Röhej: most számlálják az utasokat!

Csepel.info

Csepeli HÉV

Lapunk több bejelentést is kapott arról, hogy a Csepeli HÉV megállóiban ma reggel utasszámlálást tartottak-tartanak. Mint ismert, a BKV egy paraméterkönyv-tervezetét már a tiltakozóhullám elmosta, de egy másik – valamivel kisebb leépítést, járatmegszüntetést tartalmazó – még vita tárgya. Még jó, hogy a paraméterkönyv-tervezet után arra is kíváncsiak, hogy menyi utast szállít reggelente a Csepeli HÉV. Igaz, máshol az ilyen felméréseket a tervezés és döntéshozatal legelső szakaszában, és nem a tervek nyilvánosságra hozatala után szokás elvégezni. De ez Magyarország, és azon belül is Budapest. Demszky városában pedig ez is simán megtörténhet.

6 hozzászólás “Röhej: most számlálják az utasokat!” bejegyzésre

  1. LB szerint:

    Ráadásul reggel 7 után nem a szokásos 6, hanem csak 3 kocsi közlekedett!
    Volt is tülekedés rendesen, a “számlálók”, “felírók” meg csak röhögtek kedélyesen a birka utasokon, akik egymást taposva próbáltak felszállni! 🙁

  2. sztojanov szerint:

    napi egy ezrest kapnak a számolgatásért, egyik ismerős is ott van…

  3. én szerint:

    Nekem is feltüntek tegnap az utasszámlálók. Nem értettem miért csinálják.
    Miért csinálják? Most sem értem.

  4. Andrew Toth szerint:

    Azt mondta az egyik számlálós ember, hogy a ritkítás miatt számlálnak, hogy mennyivel lehet; csúcsban is fél óránként fog közlekedni a hév, de több kocsival. Azt mondta, hogy ő is látja, hogy túlzsúfolt a szerelvény, s nem érti, hogy hová csökkentik, amikor éppen fejleszteni kéne, mert ilyen régi kocsikat nem is látott még üzemben…

    Tegnap járt le a bérletem, ma megyek biciklivel először a városba – még meglátom, hogy hogy boldogulok.
    Aggódom a “parkolás” miatt egy kicsit, meg jobb ruhába sem mehetek, meg aztán Ferenc körúton, hogy lesz-e hely közlekednem; el ne üssenek…

    Lassan havi tízezer a díj, s egyre rosszabb a közlekedés! – mi lesz azzal, Aki még biciklire se szállhat, hogy jut be munkájához?
    Ja, nem kell neki bejutni; legyen munkanélküli és egy kis lejárt konzervcsomagért majd arra a pártra szavaz, amelyik több snapszot fizet neki.

  5. DFK szerint:

    meglássátok, az eredmény az lesz, hogy kihasználatlan a csepeli HÉV… 🙁

  6. szamlalo szerint:

    Néhány kommentár a számláló szemszögéből is:

    A ritkítástól függetlenül is számolnánk. Pl. azért, mert ha sűrítenek, fejlesztenek, ahhoz is tudni kell az utaszámot, utazási szokásokat, és a forgalom tendenciáit.

    Nem 1000 Ft / nap fizetségért csinálják… Ha úgy lenne, szerinted vállalnák? Szerintem nem. Aki ezt vállalja, azt csak tisztelni tudom.
    Nem könnyű munka, főleg ha az utasok beszólogatnak és jönnek az ítélkező szöveggel… Ehhez képest szerintem a számlálók lelkiismeretesen dolgoztak.

    Kedves “LB”!
    Tudtomal a 3 kocsis dolog műszaki probléma miatt volt. Nekünk is okozott némi fejtörést, mert mi is a szokásosra számítottunk.
    A felszállókat egyébként nem az ajtóhoz tódulás során, “röptükben” szoktuk számolni, hanem lehetőleg már az állomásra érkezésükkor, vagy a fent vonaton.
    A szerinted röhögő számlálók azért szép nagy számokat írtak fel ott.

    Kedves “Andrew”!
    Nem tudom melyik számlálós emberrel beszéltél… A megrendelő indokait a számláló cég nem feltétlenül tudja, így arról nem is nyilatkozik, csak elvégzi a munkát, legjobb tudása szerint. A számlálásnak nem kell hogy legyen konkrét oka, rendszeres időközönként alapból el kell végezni, az utazási szokások folyamatos változása miatt, pl. a menetrend optimalizálásához.

    Kedves “én”!
    Azért csinálják, mert felkértem őket rá, és ők vállalták. Én meg azért, mert ez a feladatom.

    Jah, és legközelebb, kritika helyett esetleg vihetnétek egy kis teát a kint ácsorgó számlálóknak, örülnének neki… Talán pont az ő munkájuknak köszönhetitek egyszer, ha a menetrend és a minőség jó irányba változik. Én azon leszek, hogy így alakuljon… 🙂

Itt lehet hozzászólni !