Olimpiai nap a csepeli általános iskolában nagy bajnokokkal

Nemzetisport.hu

Az iskola

Olimpiai bajnokok, olimpikonok részvételével ötkarikás vetélkedőt rendezett felsős diákjainak a csepeli Kazinczy Ferenc Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola. Az alsósok eközben művészeti pályázaton vettek részt.

A felsős tanulók nyolc fős csapatokban mérték össze tudásukat, miután olimpiai bajnok cselgáncsozónk, Kovács Antal és Bencze Márton negyedik osztályos tanuló közösen meggyújtotta az olimpiai lángot.

A gyerekek, hasonlóan a Pekingbe utazó sportolókhoz fogadalmat tettek, hogy sportszerűen, tudásuk legjavát nyújtva képviselik társaikat.

A változatos feladatokat tovább színesítette egy-egy beszélgetés ismert sportolókkal: Cseh Lászlóval, Imre Gézával vagy Kozmann Györggyel. (Itt érdemes megjegyezni: nagyszerű gesztus a híres bajnokok részéről, hogy jelenlétükkel felejthetetlen élményt szereztek a kissrácok számára.)

Minden csapat zászlót és a játékokról, az olimpia történetéről szóló is tablót készített, valamint bemutatták a Nemzet Sportolóit.

Művészeti munkáikat az alsósok is bemutatták, akik számos alkotást készítettek a kiírt pályázatra. Az abszolút győztes az 1. b osztály 30 tanulója lett, akik rizsből készítették el a földrészeket és a gyerekek, emberek sokszínűségét ábrázolták tablójukon, ahogy együtt szurkolnak a sportolóknak.

A felsősök vetélkedőjét végül az Ötkarika nevű 7. b osztályos csapat szerezte meg, megelőzve a 6. a-t és 5. b-t.

A zsűrizés mellett a díjak átadásban is a vendégek segédkeztek, így a már említett sportolók mellett a korábbi kétszeres olimpiai bajnok öttusázó, a csepeli Németh Ferenc és a világválogatott kézilabdázó, Németh Helga is érmet, oklevelet adott át.

Az iskola életének ezen az igazán rangos eseményén mindenki nagyszerűen érezte magát. A gyerekek a helyezéseiknek, az autogramoknak, a felnőttek a sok mosolygó kissrácnak örültek. És egy biztos: Csepelen most több mint 400 gyerek rajongva nézi majd a pekingi eseményeket, és talán arról álmodik: ő is olimpiai bajnok lesz!

Forrás: Nemzetisport.hu

Egy hozzászólás “Olimpiai nap a csepeli általános iskolában nagy bajnokokkal” bejegyzésre

  1. Viola szerint:

    nagyon jó volt a sportnap

Itt lehet hozzászólni !