdonában van”

    Akkor nem a teljes déli part az? De! Mert az északin telephelyek vannak. A sínek mellett, ahol sokan élnek, az meg a MÁV területe.

    Az ésaki terület, a volt TSZ telep mögött, meg az őszi avar lerakója lett? Pedig az útig nem a Fadesa tulajdona!

    “Az elmúlt közel egy évben az is nehezítette a telep felszámolását, hogy folyt a hajléktalan-gyilkosságok miatti nyomozómunka”

    HOL??? A Fadesa telek területén, 4-szer járt lent a rendőrség, a horgászok elmondása szerint, de ez megint nem közterület. A tábor augusztus óta üres. Lehet infót kérni a Blikk, Bors-tól is, szerintem…

    A lényeg, hogy ez télen, kihajtani őket az utcára??? Mindegy…

  14. nagyapó szerint:

    Én nem sok különbséget látok a munkásszálló és a hajléktalanszálló között. Mindkét helyen éjjel alszanak, nappal dolgukra mennek. Igaz most lóghatnak az utcán, régebben becsukták őket. Gondolom Jeniszej, meg faterja elmagyarázza a különbséget. Megjegyzem Csepelen most is vannak munkásszállók.
    Szeretném megtudni, abban az esetben, ha valamelyik hajléktalan meghal, kihűlés miatt, a sok hozzászóló közül ki vállalja a felelősséget?
    Örülök, hogy Zoli049 tudott kommunikálni velük, mert nekem csak beszélgetni sikerült. Viszont hétfő – 19:23es hozzászólása jó, biztatom, hogy Csepelivel, ebihallal, Jeniszejjel (Faterral együtt), dobják össze a gyári menhely árát, de ne a közösség pénzére utazzanak!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  15. Ditte szerint:

    Sokan, sokféleképpen próbálnak segíteni a hajléktalanokon. Csak a máltaiaknak 800 alkalmazottjuk van. Más egyesületek és alapítványok, egyházak is tesznek erőfeszítéseket, többnyire állami normatívából dolgoznak, esetleg adományokból. A hajléktalanok száma ennek ellenére egyre nő. Kik is ezek az emberek, miért lesznek hajléktalanná?
    Nagy csoport azoké, akik állami gondozás után egy nagyobb pénzösszeggel “szabadulva”, azt hamar elverve az utca lakói lesznek. Sokan a házasság poklából szabadulva az otthonukat feleségüknek, gyermekeiknek odahagyva az utcára kerülnek. Sok köztük a szenvedélybeteg: pia, játékgép, kábítószer. Ezek a szenvedélyek már az előző életükben jelen voltak, ezektől szabadulni szinte lehetetlen.
    Persze ahány ember, annyi történet. Közös bennük szerintem az, hogy a társadalmi, szociális alkalmazkodóképességük csekély. Egyénre szabott programok kellenének, de ezekre mostanában biztosan nem lesz pénz.
    Nyilván nem az elmúlt másfél év termelte ki ezeket a tömegeket. Aki ebből politikai kérdést csinál, nagyot hibázik.
    Tetszettek volna a kapitalizmust nem bevezetni! Ennyi év szocializmus építés után főleg.

  16. Zoli049 szerint:

    nagyapó, te olyan sötét és egoista vagy, mint aki írogatja ezeket a katyvasz és embertelen, tárgyilagosság mentes cikkeket!

  17. Zoli049 szerint:

    “Nyilván nem az elmúlt másfél év termelte ki ezeket a tömegeket. Aki ebből politikai kérdést csinál, nagyot hibázik.”

    Köszönöm!!!

  18. Csepeli szerint:

    A TSZ telep melletti kiserdőben magam is voltam a rendőrökkel a hajléktalanoknál ismételten, mert a rendőrök Lada Nivája mögém állt így vissza mentem velük a hajléktalanokhoz. semmilyen gondot nem találtak. Megnézték az igazolványaikat és elköszöntek tőlük. Én kértem, hogy néha nézzenek rájuk. Semmi gond nem volt velük!

