Tárki: 44 százalékkal vezet a Fidesz a szocialisták előtt

MTI, Mno.hu

mszp

67 százalékon áll a Fidesz a biztos szavazó pártválasztók körében, míg az MSZP 23 százalékos tábort tudhat maga mögött – derül ki a Tárki májusi felméréséből. A SZDSZ biztosan nem jutna be a parlamentbe. A lakosság 55 százaléka mondta biztosra részvételét egy mostani voksoláson.

A Fidesz támogatottsága a felnőtt lakosság körében májusban 35 százalék, míg áprilisban 33 százalék volt. Az MSZP táborát a teljes lakosság körében ebben a hónapban 14 százalékon mérték. A pártválasztók körében a Fidesz 38 százalékponttal, míg a biztos szavazó pártválasztók körében 44 százalékponttal vezet az MSZP előtt. A biztos szavazó pártválasztókon belül a Fidesz támogatottsága jelenleg 67 százalékon áll, míg a szocialista párté ebben a hónapban 23 százalék – olvasható a közleményben.

Májusban az SZDSZ támogatottsága a teljes felnőtt lakosság körében két százalék, míg a pártválasztók esetében négy százalék. A biztos szavazó pártválasztókon belül az SZDSZ három százalékos, az MDF négy százalékos táborral rendelkezik a Tárki felmérése szerint májusban. A többi politikai párt támogatottsága továbbra is alig mérhető – tették hozzá.

Egy „most vasárnapi választáson” a szavazásra jogosultak 55 százaléka venne részt biztosan, áprilisban ez az arány ugyancsak 55 százalék volt, márciusban pedig 57 százalék.

Forrás: MTI, Mno.hu

2 hozzászólás “Tárki: 44 százalékkal vezet a Fidesz a szocialisták előtt” bejegyzésre

  1. miska72 szerint:

    Gazemberek vezetik a kerületet!

  2. miska72 szerint:

    Önkormányzati Maffia!

Itt lehet hozzászólni !