Egymást cenzúrázzák, rugdossák ki a “demokraták”

Csepel.info, Nol.hu

Türannoszok?

Talán még mindenki emlékezik arra a hisztériára, melyben a balliberális média kikiáltotta a cenzúrát és a totális diktatúrát Magyarországon. Félelmeikből eddig semmi nem következett be, és nem csak a demokrácia de a sajtószabadság is gond nélkül működött.

Talán ezt unták meg, talán egymást, de a balliberális médiában most valóban bekövetkezett a cenzúra és a politikai diszkrimináció: a magukat “demokratának” kikiáltó balliberális politikusok és média most egymást rugdalja ki. Az alábbiakban a Népszabadság tudósítását olvashatják.

“Engedély nélkül” vezetett műsort szombaton a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció párt rendezvényén – erre hivatkozva kirúgták az ATV-től Dési János újságírót, az Újságíróklub egyik műsorvezetőjét.

– Elismerem, komoly taktikai hibát követettem el egy olyan világban, ahol mindenkit taktikázik – nyilatkozta lapunknak Dési János, aki egyben a Népszava főszerkesztő-helyettese. Szerinte valóban magas labdát adott fel – le is csapták. – Jó ideje írok arról, hogy a baloldalnak együtt kell működnie, még akkor is, ha kettéválik a szocialista párt. Azt gondoltam, botor módon, hogy közreműködhetek a jó viszony fennmaradásában a két oldal között, ezért is vállaltam szerepet a szombati rendezvényen. Kétségtelen, hogy ez nem jött be – tette hozzá.

Az eset nemcsak azért keltett feltűnést, mert az ATV-s szerződésekben nincs engedélyhez kötve, hogy pártok rendezvényeit moderálják (csak konkurens műsorban nem vállalhatnak szerepet engedély nélkül), hanem azért is, mert eddig az ATV-nek nem okozott problémát, hogy műsorvezetőik pártpolitikai színtéren exponálták magukat – legalábbis emiatt még senkit sem rúgtak ki. Dési is moderált már korábban szocialista rendezvényen, ahogy Vágó István is, nem beszélve Gréczy Zsoltról, Gyurcsány Ferenc volt kommunikációs főtanácsadójáról. Gréczy ehhez képest két hete kapott saját műsort az ATV-n Demokraták címmel, igaz, most Dési elbocsátásával egy időben őt is levették a műsorról. (Gréczyt viszont nem küldik el a csatornától: a Fórum című műsorban maradhat.) A HVG úgy értesült, az ATV több világnézet képviselőit megszólaltató műsorrá alakítaná át a Demokratát.

Az ATV-nél rögtön elkezdődtek a találgatások a döntés esetleges mögöttes okairól; információnk szerint az egyik népszerű műsorvezető felvetette a vezetőségnél, hogy Désit ítéljék egy hónapos szilenciumra, bizonyítandó, hogy “nem politikai megrendelésről van szó”.

Az ATV-nél lapunknak nem kívántak külön nyilatkozni Dési és Gréczy kiszorításáról, de azt közleményükben sem indokolták. Az ATV igazgatósága mindössze annyit közölt, hogy a megbízási szerződésük alapján Dési Jánost titoktartási kötelezettség terheli.”A műsorvezető azzal, hogy a megbízási szerződés megszüntetésének lehetőségével kapcsolatos információkat jogosulatlanul nyilvánosságra hozta, üzleti titkot sértett. Az ATV igazgatósága közeljövőben dönt ennek jogkövetkezményeiről”.

Forrás: Népszabadság

15 hozzászólás “Egymást cenzúrázzák, rugdossák ki a “demokraták”” bejegyzésre

  1. bugi szerint:

    Ebben a küzdelemben én mindkét félnek szurkolok. Meg annak is, hogy ne fáradjanak bele. Hamarosan kiterigetik egymás szennyesét is, remélem. 😉

  2. Vátesz szerint:

    A Németh Sándor vezette Hit Gyülekezet tulajdonolja az ATV-t. Most fordítanak az eddigi szélsőliberális hangnemen, hogy meghálálják a Fidesznek, azt hogy a Hit Gyülekezetet bevették a 14 elismert egyház közé. A Gyömrői úti Hit Csarnoknál az izraeli zászló is állandóan kint van, az udvarukon menóra formájú a szökőkút, így logikus hogy közelednek a LIKUD magyarországi testvérpártjához.

  3. bugi szerint:

    Vátesz, neked megbomlott az agyad.

