Joav Blum máris betegeskedik

Magyar Hírlap

A telekcserét lebonyolító, Sukorón csak papíron lakó, külföldön betegeskedő üzletember nem kíván hazajönni az ítélethirdetésre. Gyurcsány Ferenc még nem betegeskedik, de ideggyengeségéről számos cikk született az elmúlt években.

A volt kormányfő mentelmi jogának megszüntetését kéri, a saját maga által alakított Demokratikus Koalíció azonban már fél a következményekről, és a nem-mel való szavazásra buzdít. Hamarosan Joav Blum közokirat-hamisítási ügyében dönthet a bíróság. Az alábbiakban a Magyar Hírlap cikkét olvashatják.

Akár már szerdán ítélet születhet a sukorói botrányban érintett Joav Blum ellen közokirat-hamisítás vádjával folyó perben – értesült lapunk. Közben a parlament hétfőn dönt Gyurcsány Ferenc mentelmi jogának felfüggesztéséről. Az ügyészség a King’s City telekcsere-szerződése miatt hivatali visszaéléssel gyanúsítaná a volt kormányfőt. Blum állítása szerint külföldön betegeskedik, és nem is kíván hazajönni az ítélethirdetésre.

Nem kizárt, hogy ítéletet hirdet a szerdai tárgyaláson a Székesfehérvári Városi Bíróság a sukorói kaszinóügyben érintett Joav Blum ellen közokirat-hamisítás vádjával folyó perben – tudta meg a Magyar Hírlap. Gieszné Boda Orsolya bírósági szóvivő tájékoztatása szerint erre abban az esetben kerülhet sor, ha nem érkezik újabb indítvány, esetleg bizonyíték a joghatósághoz. Ismert, a Velencei-tó melletti Sukoróra tervezett gigantikus vigalmi negyed megvalósítását, pontosabban az ahhoz szükséges földterület megszerzését a befektetők – köztük Blum – ingatlancserével képzelték el, ám a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel a Gyurcsány-kormány idején kötött szerződéssel a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) szerint 1,3 milliárd forint kár érhette az államot.
A vádhatóság éppen emiatt készül meggyanúsítani hivatali visszaéléssel a bukott kormányfőt, ha a parlament hétfői ülésén kiadja Gyurcsány Ferenc mentelmi jogát. Megírtuk, a Ház valószínűleg rábólint a mentelmi bizottság javaslatára.

Ami Blumot illeti: a fehérvári bíróság által kirendelt orvos szakértő elfogadta az üzletembertől külföldről küldött igazolást, amely szerint egészségügyi állapota miatt nem tud Magyarországra utazni, így a perben sem vehet részt.

Blogján egyébként már február elején azt írta: „Nem titok, hogy az utóbbi hónapokban egészségi problémákkal küszködök, de amint meggyógyulok, Magyarországra utazom, ahol személyesen fogom folytatni a küzdelmet alapvető jogaimért.”

Ismert, a Legfelsőbb Bíróság még tavaly októberben nyilvánította érvénytelennek – vagyis fiktívnek – Joav Blum sukorói lakcímét, s helybenhagyta az ügyben hozott első- és másodfokú döntéseket, illetve a Fejér Megyei Bíróság ítéletét, amely szerint az üzletember nem lakik életvitelszerűen a Velencei-tó melletti településen. A Fejér Megyei Főügyészség nyomozást is elrendelt közokirat-hamisítás bűntettének gyanúja miatt, ennek eredménye a mostani per.

Egyes feltételezések szerint a befektető azért nem járt több mint egy éve Magyarországon, mert az ingatlancsere miatt különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával nyomozó Központi Nyomozó Főügyészség őt is gyanúsítottként hallgatná ki. Gieszné Boda Orsolya tájékoztatása szerint egyébként a csereszerződés semmissé nyilvánításáért indított polgári per következő tárgyalása csak október 21-én lesz a Fejér Megyei Bíróságon.

Forrás: Magyar Hírlap


4 hozzászólás “Joav Blum máris betegeskedik” bejegyzésre

  1. Perspektíva? szerint:

    Úgy gondolom ebben a demokratikus ítélkezési folyamatokban, egyre inkább kezd belefáradni az EZERFEJŰ CÉZÁR. Napi gondokkal terhelten, (munka, megélhetés, stb) családjának életben maradásához, azért többre van szükség, mert imigyen a munkaerő nem “termelődik” újra, inkább leépül.

  2. Vátesz szerint:

    Majd lefagyna a vigyor az arcáról, ha Gyurcsánnyal osztozhatna a börtöncellán!

  3. "?!" szerint:

    De nem fog osztozni Tarjányi, mert Gyurcsányt sem csukják be!
    Ahhoz mindketten túl sokat loptak, hogy a magyar bíróság börtönt szabjanak ki rájuk.

  4. grün szerint:

    “?!”!
    Ki a frász az a Tarjányi? 🙂

Itt lehet hozzászólni !