Szakíthatnak az MSZP-vel Gyurcsányék

Csepelen összecsaphat a két formáció

Mandiner/Mno.hu, Csepel.info

Önálló pártként, az MSZP-vel együttműködve folytathatná a politizálás Gyurcsány Ferenc és köre – írja a Magyar Nemzet. A lap szerint ezzel a kiegyezéssel oldaná fel az ellentéteket Mesterházy és a párt jelenlegi vezetése Gyurcsányékkal.

Gyurcsány Ferenc és követői önállóan, egy új pártot létrehozva, de az MSZP-vel szorosan együttműködve, pártszövetségi rendszerben folytathatnák a politizálást – írja a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, Mesterházy Attila és a párt jelenlegi vezetése valamint a volt miniszterelnök köre ezzel a kiegyezéssel oldaná fel a két tábor között meglévő, kezelhetetlennek tűnő ellentéteket. A tárgyalásokon a felek igyekeznek megállapodni a „békés elválás” infrastrukturális és financiális feltételeiről.

A lap szocialista forrásai elmondták, legkésőbb a párt 2012 tavaszán tartandó tisztújító kongresszusáig le kell zárni a pártot és bázisát megosztó vitákat, ha 2014-re kormányváltó erőként akar fellépni a baloldal.

A Bajnai Gordon volt miniszterelnök által alapított Haza és Haladás Alapítvány november közepén, a költségvetéssel összefüggésben léphet a nyilvánosság elé – írja a lap.

Forrás: Mandiner

Csepelen összecsaphat a két formáció

Csepelen jelenleg a Gyurcsány Ferenc és a Mesterházy Attila-féle pártirányzatnak is vannak követői, így nem egyértelmű, hogy melyik felé dőlne a mérleg nyelve – értesült a Csepel.info.

Nagy hagyományai vannak a csepeli gyurcsányizmusnak: itt éppen Deme Gábor dörgölődzik a főnökhöz

A Gyurcsány Ferenc iránt elkötelezett pártvonalat Avarkeszi Dezső vezeti. Protezsáltja, az igazságügyi tárca korábban kikerülhetetlen közbeszerzési mindenese, udvari beszállítója, Borka-Szász Tamás jelenleg az MSZP frakcióvezetője, aki egyben a Gyurcsány-fanok helyi gyűjtőhelyének, a Demokratikus Koalíciónak a csepeli vezetője is. A helyi gyurcsányisták oszlopos tagjai még Dobák István és Nagy Szilveszter is, aki eddig sem tagadta, hogy kész akár a pártból is kilépni szeretett vezetőjének kedvéért.

Lapunk információi szerint a Mesterházy Attiláék felé hű pártirányzatot Szenteczky János vezeti, aki egyben a helyi pártszervezet vezetője, és a korábbi polgármester-jelölt is egyben. Egy informátorunk szerint Tóth Mihály korábbi polgármester is inkább ehhez a csapathoz áll közelebb, de nyíltan eddig nem csatlakozott egyik irányzathoz sem.

Csepel.info

Egy hozzászólás “Szakíthatnak az MSZP-vel Gyurcsányék” bejegyzésre

  1. Joságos szerint:

    Bravó!!!!Szakad az MSZP!Saját magukat fogják fel élni.

Itt lehet hozzászólni !