Nem hiszi el Damu, hogy börtönbe megy – Tények-riport

TV2, Blikk

Damu Roland (36) maga sem tudja, mi lesz, ha hat évre börtönbe kell mennie: a színész a végsőkig elkeseredett a hétfői ítélet hallatán.

A Blikknek azt mondta: vallásos embernek tartja magát, eddigi élete során soha nem merült fel benne az öngyilkosság gondolata, de most ezzel is eljátszott.

– Megfordult a fejemben a halál gondolata is! Ártatlanul, úgy, hogy nem követtem el azt, amiért elítéltek, még egy nap raboskodás is sok, nemhogy hat év! Én nem bírnám ki a börtönt, meghalok, ha lecsuknak. Ez egészen biztos – nyilatkozta megtörten, de eltökélten Damu Roland, akit Mohácsi Ferenc, az ügyvédje azzal biztat, hogy a másodfokú tárgyaláson egyszerűen hatályon kívül helyezik majd a két nappal ezelőtt született ítéletet.

A bíróság szerint Damu 2010 októberében bántalmazta és megerőszakolta volt barátnőjét, Palácsik Tímeát (28) XIII. kerületi albérletében. A színész ezt végig tagadta, ám a bíróság, noha tárgyi bizonyítékot nem találtak az erőszakra, bizonyítottnak látta a történteket. Damunak egy 2009 júliusában történt eset miatt is felelnie kellett a bíróság előtt, egy ráckevei hotelben a tanúk szerint ököllel ütötte meg Palácsikot, majd bezárta a szállodai szobába. Ez a bíróság szerint bizonyítást nyert, így az ítéletbe ez is beleszámított.

Damu az elsőfokú ítélet kihirdetéséig abban reménykedett, hogy felmentik, és mint azt a Frizbi felvételén Hajdú Péternek elmondta, képtelen belenyugodni, hogy ártatlanul kell börtönbe vonulnia. Remegő térddel, leizzadva, az ájulás határán távozott hétfőn a bíróságról. A színész a Blikknek elmondta, már az előzetesben eltöltött 12 nap is életre szóló lelki sebeket okozott benne, az ügy nem mellékesen a karrierjét is kettétörte.

Csak az ítélethirdetés után hasított belé a gondolat: néhány megmaradt színészi munkáját, szinkronszerepeit is elveszítheti, de tegnap munkaadói megnyugtatták, addig dolgozik, amíg tud.

– Ha egy férfit egy nő ki akar csinálni, ez a legjobb módszer! Csak azt nem tudom, hogy fogja Palácsik Tímea (28) rendezni azt a lelkiismeretével, ha nekem valami bajom történik – jelentette ki a színész, állítva: bosszú áldozata lett.

Attól rettegett, hogy otthon a zsaruk várják

A színész attól is rettegett, hogy mikor a hétfői ítélethirdetés után hazamegy, otthon a rendőrök várják, és rács mögé kerül a másodfokú tárgyalásig. A Blikk által megkérdezett jogi szakértő szerint Damu Roland valóban nem lélegezhet fel, mert a másodfokú bíróság, mihelyst hozzá kerül az ügy, még dönthet úgy, hogy elrendeli a színész előzetes letartóztatását.

– Mivel erőszakos bűncselekményről beszélünk, amelyben az elsőfokú ítélet meghaladja a 4 évet, a bírói gyakorlat szerint ilyenkor már fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Ezért elrendelhetik Damu Roland letartóztatását – fejtette ki Lichy József ügyvéd, hozzátéve: általában az ügyészség már az ítélethirdetés után kérvényezi az elítélt előzetesbe helyezését, de ebben az esetben ez nem történt meg.

Forrás: Blikk

6 hozzászólás “Nem hiszi el Damu, hogy börtönbe megy – Tények-riport” bejegyzésre

  1. zed szerint:

    A 6 év a gyakorlatban 2 évet jelent fogházban, 3 évet börtönben, mivel zsúfoltak a BV intézetek. Azt javaslom Damunak, kérjen jogi tanácsot kollégájától, Bucitól! 😉

  2. balupapesz szerint:

    Remélem börtömbe megy ez a ganéé….de nem hinném,hogy gond lenne neki, mert ugyis szinész. Csak ez MELEGPORNÓ lesz!

  3. Vátesz szerint:

    Legalább majd vele is megtörténik, hogy megerőszakolják, csak análisan és orálisan!

  4. nakiaz szerint:

    Zed képzeld el, már kért kollégájától jogtanácsot. Ügyvédje na ki? Szabad a gazda!!!

  5. zed szerint:

    Amikor először láttam a címet, Damu helyett tévesen a Deme nevet olvastam… 😉

Itt lehet hozzászólni !