Kalauzra támadt egy utas a Csepeli HÉV-en

BKV-figyelő

A BKV-figyelő olvasója november 15-én a Csepeli HÉV-en utazott. A szerelvényen kalauzok, közterület-felügyelők és biztonsági őrök teljesítettek szolgálatot. Voltak olyan utasok, akik ennek ellenére blicceléssel próbálkoztak, persze nem jártak sikerrel.

Az egyik nő például lejárt nyugdíjas igazolvánnyal kísérelte meg az utazást, de azt a kalauz nem fogadta el, pótdíjazni kezdett. A megbüntetett hölgy segítségére egy másik nő sietett, aki provokálta az ellenőrt, majd megpofozta. Rendőri intézkedés lett a vége:

Kedves BKV-figyelő!

Csepeli lévén rendszeresen utazom hévvel, szerencsés esetben csak naponta kétszer, egyszer befelé és egyszer kifelé. 2011. novemeber 15-én a Boráros térről 16.41 órakor induló szerelvény első kocsijában ülve különös eseményeknek voltam szem- és fültanúja.

A héven ellenőrök dolgoztak közterület felügyelők és hév biztonsági őrök kíséretében. Jelenlétük nem volt meglepetés, már a hévre felszállva lehetett tudni, hogy ellenőrzés lesz, lévén ott álltak a szerelvények mellett, a kék egyenruhák pedig már messziről virítottak. Ennek ellenére természetesen voltak, akik a blicceléssel próbálkoztak. Számomra felért egy állatorvosi lóval, mert utasként is csak döbbenten figyeltem egynémely utastársam viselkedését.

Egy úriember azzal kezdte, hogy nincs sem jegye, sem bérlete, ezért megoldásként azt ajánlotta, hogy következő megállónál leszáll, úgyhogy ne büntessék meg, hanem felejtsék el az esetet. Az ellenőr – egy 20-30 közötti lány – erre azt felelte, hogy ez nem így működik. Felírja az adatait és lehetőséget biztosít a férfi részére, hogy 8 napon belül bemutasson egy, a mai napra érvényes bérletet. A férfi ezen teljesen felháborodott, és bár átadta a személyi igazolványát, hogy felírják az adatait, amikor arra került volna a sor, hogy aláírja az átvételt, közölte hogy ne tud írni. Ennek ellenére az ellenőr hölgy átadta neki, és közölte vele, hogy akkor 8 napon belül mutassa be a bérletet, és a viszont látásra.

Itt azonban még nem ért véget a dolog. Nem telt bele egy perc, egy idősebb nővel került szembe, aki nyugdíjasnak mondta magát 63 éves lévén, de nem rendelkezett állandó bérlettel csak egy olyannal, amely – ahogy azt az ellenőr fennhangon közölte is vele – már 2011. márciusában lejárt. A hölgy azonban egyre csak kötötte az ebet a karóhoz, hogy érvényes. Végül az ellenőr tájékoztatta, hogy nem adja vissza a bérletet, viszont a magát nyugdíjasnak valló hölgynek lehetősége van arra, hogy 8 napon belül igazolja a jogosultságát (vagyis hogy tényleg nyugdíjas) és akkor meghosszabbítják azt (vagy valami ilyesmi). Ezen a nyugdíjas hölgy teljesen kiakadt, és elkezdte mondani a magáét. Egy 30 körüli, hosszú, szőke hajú nőben támogatójára is talált, mivel az elkezdett beszólogatni az ellenőr lánynak nem éppen nyomdafestéket tűrő szavakkal, és közben adta a nyugdíjas nő alá is a lovat. Az ellenőr erre felszólította, hogy ne avatkozzon bele. Itt egy kicsit elveszítettem a fonalat, mivel a nyugdíjas nő megkaparintotta valahogy az ellenőr szolgálati igazolványát, és  csak abban az esetben volt hajlandó azt visszaadni, ha visszakapja saját március óta érvénytelen – de szerinte érvényes – bérletét. Az ellenőr ezt megtagadta és követelte vissza az igazolványát, és ekkor… a hosszú, szőke hajú 30-as nő, aki eddig csak beszólogatott és uszította a nyugdíjas nőt, lazán előrehajolt és egy hatalmasat lekevert az ellenőrnek minden előzmény nélkül.

