Ingyenes koleszterinszint-mérés a plazában

Házipatika.com

Csepel Plaza

Június 6-án, pénteken délután 13-18 óráig ingyenes koleszterinszint-mérést tart a Csepel Plazában a Magyar Szív Egyesület a Flora pro.activ, az Egészséges Szívért Alapítvány és a Magyar Vöröskereszt szervezésében.

 

A Magyar Szív Egyesület példa nélkül álló szűrő-megelőző oktató koleszterinkampánya már második éves: elindulását a riasztó hazai egészségügyi statisztikák indokolták, sikerességét két reprezentatív felmérés pozitív mérlege igazolta.

Kiderült, hogy a kampánynak köszönhetően a hazai lakosság egyre többet tud a magas koleszterinszint és a szív- és érrendszeri megbetegedések szoros összefüggésről, egyre többen ismerik a megelőzés lehetőségeit, de a többség átlagos koleszterintudása, az egészségtudatos életmód ismereteinek birtoklása sajnos még nem közelíti meg az ideális mértéket.

A tavalyi felmérések és kutatási adatok alapján bebizonyosodott: a koleszterinkampányt az eddigieknél is szélesebb körben kell folytatni, új elemekkel és új résztvevők bevonásával. A Flora pro.activ – felismerve, hogy az oly sokakat érintő probléma kulcsfontosságú tényezője a prevenció, a hiteles és pontos szakmai információkon alapuló tájékoztatás – idén januártól már aktív társadalmi szerepvállalóként csatlakozott az országos mozgalomhoz. Nemrégiben pedig nyilvánosságra hozták a háziorvosok és a magas koleszterinszinttel élő betegek tesztprogramjának eredményét a Flora pro.activ margarin koleszterincsökkentő hatásáról.

Az idei koleszterinkampány, amelyhez támogató partnerként a Magyar Vöröskereszt is csatlakozott, a kardiovaszkuláris megbetegedések hatékony prevencióját, a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázati tényezői közül a magas koleszterinszint csökkentését tűzte zászlajára. Közismert, hogy a szív- és érrendszeri megbetegedések, az infarktus, a stroke vezető haláloknak számítanak hazánkban.

Forrás: Házipatika.com

Egy hozzászólás “Ingyenes koleszterinszint-mérés a plazában” bejegyzésre

  1. p3tik3 szerint:

    Ajánlom figyelmetekbe Szendi Gábor vonatkozó írását (A koleszterin mítosz).

    Itt található: http://www.tenyek-tevhitek.hu/csaktagoknak/koleszterin.php

Itt lehet hozzászólni !