Tanúkihallgatások és DNS-szakértői meghallgatás a kettős gyilkosság perén (frissítve)

Orvos szakértő: megtalálták az egyik áldozat vérét a gyanúsított ruházatán

MTI

Tanúkihallgatásokkal folytatódott csütörtök délelőtt a Fővárosi Bíróságon a csepeli kettős gyilkosság büntetőpere; délután DNS-szakértői meghallgatás következik abban az ügyben, amelyben Kun Tamás biztonsági őrt emberöléssel, Deme Gábor volt csepeli iskolaigazgatót pedig bűnsegédi szereppel vádolják.

Nagy Miklós Tibor tanú arról beszélt, hogy 2007-ben a Deme Gábor korábbi csepeli szocialista politikus által vezetett alapítványi iskolának nem volt tornaterme. A tanú akkor – elmondása szerint – az iskola eszközbeszerzésében közreműködött, így kérte meg őt Deme Gábor a tornaterem biztosítására, de ebben az ügyben Takács József alapítványvezetőt – akit megöltek 2009. január 7-én Papp László tanárral együtt – “nem lehetett megkerülni”.

Mint közölte, egy alkalommal jelen volt, amikor egy fiatalembernek Deme Gábor fizetett a tornaterem bérléséért mintegy 40 ezer forintot. Hozzátette, hogy számlát nem állítottak ki, s erről Takács József is tudott.

Mint mondta, Deme Gábortól értesült arról, hogy a tornaterem bérleti díját rendszeresen így rendezik. Kitért arra, hogy időnként Takács Józseffel és Deme Gáborral rendszeresen megbeszélték az iskola terveit, és többször szóba került a tornaterem bérlése is. Deme Gábor mondta akkor, hogy a bérlés könyvelési tételként való elszámolása nincs megoldva. Takács József abban bízott, hogy pályázatokon nyernek pénzt melléképületek kialakítására – hangsúlyozta.

Ügyészi kérdésre azt mondta, nem tudott arról, hogy bárhol, bármelyik intézményben számláért tudott volna az alapítványi iskola tornatermet bérelni. Utalt arra, hogy Deme Gábor beszélt neki arról: a pedagógusok túlóráit, prémiumait “motivációképpen” külön fizették, számla nélkül.

Kaszt Imréné tanú azt állította, 2001-ben ismerte meg Kun Tamást, akit Császár Mihály akkori martonvásári rendőrkapitány ajánlott neki, mint aki meg tudja védeni őt fia bántalmazásától. Annak a véleményének adott hangot – mindenféle összefüggés megvilágítása nélkül -, hogy Kun Tamás gyilkosságra is képes lehet.

Kun Tamás ügyvédje összeesküvés-elméletnek nevezte a Kaszt Imréné által elmondottakat. Kaszt Imréné szerint ezt az ügyet “Deme Gábor másodrendű vádlottra akarják rákenni”.

Császár Mihály tanú tagadta, hogy Kaszt Imrénét ismerné.

Rabstein Margit igazságügyi elmeorvos-szakértő a két vádlott kapcsolatát jónak mondta. Demét ambiciózusnak, határozott fellépésűnek nevezte, akiben a személyiségvonások keverednek, s ez komplexushoz vezet. Kun Tamást határozott, jó fellépésű embernek mondta, “aki tisztában van azzal, hogy mit akar, és ennek megfelelően alakította kapcsolatait”.

Megjegyezte, Kun Tamás tisztelettel beszélt neki Deme Gáborról, “elsőrendű pedagógusnak” nevezve, de hozzátette, hogy “voltak bizonyos problémák az iskolában”, Deme Gábort pedig “ki akarták szorítani az iskolából”, és “ebben még két akkori miniszter is benne volt”.

A büntetőper délután DNS-szakértői meghallgatással folytatódik.

A vád szerint 2009. január 7-én este egy csepeli alapítványi iskolában Kun Tamás, az intézmény biztonsági őre – Deme Gábornak, az iskola felfüggesztett igazgatójának jelenlétében – lelőtte Takács Józsefet, az alapítvány vezetőjét és az iskola egyik ott lévő tanárát, mert fény derült az iskolában történt, Deméhez köthető sokmilliós pénzügyi visszaélésekre.

Forrás: MTI

Orvos szakértő: megtalálták az egyik áldozat vérét a gyanúsított ruházatán

Megtalálták Takács József alapítványvezetőnek, a csepeli kettős gyilkosság egyik áldozatának vérét az emberöléssel gyanúsított Kun Tamás ruházatán – mondta Lázik András igazságügyi orvos szakértő csütörtökön a Fővárosi Bíróságon abban az ügyben, amelyben Kun Tamás biztonsági őrt emberöléssel, Deme Gábor volt csepeli iskolaigazgatót pedig ebben való bűnsegédi szereppel vádolják.