    Szombaton nagyon elvoltak keseredve a 13.-ai ultimátum miatt.

    Élni szerettek volna a maguk lehetőségei szerint!

    Ki az aki eldöntötte, hogy eddig és ne tovább?

  19. Zoli049 szerint:

    Csepeli!

    Szerintem mi “összefutottunk”, ha másnem ellenkező irányban kocsikáztunk.

    Eldöntötte a politika, a kirakatpolitika!

    Az ilyen cikkektől meg a gyomrom kavarog, mikor olyan ír egy posztot, akinek semmi köze a témához, pusztán politikai üres maszlag.

  20. Zoli049 szerint:

    Csepeli!

    A falevél lerakathoz mit szólsz a TSZ mögött? Leszámlázta azt valaki? 🙂

  21. Csepeli szerint:

    Zoli049!

    A falevél lerakathoz nem tudok mit szólni, de ezt is komposztálni kellene, mert a parkok talajának javítására nagyon alkalmas lenne, ha valaki törődne vele. A közterület felügyelet ezzel nem tud és nem is akar foglalkozni. A TSZ terület portásfülkéje melletti beállóba, meg rengeteg szeméten kívül újabban fotelokat hord valaki, mely nem gond, de a légynek sem ártó hajléktalanokat üldözni egyszerűbb dolog.

    Minden ember arra vágyik, hogy legyen egy talpalatnyi hely, ahol otthon van! Ebben kellene segíteni őket, meg azzal, hogy dolgozni tudjon és megtudjon élni, ha élet ez a lét!
    Kint esik az eső, de ma még fedél van a hajléktalan feje felett. A “vad” kutyának is készített fedelet a sajátja mellett, mert óvni akarja, hiszen társai egymásnak.
    Holnap mi lesz?

    Valaki eltörli az életterüket és ettől talán boldog lesz, aki ezt elrendelte!

    Óriási eredmény!

    Akár még karácsonyi ajándéknak is megfelel!

  22. Zoli049 szerint:

    A levelek már nem a Fadesa területén vannak, az már a kerületé, mert a TSZ út, Szállító út oldalán van. Gyanítom, hogy nem a szél hordta oda? 🙂 Na mindegy.

    Én sem értem, veled egyetértésben, hogy ezt miért kell ilyen állati humánus – ilyet az állat sem tesz – módon elintézni télen. Ezeknek az embereknek nem csilli-villi szálló kell, hanem egy talpalatnyi terület, ahol élhet, nyugton és valamit dolgozhat. Jobb lenne, ha valami állandó jövedelem jutna nekik, de ez mostanság nem fog menni. Ha nem megy valami, akkor meg nem kell erőltetni.

    A mai gazdasági, társadalmi helyzetben, mikor kiszámíthatatlan a banki törlesztőrészlet és ma van, de már holnap ki tudja, munkája valakinek, addig szerényebben kellene ezt az üldözést csinálni és az antihumánus megoldásokat “lájkolni”. Mert bármikor sanszos, hogy akárki ide juthat!

  23. Zoli049 szerint:

    Csepeli!

    Meddig járod a területet?

    Mi csak a Fadesa telken “osztunk” ruhát.

  24. Csepeli szerint:

    Engem februárban fogott meg az útszélen napozó vad színű anyuka kutya! Azóta rendszeresen viszek neki eledelt, soha nem bántottak a vad kutyák.

    A múlt hét előtt vittem dzsekit meg meleg mellényt. Én teljesen egyedüliként járok hozzájuk, a gödörbe. Most mellettük épült a kerékpár út.

    Nagyon el vannak keseredve!

    A kutyák sorsa is aggasztja őket!

    A mult héten talán valamelyik TV is kinnt járt és sokan voltak, talán a Vöröskereszt is képviseltette magát.

    Láttam és tapasztaltam, hogy nagyon rettegnek!
    Nem a segítő szándékot élik meg, hanem kiüldözést az életterükből!