  4. Zoli049 szerint:

    “A Németh Sándor vezette Hit Gyülekezet tulajdonolja az ATV-t.”

    Igen, 2%-os részvényesként. Az igen csak kisebbségi tulajdonos. Panamában van bejegyezve a tulajdonos cég, összetétele? Ki tudja. 🙂

    Amúgy a közmédiánál is rugdaltak ki mostanság 1-2 értelmes műsorvezetőt, mert kérdezett. Ezek az idióták, akik meg vannak, azt hagyjuk. 🙂

  5. nagyapó szerint:

    Hát igen. A piac rendkívül fontos. A médiumok igen gyorsan reagálnak. Már fontos a hallgatóság, a nézettség, mivel a bőséges állami források, céges támogatók erősen apadnak. Kiderül, hogy nem csak az összefonódó ballib oldal képviselői okosak, szépek. Most már az ATV-nél egyre nagyobb a tülekedés és kiderül ki a selejt, bár Désinek megmarad fix helye a Szombatban. A maradék 3 “kitűnő, nagy-tudású, humoros, stb., stb. újságíró hová megy? (A lecsóba)

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  6. Vátesz szerint:

    Ne viccelj már, engem tök nem érdekel, hogy papiron ki a tulajdonos, mindenki tudja, hogy a Magyar ATV döglödött mint a Budapest TV, amig meg nem vette a Hit Gyülekezet. A te általad leírt konstrukció csak adózási célokat szolgál. Aki ilyen hiszékeny, az nézze a Vidám Vasárnapot, de szivesen látnak személyesen is ha csápolni van kedved!

  7. Ditte szerint:

    Drága anyósom mondta mindig: “Foglalkozzunk a más bajával, úgyis a mienkkel is foglalkozik valaki!”

  8. Katka szerint:

    Ez is olvasható a Népszabadságban, érdekes kedves adminisztrátor ezt nem teszi fel, pedig ez érinti igazán az dolgozó embereket, nem az, hogy az ATV-ből 2 %-ot megvett a Hit Gyülekezet: Ami ma járulék, az holnap már adó és nagy xart kap érte az ember.

    ” Rogán szociális adója: 27 százalék a munkabérből!

    Szociális hozzájárulási adó címen, a munkabér 27 százalékát kitevő új adó bevezetését javasolja Rogán Antal (Fidesz) a jövő évi adótörvényekhez szerdán beadott módosító indítványában – a javaslat a parlament honlapján olvasható. A javaslatban nincs szó arról, hogy az indítványozott új adó miként viszonyul a társadalombiztosítási járulékfizetési kötelezettséghez.

    A képviselő az új adóra tett javaslata előtt a társadalombiztosítási törvényhez tett kiegészítést, amely arra irányul, hogy törvénnyel a társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak költségvetését egészben vagy részben megillető, olyan fizetési kötelezettség is megállapítható legyen, amelynek megfizetése társadalombiztosítási ellátásra való jogot nem keletkeztet. Vagyis személyes szolgáltatás – mint ellentétel – nélkül is szedhet adót az állam. (Az Alkotmánybíróság ezt korábban csak a szolidaritás elvét betartva, egy bizonyos szintig engedte a nyugdíj-járuléknál.)

    A másik javaslata szerint a nyugdíjjárulék alapja legalább a minimálbér, míg az egészségbiztosítási- és munkaerő-piaci járulék alapja a minimálbér másfélszerese legyen.

    A képviselő módosító indítványa ezt követően kezdeményezi a szociális hozzájárulási adó, mint új adónem bevezetését. Az ebből befolyó összeget a költségvetési törvény osztja meg a nyugdíj- és az egészségbiztosítási alap, továbbá meghatározott elkülönített állami pénzalapok között.

    Az új adó alapja a munkabér, amely után szja-előleget von le a munkaadó, de az adó alapjának el kell érnie a hónap első napján érvényes minimálbér 112,5 százalékát. A jövő évtől az szja-előleggel egyidőben, a munkabér 27 százalékát szociális hozzájárulás címén fizeti be a munkaadó. Az egyéni vállalkozó, az őstermelő és az eva-alany vállalkozó pedig maga után fizeti az új adót. Aki már nyugdíjasként vállalkozik, annak nem kell fizetnie, viszont aki munka, vagy tanulás mellett eva-s vállalkozó, annak az eva alap 4 százalékát kell megfizetnie ezen a címen.

    Nem kell megfizetni az új adót a szerzői jogdíj, a szabadalmi díj után, nem fizet az európai parlamenti képviselő – de a magyar parlament képviselője igen – viszont a külföldre kiküldött magyar munkavállaló után fizetnie kell a munkaadójának.