Németh Nándor tanácselnök bíró felsorolta a bűnjeltárgyakról készített jegyzőkönyvet, ebben egyebek között szerepelt melegítőnadrág “elkent, freccsent” vérgyanús szennyeződésekkel, kapucnis pulóver, bőröv, véres zsebkendő, vérminta edzőcipőkön és számítógép-alkatrészeken. A gyanúsítottakon kívül a meggyilkolt tanár Papp László és Takács József tárgyait is számba vették a bűnjeltárgyak között.

Az orvos szakértő állítása szerint Kun Tamás elsőrendű vádlott melegítőnadrágján és a gyilkosság után maradt lőszerhüvelyeken is megtalálták Takács József DNS-mintáit. Elmondta: Kun Tamás nadrágja bal szárának alján Takács József vére van. Kitért arra, a vérfröccsenések lövésből vagy tompa erő behatásából adódhatnak. A nadrág hátsó részén lévő vér pedig “elkentnek tűnik”, ami hozzádörgölőzésből is származhat. Kun Tamás ballábas edzőcipőjén Takács József és Kun Tamás vére egyaránt rajta van, a cipő párján azonban Takács József véréből sokkal több van, mint Kun Tamáséból – tette hozzá.

Lázik András rámutatott: a két lőszerhüvelyen minden kétséget kizáróan kizárólag Takács József vére található. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint Takács Józsefet csak egy lövés érte, így az történhetett, hogy a második hüvely – a pisztolyból való kihullása után – ráesett a sértett testére. A bűnjelként lefoglalt fekete kesztyűn is Kun Tamás vére van – mutatott rá.

Ügyvédi kérdésekre elmondta: jól lehet látni, hogy csak az említett négy személy DNS-tulajdonságai jelennek meg, “kizárható bármely más ötödik ember közreműködése”. Utalt arra, hogy a pisztoly markolatáról és száráról próbáltak ugyan “DNS-maradványt” venni, de sikertelenül, erről lehetne pótmintát venni, mert még az sem zárható ki, hogy véres volt a fegyver – vélekedett.

Az MTI kérdésére a bíró elmondta: Papp László meggyilkolt tanár vérét nem találták meg egyik gyanúsított ruházatán és hozzájuk tartozó tárgyakon sem.

Tóth Péter fizikus szakértő jelentését a bíró olvasta fel. Ebben az állt, hogy a Kun Tamás jobb kezéről levett anyagmaradványok tűzfegyverből származó gyúelegymaradványra utalnak, ahogy Papp Lászlón és Takács Józsefen is hasonló anyagot találtak, Deme Gáboron azonban nem találtak ilyet. A Kun Tamás kezéről kimutatott anyag hasonló az áldozatokon talált anyaghoz – hangsúlyozta.
Mint mondta, úgynevezett csőtorkolat-lőmaradványt találtak az áldozaton, “amit az kap, akire lőnek”. Papp László halántékán olyan anyagmaradványokat találtak, amelyek azt mutatják, hogy közelről lőtték le, 5-30 centiméter között lehetett a pisztoly csövének vége az áldozattól. Kun Tamás kérdésére a fizikus szakértő közölte: “százszázalékos biztonsággal nem zárható ki”, hogy valaki rálőtt Kun Tamásra is.

A büntetőper jövő kedden zárt tárgyalással folytatódik, amikor az üggyel kapcsolatos hangfelvételeket vizsgálják és értékelik.
A vád szerint 2009. január 7-én este egy
csepeli alapítványi iskolában Kun Tamás, az intézmény biztonsági őre – Deme Gábornak, az iskola felfüggesztett igazgatójának jelenlétében – lelőtte Takács Józsefet, az alapítvány vezetőjét és az iskola egyik ott lévő tanárát, mert fény derült az iskolában történt, Deméhez köthető sokmilliós pénzügyi visszaélésekre.

Forrás: MTI

21 hozzászólás “Tanúkihallgatások és DNS-szakértői meghallgatás a kettős gyilkosság perén (frissítve)” bejegyzésre

  1. guriga szerint:

    Gusztustalan mocskos szemetek,remélem kapnak legalább 10 évet.

  2. TI szerint:

    Én minimum a dupláját kívánom nekik.

