Furcsa véletlen

Csepel.info

Kis-Duna part

Az alábbi levelet csütörtökön kapta szerkesztőségünk a Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért Egyesülettől.

Szervezetünk a Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért Egyesület, a mai napon Szlávik Zoltán beruházási főtanácsadó Úrnál volt, az ügyben, hogy a Wellness Központtal kapcsolatos tenderdokumentáció előkészületi munkáiról tájékozódjon, élve a helyben illetékes civil szervezetek alkotmányos jogával. Megdöbbenve tapasztaltuk, hogy Szlávik Úr utánunk jövő vendége, az Elephant Holding, illetőleg az Ibiza KFT. (ez a cég, vagy holding az építője a Duna partra tervezett 180 lakásos társasházaknak) egy olyan képviselője, akivel legutóbb a bírósági tárgyaló teremben találkoztunk.

Kérdésként merül fel, hogy az egyébként ingatlan tulajdonnal, a lakásépítés tárgyában jogerős,(de éppen ez a per tárgy, tehát nem véglegesen eldöntött tény hogy jogszerűen kiadott) elvi építési engedéllyel, illetve ez alapján beadott építési engedély kérelemmel rendelkező cég képviselője, milyen ügyben tárgyalhatott a beruházási főtanácsadóval, az illető köztisztviselő munkaidejében?

Nyilván ez csak Önkormányzati ügyben történhetett. Ezek szerint a hatósági, illetve az ingatlan csere ügyön kívül, van még folyamatban lévő ügye egymással az Elephant Holding bármelyik cégének és az Önkormányzatnak? Ha igen erről szeretnénk értesülni! Kizárólag a nyilvánosság jegyében!

Üdvözlettel Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért Egyesület

8 hozzászólás “Furcsa véletlen” bejegyzésre

  1. csepeli szerint:

    Hétfő délután végigsétáltam az említett partszakaszon. Nagyon sok ember töltötte ott kultúráltan a szabadidejét. Remélem mind ott lesznek, ha tiltakozni kell!

  2. Róka szerint:

    Tisztelt Mindenki!
    Az Egyesület által tapasztaltakban az a furcsa, hogy a beruházási főtanácsadónál milyen ügyben járt az elephant Holding képviselője? Talán csak nem a Wellness tendert beszélték át? Esetleg azért, hogy pont arra a cégre írják ki azt a bizonyos tendert? Biztosan nem, mert az még meg sem jelent, azt nem szabad megmutatni egy potencionális befektetőnek, mert akkor megsértik a közbeszerzés tisztaságát!
    Ha viszont nem ez ügyben tárgyaltak, akkor valami másik projekt készül?
    Ha meg nem ezekről, akkor miről????
    Biztosan nem is ismer senkit az önkormányzatból ez az Elephánt!
    Csak úgy betévedt a porcelán boltba!!!!!!!! Csak nehogy összetörjön valamit!

  3. Hamu szerint:

    Jó kis cél, az egész Dunapartot megvenni, aztán beépíteni apartman szállodának! Ha nem megy, akkor gyorsan lakás lehet belőle?
    Egy másik állat is beszabadult az önkormányzatba! Zsebibaba a neve!

  4. leslie szerint:

    A kajak-kenu telep és a volt napközis tábor közötti kerítést kibontották.
    Eddig úgy tudtam, a kajak telepet még nem vették meg. Valószínűleg, emiatt rendelték be a szigorú önkormányzati vezetők az elefántosokat.

  5. Egyesület szerint:

    Egyesületünk az alábbiakban idézett levelet kapta, melyet a levél szerzője eljuttatott az Önkormányzat illetékeseihez is.

    “Az Elephant Holding honlapját tanulmányozva (www.elephant.hu) észleltem, hogy a Ráckevei-Soroksári Dunapart közterülete, mármint a parti sáv is be van vonva a látványtervekbe.
    Jogilag a telekhatár a jelenlegi kerítés vonala, attól a mederig tartó területsáv az önkormányzat tulajdona. Milyen alapon alakítja át a parti sáv kiépítettségét/kiépítetlenségét, a parti sáv növényzetét, a tervezett kerékpárút sávját a szomszéd telek tulajdonosa? Magánterületről van szó, milyen alapon nyit kijáratokat/kapukat a parti sávra? Nem magyarázat, hogy a kajak-kenu telepnek is van, mivel az közintézmény. Milyen alapon helyez el stéget a vízre, nem magyarázat, hogy a kajak-kenu telepnek is van, az közintézmény, bizonyára van vízjogi engedélye is a stégek használatára/létesítésére.
    Egyetlen Hollandi úti ingatlan tulajdonosnak sincs kijárata a vízpartra, csak magára a Hollandi útra (kivéve a közintézményeket)! Ugyanígy stégje sincs (kivéve a közintézményeket)!
    Nem véletlen, hogy a terület rendezési tervén szerepelnek lejárók a vízpartra, hiszen jelenleg a Strand-Evezős Telep-Volt Napközis Tábor tömbnél csak a két végén lehet lejutni a vízpartra.

    Biztonsági szempontból is aggályos a lakóparki vízparti kijáratok terve, hiszen egy nyitva felejtett kapun egy kisgyermek kisétálhat és belefulladhat a Dunába. Sajnos ezen a partszakaszon számos vízbefúlás történt!

    Az Elephant Holding/Ibiza Kft hívhatja a lakóparkját Ibiza Lakópartnak, de ennek semmi alapja nincs és a minden ember jogegyenlőségét figyelembe véve nem is lehet! Nincs joguk mások jogainál többre a közterület használatát illetően sem, így a közvetlen kijárat és a stég létesítése nem jár együtt a telek tulajdonjogával! Senkinek nincs joga azt engedélyezni, s esetleg megtörtént, kéretik sürgősen visszavonni, mivel nincs jogalapja!”

    Minden esetre tanulságos problémát vet fel a levél szerzője!
    Sajnos mindenképp aggályos az ügy. Ha csak tájékoztatási problémáról van szó, akkor a leendő lakók szempontjából történik félretájékoztatás.
    Ha pedig iggaz a honlapon lévő látványterv, akkor a csepeli lakosok szempontjából történik félretájékoztatás!

    Üdvözlettel A Csepeliek a Zöld Kis-DunapartértEgyesület

  6. potyek szerint:

    Sajnos nem lepődnék azon meg ha a dunaparti sétány is a lakópark része lenne 🙁 Ugyan ez a helyzet a XIII. kerület nagydunaparti lakóparkjánál is, le van zárva az évtizedekig városlakók által is használt terület, biztonsági őrökön sorompókon keresztül lehet csak elven lejutni azoknak akik nem ott laknak, sajnos zsebibaba mindenhol van, és mindent el tud intézni 🙁 Csepel meg erről amúgy is híres 🙁

  7. jani szerint:

    A főépitész sem ismert, senkit a hajón amellyel végig hajókázott a beépitendő Kis-duna part előtt csak úgy ott volt !! Na ne !!! Azt hogy “elephantosok ” is voltak álitólag ott a hajón az csak a véletlen müve lehetett.!!!??? Egyébként sem akkor és azért meg különben is…. mese mese meskete.. ! És hiszi a piszi !!!!

  8. miska72 szerint:

    GAZEMBEREK VEZETIK A KERÜLETET! ÖNKORMÁNYZATI MAFFIA!

Itt lehet hozzászólni !