A csepeli szennyvíztisztító ügyében nyomoz a rendőrség

Origo, Magyar Nemzet

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt indított nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep beruházására 2005-ben kötött szerződés ügyében. A 120 milliárdba kerülő szennyvíztisztító kivitelezésénél közbeszerzési szabálytalanságok merültek fel.

Nyomozást rendelt el a Nemzeti nyomozó Iroda (NNI) a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep beruházására 2005-ben kötött szerződés ügyében – írja a Magyar Nemzet. Az NNI szóvivője a lapnak azt mondta, hogy a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. és a Fővárosi Vízművek Zrt. privatizációs szerződéseihez hasonlóan a szennyvíztisztítónál is ismeretlen tettes ellen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt indítottak eljárást.

A főváros 2005-ben a francia többségű Csepel 2005 FH konzorciummal kötött szerződést a csepeli szennyvíztisztító 120 milliárd forintba kerülő kivitelezésére, majd négyéves üzemeltetésére. A beruházás nagy részét az EU finanszírozta, de közbeszerzési szabálytalanságok miatt tíz milliárd forintot elvontak. A főváros novemberben megállapodott a Csepel 2005 FH Konzorciummal arról, hogy megveszi a cégnek a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Kft.-ben lévő részesedését és átveszi a szennyvíztisztító telep üzemeltetési jogait.

A vízművek és a csatornázási művek 1997-es privatizációja miatt októberben indult nyomozás. Demszky Gábor korábbi főpolgármester 1997 áprilisában “nagyon jó üzletnek” nevezte a vízművek 25 százalékos részvénycsomagjának eladását.

origo.hu

10 hozzászólás “A csepeli szennyvíztisztító ügyében nyomoz a rendőrség” bejegyzésre

  1. Katka szerint:

    Rogán Antal, Budapest V. kerület polgármesterének társasházi szomszédja a tulajdonos abban a cégben, amely elnyerte az önkormányzat 120 milliós kommunikációs tenderét – írja az Index.hu. Csetényi Csaba a lap szerint szoros baráti kapcsolatot ápol a fideszes politikussal.

    Az uniós közbeszerzési értesítőben közzétett tender szerint a cég azt vállalta, hogy blogokon, a Twitteren, a YouTube-on és különféle közösségi oldalakon próbálja meg növelni a kerület turistaforgalmát. A megbízatás egy nemzetközi vagy uniós online kampány lebonyolítására és a program eredményességének mérésére szól.

    A kerület által támasztott feltételek szerint csak olyan cég indulhatott a tenderen, amelynek az elmúlt három évben már legalább 125 milliós bevétele származott az ittenihez hasonló online és social media-csatornák kialakításából, nemzetközi, vagy uniós online kampányokból és azok monitoringjából, illetve sales-feladatokból. A kiírásban azt is megszabták, hogy a feladatterületekből külön-külön legalább három befejezett munkát kell referenciaként bemutatni.

    A Hamu és Gyémánt mostani megbízatása nem az első a kerületben. Két éve a Belváros Főutcája projekt kommunikációs tenderét nyerte meg a kft. Akkor bruttó 68 millió forintot kapott a sajtóügyek és a Lipót Napok elnevezésű rendezvény levezénylésére. Idén szeptemberben a Budapest Szíve Program projektjeinek „teljes körű soft feladatainak ellátására” is a Hamu és Gyémánt Kft.-t találták a legmegfelelőbbnek.

    Az V. kerületi polgármesteri hivatalban az Indexnek elismerték, hogy a cégvezető és Rogán szomszédok, de felhívták a figyelmet arra, hogy a személyes ismeretség az első megbízás idején még nem állt fenn.

  2. Gordon szerint:

    Ejnye no! Költözzön el az aRogán?

    Mondjuk Tárnokra, mint egyes csepeli szoci képviselők? 🙂

  3. kishorgász szerint:

    T. Katka!

    Részletkérdés.

    Egyetlen egy sokmilliárdos csalót sem ítéltek még el jogerősen. Az összes ország kifosztó élvezi az életet, a hülye gyerekeket meg az elszámoltatás meséjével kábítják.
    Miért pont most kellene félniük?

  4. Lakó1214 szerint:

    “A főváros 2005-ben a francia többségű Csepel 2005 FH konzorciummal kötött szerződést a csepeli szennyvíztisztító 120 milliárd forintba kerülő kivitelezésére, majd négyéves üzemeltetésére. A beruházás nagy részét az EU finanszírozta, de közbeszerzési szabálytalanságok miatt tíz milliárd forintot elvontak.”

    Nem volt ellenzéki a közgyűlésben 6 évvel ezelőtt? A 10 milliárdot az EU vomta meg, vagy mi? Ez nem tiszta.

  5. nagyapó szerint:

    Hiányolom vátesz megoldását, amit már régen megtett, csak még nem közölt.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop

  6. Zoli049 szerint:

    Mint írtam az olajos poszton, hogy itt nem szabad nagy munkát végezni, mert amit lehet lenyulnak. Mindegy ki van a porondon, a cash az úr.
    Ebből megint gumicsont lesz és semmi más!

  7. CsepeliNo1 szerint:

    Ne dőljetek már be a Fideszes lózungoknak!

    Itt sem történt semmi, csak a saját maguk tehetetlenségét akarják palástolni.

    Átneveznek tereket, utcákat, írnak SZAR KÖNYVET, de amikor teljesíteni kell, oda már nem jut kakaó!
    Egy lyukas garast nem ér az egész!

    Nézzétek meg a Hunvaldot, azt is meggyanúsították mindennel, a végére meg kiderült, hogy semmi jogtalan nem történt.
    Ez lesz Sukoróval is, és ez lesz az IDIÓTA BUDAI GYUÁVAL is.

    Ezekkel egy baja van a Fidesznek, hogy nem hozzájuk került a pénz, és kapálóznak, hogy nekik is cseppenjen valami. ENNYI AZ EGÉSZ!

  8. Toth Kati szerint:

    Csepelino1!Először is a Hunvaldnál honnan veszed,hogy nem történt bűncselekmény?Másodszor egyáltalán nem tehetetlen a Fidesz kormány, éppen ez a baja a sok tolvaj elvtársnak.Mindenféle demagóg rémhírrel telenyomják a sötétagyú mszp szavazók fejét,miközben rettegnek,hogy egyszer csak elérnek hozzájuk is a rendőrök és mehetnek a kaptárba,mint Hunvald elvtárs.Bármit lehazudnának az égről,csak nehogy kiderüljenek a piszkos ügyeik.Úgy látom Budai Gyula jól teszi a dolgát,ha ennyire utáljátok.Csak így tovább!

  9. Lakó1214 szerint:

    Kati!

    Kijött a véresszáju, kattant jobboldal? 🙂
    Akit felmentenek az neked bűnös? Istenem!!! Így tovább, Magyarország!

  10. freedom szerint:

    Pótcselekedet? Utólag, másfél évvel? Az EU fizetett, akkor mi volt a baj? Elszámoltak? El! Kár volt egy cikk erre.
    Kár, mert ez is vakvágányra fog futni, mint ügy!

Itt lehet hozzászólni !