Az ellenőr csaj mondanom sem kell ezen kiakadt, sikoltozni kezdett, és kiabált, hogy megütötték. A közterület felügyelő és a biztonsági őrök azonnal ott termettek és lefogták az anyázó, szőke hajú fúriát, miközben az ellenőr csaj kezdett idegösszeomlást kapni, sírt és sikoltozott. A hab a tortán, hogy a kocsi vége felől dúvadként tört előre egy másik ellenőr, és ha nincsenek ott a hév biztonságiak valamint a közterület felügyelő hogy lefogják, akkor tuti hogy lehajítja a vonatról a szőke pofozkodós csajt, amiért megütötte a FELESÉGÉT!

Eléggé eldurvult a dolog, rendőri intézkedés lett a vége. A legfurább, hogy a szőke pofozkodós csaj olyan büszkén vigyorgott utána végig, mintha valami nagy hőstettet követett volna el, holott ő volt aki provokált, és ütött. Mindig is tudtam, hogy vannak buta emberek.

Mielőtt megjegyezné valaki, hogy miért nem lépett közbe egyetlen utas sem: Szerencsére a biztonsági őrök a helyzet magaslatán álltak, és pillanatok alatt közbeavatkoztak. Ami pedig szintén elismerésre méltó, hogy csak 1-2 utas (bár szerintem ez is sok) értett egyet a szőke fúriával és támogatta a tettét, a többség elítélően nyilatkozott.

Eddig sem vágytam rá – és nem csak a közutálat miatt – hogy BKV ellenőr legyek, ezek után azonban még annyira sem (ahogy hallottam a biztonsági őrök beszélgetését, nem ez volt az első utas általi támadás a héten).

Forrás: BKV-figyelő

62 hozzászólás “Kalauzra támadt egy utas a Csepeli HÉV-en” bejegyzésre

  1. Zoli049 szerint:

    A veszélyes üzem…

  2. Jeniszej szerint:

    A szegény nyugdíjasokat már a héven is piszkálják. Nem elég, hogy a rabló bankok megsegítésére lenyúlták nekik a tizenharmadik havi járandóságukat. Lehet, hogy tizenhat éves tini lánynak nézték az ellenőrök?
    Persze az érvényes igazolvány fontos!
    Mert ugye lehet, hogy közben megfiatalodott a szépkorú. 🙂
    Remélem, veszik a rendőrök a lapot a nyugdíjjal kapcsolatban.

  3. Jeniszej szerint:

    Naná, hogy ott vannak a közterületesek, de bezzeg az eperföldet messze elkerülték sokáig.
    )) 😀 (((

  4. Zoli049 szerint:

    A zeperföldet biztos el is fogja kerülni, mert magán, azaz nem közterület. DE! a Francia-öbölnél tehetnének látogatást! Igaz a kerítés és a sínek az meg a MÁV-é. Érted? 🙂

  5. Jeniszej szerint:

    Ennyi “szerv” egy nyugdíjas bliccelőre.
    Röhej!
    Milyen sok lóvét kerestek az államnak így egyben családostul ellenőrök.

  6. Jeniszej szerint:

    Biztos a „szőke” nem tudta, hogy a nyugdíjasok ingyen utazhatnak.
    Csak hát, hogy mégis pénzbe kerüljenek az államnak igazolványt, kell nekik váltani. De miért?
    🙂

  7. Jeniszej szerint:

    A Duna part az közterület!

  8. Zoli049 szerint:

    A volt ÁBKSZ telep kerítése, Duna part, Szabadkikötő út és a volt Duna tsz fatelep útja által határolt terület nem közterület, azt adták el 2008-ban a Fadesa-nak, aztán azzal mi lett??? Azt már passzolom.

  9. Jeniszej szerint:

    Azt monya a faterom, hogy felhívja a nyugdíjas társait, hogy ne blicceljenek a HÉV-en, mert az nem szép dolog. – Igazolvány nélkül csak úgy utazgatni. 🙂
    Lehet, hogy ezek az emberek az igazolvány árát szeretnék megspórolni, aminek az árát a Hársiaknak akarják felajánlani?

