Az MSZP szerint csak 78 milliót tettek zsebre

Csepel.info, Webrádió

A csepeli MSZP közleménye szerint nem 81 millió forintot, hanem csak 78 millió forintot vettek fel jutalomként a kerület alpolgármesterei és polgármestere 2002-2010 között, így abban az időszakban is, amikor Csepel 10,1 milliárd forintos vagyonvesztést szenvedett el, és a kerületi vezetés jóvoltából a fizetésképtelenség határára sodródott.

A hatalmas és megmagyarázhatatlan vagyonvesztés mellett a 2010 októberében év végére várható költségvetési hiány elérte a 4,3 milliárd forintot, a kerület hitelállománya ezen felül ekkor további 7,3 milliárd forint volt. A jelenlegi vezetés, amely máris csökkentette a kerület hitelállományát, valamint csaknem kétmilliárd forinttal csökkentette a hiányt, nem vett fel semmilyen jutalmat. A csepeli MSZP közleményéről szóló MTI-tudósítást az alábbiakban olvashatják (a közlemény nem jelent meg a csepeli MSZP honlapján, és e-mailban se küldték meg lapunknak).

A csepeli MSZP szerint az önkormányzat állításával ellentétben nem 81, hanem 78,5 millió forint jutalmat vett fel az előző kerületi vezetés nyolc év alatt, amelyben a jubileumi jutalmak is benne vannak.

A csepeli önkormányzat hétfőn közölte az MTI-vel, hogy több mint 81 millió forintot fizettek ki polgármesteri és alpolgármesteri jutalmakra 2002 és 2010 között, a végkielégítésekkel, járulékokkal együtt ez az összeg meghaladta a 100 millió forintot.

Szentecky János, az MSZP kerületi szervezetének elnöke csütörtökön erre úgy reagált, hogy a korábban felvett 78,4 millió forintban, amelyet négy tisztségviselő vett fel, benne vannak a 35-40 év közszolgálati munkaviszony után járó jubileumi jutalmak is, amely a volt kerületi polgármester esetében 4 millió forintot jelent, és amelyet állami, és nem kerületi pénzből fizettek ki.

Szentecky János hangsúlyozta, hogy a háromhavi végkielégítés 98 százalékát a törvények értelmében visszafizették. Hozzátette, az sem igaz, hogy a mostani vezetés kevesebb pénzt vesz fel, mert most a 16 százalékos adókulcs miatt kevesebb adót fizetnek, mint a korábbi polgármester és alpolgármester, akik még 38 százalékot fizettek.

Forrás: MTI, Webradio.hu

41 hozzászólás “Az MSZP szerint csak 78 milliót tettek zsebre” bejegyzésre

  1. bugi szerint:

    Ezek a csepeli kommancsok nem csak végtelenül mohók és pénzéhesek de hülyék is. Erre mondják, hogy jobb lett volna meg se szólalni.

  2. jaffa szerint:

    Érdeklődnék Szenteckytől,hogy mi van azzal a 2,8 milliárd forint vagyonvesztéssel amit tegnap tárgyalt a Kt. A Jobbik kezdeményezte a felelősségre vonást.
    Mire vették fel a jutalmat, ha ekkora vagyonvesztést okoztak????

  3. Gepetto szerint:

    Marhajó!!!

  4. Öreg halász szerint:

    2005-2010 között 10,1 milliárd forint volt a vagyonvesztés. Ebben az időben volt Szenteczky is a vagyonkezelő megkerülhetetlen ura. Negyvennél több feljelentést tett eddig az önkormányzat az elszámoltatás során, remélem sok kérdés tisztázódik.

  5. Papi szerint:

    Legalább az idéző (“”) kirakták volna a csakra

  6. grün szerint:

    Ezt a szarrágást! 10.1 milliárdból vitatkoztok 3 millión?!
    Mint a skót, amikor a Biztosítót perli, mert a leégett házáért fizetett kártérítésből hiányzik két liter benzin meg egy doboz gyufa ára?! 🙂

  7. kiskovi szerint:

    Csepel vezetésének most kell megmutatni, hogy mire képes. Mert a nagyfőnök megbukott..

  8. miska72 szerint:

    “Az MSZP szerint csak 78 milliót tettek zsebre?”

    Ez akkor egy beismerő vallomás, hogy LOPTAK?
    És mindezt REGGEL, ÉJJEL, Meg ESTE? 🙂 🙂

    Az MSZP szerint 78 milliót ellehet LOPNI? Hmmmm? 😉

    Magindítani a BÜNETTŐ ELJÁRÁST!
    VISSZA AZ ELLOPOTT PÉNZT!