  3. TJ szerint:

    A meggyilkolt Takács József felesége vagyok.
    A mai kihallgatásról lenne egy-két megjegyzésem.
    Közel 100 tanúkihallgatáson vagyunk túl, ahol egyetlen egyszer sem gyanúsították férjemet, egyetlen egy tanú sem mondta, hogy férjemnek köze van, az un. „feketepénzhez”!
    Ezért szeretném a mai napot „elmesélni”!

    A tárgyalóteremben megjelent az egyik kereskedelmi csatorna képviselője, kamerával, amikor bejött az a bizonyos „tanú”! Rögtön forgott a kamera!
    Még a Bíró is megjegyezte, hogy ki javasolta tanúnak, és hogy-hogy két és fél év után jelentkezett.
    Erre a Tanú- hát a védőügyvéd hívott fel. Erre feláll deme gábor és azt, mondja a tanúnak, tévedsz te, hívtad az ügyvéd urat! – Ja igen én hívtam!!!!
    Mikor leadta a fenti tanúvallomását (HAMISAN!!!) ez a bizonyos tanú, a kamerákat összecsomagolták, és eltűnt a forgató csoport. Egy kicsit sem volt gyanús!
    Kérdem, én, honnan- kitől tudták meg, hogy mi lesz ezen a tanúmeghallgatáson, és nem voltak kíváncsiak a többi tanúra, csak erre az egyre?
    Ki ez az ismeretlen „valaki”, aki úgymond sok megbeszélésen ott volt????
    Ki látta? Ki bizonyítja?
    Aki látta kérem jeletkezzen!!!

    Keserű rettenetesen keserű vagyok, ez jog? Ez jogállam? Ez ügyvédi fogás?
    Élesszék fel Takács Józsefet, mondják a szemébe a hazugságokat, mert így könnyű, aki nem tud védekezni, még az emlékébe is belerúgna! Iszonyú!

    Tisztelettel: Takács Józsefné

  4. zed szerint:

    Szerintem ennek a színjátéknak a megrendezése leginkább a Fidesznek állhatott érdekében. Nagy Miklós tanú a polgármester bábúja lehet, akinek a segítségével egy korábbi prekoncepcióját igyekszik igazolni a megbízója. Emlékezzünk csak vissza, kik azok a politikai sírrablók, akik a szörnyű események óta sorozatos kegyeletsértésekkel igyekeznek a saját malmukra hajtani a vizet. Ki az, aki sajtótájékoztatót tartott és vádaskodott akkor, amikor a kerület korábbi vezetői éppen megemlékezést tartottak? Kik azok, akik még életében igyekezetek besározni Takács úr jó hírnevét?

    Egy 2007-es csepel.info cikkből:
    “A Csepel Művekről az önkormányzati döntés után, 2005-ben jelent meg az első térkép a hivatalossá vált utcanevekkel. A térképet az a Csepel Művek Ipari Park Szolgáltató Kht. adta ki, melynek cégvezetője véletlenül ugyanaz a Takács József MSZP-s önkormányzati képviselő, aki társaival együtt elutasította a „névtelenül maradt” utcára tett fideszes javaslatot.”
    http://csepel.info/?p=35

    Egy évvel korábban hasonló stílusban az alábbit nyilatkozta Németh:
    „Bezárták a Kõrösi Csoma, a Szent István 170-es és a Görgey iskolákat. Összevontak, bezártak több óvodát és bölcsõdét, napközis csoportot, tanulószobát, a tehetséggondozó „K” osztályokat. Ma már privatizálnak, a Csete Általános Iskoláját, és annak épületét adják ki az önkormányzat kezébõl. És ki fogja mûködtetni? Egész véletlenül Takács József MSZP-s önkormányzati képviselõ, volt oktatási alpolgármester. No comment…”
    http://www.csepptv.hu/ujsag/2006/17.2006.05.05.pdf

    A válasz:
    “Lázálmodozó

    Lázálmairól beszélt a fideszes Németh Szilárd képviselõ. A Csepel újság május 5-i száma szerint márciusban azt állította Németh Szilárd, hogy én fogok mûködtetni a kerületben egy oktatási intézményt. Ennek az állításnak csak a nyilatkozóhoz van köze, az igazsággal köszönõ viszonyban sincs. Ezt a Csepel újság tudósítói is tudják, akik szem- és fültanúi voltak a döntésnek. Így most már a lap olvasói elõtt sem titok, ami eddig sem volt titok. Más a félrevezetés és más az igazság.