    Az új adószabály azzal zárul, hogy lesz majd egy külön törvény, amely a társadalmilag hátrányos helyzetűekre, a munkanélkülieket foglalkoztatókra, illetve a pályakezdőket alkalmazókra kedvezményt engedélyez. ”

    Hozzászólásokból:

    “Egy „apróság”: az adó és a járulék között a differencia az, hogy az beszedett adóért az állam cserébe nem vállal semmilyen nevesített szolgáltatást;a járulék esetében nevesített jogosultságot szerez a fizető. Pl. a TB esetében az EÜ ellátáshoz, illetve a szabályok szerint nyugellátásra. Elég durva az, hogy a járulékokat átteszik adóba, így az állam nem hajlandó ellenszolgáltatást biztosítani semmilyen tekintetben.

    Egyszóval: a Bismarck-i típusú társadalombiztosítás kíméletlenül módszeres, és lopakodó felszámolása történik – egyúttal módszeresen megölik a társadalmi szintű szolidaritást. Kérdés, hogy az EÜ és nyugdíjjogosultság tekintetében miféle szabályozás következik – kik, miképp, hogyan, mi alapján döntik el a jogosultságok kérdését és az ellátások mértékét.

    És ami készül (az EÜ ellátók egy részének államosításával együtt) még a Beverigde koncepcióval sincs köszönőviszonyban. Inkább a Phinochet féle „Chilei Modell” magyar verziója.

    Emellett a Kedves Vezető az öngondoskodás fontosságáról is beszélt valamit a közeljövőben. Ugye nem az egészségbiztosítási kassza magánosítása kezdődik? Konkrétan az, amit anno a nagy El Qró akart bevezetni, csak az újnyilas FideSS-Jobbik koalíció megfúrt. Tartok tőle, hogy még visszasírjuk a 300 Ft-os vizitdíjat… a LiBajnaival együtt! Rosszabb esetben a nagy El-Qrót! ”

    ” Ez nem egykulcsos adó, hanem az emberek tudatos, sorozatos és tömeges kifosztása, az alkotmányra alapítva. A középkori módszerek felélesztése, amikor a hatalom adót szedett, mert szüksége volt rá. Ha valaki meg reklamált, akkor akasztott. Na ez ma jobb, mert csak az életlehetőségeket vonja meg, a kötelet mindenkinek magának kell megvennie.
    És ez a különbség egy demokratikus alkomány meg a mostani között, hogy a mostani ezt megengedi. “

  9. Katka szerint:

    Ez a cikk is érdekesebb az ATV-nél, itt erről is kuss van:

    A rezidensek üzenete Orbánnak: nincs tovább!

    Eddig 1903 orvos helyezte ügyvédi letétbe felmondólevelét, amelyeket akkor „élesítenének”, ha év végéig nem sikerül megállapodni a kormányzattal a bérek rendezéséről – jelentette be Papp Magor, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke azon a fórumon, amelyen “szembesítésre” hívták az egészségügyért felelős államtitkárt. Szócska Miklós ötven percet késett, és azt mondta: kamikáze, öngyilkos harcmodornak tartja, amit a Rezidens Szövetség csinál.

    Csak egy hozzászólás:

    ” Kiegészítve az előbbieket, most én mondom, amit a kormányoldal szokott a szocik orra alá dörgölni: az elmult nyóc év. Nos, ha a FIDESz ellenzékben nem tett volna meg mindent, hogy az egészségügy reformja NE valósulhasson meg, most nem lenne az egészségügy ennyire szar helyzetben. A vizitdíj jelentősen csökkenthetett volna az alapellátás anyagi gondjain és egy ésszerű mértékre szorította volna az orvos-beteg találkozások számát, az egészségügy privatizációja pénzt vont volna be a kivéreztetett kórházak, rendelőintézetek költségvetésébe és segített volna a talpraállásukban. Mindez ma nagyon jól jönne, de persze a gőgös kis törpekokas csőrét bántaná (már hogy csúnyábbat ne mondjak), ezért ki volt és van zárva. “

  10. CsepeliNo1 szerint:

    bugi szerint:
    2011. október 26., szerda – 19:02
    Ebben a hozzászólásodban ugye a Fideszre gondoltál?
    Mert az előbb fog jönni.

    A demokratáknak milyen szennyesük van? 2 hetes párt! GONDOLKOZZÁL MÁR! A Fidesz váltópártja. Akárhogyan is fáj nektek, Orbánt, megint SZARRÁ FOGJÁK VERNI!!!!!