  10. grün szerint:

    “Egy úriember azzal kezdte, hogy nincs sem jegye, sem bérlete, ezért megoldásként azt ajánlotta, hogy következő megállónál leszáll, úgyhogy ne büntessék meg, hanem felejtsék el az esetet”
    Ezek szerint megszűnt a zutazásból kizárás büntetés lehetősége?!
    Nem elég bosszúság, hogy mire jön a következő akkor későn érek oda a PECSÁ-ba és
    hasonszőrű cimboráim mind kizabálják a jobb mócsingokat a zingyen gulyásból?! 🙂

  11. joságos. szerint:

    Jeniszej!Maga tudja rosszul!65 év felett ingyenes a z utazás!65 év alatt a nyugdíjas nyugdíjas
    bérletet kell hogy vegyen.Az ára 3700Ft

  12. Ditte szerint:

    Kalauz van megint a HÉV-en? Régóta csak ellenőröket látok.

  13. Bolemann Lajos szerint:

    Ha valaki bliccel és elkapják, fizessen! Ne pofázzon vissza, süsse le a szemét és hunyászkodjon meg!
    Akkor legyen nagy a pofája, ha őt csapják be, ha őt károsítják meg. Próbálná meg ugyanezt csinálni egy taxissal. A közösségi közlekedés sem más!
    El kéne törölni a kedvezményeket, legyen az nyugdíjas, vagy nagyon nyugdíjas (65 feletti ingyenes).
    Használod, fizess!
    Ugyanúgy használod, ugyanúgy fizess!

  14. Jeniszej szerint:

    Hoppá! – de senki nem hozhat létre a magára hagyott gondozatlan területén parlagfű tenyészetet és bűntanyákat úgy, hogy azok az emberek, akik ott tartózkodnak életvitelszerűen nincsenek a szerveknek és az adó hatóságnak bejelentve.
    A temetkezni csak a kijelölt köztemetőben szabad, erre a magánterület birtoklása sem adhat felmentést. 🙂

  15. Jeniszej szerint:

    Elgurult a gyógyszere?

  16. Zoli049 szerint:

    Lajos!

    Jogos!

    Vagy a “B” terv, legyen nála egy jegy, ne szálljon az első kocsiba és ha mégis jön a csősz, áldozza be a jegyet. Azt momentán nem vágom, hogy a közteresek akkora arcok, ha parkolásról van szó, a HÉV-en nem tudtak leállítani egy nőt? Hmmm 🙂

  17. Jeniszej szerint:

    T.
    joságos!
    Nem szeretné, ha a nevét hosszúval írnám?
    Ez a rohadt helyesírás javító így neve leírásakor mindig pirossal aláhúzza a nevét. – Persze ha nem írhatom hosszúval – megértem. 🙂
    Sajnos én tévedtem
    Arra kérem, nézze ezt el nekem. Az ember így hetven éves korában, már hajlamos arra, hogy az összes nyugdíjast egy kalap alá vegyen.
    Biztosan ezek a fiatalok a nyugdíjasok között sem dúskálnak a minimálbér után járó nyugdíjjal.

  18. Manitu szerint:

    Nem csak a bliccelőnek illene, hogy ne pofázzon vissza, süsse le a szemét és hunyászkodjon meg, kedves Bólé. Talán azoknak is, akik tönkrevágták Csepelt, akik miatt évi kétmilliárd forinttal többe került a kerület fenntartása.

  19. Jeniszej szerint:

    Legyen a közlekedés ingyenes minden magyar állampolgár számára. Hátha így védekezhettünk volna a legjobban hagyó félékkel szemben, mert így nem lett volna mit ellopniuk. ))))) 😀 (((((

  20. Jeniszej szerint:

    Rengeteg munkahely képződne ha bevezetnék az ülőkalauz rendszert újból.
    Mindenki helyben megválthatná a jegyét. 🙂

  21. nagyapó szerint:

    A 65 év felettiek után is van bevétele a BKV- nak. Ezt az összeget a költségvetés fizeti. A fő baj az, hogy a BKV nemtudta ezt lehívni, mert nem tudja hány nyugdíjas utazik, emiatt is nagy a cég hiánya. Ezt a MÁV a Volán megoldotta.

    Ceterum censeo…A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  22. Jeniszej szerint:

    Értem én joságos a nyugdíjas az nyugdíjas. Hatvanöt év feletti nyugdíjas az nyög-décske. Ugye így érti?

