Pali bácsi röhejesnek tartja Stohl védekezését

Stohl drogozásra bátorítja a tiniket

Stop, Bors

Stohl András azt reméli, enyhítik az első fokon rámért két év négy hónapos börtönbüntetést (fotó: Cser Dániel, Borsonline.hu)

Kaincz Pál minden nap azt kérdezi magától, miért éppen akkor kellett arra járnia, amikor Stohl András ittasan belehajtott autójába. A férfi úgy érzi, sértő számára az az egymillió forint, amit a színész helyezett neki letétbe.

Pali bácsit lelkileg és fizikálisan is megviselték az elmúlt egy év megpróbáltatásai. Az Új Ásznak sikerült szóra bírnia.

“Ez az egész egy kuli meló, ahogyan Stohl a barátaitól összeszedte azt a pénzt, amit nekem szánt. Egyáltalán nem vagyok elégedett, mert nekem nem könyöradományra van szükségem, hanem arra, hogy megtérítse a káromat. Nekem sokkal többe van a baleset óta eltelt idő. Azt, hogy pontosan mekkora összeg lenne számomra kielégítő, nem tudom megmondani, mert azóta a fiamnak kell intéznie mindent, és még nem beszéltük meg, hogy mennyi pénztől estünk el a sérülésem miatt. Az pedig egyenesen röhej, hogy Stohl hirtelen áldozattá vált a balesetben, és a sérülésére hivatkozik, holott eddig erről szó sem volt” – mondta Kaincz Pál, aki azt sem érti, miért próbálják bebizonyítani a bíróságon, hogy ő a balesetben nem szenvedett maradandó sérülést.

stop.hu

Stohl drogozásra bátorítja a tiniket

Saját példájával akarja elrettenteni a srácokat, de kiskapukat hagy a kábítószert kipróbáló gyermekek számára, ezzel veszélyezteti a fiatalokat iskolai beszámoló körútján a bódultan balesetet okozó Stohl András, állítják a megelőzésben jártas szakemberek.

Kiverte a biztosítékot a vezeklésből iskolai drogmegelőző körúton részt vevő Stohl András a drogprevenciós szervezeteknél. A színész szerintük senkitől nem kért tanácsot azzal kapcsolatban, hogy milyen nyelvezettel és milyen tartalommal kellene a diákokat eltéríteni a droghasználattól, ezért laikusként veszélyes butaságokat mond. A szervezetek több képviselője is beült András előadásaira, s azt mondják, azonnal változtatni kell a szövegezésen. A témában péntek reggel szólalt meg először szakértő, az ATV reggeli Start című műsorában. Dr. Németh Zoltán, az SOS Egyesület a Szenvedélybetegekért orvos elnöke azt szorgalmazza, Stohl Andrásék keressék meg őket a fiatalok érdekében.

– Mind a körülményekben, mind az előadásmódban vannak kifogásolható pontok. Úgy hallottam megbízható kollégáktól – akik személyesen részt vettek Stohl előadásán –, hogy a színész kiskapukat hagy a gyermekek számára. Ez elfogadhatatlan! Nem húz éles határt a legális és illegális drogok között. Nem szerencsés, hogy olyan mondatokat is megfogalmaz, hogy nyugodtan bulizz, nyugodtan próbáld ki a drogot. Ezzel többet árt, mint használ. Üdvözítő lett volna – és még most sem késő, hiszen a hírek szerint folytatja a drogprevenciós körútját –, ha felveszi a kapcsolatot valamelyik hivatalos szervezettel és konzultál vele vagy akár velünk. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen egy drogmegelőző előadás szövege – magyarázza a doktor.

– Magyarországon működik a Nemzeti Drogmegelőzési Intézet, mely képviseli az orvosszakmai közösséget is, amellyel közösen elfogadtak egy olyan irányvonalat, ami nagyban különbözik Stohl András partizánakciójától. Az intézet kiemelt feladata, hogy gyűjtse és szisztematikusan elemezze a különböző színtereken (iskola, család, munkahely, szabadidő-eltöltés) megvalósuló hazai drogprevenciós és egészségfejlesztési programokat, és hogy közreadja a legjobb hazai és nemzetközi gyakorlatokat. Ebbe egy kicsit sem illeszkedik a színész haknija.

Stohl ügyvédje szerint védence szívesen tanul, ha kell.

– A hakni szót nagyon távol esőnek érzem a valóságtól, mert András nem gázsiért lép fel. Ő laikus nagykövete, de nem szakértője a témának. Önkéntes, lelkes dolog, amit csinál, hála istennek, nem szakértő, ezért nagyon szívesen megfontol minden információt, amit szakmai szervezetektől kaphat, és azokat beledolgozza a mondanivalójába. Biztos, hogy lehet fejlődnie, bár kapott már meghívást például Balmazújvárosba a szenvedélybetegségek házába – ez egyébként egy intézmény, ahol drog- és alkoholfüggő betegeket kezelnek. Ha ilyen helyre is meghívják, akkor olyan nagy blődséget mégsem beszélhet. Azt gondolom, hogy értékelendő tényezők is vannak az előadásában, mégpedig szép számmal.