  9. miska72 szerint:

    hallgassátok és gondolkodjatok!
    http://youtu.be/ST-eGz__kMs

  10. ebihal szerint:

    A csepeli hírmondó tételesen leírta a kifizetéseket. A pénzt nem lopták, hanem jutalom-
    ként osztották ki maguknak. Ezt valószínűleg nem lehetett fű alatt csinálni, ergo a fidesz
    tudott róla. A kérdés csupán az, hogy ha valaki a munkahelyén elvégzi a munkáját ami-
    ért fizetését kapja, akkor mi a bánatra kap jutalmat?

  11. miska72 szerint:

    Csak annyi, hogy szarul végzi! TAPASZTALAT! Ha jól végezné, NEM LENNE HIÁNY!
    No comment!

  12. miska72 szerint:

    Jutalmat, csak többlet esetén lehet fizetni! legaláb is a családi kasszában ez van. Nem? ha megvan miből jön ki a család, van egy bizonyos bevétel, és a gyerek pénze havi 2000 Ft és nincs több. akor nem tudsz neki 5000 Ft ot adni. Mert ugye ha nincs akor nem tudsz mit adni. De ezek nem a jyukat tömték be, hanam saját zsebbe tömték a pénzt, úgy hogy egyre negyobb volt a hiány. No comment. GONDOLKOZZATOK!

  13. bugi szerint:

    Ebihal, egyrészt ezek nem végezték el a munkájukat, másrészt mindig botrány volt, hogy szétverik Csepelt és még jutalmat is felvesznek.

  14. benfentes szerint:

    Emlékszem Szentecky annyira korlátolt és arrogáns volt, hogy még azt se akarta tudomásul venni, hogy lakóépületi homlokzat elé nem lehet parkolót létesíteni az építési szabályzat szerint. … istenem, honnan szaaljtják az ilyeneket… de megbízható káder volt az tuti. (most is az)

  15. miska72 szerint:

    Vastag bőr van a pofájukon az biztos. Szoci lennék csendessen elkullognák, és örülnék, hogy MÉG, nem vagyik sitten! No comment! Vagy hogy esetleg még éri a lábam a földet!

  16. miska72 szerint:

    És nem vagyok láb alatt!

  17. miska72 szerint:

    Mer én csak egy őszinte ember vagyok!
    http://youtu.be/P0RzWelQys8

  18. "?!" szerint:

    Szerintem a torzításokat tartalmazó vitaindító bejegyzés helyett (vagy annak kiegészítéseként) az alábbi MTI közleményt kellett volna közzétenni:

    “MTI 2011. október 27., csütörtök 20:47

    A csepeli MSZP szerint az önkormányzat állításával ellentétben nem 81, hanem 78,5 millió forint jutalmat vett fel az előző kerületi vezetés nyolc év alatt, amelyben a jubileumi jutalmak is benne vannak.

    A csepeli önkormányzat hétfőn közölte az MTI-vel, hogy több mint 81 millió forintot fizettek ki polgármesteri és alpolgármesteri jutalmakra 2002 és 2010 között, a végkielégítésekkel, járulékokkal együtt ez az összeg meghaladta a 100 millió forintot.

    Szentecky János, az MSZP kerületi szervezetének elnöke csütörtökön erre úgy reagált, hogy a korábban felvett 78,4 millió forintban, amelyet négy tisztségviselő vett fel, benne vannak a 35-40 év közszolgálati munkaviszony után járó jubileumi jutalmak is, amely a volt kerületi polgármester esetében 4 millió forintot jelent, és amelyet állami, és nem kerületi pénzből fizettek ki.

    Szentecky János hangsúlyozta, hogy a háromhavi végkielégítés 98 százalékát a törvények értelmében visszafizették. Hozzátette, az sem igaz, hogy a mostani vezetés kevesebb pénzt vesz fel, mert most a 16 százalékos adókulcs miatt kevesebb adót fizetnek, mint a korábbi polgármester és alpolgármester, akik még 38 százalékot fizettek.”

    A fenti MTI hír alapján megállapíthatók az alábbiak:

    1.) Az MTI hírben sehol nem olvasható a sokak által kifogásolt “csak” kicsinyítő képző.