  23. Jeniszej szerint:

    Még jó hogy nem tudta ezt lehívni a BKV, mert a hagyó félék ezt is lenyúlták volna.
    Ezek mint írod ha kinyújtották a kezüket a nokiás dobozért, mindjárt loptak és hazudtak. Igazad lehet nagyapó! 🙂

  24. szigetország szerint:

    A blicceléses történet kapcsán Bolemannal értek egyet, mert ha valaki bliccel és rajtakapják, ugyan süsse le a szemét és hallgasson!
    A hozzáállás hasonlít a csepeli kommunistákéra, akik tönkrezúzták Csepelt, de felelősségvállalás helyett azokra támadnak, akik számonkérik a lopást, sikkasztást. Miféle erkölcsi nívó ez?

  25. Jeniszej szerint:

    Igazad van szigetország! Erkölcstelen még egy nyugdíjasnak is a bliccelés. Szégyelljék magukat ezek az emberek, akik ilyen erkölcstelen dolgot cselekednek. De mást itt nem is állított senki.
    Az a legnagyobb baj, hogy most már rég óta mást sem hall az ember, hogy ezek meg azok kifosztották a békávét meg a franc, tudja még, hogy mit.
    Érdekes módón arról nem hallani, hogy hány milliárdot tanálltak már meg, ami vissza is került a kasszába. Legfeljebb azt, hogy a nyugdíjas nénikét elkapták, aki nem váltotta meg a bérletét és ezt majd minden bizonyossággal a nyugdíjából be is, fizettetik vele.
    Ez is hiányzik és ezért van neked igazad. – bár ebből a költségvetés hiánya aligha fog megtérülni. 🙂

  26. kilgore trout szerint:

    Az első gondolatok, amiben egyetértek Lajossal.
    Játsszuk itt a fene nagy cociális szaharát, közben meg rohad szét minden.
    Én megspékelném még azzal, hogy a járművekre való felszállást csak bérlet vagy jegy ellenében engedném.
    Nem értem, hogy miért nem lehet bevezetni azt, ami nyugaton működik?
    Mindig mondom: ne csak a szemetet vegyük már át!

  27. Jeniszej szerint:

    Vajon mi dühíthette fel ennyire egy szőke nőt, – az igazság érzete? – kérdezi a Fater. 🙂
    A cikkben is feltett megállapítás szerint az „ellenőrök közutálata”?
    Az is lehet, hogy a szőke nőnek rögtön a tolvaj békávés vezér ugrott be, aki pofátlanul minden szégyen nélkül lopta el a pénzt a Nokiás dobozban a közlekedési vállalattól, meg ki tudja még, hogy honnan.
    Nagyon csúnya dolog mikor két nő összeverekedik.
    Ettől már csak a részeg hányó nő és a prostituált az undorítóbb, – mondja az Öreg
    🙂

  28. Jeniszej szerint:

    „Nem értem, hogy miért nem lehet bevezetni azt, ami nyugaton működik?
    Mindig mondom: ne csak a szemetet vegyük már át!”
    Ez így igaz!

    „Nem értem, hogy miért nem lehet bevezetni azt, ami nyugaton működik?
    Mindig mondom: ne csak a szemetet vegyük már át!” – nagyon tetszik nekem ez a megfogalmazás.
    Bólogat a Faterom is! – miszerint igaza lehet ennek “kilgore trout”-nak.
    Bár nagyon sok kiegészítésre szorul az, amit felhozott.
    Lehetnének talán nyugati bérek, nyugati nyugdíjak. Hogy a Magyarok öregeinek is megadassék, az hogy utazgathassanak persze úgy – mint látjuk a nyugati nyugdíjasok, teszik ezt turistaként világjárásaik során.
    Na nem bliccelve át a fél világot, hanem megfizetve a nyugdíjukból. – Irigyli is az Öregem őket. 😀

  29. Jeniszej szerint:

    Persze a nyugati nyugdíjasok megérdemlik, nem úgy, mint azok megátalkodottak, akik a cocializmus építésére szakosodtak. Igaz nekünk is azt mondták, hogy az unokáiknak majd eljön a szép világ, amit nekik építünk. Nem érti az öreg, hogy miért hazudnak mániákusan úgy általában “egyes” politikusok. 🙂
    A bliccelés ezért továbbra is erkölcstelen dolog.

