Főkapitányi biztost kapott Csepel

HVG

Főkapitányi biztost neveztek ki a csepeli rendőrkapitány mellé – tudta meg a hvg.hu. Hogy Kalmár Tamás ezredes meddig segíti Nagy András alezredes munkáját, nem tudni, s azt sem, hogy Kalmár felülírhatja-e a kapitány döntéseit.

Sokat panaszkodtak a csepeli lakosok a közbiztonságra, emiatt nemrég főkapitányi biztost helyeztek a kerületi rendőrfőnök mellé – tudta meg a hvg.hu. Régebben sem volt példa nélküli ez a megbízás, anno például Gergényi Pétert is segítségül küldték egyes kapitányságokra, többek között a XIX. kerületbe és Csepelre is.

Az azonban kicsit pikáns, hogy éppen Csepelen kell bevetni pluszerőket, ahol egyébként az országos rendőrfőkapitány, Hatala József is lakik. Ő egyébként megtapasztalhatta a nem túl jó helyzetet, mert információink szerint nem sokkal főkapitányi kinevezése előtt lopták el házának udvaráról a kerékpárját.

A most megbízott csepeli főkapitányi biztos munkájáról megkérdeztük a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztályát, de cikkünk megjelenéséig nem kaptuk meg válaszaikat. Arra lettünk volna kíváncsiak, hogy a megbízást mi indokolta, az milyen időszakra szól és mekkora hatáskörrel jár, vagyis az újonnan megbízott Kalmár Tamás ezredes megváltoztathatja-e Nagy András csepeli kapitány döntéseit.

Próbáltuk elérni a budapesti főkapitányt, Tóth Tamást is, de ő jelenleg külföldön tartózkodik. Kíváncsiak lettünk volna, hogy a közbiztonság megerősítése érdekében milyen új intézkedéseket vezetnek be a kerületben azon túl, hogy a főkapitányi biztos kirendelése óta Csepelen (a lakók hvg.hu-nak adott jelzései szerint) jelentősen megnőtt a rendőri jelenlét az utcákon.

Felmerül az a kérdés is, hogy Tóth Tamás miért ezt a megoldást választotta a csepeli kapitányság esetében. Ismert ugyanis, hogy mivel nem volt megelégedve több kerületi rendőrkapitányság vezetőjének a munkájával, leváltotta őket. A nagy számú fejcserét rendészettel foglalkozó szakemberek, illetve szakszervezeti vezetők sem tartották szerencsésnek, mondván, hogy a gyakori leváltások a szakmai munka rovására mehetnek.

Forrás: HVG

11 hozzászólás “Főkapitányi biztost kapott Csepel” bejegyzésre

  1. benfentes szerint:

    hmmmm, kiváncsi lennék a meg nem kapott válaszokra.

  2. Timotheus szerint:

    Főkapitányi biztost kapott Csepel… Németh Szilárd melyik új csókosának kreált állást a csepeliek pénzéből? 😀

  3. Manitu szerint:

    A közbiztonság az egyik dolog, amin mindenképpen javítani kell.

  4. Zsonyo szerint:

    Timotheus kérdésére kézenfekvő a következő válasz! Sághi Jenőnek kell a hely!
    Már egy éve mindent megtesznek Nagy András lejáratására! Ezt a lépést is a megalázás egyik arcátlan formájaként alkalmazták. Azért, mert Nagy András Kitűnő ember, jó rendőr és kitűnő kapitány. A csepeli vezetők Sághy-val az élen a lába nyomába se kerülhetnek. Koncepciós eljárásban, politikai puccsot szerveznek a kapitány ellen Csepelen!
    Remélljük Nagy András kitart, mert ha sikerül megbuktatni, akkor bukik az igazság is!

  5. Nemmondommeg szerint:

    Két hét alatt rendet tesznek, hazudták a vérnarancsosok.
    Csepelem kriminális a közbiztonság, persze lehet hazudozni ez sajnos tény. MOst majd jön a sok komcsi és vérnarancsos hazugság, többször említettem már minden párt ugyanazt tudja: Hazudni, hazudni, hazudni.

  6. lolka szerint:

    Az biztos, hogy egy rendőri vezető, vagy beosztott minél több ideig van egy helyen, annál nagyobb ismeretekre tesz szert, annál jobban megismeri a helyi (bűnözőket) viszonyokat…A helyismeret majdnem siker ebben, de a többi foglalkozásban is…

  7. Zoli049 szerint:

    “Csepelen (a lakók hvg.hu-nak adott jelzései szerint) jelentősen megnőtt a rendőri jelenlét az utcákon.”

    Vannak szegletek, ahol látni a sétálgató rendőröket, vannak szegletek, ahol nem látni. Napközben a gépjármű ellenőrzés zajlik, tegyék, nem bánom, de éjjel is lehetne ezt csinálni, mikor jobban “előkerül a bűn”.

  8. bugi szerint:

    Valóban több a rendőr, az itteni fórumozók is megjegyezték.

  9. Zoli049 szerint:

    Ki írta, hogy kevesebb? 😛

  10. miska72 szerint:

    Na most akkor jó a közbiztonság Csepelen, vagy nem? Vagy alkalmatlan ermberekkel van feltöltve az egész gárda? 🙂 🙂 🙂 De jó látni, hogy azért már kizavarták őket az utcára, és nem a Metró újságot olvassák odabent. 🙂 🙂 🙂

  11. miska72 szerint:

    Timotheus, szerintem ez azt bizonyítja hogy a kinevezett kapitány ALKALMATLAN a feladat megoldására. 😉

Itt lehet hozzászólni !