    2.) Az MTI hír azzal kezdődik, hogy “A csepeli MSZP szerint az önkormányzat állításával ellentétben nem 81, hanem 78,5 millió forint jutalmat vett fel az előző kerületi vezetés nyolc év alatt, amelyben a jubileumi jutalmak is benne vannak.”

    Aki tud számolni azok számára nem kétséges, hogy jogosan tett észrevételt a csepeli MSZP arra vonatkozóan is, hogy a 8 év alatt történt kifizetések együttes összege nem 81 millió Ft, hanem 78,5 Ft volt.
    Aki kételkedik, az ellenőrizze az alábbiakat:
    Tóth Mihály polgármester ………………… 16.779.000,- Ft,
    Orosz Ferenc alpolgármester ……………. 36.744.080,- Ft,
    Horváth Gyula alpolgármester ………….. 17.292.383,- Ft,
    dr. Borsány György alpolgármester ……… 7.732.000,- Ft
    —————————————————————-
    A 4 fő részére történt kifizetés összesen: 78.547.463,- Ft.
    (Tehát aki azt állítja, hogy 8 év alatt 81 millió Ft lett kifizetve, az vagy nem tud számolni, vagy szándékosan nem mond igazat.)

    3.) A csepeli MSZP MTI hírben szereplő többi észrevétele is hasonlóan megalapozott, mint a fentebb számokkal igazolt észrevétel, ezért felesleges egyeseknek ezek miatt a kifizetések miatt háborogni.

  19. miska72 szerint:

    innemn is látszik hogy ELLOPTAK 2,452,537 Ft ot elloptak! Ennyi! 😉

  20. "?!" szerint:

    Kedves “miska-hetvenkedő”!

    14:42-kor határozottan kijelentetted, hogy “ELLOPTAK 2,452,537 Ft-ot”.

    Ismeretes, hogy az önkormányzat pénzügyeit nem a mindenkori polgármester és az alpolgármesterei intézték és intézik, hanem a Polgármesteri Hivatal Városgazdálkodási Ágazata, a Polgármesteri Hivatalt vezető jegyző felügyelete mellett.

    A Városgazdálkodási Ágazatot Tóth Mihály polgármestersége idején is, és jelenleg is Szeles Gábor jegyző felügyeletével, Halmos Istvánné ágazatvezető vezette és vezeti.

    Kérdezem, hogy a törvényességi felügyeletet ellátó Szeles Gábor jegyző és az önkormányzat pénzügyeiért felelős Halmos Istvánné ágazatvezető, hogy nem vette észre a korábbi években azt, hogy Tóth Mihály polgármester és alpolgármesterei milliárdokat loptak el az önkormányzat pénzéből?
    Ha viszont észrevették a lopásokat, akkor miért nem tettek feljelentést a tolvajok ellen legalább azt követően, hogy 2010. tavaszán a Fidesz került kormányzati pozícióba?

    Várom a kimerítő válaszodat!
    Természetesen mások is válaszolhatnak, ha úgy gondolják, hogy tudják a választ!

  21. miska72 szerint:

    Mert mindenki SZOCIALISTA! Kielégitő a válasz? Szervezett bűnzervezet! Mafia! Mond ez valamit?
    Szocikám jobb ha csendben maradsz!

  22. miska72 szerint:

    A jegyzőnek már rég a sitten kéne lennie!
    Dr Szélhámos Gábornak! Ennyi!

  23. miska72 szerint:

    hallod 2 pert nyertem meg ügyvéd nélkül!
    A TÖRVÉNY SZERINT A JEGYZŐ FELEL A TÖRVÉNYES MŰKÖDÉSÉRT!
    414 NAPRA HATÁOZATOT HOZNI?
    HAMIS ADATOK?
    OKIRAT HAMISÍTÁS?
    KIELÉGÍTŐ A VÁLASZ?

  24. "?!" szerint:

    Kedves “miska-hetvenkedő”!
    Nem kielégítő a válaszod, mert a Te horizontod csak a szemellenződig terjed.

    A kérdésem az volt, hogy “a Polgármesteri Hivatal törvényességi felügyeletét jelenleg is ellátó Szeles Gábor jegyző és az önkormányzat pénzügyeiért jelenleg is felelős Halmos Istvánné ágazatvezető, hogy nem vette észre a korábbi években azt, hogy Tóth Mihály polgármester és alpolgármesterei milliárdokat loptak el az önkormányzat pénzéből”, továbbá “ha észrevették a lopásokat, akkor miért nem tettek feljelentést a tolvajok ellen legalább azt követően, hogy 2010. tavaszán a Fidesz került kormányzati pozícióba?”

