Gyermekei kómában, anyja és volt párja halott

Négy vagy öt csepeli áldozata lehet az egyiptomi balesetnek

Blikk, Csepel.info

A család még együtt. Ferenc volt párja és a két közös gyermekük

Mint arról a Csepel.info már beszámolt, csepeli áldozatai is voltak a magyar turisták egyiptomi busztragédiájának. A Blikk N. Ferenc családjának esetéről ír, aki egy közismert és sokak által kedvelt vállalkozó a kerületünkben. Az ő korábbi felesége valamint édesanyja voltak a baleset áldozatai, gyermekei azonban jelenleg is súlyos állapotban vannak.

A Csepel.info úgy tudja, hogy rajtuk kívül egy csepeli sportoló és felesége szintén meghaltak, egyes információk szerint pedig még volt egy ötödik csepeli áldozata is a balesetnek. Csepel lakossága nevében Németh Szilárd polgármester adott ki gyászközleményt, és az önkormányzat épületére sajnos ismét fekete lobogót kellett kitűzni. Az alábbiakban a Blikk cikkét idézzük.

Gyermekei kómában, anyja és volt párja halott

Édesanyja és volt felesége a roncsok között vesztette életét, fiaiért küzdenek.

Számtalan magyart ért pótolhatatlan veszteség a vasárnapi egyiptomi buszbalesetben, de amin N. Ferenc ment keresztül, az ép ésszel majdhogynem felfoghatatlan.

A kétgyermekes családapa fiaival, exnejével és édesanyjával érkezett közös vakációra a tengeri paradicsomba, hogy búvárkodjanak egy nagyot, és együtt töltsenek egy kis időt, a gyermekek legnagyobb örömére. A törékeny családi idill azonban darabokra hullott, amikor a turistacsoportot a reptérre szállító busz felborult.

Ferenc édesanyja, N. Ferencné és volt felesége M. Csilla a roncsok között lelte halálát, a két gyermeket, Ádámot és Bencét életveszélyes állapotban vitték a hurghadai, majd a kairói katonai kórházba. A családból egyedül Ferenc úszta meg sértetlenül a balesetet, bár a sokkhatás miatt még szerdán sem fogta fel teljesen, hogy mi történt.

Az Egyiptomba érkező magyar pszichológusok már kedden kezelésbe vették. Információink szerint sokáig azt sem közölték vele, hogy két gyermeke, akik vigaszt nyújthatnának neki fájdalmában, élet és halál között lebegnek.

Az apa az RTL Klub Fókusz című műsorában arról számolt be, hogy kisebbik fia, Bence rövid időre magához tért. – Megismert, az volt az első kérdése, anya hol van… Nem tudja még, hogy ő már nem él – mondta megtörten az apa.

– Én is nagyon szenvedek, barátaim haltak meg, de mit érezhet Feri, aki mindenkit elvesztett? – mondta szinte magának hurghadai szállodája előtt állva a baleset egyik túlélője, Vas László.

– Az én lányom is búvár, folyton azon kattog az agyam, ha elhozom az útra , vajon hova ülhetett volna a buszon? – remegett bele a gondolatba.

A felismerhetetlenségig roncsolódott testű halottak, a végtagjukat vesztő súlyos sérültek mind a busz bal oldalán ültek – az oldalára borult jármű az ő testükön csúszott az aszfalton (volt olyan hozzátartozó, akinek szinte könyörögtek az egyiptomi orvosok, ne akarja személyesen azonosítani elhunyt férjét, de hiába). Azon az oldalon utazott az a hét hónapos terhes asszony is, akinek magzata nem szerepel a statisztikákban, mégis a baleset tizenkettedik halálos áldozatának tekinthető – anyjával együtt halt meg.

– A filmekben ilyenkor sikoltoznak, a mi buszunkon síri csend honolt, lélegzetvisszafojtva kapaszkodtunk, amibe lehetett, miközben a jármű felborult, és csak csúszott, csúszott, legalább hatvan métert – írta le a balesetet Vas László. – Emberek repültek, ülések szakadtak le. A cipőm eltűnt, a táskám szíja kis híján megfojtott. Csak akkor szakadtak ki az utasokból az első kiáltások, amikor a jármű megállt. Egy perccel azelőtt még az egész busz a helyi idegenvezető, a magyarul jól beszélő Haleed viccein hahotázott – az egyiptomi férfi azt állította, tíz óra alatt fogják megtenni az alig húszperces utat a repülőtérig, mert útközben a luxori királysírokat is megtekintik.

A buszban ülők többsége egy érdi búváregylet kötelékébe tartozott, ismerték egymást, a Vörös-tenger mesés korallzátonyainál töltött hét pedig még jobban összekovácsolta őket.

A Blikk megkereste az érdi búvárok vezetőjét, Varga Tamást, aki azt mondta: a velük utazók közül sokan megsérültek.

– Próbálunk másról is beszélgetni, de mindig a balesethez kanyarodunk vissza – vette át a szót Tóth Csaba, aki szerencsés volt, rajta kívül felesége és a fia is szinte sértetlenül szállt ki a buszból.

Az egyiptomi lapok szerint a sofőr, aki a halálbuszt vezette, rendőri őrizetben marad. Kiderült: nem volt jogosítványa erre a járműkategóriára, és nem regisztrálták sofőrként az illetékes minisztériumban. Ezért a szállítást szervező irodát, az Eastmar Travelt elmarasztalják. A férfi akár hét évet is kaphat – ezt az egyiptomi turisztikai miniszter is szorgalmazza.

Az MTI információi szerint a Kairóban ápolt négy sérült közül már csak D. Dórát altatják. Az áldozatok holttesteit és a még Egyiptomban lévő sérülteket a tervek szerint csütörtökön hozzák haza. Értük egy An–26-os katonai szállító repülőgép már elindult.

Forrás:  Blikk

Gyászközlemény

Csepel önkormányzata megrendülten értesült a magyar turisták egyiptomi balesetéről és arról, hogy a balesetnek sajnos több csepeli áldozata is van.

Kerületünk lakossága nevében mély együttérzésünket és őszinte részvétünket fejezzük ki az elhunytak hozzátartozóinak. A baleset sérültjeinek gyógyulást kívánunk.

Németh Szilárd
Polgármester
Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata

7 hozzászólás “Gyermekei kómában, anyja és volt párja halott” bejegyzésre

  1. hitetlen szerint:

    Őszinte részvétem a hozzátartozóknak.

  2. BaráTom szerint:

    Őszinte részvétem!

  3. jenő szerint:

    Felfoghatatlan tragédia. Őszinte részvétem.

  4. benfentes szerint:

    együttérzésem.

  5. duplaxpluszegy szerint:

    Részvétem 🙁

  6. demokrácia szerint:

    Csatlakozom! Vigasztalást a családnak.

  7. népszínház utcai közért szerint:

    Őszinte részvétem, a családnak. Nagyon sok erőt kívánok ezt a fájdalmat feldolgozni, (Nekem szerencsém volt a Csillát ismerni , és nagyon szerettem őt )

Itt lehet hozzászólni !