    Takács József
    önkormányzati képviselõ (MSZP)”
    http://www.csepptv.hu/ujsag/2006/19.2006.05.19.pdf

  5. TJ szerint:

    zed, nagyon kérlek ezt ne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    A Biró sem akarja politikai sikra vinni ezt a gyilkosságot.
    NEM POLITIKA, hanem GYILKOSSÁG!!
    Ne keverjenek bele politikát, KÉREM ne ne ne ne!
    Te ismerted Takács Józsefet, én is ismerlek, kérlek az emléke nevében ezt ne!!!!!!!!!!!

  6. Gordon szerint:

    Szégyelld magad zed!

  7. kispajtás szerint:

    A csepeli szocialista és önkormányzati maffia áldozata a brutálisan meggyilkolt Takács József és Papp László – ez minden épeszű, a csepeli “ügyeket” ismerő ember a Napnál is világosabban tudja, látja. Kedves Takács Józsefné, sajnos szembe kell néznie a valósággal, a tényekkel, azzal, hogy a férje halálát akik előidézték, vagy megakadályozhatták volna, azokat Ön nagyon is közelről, a férje barátaiként ismeri. Nevezhetjük politikának, vagy bárminek, az biztos, hogy az érintettek mentik amit menthetnek, föleg az irhájukat. Csak azt lehet ajánlani nekik lelkiismeretük és emberségük hiányában, hogy imádkozzanak minél többet, nehogy véletlenül valaki “elköhögje” magát… A szépen felépített kártyavárnak előbb-utóbb öszze kell omolnia, hogy kiderülhessen az igazság, ami Önnek sajnos újabb megrázkódtatást fog okozni.
    Nagyon sajnálom és együttérzek Önnel!

  8. TJ szerint:

    kispajtás, köszönöm!
    Az az igazság, hogy nekem már azok a bizonyos érintettek már nem okoznak meglepetést. Két és fél éve tudom, amit tudok!
    Üzenem Zed-nek, hogy én csak köszönettel tartozom Németh Szilárdnak és Ábel Attilának. Hogy hol vannak a “régi barátok, szükségem lenne ma rátok”-ról már rég lemondtam!

  9. kispajtás szerint:

    Kedves Takács Józsefné!
    Köszönöm, hogy van ereje elmondania “a régi barátok” eltűnését, amin sajnos egy cseppet sem lepődök meg. Azok helyett, akik kihasználták a férje jóhiszeműségét és felhasználták Őt önző módon a saját érdekeikben, azok helyett itt vagyunk mi és vagyunk egy jópáran, akik együttérzünk Önnel, bármennyi idő is teljen el és legtisztább hitünkkel bízunk abban, hogy a sors nem fog kegyet gyakorolni azokkal szemben, akik ebben az aljasságban közvetlenül vagy közvetve résztvettek.
    Sajnos Önnek még sokáig szüksége lesz a kitartására, az erejére, de bízzon abban, hogy ezt a harcot nem egyedül kell megvívnia. Elszámolnivalónk van, nem is kevés és a nyughatatlanságom engem sem hagy addig békén, míg a többrendbeli bűnösök el nem nyerik méltó “jutalmukat”.
    Kívánok Önnek mindehhez jó egészséget és valamit, ami talán kárpótolhatja Önt a lelki nyugalmának a megtalálásában. Tudom, ez utóbbi a legnehezebb…
    Együttérző szertettel:
    kispajtás

  10. demokrácia szerint:

    Nehogy már 2 ember élete 10-20 év büntetést érjen!

    Láttam egy riportot Vágóné volt kapitánnyal.Riporter kérdése az volt
    milyen büntetési tételre számíthatnak azt felelte minimum életfogyt!!!!
    Remélem a törvény ereje lesújt a bűnösökre.

    zed pedig szégyellje magát!

    Tisztelt Asszonyom! Sok erőt kitartást kívánok Önnek és családjának és ne adják fel! Az igazságnak ki kell derülnie mindenáron! Dőljön az a kártyavár vagy dominósor!
    Együttérző tisztelettel:demokrácia

  11. Gordon szerint:

    zed írta korábban Manitunak a csepeli kettős gyilkosság kapcsán:

    “Csepelen nincsen MSZP-s iskola, és az erdőben történtek a gyilkosságok, el vagy tévedve!”

    Az Ünnepélyes utcanévtábla-csere című hírnél.

    Nem normális ez a zed.