  30. grün szerint:

    “Jeniszej szerint:
    2011. november 20., vasárnap – 21:34
    T.
    joságos!
    Nem szeretné, ha a nevét hosszúval írnám?
    Ez a rohadt helyesírás javító így neve leírásakor mindig pirossal aláhúzza a nevét”

    Nem akarlak elkeseríteni, de a Tiédet is aláhúzza! 🙂 🙂

  31. Krisz szerint:

    Szerintem meg az a legszebb az egészben, hogy ugyan mindenkinek kell bérlet, vagy jegy, de van akinek JÁR!!! Na, nem a nyugdíjasnak, a diáknak, vagy a nagycsaládosoknak..AZ ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐKNEK!! Persze korlátlanul használható benzinkártya mellett, hogy tudjanak választani..úgyhogy figyelmesen utazzunk ezután!!Lehet polgármesterünk időhiány miatt a HÉV-en fogja tartani a fogadóóráját! -Hisz a hivatalba nem lehet elérni..

  32. Jeniszej szerint:

    Tisztelt általam nagyra becsült „joságos!” – így röviddel írva.
    Nem szeretné, ha a nevét hosszúval írnám?
    Ez a rohadt helyesírás javító így neve leírásakor mindig pirossal aláhúzza a nevét
    Kedves barátom! A helyesírás javítod, mire javítja a nevemet a “pirossal aláhúzottat” ?
    Vagy neked még az átkosban használt a „Komszomol” nyelvét is értő helyesírás javítód van.
    Így természetesen megértem a problémád.

  33. Jeniszej szerint:

    Kedves barátom! – grün! )))) 😀 (((
    A helyesírás javítod, mire javítja a nevemet a “pirossal aláhúzottat” ?
    Vagy neked is még az átkosban használt a „Komszomol” nyelvét is értő helyesírás javítód van.
    Így természetesen megértem a problémád.

  34. Jeniszej szerint:

    (bocsi) 😉

  35. grün szerint:

    Jeniszej!
    Egyszerűen Jenyiszej-re!
    Abban lát valami értelmet megcsillanni! 🙂 🙂

  36. Jeniszej szerint:

    „Grün bemegy a henteshez, és azt mondja: abból a halból kérnék! Mire a hentes: de uram, az sonka! Mire Grün
    felháborodottan: Nem a nevét kérdeztem!”
    🙂

  37. grün szerint:

    Jeniszej!
    Én Kohnnal ismertem, de nem a név számít! 🙂

  38. Csepel-sziget szerint:

    Bolemann Lajos! Szerintem meg az ilyen irigy, megátalkodott embereket kéne eltörölni, mint te.
    Bizonyára nem tűnt fel neked, de a nyugdíjasok többsége (na nem azok, akik az előző rendszerben vitték a prímet) örül, ha van mit az asztalra tenni, vagy sikerül befizetni a számlákat, nagy részük egyedül él, nincs neki senkije, engedtessék már meg neki, hogy 40-50 év munka után legalább a piacra, vagy az SZTK-ba eljuthasson ingyen és bérmentve. Nem akkora nagy élmény a BKV-val utazgatni, hogy az emberek passzióból is felszálljanak rá, holmi élményutazás címén. Ha már ilyen véresen kapitalista, közösségellenes felfogással bírsz, bizonyára a diákoktól is elvennéd a kedvezményt, fizessenek ők is teljes árat. Remélem, van gyereked, s lenne miből kifizetned a 10 ezres bérletet havonta. Ezt az összeget a gyermekek számával szorozd be, s csinos kis összeget kapsz.
    Bezony, komám 9800 forint egy BEB-es felnőtt bérlet. Egy vonaljegy pedig 320 forint. Ár-érték arányról remélem, hallottál már. Ilyen utazási költségek mellett zsír új, fűtött és légkondicionált, tiszta járművekkel kellene, hogy közlekedhessünk. S ne gyere nekem azzal, hogy a bliccelők miatt nincs pénze a BKV-nak. Azért nincs, mert az elmúlt 21 év alatt a vállalat vezetői gondosan kisöpörték a kasszát. Érdekes módon Debrecenben 250 forintos jegyárak mellett tisztességes és modern utazási körülményekkel találkozik az ember. Pedig ott is vannak bliccelők.
    Nem tisztességes dolog bliccelni, de százszorta tisztességtelenebb 320 forintot elkérni ezért a szolgáltatásnak nevezett szarért. Normális országban polgári engedetlenség keretében tömegesen tagadnák meg az emberek a jegy-és bérletvásárlást.