    Katka!
    Ilyen hírekkel ne terheld ezt az oldalt, TELJESEN FELESLEGES! Ez teljesen pártatlan-hiteles-értelmes honlap! :-))))))

    Ide azért gyere, hogy jót nevessél, vagy azért, hogy idegesítsed a Fideszes bértollnokokat! 🙂 Másért nem érdemes!
    Nevetni kell például azon, hogy az előző ciklusban mennyi jutalmat vettek fel a vezetők (de amikor kértem, hogy ugyan tegyék már közzé, összesen mennyi fizetést kap havonta ez a vezetés – összesen, meg a régi, egyből bek.ssoltak)?!

    Ez a Csepelinfo legnagyobb problémája, az utóbbi 1 hétben. NEM ÉRDEKES?!
    Vicc az egész, csak szórakozni gyere! ;-))))))

  11. jól értesült szerint:

    CsepeliNo1 (Horváth Gyula)!

    Először is szerényebben, még, hogy csepeli námber van!

    Kettő: mióta vagy Gyurcsányista? És hol a Szili Kati?

  12. Vátesz szerint:

    135 ezer forint a nettó átlagkeresetwww.hrportal.hu › Bérezés, kompenzáció rovat – Tárolt változatHasonló
    Nyilvános “+1” hozzáadva. Visszavonás
    2010. máj. 18. – 2011. október 24., Salamon Cikkek száma: 38853 Legyen a HR …. a nettó átlagkeresetek 11,9 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit. …

    A Hit Gyülekezete az önfenntartó egyházmodell híve. Az 1%-os adófelajánlásokon és az iskoláknak járó normatívákon kívül más állami támogatást nem vesz igénybe, a hívek támogatják önkéntes adományaikkal és bibliai (nem kötelező) tizedeikkel (jövedelmük 10%-ának felajánlásával), emellett az aktivisták társadalmi munkájukkal járulnak hozzá a szervezeti működéshez.

    A gyülekezet az egyszázalékos adófelajánlók száma (2010-ben 18 643 fő[23]) alapján a negyedik, a felajánlott összeg (2010-ben 61 731 389 forint[23]) alapján a hetedik a hazai egyházak sorrendjében.

    MAGYAR KERESZTÉNY KISEGYHÁZAKwww.kisegyhazak.eoldal.hu/ – Tárolt változatHasonló
    Nyilvános “+1” hozzáadva. Visszavonás
    HIT Gyülekezete: bőven megvan a 20 éves működés és lényegesen meghaladja a 25000 főt az egyház taglétszáma, ezen kívül intézményfenntartó egyházzá …

    Ezekből következik, hogy 25000fő*135000Ft/hó*12hó*10%=4Milliárd50MillióFt
    Na szerintetek, mire fordítja a Hit Gyülekezet ezt a temérdek bevételt, plusz 61MillióFt 1%-os adófelajánlást? Ebből vették az ATV 2%-át, s azért cserébe közvetítik a Vidám Vasárnapot? Nevetséges, az ATV szőröstől-bőröstől a Hit Gyülekezeté, legfeljebb offshore cégen keresztül. Aki nem fizeti be a jövedelme 10%-át, az meglopja az Istent, legalábbis Németh Sándort! A tizedet nemcsak a havi fizetésből, hanem minden jövedelemből, nyugdíj, GYES, GYED, segély, stb. meg kell fizetni.
    Azután meg miért változtatnak most a korábbi szélsőliberális állásponton (Kálmán Olga, Avar-Bolgár-Dési-Németh újságírónégyes)? Bizony a Fidesz várja a hálát a 14 egyház közé sorolásért! Dési már repült, a többiek sem sokáig melegedhetnek az ATV-ben. A teljes népesség 46%-áról a Fidesz lesüllyedt a 23%-ra, nem kockáztathatnak semmit sem, az ATV-t be kell vonniuk a fideszes agymosodák közé, különben buknak 2014-ben.

  13. nagyapó szerint:

    Zoli049, Katka, CsepeliNo1fújják a vuzuvelát, de a cikkhez egy értelmes mondatot sem tudnak írni.
    Mi van az ATV-nél?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  14. Zoli049 szerint:

    A lényegtelenre nem lehet mit írni? Kit érdekel?
    Ugyanez a pucolás ment az MTV-DUNA TV-nél, nem? Akkor most mi van? 🙂

Itt lehet hozzászólni !