  12. zed szerint:

    Így igaz, Gordon. Csepelen nincsen MSZP-s iskola, és tulajdonképpen Takácsné is ezt állítja azáltal, hogy a férje becsületét igyekszik védeni. Talán ez az oka annak is, hogy lehetséges indítékként Deme bosszúvágyát jelölte meg. Ami ennél meglepőbb, hogy Németh Szilárd is kiállt korábbi politikai ellenfele tisztessége mellett, annak ellenére, hogy T. J. életében még eltérő álláspontot képviselt. Persze tudjuk: ilyen a politika! …vagyis az a hozzáállás, amellyel megnyerhet magának egyes személyeket…
    Csakhogy vannak bizonyos állítások, amelyek kizárják egymást! Márpedig ilyen esetben a külső szemlélő döntési helyzetbe kerül. A csepel.info, aki mögött Ábel Attila áll, nem éppen Takács úr ártatlanságát igyekszik sugallni az olvasóinak:
    “Kosik György, Takács József és Tóth Mihály MSZP-s polgármester rendszeres kártyapartik során találhattak módot az iskola és a párt közös ügyeinek megvitatására. Talán egy ilyen megbeszélés után kapott tanári állást az etikátlansága és az idős, beteg emberek átverése miatt a Budapesti Ügyvédi Kamarából kizárt Gulyás Gábor is.

    Információink szerint Orosz Ferenc alpolgármester is szoros kapcsolatot tartott az iskola vezetésével. Az ingatlanügyletek mellett a káderpolitikában is őt tartják a párt egyik „agyközpontjának”. Ő és Tóth Mihály „találták ki” Szenteczky Jánost, a csepeli MSZP 2010-es polgármester-jelöltjét, és informátoraink szerint közösen karolták fel Deme Gábort is, aki Szenteczkyvel szoros kapcsolatban dolgozott, és az MSZP 2010-es győzelme esetén alpolgármesteri pozícióra számíthatott (volna).

    A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolába kerülésétől fogva a pártvezetőség Deme Gábort Takács Józsefre bízta. A későbbi áldozat igazi mentora lett Demének, akivel együtt dolgoztak, együtt rendezték az üzleti ügyeket, együtt jártak MSZP-s rendezvényekre és az önkormányzat pénzügyi és közbeszerzési bizottságának üléseire is, ahol Deme Gábor Takács József mellett ült. Bár Deme nagyon sokat köszönhetett Takács Józsefnek, idővel, ahogy pártfogójában egyre erősödött az érzés, hogy elsikkasztja az iskola pénzét, megromlott közöttük a jó viszony.”
    http://csepel.info/?p=7594

    Észre kellene venni, hogy a Fidesznek nem az az érdeke, hogy Deme Gáborra kenjen mindent. A Fidesz nem azt kívánja elérni, hogy a gyilkosok bűnhődjenek! Hanem olyan tényeket próbál összegyűjteni, amelyek megerősítik a pártiskola-teóriáját, mert ennek van hosszútávú politikai hozadéka! Egyébként pedig Takács József sokat köszönhetett az MSZP-nek, szerintem ha még köztünk lenne, nem akarna abba a kézbe köpni, amelyikből korábban evett.

  13. Gordon szerint:

    Mesebeszéd zed.

    Örökre nyoma marad, hogy le akartad tagadni a csepeli kettős gyilkosság tényét.

    Ha ismered TJ családját, akkor nekik kell majd erről számadást adnod.

  14. zed szerint:

    Semmit sem tagadtam le, Gordon! Tipikus fideszes propaganda-eszköz kiragadni egy mondatot az eredeti szövegkörnyezetéből, és más jelentéssel felruházni a mondanivalót. Szégyelld magad!

  15. ófalui szerint:

    Zed !

    Köpni , köpködni…
    Tudod ez az egész , amit előadsz , leírsz gusztustalan .
    Milyen ember vagy Te ? / nagybetűvel írtam a névmást ,
    talán hibáztam … /
    A szavakat keresem , nem találom .

  16. TJ szerint:

    Nem AKAROK TÖBBÉ ZED nevű írásaira reagálni, csak most utoljára teszem!
    Ha ismerte volna JÓL Jóskát, tudta volna, hogy neki első a családja volt! Azt hogy Jóskám mit szólna hozzá, hogy mennyire figyelmen kívül hagytak, TUDOM hogy nagyon nem tetszene neki, és ezt tudják azok akik JÓL ismerték!
    A lakásunk nyitva állt mindig, zed is megtalált volna, miért nem tette?? Nehogy válaszoljon rá, mert nem vagyok rá kíváncsi, már nem!!!

  17. Suttogó szerint:

    Szemét egy ember vagy zed.

  18. obama szerint:

    zed= Gulyás

  19. miska72 szerint:

    Én 1000 évet kívánok nekik! De jó magaviselet miatt felezhető legyen a büntetésük! 😉

  20. demokrácia szerint:

    obama ez tuti?
    és ki az ismeretlen tanú?

  21. obama szerint:

    demokrácia, ez tuti !!!

Itt lehet hozzászólni !