    Kívánom neked, hogy mikor te megöregszel, amikor már a sarki boltig kihívás lesz eljutni, akkor majd a te kedvezményeidet is irigyelje valaki. Nem akarod esetleg a nyugdíjasokat A-tól Z-ig kiirtani? Úgy sincs már semmi hasznuk, nemde? Csak foglalják a helyet a buszon, fizetni kell a nyugdíjukat, mindenkinek sokkal jobb lenne, ha nem lennének, igaz? Ez a racionális, profitmaximalizáló álláspont.

    Én azonban ember vagyok és szégyellem, hogy a fajtámhoz tartoznak olyanok is, mint te!

  39. Jeniszej szerint:

    grün!
    Kohn a betegágyán szolítja a családját ,- itt vagy édes feleségem?
    – itt vagyok, édes férjem.
    – itt vagy édes fiam? –
    Itt vagyok édesapám.
    – itt vagy édes lányom?
    – itt vagyok, édes apám.
    – ha mindenki itt van akkor ki9 van a boltban?
    🙂

  40. Jeniszej szerint:

    Meséli a Fateromnak a barátja, akinek ugyan már nem kell jegyet venniük, hogy történt a minap, hogy az egyik havernak fájt a feje és a buszon szerette volna gyógyszerét bevenni. Mint rendesen a gyógyszer nemhogy elgurult, hanem kigurult a busz alján. Rájöttek az öregek, hogy kirohadt fenekű buszon többé meg sem kísérlik a tablettát bevenni. 🙂

  41. grün szerint:

    Mi bajod Viktor, hogy egész éjjel hánykolódsz?!
    Tartozunk a zIMF-nek, három milliárdot még az idén meg kellene adni!
    Anikó tárcsáz Halló, IMF?! Azt üzeni Viktor nem tud fizetni és lecsapja!
    Hánykolódjanak Ők! 🙂 🙂

  42. Jeniszej szerint:

    Azt mondja a Fater, na látod Fiam, vannak még köztünk igen csak rendes emberek, akik reálisan látják a valóságot. – ez nagyon megnyugtatja az Öregemet.

  43. J szerint:

    Nem hittem volna, hogy eljön az az idő, amikor Lajossal értek egyet!:))))

    Csepel-sziget: Amit te írsz abban is van igazság, DE végre el kellene már felejteni, az INGYEN szót. Semmi sincs ingyen. Igenis a nyugdíjas is fizessen, ha utazik. Se az áram, se a dízel nem olcsó, nem beszélve a kopás költségről. Ahogy van közgyógy, úgy lehetne ehhez hasonló nyugdíjas jegy-bérlet is a rászorultabbaknak. Csak sajnos nem akarásnak nyögés a vége.

  44. grün szerint:

    J !
    A parlamenti képviselők épp a napokban tárgyalják a rászorultsági alapon működő javadalmazásukat!
    Természetesen gondosan vigyázva arra, hogy senki se járjon rosszul! Égő lenne, ha a Rogán féle bérkommandót ráküldenék a kompenzációért a zemberekre, mint munkáltatójukra! 🙂

  45. gyula szerint:

    Csepel-sziget! Megélhetési bűnözés? Ismerős? Mondom én, bal-jobb a szélen egykutya4 Egy ici-pici demagógiáért nem mennek messzire:

  46. joságos. szerint:

    A mögöttünk lévő szocializmust építő rendszerben sem volt mindenki vezető beosztásban.Nem volt mindenki vezető párt funkcionárius.Azok közül a nagy pofájú fiatalok közül akik most a nyugdíjasokban látják az ellenséget a rendszerváltáskor sok még a WC-re se tudott egyedül felülni!A mai nyugdíjasok közül a 65-75kőzti korosztály az akik zömében a változásra szavaztak.
    Ők azok akik építettek és ők azok akik bontottak!Mi azért akartunk változást mert elegünk lett
    az egyenlősdiből.T.Jeniszej!A 65 év feletti nyugdíjas nem nyög-décske,hanem nyugdíjas.T.J! A
    Ny-i kapitalista államokban is léteznek kedvezmények,persze ha ön Tökölnél tovább nem jutott
    el életében ezt honnan is tudhatná?Pallérozottabb elmével biztos másképp gondolkodna.
    Az időseknek nyújtott támogatás része annak a társadalmi szolidaritásnak mely nélkül nem lenne GYES,GYED,vagy szociális segély.Igen semmi sincs ingyen!Aktív korunkban mi voltunk a befizetők
    most önök és önök után a maguk gyerekei következnek!Ez egy ilye rendszer!Csodálkozom,hogy
    ön ezt nem tudja.

