Az MSZP mégsem csökkentené a távfűtés áfáját

Fn.hu

 

Távhő

Nem szerepel az MSZP azonnali intézkedési tervei között a távfűtés áfakulcsának csökkentése, de a takarékosság és a hatékonyság javítása igen – közölte Szanyi Tibor.

A szocialista frakció távfűtési ad hoc munkacsoportjának vezetője úgy fogalmazott, hogy “a takarékosság és a hatékonyság javítása érdekében további erőfeszítések történnek, úgy a programok, mint a jogszabályi környezet terén. Abban is egyetértés született, hogy azonnali intézkedések is szükségesek, azonban ezek sorában az áfakulcs csökkentése nem szerepel.”

Szanyi Tibor kitért arra, hogy munkacsoportja üdvözli a frakció és a kormány közötti megállapodást, ami a távhőprobléma megoldását célozza.

“Az intézkedések pontos tartalmát és menetrendjét június során határozza meg egy tárcaközi testület, amelynek munkájában a frakció képviselője is részt vesz” – olvasható a szocialista politikus közleményében.

Szerdai lapinformáció szerint az MSZP és a Fidesz is egyetért a távfűtés áfájának húszról öt százalékra csökkentésével. Korábban Szanyi Tibor azt mondta, hogy ha a parlament elé kerül javaslata, akkor azt nagy valószínűséggel sikerül megszavazniuk, mivel a nagyobbik ellenzéki párt is támogatja azt.

Forrás: fn.hu

Itt lehet hozzászólni !