    A fenti kérdésemre adható elfogadható válasz röviden annyi, hogy “azért nem vette észre az akkor is és jelenleg is hivatalban lévő jegyző és a városgazdálkodási ágazatvezető a milliárdos lopásokat, és azért nem tettek feljelentéseket, mert az általad és más élénk fantáziájú személyek által hangoztatott milliárdos lopásokra csak a vádaskodók élénk fantáziájában került sor”.

    Ami pedig az előző polgármesternek és alpolgármestereinek 8 év alatt kifizetett prémiumokat, jutalmakat és végkielégítéseket illeti, azok a kifizetések az “igazság BŐVEBB kifejtése” esetén a következő képet mutatják:
    Tóth Mihály polgármester ………………… 16.779.000,- Ft. (Bruttó 174.781,- Ft/hó.)
    Orosz Ferenc alpolgármester ………….. 36.744.080,- Ft. (Bruttó 382.751,- Ft/hó.)
    Horváth Gyula alpolgármester ………… 17.292.383,- Ft. (Bruttó 180.129,- Ft/hó.)
    dr. Borsány György alpolgármester …. 7.732.000,- Ft. (Bruttó 161.083,- Ft/hó.)

    Az “igazság TELJES kifejtése” esetén azonban még alacsonyabb havonkénti összegekről beszélhetünk, mert a fent zárójelbe tett összegekből a régi vezetőktől még 38 % SZJA-t vontak le (ezzel szemben a jelenlegi vezetők jövedelmeiből csak 16 %-ot), továbbá az előző vezetőknek kifizetett havonkénti bruttó összegekbe be vannak számítva azok a végkielégítések is amelyekből 98 % (!!!) adót kellett befizetni.

    Erősen jobboldali fideszes szavazóként elvárom a jelenlegi kerületi vezetőinktől, hogy hangulkeltő valótlan adatok közlése helyett, csak tényekre alapozott valós adatokat közöljenek!

  25. miska72 szerint:

    Kesves szocialista kummunista névtelen senkiházi “?!” lesz@rom a véleményed meg a hamis adataidat is.
    No comment.

  26. miska72 szerint:

    Ha a tényekre alapozok meg a törvényekre, akkor mindenki a sitten lenne! Ennyi!

  27. CsepeliNo1 szerint:

    Itt írják sokan, hogy: LOPTAK!!!!!!

    Uraim!
    A jutalom, az nem lopás! Tisztázzuk az elején. (Ha nekem adnának jutalmat, Én büszke lennék rá, és fel is venném, mert megdolgoztam érte!!!!!)
    A jutalmat adhatják (aki megérdemli), vagy nem adják!
    Tóth Mihály úgy gondolta, megérdemlik, és egyik választási kampányában sem mondták, hogy nem vesznek fel jutalmat! Nekik nem ezzel kellett nyerniük. És, ha egy önkormányzatnak ez a 80, vagy 78 millió számít, hát az már most lehúzhatja a rolót!

    Akkor most mi is a baj?
    Az, hogy a Fideszesek a saját kardjukba dőltek?
    Arról megint nem beszélek, hogy (mint tudjuk a jutalmakból kevesebb mint az 50%-át kapják meg nettóban a jutalmazottak)!!!!!
    De ha lesz rá időm, megnézem eddig mennyi jutalmat vettek fel Debrecenben, meg Hódmezővásárhelyen. ;-)))))

    De nem gondolják, hogy valami látványosat kéne tenni Csepelen? NEM ILYEN F.SZÁGOKKAL TÖRŐDNI????? Ha meg nem tudnak mit csinálni, EL KÉNE HÚZNI A BÚSBA, úgy ahogy Orbánék fognak!
    Hiszen ez már a vég! Ezt már nem lehet a szocikra fogni: http://nol.hu/gazdasag/a_vilag_nyolcadik_legkockazatosabb_allama_magyarorszag_
    SZÉGYEN!!!!!

  28. Manitu szerint:

    Nem, nem loptak. Pofátlanul, a kerület tönkretétele közben, röhögve vették fel a tízmilliókat. Ez nem lopás, jogilag legalábbis.

    De a milliárdok hogyan tűntek el? Az sem volt lopás, csak a cica vitte el a pénzt?