  47. lolka szerint:

    Krisz szerint:
    2011. november 21., hétfő – 08:08
    …..”de van akinek JÁR!!! Na, nem a nyugdíjasnak, a diáknak, vagy a nagycsaládosoknak..AZ ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐKNEK!! Persze korlátlanul használható benzinkártya mellett, hogy tudjanak választani..” Sajnos a 18 millás taxi használat kimaradt…
    Jeniszej szerint: -Ma jó levegő volt Csillagtelepen, egész nap Észak felé fújta a szél a büdös levegőt az erőműtől…

  48. Csepel-sziget szerint:

    Gyula! Ne keverjük a szezont a fazonnal. Nem szándékozom egyetlen bliccelőt sem felmenteni, teszem hozzá azonnal, a két tevékenység társadalmi elfogadottsága (mármint a bliccelésé és a “megélhetési bűnözésé”) nagyon távolt áll egymástól, valamint a két cselekmény súlya is igencsak eltérő. Szerintem ez a demagógia, idekeverni a megélhetési bűnözést.

    Ugyanakkor egyetlen “agresszor nyugdíjasból” még nem vonjunk le messzemenő következtetéseket az egész magyar nyugdíjas társadalomra. Mindannyian tudjuk, hogy nem ez a jellemző. Vannak tipikusan nyugdíjas cselekmények (pl. a tolakodás, az ún. banyatank mások lábán való átgördítése, zsörtölődés), de a kalauzzal való háború nem tartozik ezek közé. Én rengeteg utazom, de még nem botlottam ilyesmibe eddig.

  49. Csepel-sziget szerint:

    J! Amit hangsúlyozol, az pontosan a kizsákmányolók kedvenc mantrája. “Nincs ingyen ebéd, nincs ingyen vacsora”. Fizess, fizess, fizess még! Ezek az emberek azért is pénzt kérnének, hogy a fuldoklót megkínálják egy pohár vízzel. Nem biztos, hogy helyes döntés az amúgy is a létminimumba és a nyomorba taszított nyugdíjasokat tovább szorongatni. A diákokat úgyszintén.

  50. Csepel-sziget szerint:

    *ne vonjunk le

  51. Jeniszej szerint:

    Kedves joságos barátom, – így röviden nagyon összezagyváltál mindent.
    Félek, hogy amit leírtál azt magad sem érted, mert sehova nem passzol. 🙂
    Azt ajánlom neked szépen nyugodtan, olvas újból vissza. és ha még mindig nem érted meg a lényeget megpróbálom a szintet csökkenteni, Tököli szint alá.
    Ha mégse értenéd kitűnőnek pallérozott elméddel, akkor a relaxálást tudom ajánlani. Számos rossz hatásnak lehetsz kitéve így mentális állapotod jelentősen, kibillenhet az egyensúlyából.
    Az egyensúlyvesztés pedig egyre jobban kihathat társalgási szintedre, életedre, annak minden rezdülésére és a nyugtalanságtól, a különböző stressz állapotok kialakulásán keresztül a pánik betegségek és különböző neurózisok, megjelenéséhez vezethet.
    Ezért fontos a pihenésre és a kikapcsolódásra bizonyos időközönként lehetőséget adjuk magunknak.
    A rossz idegállapotod mások sértegetésében és szövegértési problémák jelentkezésével is megnyilvánulhat.

