Az NMHH a médiaszolgáltatókat ellenőrzi a hétfői katasztrófavédelmi gyakorlat során

MTI, Csepel.hu

Az egész országra kiterjedő katasztrófavédelmi gyakorlatot tart hétfőn, november 21-én az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF), amelynek egyik fő eleme a lakosság médiaszolgáltatókon keresztüli hatékony és széleskörű tájékoztatása – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az MTI-vel vasárnap.

A gyakorlat során az NMHH azt felügyeli, hogy a katasztrófavédelmi szerv közleményeit a megfelelő időben és módon továbbítják-e a gyakorlatban résztvevő médiaszolgáltatók. 

Hétfőn a Csillagok háborúja színhelyeit használja majd fel a lakossági riasztás helyszíneiként az OKF, a fiktív helyszínek segítségével is érzékeltetve, hogy a katasztrófavédelmi riasztás csak gyakorlat lesz. Az ország egész területére kiterjedő riasztási, értesítési és törzsvezetési, valamint országos polgári védelmi mozgósítási gyakorlata a polgári védelem és a katasztrófavédelem teljes állományának részvételével zajlik majd.

A gyakorlat egyik fő eleme annak ellenőrzése lesz, hogy a lakosság időben értesül-e a történésekről, gyorsan és pontosan megkapja-e a katasztrófavédelem közleményeit. A közszolgálati, közösségi és az úgynevezett jelentős befolyásoló erejű (JBE) médiaszolgáltatóknak ugyanis a médiatörvény értelmében kötelességük közzétenni a hivatásos katasztrófavédelmi szerv közérdekű közleményét, ha az az emberi életet vagy vagyonbiztonságot veszélyeztető vagy károsító események várható bekövetkezéséről, a már bekövetkezett ilyen események következményeinek enyhítéséről, vagy az elvégzendő feladatokról tájékoztat.

A médiatörvény rendelkezései szerint médiatanács az idén meghatározta, hogy melyek a jelentős befolyásoló erejű (JBE) szolgáltatók, így a mostani riasztásban a közszolgálati televíziók, az m1, m2, Duna Tv, Duna Autonómia mellett a JBE-k, vagyis az RTL Klub, TV2, Neo FM és a Class FM is részt vesznek. Önkéntesen bekapcsolódik a Katolikus Rádió, a Lánchíd Rádió, a Klubrádió, az Inforádió és a Hír Tv is. A nap folyamán a tévék és a rádiók öt különböző közleményt 12-12 alkalommal tesznek közzé.

csepel.hu

8 hozzászólás “Az NMHH a médiaszolgáltatókat ellenőrzi a hétfői katasztrófavédelmi gyakorlat során” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    Mire készülünk? Csak nem a Tejútról várunk szilicíum emberkék látogatását.

  2. Jeniszej szerint:

    Szilícium 😉

  3. Zoli049 szerint:

    Ellenőrzi a zállami médiát a zállam? Remek! 🙂

  4. Vátesz szerint:

    A rohadt életbe, támadnak a szabadkőművesek! A fenti címer olyan mint az egydolláros bankjegy a háromszöggel, csak a mindentlátó szem hiányzik! NAGYTESTVÉR FIGYEL TÉGED!

  5. Manitu szerint:

    Vátesz, szerinem te annyira nem vagy komplett, hogy te figyeled magad.

  6. Vátesz szerint:

    Nono! A címer közepén látható narancsszínű kör nyilvánvalóan a fideszes narancs. A háromszöget is érteném ha rózsaszínű lenne. Azt jelentené, hogy a Fidesz egy “meleg” baráti kör! De vegyük azt hogy a kék háromszög nem azt jelenti, hanem hogy a liberális szabadkőművesek úgy hazavágják az országot, hogy a két csákánnyal sem lehet többé kibányászni! Kész katasztrófa, már gyakorolni sem kell!

  7. nagyapó szerint:

    Bravó! Nagy felfedezés! Így megismerték a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság címerét! Legközelebb az országcímer következik.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  8. grün szerint:

    http://www.origo.hu/tudomany/20111120-duna-alacsony-vizallasa-zatony-kibukkant-az-insegszikla-a-dunabol-a.html
    Most már késő!
    Magyarország gyorsnaszádja már léket kapott az Ínség-sziklán!
    A Kapitány kéri akik tudnak úszni a jobb parton gyülekezzenek, aki nem azoknak köszönjük, hogy minket választottak!
    Paksnál várja őket a Katasztrófa Védelem!

Itt lehet hozzászólni !