    Nagyon sajnálom őket!

    Ellentétben Tóth Katival!!!

    Magam sem tudom mi a jó megoldás, de hogy nem ez, amit terveznek, abban erősen hiszek!

    Panaszkodtak arról is, hogy milyen durván beszélnek velük a közterületesek, a városban!

    Ez pedig elfogadhatatlan a közterület felügyelettől. A jog nem hatalmazza fel arra, hogy visszaéljen a kezében lévő intézkedési joggal.

    A hajléktalannak is kell, hogy legyen méltósága, hiszen ő is ember!

    A méltóságát nem veheti el soha semmilyen törvény alkalmazó!

  25. Csepeli szerint:

    „a világnak az a dolga, hogy valahol otthon legyen bennünk” mennyivel lehet igazabb annál

    a gondolatnál, miszerint „azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne”.

    Nem vagyok büszke arra, aki rábólintott a hajléktalanok elleni önzetlen segítségre!

    Eddig sem volt semmijük, de a hatalom azt is elveszi tőlük!

  26. Zoli049 szerint:

    Múlt héten szerdán sikerült szereznünk téli ruhákat, azokat vittük le a Duna partra, a Fadesa telekre. Este lévén csak a partig mentünk kocsival, mert ott van egy nagy és roppant rendezett tábor, csak a sötét miatt gyalogolni nem szerencsés, sok a kutya és akkora bizadalmunk az ottani – lakott területtől távoli – kutyákban nincs. Mikor ott a gazdi, semmi baj.
    Eddig többször vittünk ruhát, mindíg örültek neki. A másik egy pár, a Szállító út végén, akiknek szoktunk vinni használható dolgokat, meg amire épp “szükségük” van?! Igaz rajtuk sokan segítenek, így komolyan mondom, hogy teljesen rendezett körülmények között élnek. Nekik egy kutya van, az már ismer minket. Ők nagyon örülnek például a rendőri jelenlétnek. Ők is aggódnak, hogy 12(!) év után hová kell menniük?

    Az öböl partja, ahol szintén adtunk ruhákat, az inkább a kerítés, a MÁV terület, mert beljebb egyszer mentünk, igaz akkor még “meleg” volt a gyilkossági ügy és valahogy nem láttak szívesen minket, a fényképező és a kamera miatt?! Azóta már ismerik a kocsit és mint írtam, szerdán mentünk egy kört, akkor a Vörös Kereszt ellenőrzött a Kossuth suli repülőparkja melletti épületben. Nem örültek nekünk…

    A lényeg, hogy ahogy tapasztaltuk, itt nem a legalja és alkoholista bandák laknak, semmi probléma velük. De ezt tapasztalhattad te is?

    Mindíg az Áruház tér van terítéken. Akik ott fetrengenek, most elárulom, hogy a Szatmári utcában laknak, románok. Erről ennyit. Aki nem néz be a dolgok mögé, soha nem tudja meg, hogy mi is az igazság, de így meg farkast kiáltani undorító dolog!

  27. Jeniszej szerint:

    Elnéztem a kutyák mohóságát. Most már megértettem, hogy miért nehéz a nyomozok munkája a megölt emberi maradványok felderítése körül.

  28. Zoli049 szerint:

    A Daru dombnál takarítottam én is. Ott kik után is kellett a ganézást elvégezni? A horgászok és a Királymajori lakók után. Mivel itt egy hajléktalan nem élt, lejjebb a papírgyárnál volt egy “tábor”. Az meg nem a Darudomb! Mint, ahogy a gyilkosságok sem az öbölnél történtek. Igaz, tájékozatlanok. Tárgyilagosság, Urak-Hölgyek!

  29. Öreg halász szerint:

    Az biztos, hogy hogy a szemét 10%-a nem a hajléktalanok miatt volt ott. De a 90% igen. Zoli, a helyszínnel meg ne operálj. Jól van írva. Persze, tudom, aki bármibe bele akar kötni, annak sikerül is találnia bármit.