Földvári Zsófi

borsonline.hu

17 hozzászólás “Pali bácsi röhejesnek tartja Stohl védekezését” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    “Ejha!
    „kapott már meghívást például Balmazújvárosba a szenvedélybetegségek házába – ez egyébként egy intézmény, ahol drog- és alkoholfüggő betegeket kezelnek.”
    Na igen! Az ilyen drogos, alkoholista országúti bűnözőnek itt a helye, – ide való majd.
    Kezeltesse magát, és ne a diákokat buzdítson bulizós életre!
    A szerencsétlenül járt Öregnek meg fizessen, a bűnöző, drogos „ripacs”, mert tönkre tette a hátralévő életét.
    Ne azt lesse, hogy az Öreg nyújtogatja a lábát vagy sem! Ez a megnyomorított Öreg magánügye, hogy milyen tréninget folytat.
    Az orvos szakértők meg ne beszéljenek ősze- vissza sok hülyeséget.
    Tessék megkérdezni az Öreget! – Pali bácsi megrövidült a lába vagy sem? A legjobban úgy is az öreg érzi!
    A szakértői díjat meg adják az Öregnek, mert a sok lóvéért fogadott szakértők össze-vissza beszélnek

  2. lolka szerint:

    Az nem derült ki, hogy előadást tartani vagy kezelésre hívták meg Balmazújvárosba. Mert azért az nem mindegy…

  3. nakiaz szerint:

    Pali bácsit: Az pedig egyenesen röhej, hogy Stohl hirtelen áldozattá vált a balesetben, és a sérülésére hivatkozik, holott eddig erről szó sem volt” – mondta Kaincz Pál, aki azt sem érti, miért próbálják bebizonyítani a bíróságon, hogy ő a balesetben nem szenvedett maradandó sérülést.
    RÖHEJES, ÉS SAJNOS MEGTEHETI, ÜGYVÉDI VÉDEKEZÉS ESZKÖZEKÉNT! Ez jog, ez igazság?! Öszinte részvétem Pali bácsinak, és minden olyan áldozatnak, akinek nincs pénze “sztárügyvédekre”! Ők hova menjenek előadást tartani, és miből?

  4. GONDOLKODÓ! szerint:

    Az egésznek már régen megírták a forgatókönyvét, s az Ismert-Ismeretlen rendező (nem a bájgúnár, ő csupán epizódista a többi megjelenttel együtt) színpadra vitte! Mint tudjuk színház az egész világ, s benne mindenki. Tehát zajlik a próba, s a főpróbáig időre van szükség, hogy az történjen (nem csak a színpadon) amit a színfalak mögött megrendeztek (nek), a nézők s hallgatók számára hitelessé, meggyőzővé kell tenni az általunk eljátszani készülő darabot!
    Folyik a művészek, a jogszolgáltatás “felhasználásával” a Társadalom kompromitálása.
    Az “okostojások szorgos nyüzsgésével,” az “internacionalizmus mély kútjaiból történő ötletek merítésével”, amely kimeríthetetlen.
    Aki egy kicsit másképpen látja, érveivel győzzön meg!

  5. fülöpke szerint:

    A “művész úr”először azzal etette a közvélemény agysorvadásban szenvedő részét, hogy szegény nővérének a családját is segítenie kell. De lebukott a sztár, mert kiderült, hogy a nővére a Richter gyárban vezető beosztásban dolgozik. Aki mellesleg szemlesütve hallgatta az őt érintő mesét.
    Valószínűleg sok család elolvad a celeb úrtól, de remélem az én gyermekem nem tanul el tőle semmit.
    Ez a történet is a mai magyar valóság része.

  6. GONDOLKODÓ! szerint:

    “Tehát: nem dolgunk, hogy emberként minősítsük Stohlt, hogy sommás erkölcsi ítéleteket hozzunk róla – egyetlen ember sem írható le csupán hibáival, bűneivel, még azok összességével sem. A bíróság éppen ezért nem is erkölcsi ítéletet hoz. Nem az a dolga. A színészek és fontos emberek petíciója, a mögötte meghúzódó logika tehát – nyilván akaratuk ellenére, de – mélyen jogállam-ellenes.”