  29. aggódó szerint:

    Az Akácfa utcában autózva kellemes meglepetéssel tapasztaltam, hogy a sorompós szentmiklósi magánutakról kihajtók végre, “elsőbbségadás kötelező” táblákkal találkoznak.
    A Csepelen autózónak már nem kell kiengedniük a magánutakról érkezőket.

    Felháborító, hogy a bukott társaság saját választóit háttérbe szorította bizonyos magánérdekeknek. Miért ??? A kérdés többször fel volt téve, sunyi lapítás volt a válasz.

    Remélem, örökre okafogyottá vált az ügy.
    Köszönet a pofátlan közlekedési helyzetet megszüntetőknek.

  30. kispajtás szerint:

    A súlyos deficitet mutató számok ellenére, a nem kis fizetésük mellett volt pofája Tóthnak, de pláne OROSZ-nak karácsonyonkénk milliókat zsebrevágni.
    A deficitet meg az okozta, hogy loptak, amikor csak tehették.
    Húúú, de piszkosul elszámoltatnám őket, a felhalmozott és bújtatott vagyonuk miatt, amit összeloptak!!! Aztakurva…. Szemét, tetü, gátlástalan banda!!! Még a bejárónő nevére is irattak vagyont, de remélem előbb-utóbb bűnhődni fognak!

  31. miska72 szerint:

    Figyeljetek már ide nagy okosok! Normális cégnél dolgozom!!!!! Van a fizetés, és van a kiszállítási prémium! Ez attól függ hogy mennyi, hogy mennyi, a megrendelés!!!!! Milyen értéket szállít ki a cég! VILÁGOS! Ha több a bevétel azt osztják szét kiszállítási prémiumnak! Ha kevés a megrendelés kevés a kiszállítási prémium. Ha több a megrendelés akkor több. remélem érthető. Pénzt csak akkor lehet osztani HA VAN MIBŐL!!!! Az önkormányzatnál, meg nőtt a hiány de a jutalmakat meg osztogatták! Na de mire? Hmmmmm?
    Nyilt ülés a királyerdei szocialista vezetés alatt, KÖZMEGHALLGATÁS!!!!!
    FIGYELJETEK!
    Rozsdás az ovoda kerítése a gyerekel lehorzsolják a kezüket a kerítéssel, elkéne végezni a festést míg valaki nem kap vérmérgezést.
    megkérdezték Tóth mihályt hogy a 8 milliós jutalmat nem kéne felajánlani a problémák megoldásához? fELKELL VENNI EZT A PÉNTZ? Volt több gond is máshol is!!!!!!

    Tóth mihály Válasza.

    A kérdést Szeles Gábor jegyzó fogja megválaszolni
    NEM KELL FELVENNIE, ÁTUTALJUK A SZÁMLÁJÁRA, SZT ELDÖNTI, HOGY FELVESZI E?
    Na ezért kuss az összes szocinak!

  32. csaba péter szerint:

    Te miska 72 , mondj már egy olyan céget akit említettél mert szerintem mára már egy sem maradt miattatok.
    Ennyi nyilas dumát már kár összehordani azt sem hiszik el nektek amit kérdeztek.

  33. miska72 szerint:

    Hát én ilyan cégnél dolgozom Csaba Péter. 😉 Nem vicc!

  34. miska72 szerint:

    Ja és NINCS HITELE A CÉGNEK! Meg TARTOZÁSA SE! 🙂 🙂 🙂

  35. miska72 szerint:

    Na itt is csend lett. 🙂 🙂 🙂
    Jó cégnek nem kell reklám! 😉

  36. CsepeliNo1 szerint:

    Miska!
    Ha Te is kaptál jutalmat, TE IS KI-LE FESTHETED A KERÍTÉST. Neked is ugyanannyiba kerül, mint bárki másnak!
    Ja, hogy csak hőbörögsz?
    Az más!
    A Fidesz is csak azt tud!

  37. miska72 szerint:

    CsepeliNo ki beszélt jutalomról?????? Kiszállítási prémiumról volt szó! Az nem jutalom! 😉
    Ember, olvass és értelmezz! KÖSZI!

  38. miska72 szerint:

    CsepeliNo NEM ÉN VAGYOK AZ OVODA FENTARTÓJA! vAGY IS VALAMENNYIRE AZ VAGYOK, MERT BECSÜLETESSEN FIZETEM AZ ADÓT!
    Van még oka a háborgásodnak?
    Mert jó tenger lenne belőled! 🙂 🙂 🙂

  39. miska72 szerint:

    Na itt is csönd lett! 🙂 🙂

Itt lehet hozzászólni !