Jól sikerült a kunszentmiklósi vendégszereplés

Csepel.hu

Az elmúlt hétvégén Kunszentmiklós népdal- és nótakedvelő közönségének okoztak örömteli pillanatokat kerületünk küldöttségének tagjai. A Csepeli Népdal és Nótakör Kulturális Hagyományőrző Egyesület, valamint az őket elkísérő művészek nagy sikerű fellépést adtak a helyi, Miklóssy János nevét viselő Sportközpontban.

A november 19-én megrendezett műsor résztvevőit Bődi Szabolcs, Kunszentmiklós- valamint Németh Szilárd, Csepel polgármestere köszöntötték, s ezt követően máris dalra fakadtak a nótakör tagjai. A hagyományörző egyesület nevében Burián Mária elnök köszöntötte a megjelenteket, majd az Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskola két kiválósága, Varga Bálint és Szurgyi Gergely, gitáron adtak elő népdalfeldolgozásokat. Ezt követően Vargáné Kótai Margit lépett a színpadra, aki verssel kedveskedett a közönségnek, utána pedig Zibrinyi Dezsőné népdalait élvezhette a publikum.

A népdalok után Péter Anna „nyújtott át” egy népdal és nótacsokrot, Szabó Mihály pedig a prózát kedvelőknek adott elő egy mesét. A sor a 100 tagú cigányzenekarból is jól ismert, Suki András vezette Puszta Band előadásával folytatódott, akik már a korábbi műsorszámokban is közreműködtek, csakúgy, mint Szuhai Lili és Király Zoltán kettőse, akik néptáncukkal varázsolták el a közönséget. A majd két órás műsor zárásaként ismét a csepeli népdal és nótakör lépett a színpadra, akik nagy tetszést aratva, vastaps közepette búcsúztak a Kunszentmiklósi nézőktől. Az előadást követően a közönség soraiból többen is köszönetüket fejezték ki a szereplőknek, azért, hogy színvonalas előadásukkal némi melegséget, színt vittek a hideg, szürke hétköznapjaikba.

Forrás: Csepel.hu

Egy hozzászólás “Jól sikerült a kunszentmiklósi vendégszereplés” bejegyzésre

  1. Bolemann Lajos szerint:

    Ez az Egressy Béni hamarosan Görgey Artúrra lesz átnevezve.

Itt lehet hozzászólni !