  52. Jeniszej szerint:

    Kedves joságos barátom!
    BOCSI !
    Most látom,hogy a “T. J.” megszólítás nem nekem szól.
    De azért az értelmes pihenés az mindenkinek a hasznára van. Én is megfogadom. 😀

  53. joságos. szerint:

    T .Jeniszej!én mindig ki írom a teljes nevet.A 18.10-es írásomban sem tettem másként!
    A T .J. nem magának szolt!A kék J monogrammal fórrumozó társunknak írtam!Magánál csak a
    nyög-décskét javítottam!Az én ideg állapotom rendben van.de magának nem ártana egy alapos elme orvosi kivizsgálás!Ne értem aggódjon.Nekem nincs semmi bajom.A beszéd készségemmel sincs semmi baj a maga irásai azonban egyre zagyvábbak,értelmi képessége pedig egyre
    rosszabb.Így aztán beszél össze vissza,csak értelmes dolgot nem tud le írni!
    Ha túl van az elmeorvosi viziten és nem került zárt osztályra írjon újra bátran.
    Baráti üdvözlettel Joságos

  54. Jeniszej szerint:

    Nyugi joságos!
    Így röviden, amitől még a magyar helyesírás szótáram is berzenkedik. 😀
    Én megtettem!
    A többi csak a pallérozott elmédre van bízva.
    Máskor kerüld a rövidítéseket, mások ilyenformán történő megtévesztésüket, hogy elkerüld a kellemetlenségeket.
    Ha így reagálod le, akkor te elméd sem különb a “Tökökig jutott „- rosszul pallérozott agyúnál.
    Én megtettem! – Mert a jó neveltetést kaptam.

  55. Jeniszej szerint:

    Nem volt kiírva a kék szó!

  56. Jeniszej szerint:

    Mások mondják azt, hogy minden rendben van magácskánál? 😉 Vagy egy önkontrol folyamán jutott ere a végkövetkeztetésre? Ezzel mindig vigyázni kell!

  57. joságos. szerint:

    T.Jeniszej!Ólvasa el figyelmesen írásomat!Ott van a kék szó.Nem árt ha egy szemészt is felkeres!
    Nem rövidítettem!Az illető kék színű J monogrammal publikál!Nem én zagyválok össze mindent,
    hanem maga nem ért semit!Ez a megszólításából,tegeződő stílusából egyaránt ki tűnik!
    Egy szó mint száz;minél előbb menjen el arra a ki vizsgálásra!!

  58. Jeniszej szerint:

    Kedves „joságos” aki nem okul!
    Nem fogadta meg tanácsomat.
    Nem pihen!
    Ahelyett, hogy szépen szót fogadna és végigolvasná, amit leirt. Helyette helyesírási hibákkal hemzsegő válaszokban próbálja a hülyeségeit megmagyarázni!
    Mert látom, hogy kezd mániába átcsapni már a kék “j-je.”
    Hol a “kék szó”?
    Nincs!
    Csak a zaklatott idegállapotban lévő embertársunk a rövidbetűs macskakörmök közötti „joságos” képzeli oda.
    *
    joságos. szerint:
    2011. november 21., hétfő – 18:10
    ……..”Ők azok akik építettek és ők azok akik bontottak!Mi azért akartunk változást mert elegünk lett
    az egyenlősdiből.T.Jeniszej!A 65 év feletti nyugdíjas nem nyög-décske,hanem nyugdíjas.T.J!”
    *
    Hol a “J” jelzője te rövidbetűs ”joságos”, amit ideképzeltél?
    Ha nem szereted, hogy tegeznek akkor magázódjunk. Jól van! A helyesírási szótár a gépemen továbbra is berzenkedik a neve leírása közben.
    Sajnálom!
    Én oda nyújtottam a baráti jobbomat.

  59. Királyerdei szerint:

    A Netikett szerint a tegezés az általánosan elfogadott forma.
    A magázás lenézést jelent.

  60. joságos. szerint:

    A magázódásnál maradunk!Az meg egyáltalán nem érdekel,hogy mi ellen berzenkedik a gépe!
    Tegeződni pedig csak azokkal szoktam akikkel pertu viszonyban vagyok!A nevemet pedig úgy íróm,ahogy nekem tetszik!Ami a kék szót illeti;a18.10-es írásomból valóban ki maradt.Szemészet törölve.Kérem a fentiek szíves tudomásul vételét.

  61. joságos. szerint:

    T.Királyerdei!nem érdekel a Netikett.

  62. Ditte szerint:

    Vajon mitől is lesz jóságos valaki? Attól is, hogy a tévedéseket, hibákat megbocsátja. Reméljük, a Mikulás még ilyen.

Itt lehet hozzászólni !