  30. Narancsvírus szerint:

    Tamás Gáspár Miklós beszél arról, hogy a szocializmus után a kapitalizmus is bukásra van ítélve! Mi lesz a világgal, merre tovább?
    http://videa.hu/videok/hirek-politika/a-kapitalizmus-bukasa-fiala-kelj-fel-jancsi-t6SqRIKKd6tAGAe2

  31. ebihal szerint:

    Nagyapó! Örülök, hogy megtalált ! Javaslom reggelente vegye a hátára a háromajtós szekrényt a cuccaival és hordja egész nap ! Akkor megtudja mi a különbség a munkás-
    szálló és a hajléktalanszálló között.
    Hozzászólása ugyanolyan cinikus és hozzá nem értő, mint korábban a szennyvízdíj
    esetében.

  32. Jeniszej szerint:

    Kedves nagyapó! – tulajdon képen a Fateromat sem lepte meg, hogy milyen tájékozatlan vagy a mindennapi dolgokban.
    Ellenben a szajkózáshoz értesz! 😀 ))
    Megszégyeníted mátyásmadarat, de messze a lantfarkú madár is lemarad tőled.
    Vegyed “má” le a szemellenződet.
    Aki egy éjjeli menedékhely és egy munkásszálló között nem tud különbséget tenni, bizony annak van még mit tanulnia e világon. – a biztos.

  33. Jeniszej szerint:

    Zoli049 !
    Ha a szemét ott van ahol, akkor bizony azt el kell takarítani.
    Haladéktalanul bizottságot kel létre hozni, hogy megállapításra kerüljön, hogy ki hordta oda. (nagyok is merik így csinyálni) )) 😀 (((
    Ki tűrte, hogy ott szemetelhessenek az emberek, ahol akarnak. Ez felháborító!
    Vannak megfelelő szemetes edények megfelelő távolságokra? Ürítik e megfelelő időben őket.
    Ha a feltételek hiányoznak, akkor a felelősöket meg kell keresni.
    Vannak közterületeseink, akiknek ez a feladata, hogy rend legyen a közterületen.
    A rendre tanítás is nagyon fontos feladat.

  34. Jeniszej szerint:

    A kapitalizmus maga a társadalom bukása, – önmagában.

  35. Jeniszej szerint:

    ))))) 😀 (((((

  36. nagyapó szerint:

    Jeniszej! Leírt sok zagyva mondatot, Fater hatására – gondolom, de most írja le a különbséget! A sóder nem kell!
    A másik bejegyzése sem jó, mert a szemetelés “szerzett jog”, vagy nem?
    ebihal! Elég kevés homelesst látok háromajtós szekrénnyel a hátán, ha lát fényképezze le! Miről “beszél”?
    Apropó! Mi van a gyári menhellyel? Mikor kezd működni?
    Ja csak szoci duma volt.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  37. ebihal szerint:

    Nagyapó! Ha minden reggel a hátára kellene vennie, az összes cuccát, mint ezeknek
    az embereknek /mert a szállón nem hagyhatják/, és egész nap hordaná, vigyázna rá,
    akkor talán megértené a munkás- és hajléktalanszálló közti különbséget.

  38. Jeniszej szerint:

    Ez a nagyapó álca mögé bujt ember a sértegetésen túl nem ért semmihez.

    ))) 😀 ((( (bocsi)
    Ellenben a szajkózáshoz ért!
    Megszégyeníti a mátyásmadarat, de messze a lantfarkú madáron is túltesz. Egy éjjeli menedékhely és egy munkásszálló között nem tud különbséget tenni, bizony annak van még mit tanulnia e világon. – a biztos.
    Aki egy éjjeli menedékhely és egy munkásszálló között nem tud különbséget tenni, bizony annak van még mit tanulnia e világon. – a biztos.

  39. Jeniszej szerint:

    Látod ebihal! – szörnyű, hogy sokan még ezt sem értik.

Itt lehet hozzászólni !