A kajakosok és kenusok körében is hódít a speedfitness

Kajakkenusport.hu

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Speedfitness Klub Csepel együttműködési szerződése alapján az olimpiai felkészülés során több válogatott kajakos és kenus is igénybe veheti, kipróbálhatja a speedfitnesst, amely több vélemény szerint is a felkészülés jó kiegészítése – nem csak a téli időszakban.

A világ legeredményesebb maratoni kenusa, Csabai Edvin új felkészülési lehetőségekkel ismerteti meg a kajak-kenu sportot. A Speedfitness Klub Csepel vezetője és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség együttműködési szerződést írt alá, amelynek köszönhetően a londoni olimpiára készülő válogatottak – szövetségi támogatással – a felkészülési programjukba beiktathatják a speedfitnesst is.

Több magyar top versenyző is él a lehetőséggel, a Gubacsi Vízitelepen létrehozott klubban hetente többször is megfordul Kökény Roland, Beé István, Németh Szabolcs, Varga Dávid, Kozmann György, Paksy Tímea és Kozák Danuta.

„Én már a második nyári válogató előtt megismerkedtem a speedfitness-szel, amely mindössze tíz-tizenöt perces edzésprogram, ám amilyen rövid olyan hatékony – mondta Kozmann György. – Más, mint a kondi edzés, az izomzatnak olyan jó értelemben vett kötöttséget, tónust ad, amely nálam nagyon jó hatással volt az evezésre. Erre az edzésre előre be kell jelentkezni, hiszen az oktató csak egy emberrel foglalkozik. A speedfitness során olyan speciális ruhát kell felvennünk, amelyben elektródák vannak. Ezek az elektróda párok a combon, fenéken, karban, lábban, mellben még jobban stimulálják az izmokat a gyakorlatok során. Körülbelül negyed óra az egész, de rólam rendszerint csurog az izzadság a végére.”

Kozák Danuta is jó párszor megfordult már a Gubacsi hídnál lévő klubban.

„Sok jót hallottam a speedfitnessről, ezért szerettem volna én is kipróbálni – mondta az ötszörös világbajnoknő. – Mivel nekem egy tavaly téli sérülésből adódóan az úszás és a fekve nyomás során fáj a vállam, így megpróbáltam olyasvalamit keresni, amellyel helyettesíteni tudom ezeket a kiegészítőket. A speedfitness valóban nagyon átmozgatja az izmokat, és hiába járunk az alapozás közepén, izomlázam lett tőle.”

Egyébként nem csak a kajakosok és kenusok esküsznek a speedfitnessre. A klubban már járt Balzsay Károly, Talmácsi Gábor és több élsportoló is, akik elégedetten nyilatkoztak erről az új lehetőségről.

A klubba előzetes bejelentkezés szükséges, amelyet a 06 (30) 838-9585-ös számon lehet megtenni.

kajakkenusport.hu

Itt lehet hozzászólni !