    T. Stumpf András Úr!
    Már ne haragudjék, Ön óriási tévedésben van!!! Mi az, hogy nem a mi dolgunk, mi az, hogy a bíróság nem erkölcsi ítéletet hoz! V. a Nemzet Színészeinek a jogállam-ellenes viselkedése! Igen is, ami e HAZÁBAN történik az mind, mind a mi dolgunk!
    Azon csodálkozom, hogy Ön milyen szereptévedésben van, hogy ilyet le mer(butasága révén) írni, “nem a mi dolgunk, stb.” S buta írásával csillapítani, lehűteni igyekszik jogos felháborodását az embereknek. Miközben ezzel kisebbíteni igyekszik a megtörtént esemény súlyosságát, az embereket meg az ügytől, a személytől a közömbösség irányába “terelni.”
    Vajon az általam kiemelt részek a cikkéből miért nem a mi dolgunk, hogy rendezhessük valaha sorainkat, hogy egyszer már el kellene indulni a helyes irányba, ami ugye szilárd erkölcsi alapok megteremtése nélkül soha sem fog sikerülni, megvalósulni! Vajon a “jogállam-ellenesek tábora” nem éppen ennek ellenére cselekszik?” S mutat rendkívül rossz példát a jövő nemzedéke számára! Vajon amikor a Bíróság nem a helyének megillető törvények szellemében ítélkezik, -akár enyhébben, akár drákóiabban, az nem hat ki morálisan a Társadalomra? Nos T. Stumpf úr! Ön nagyon súlyosan téved, amikor a fenti következtetéseiben az ellenkezőjéről “igyekszik mosni” agyát, az olvasóinak! Még valamit! Ha Ön olvassa és informálódik bárhonnét, ezen üggyel kapcsolatos anyagokat: tapasztalhatja szinte egy emberként “morajlik fel” az EZERFEJŰ CÉZÁR, szerintem is teljes joggal. Azt gondolom, hogy ami az ország morális állapotát illeti, e területen jelentkeznek a legsúlyosabb gondok a Társadalomban. Nem véletlen a Társadalom szinte egy emberként való felmorajlása, mert lépten nyomon csekély változás tapasztalható az elvárhatótól, attól, ami minden tisztességes állampolgár számára íratlanul is, alapvető követelményként kellene, hogy megjelenjék.
    Azt gondolom a valóságot, “véleményeket dezinformáció szintjére” minősítetten közvetíteni, súlyos szakmai, morális hiba, sőt annál is több!

  7. grün szerint:

    Most fut a hír tv csíkján, hogy a jövőben nem vonják be a helyszínen a zittas vezetők jogosítványát, hanem több büntető pontot kapnak!!!
    Gondolom megkérik őket, hogy óvatosan, baleset okozása nélkül, a legrövidebb úton vigyék haza a kocsit!
    No, jó max. egy nyugdíjas könnyű sérüléssel belefér!!!

  8. GONDOLKODÓ! szerint:

    Üdvözlöm T. Grün úr!
    Jól van? Rég hallottam Ön felől. Van aki alá száll, (vagy nála ez a természetes ?)mert olykor bátorkodom megszólítani.

  9. grün szerint:

    Kedves GONDOLKODÓ!
    Kedvessége lekötelez! Néha vegyül a zember!
    Odahaza voltam fatornyos falumban 50 éves osztály találkozón! Mit mondjak Párizst hamarabb megjárom!
    Mivel autóm nincs az egy szemem miatt, no meg nem szeretem ha pártunk és kormányunk fejőstehénnek néz!!!
    A vonatért is fizetnem kell 10%-ot, de nem kell legalább megvennem!!!
    Igazságos a természet a cukorbajjal is, mit megspárolok csak a zadón!

  10. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. Grün úr!
    Szívélyesen üdvözlöm, külön örülök, hogy kisebb bajokat leszámítva jól van.
    Bízom benne, hogy az osztály találkozón jól érezte magát, és még sok ismerőssel találkozhatott. További kellemes napot kívánok, és kérem ne adja fel!

    Ady Endre ÜZENET EGYKORI ISKOLÁMBA

    “Bár zord a harc, megéri a világ,
    Ha az ember az marad, ami volt:
    Nemes, küzdő, szabadlelkű diák.”

  11. Suttogó szerint:

    Hiteltelen pali ez a Stohl.

    A végén még felmentik???

  12. Gordon szerint:

    Tömlöcben van a helye.

  13. Joságos szerint:

    AHOL A PÉNZ, OTT AZ IGAZSÁG.

  14. tóth mária szerint:

    A vér szava….! “ezek” mind egyformák! szégyen, de kis országunkban így mennek a dolgok!

  15. Etikus szerint:

    T. tóth mária!

    “A vér szava….! “ezek” mind egyformák! szégyen, de kis országunkban így mennek a dolgok!”

    S ebbe bele kell mindenkinek törődnie?! Mert az valóban a Nemzet halálát jelentené!
    A történelem milliószor bebizonyította, ahol nincsen szilárd erkölcs, ott minden foszlásnak indul, és az enyészeté lesz.

Itt lehet hozzászólni !