Vége a korkedvezményes nyugdíjnak

Inforadio.hu

Sokan nem díjazták a nyugdíj előtt álló fiatalok “csínytevéseit” sem

Csökkenthető és szociális ellátássá alakítható, ha pedig az igénybe vevő munkaképes, megszüntethető az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltése előtt folyósított nyugellátás – döntött az Országgyűlés hétfőn, elfogadva a Fidesz által kezdeményezett alkotmánymódosítást.

Lázár János, Balsai István és Talabér Márta javaslatáról az MSZP kezdeményezésére név szerinti szavazással döntött a Ház; az MTI összesítése szerint a kormánypárti képviselőkön kívül csak a független Pősze Lajos támogatta azt.

Az indítvánnyal kapcsolatban Lázár János korábban azt hangsúlyozta: az az elmúlt években nyugdíjba vonult, az öregségi nyugdíjkorhatár alatti rendőrökre, tűzoltókra, pénzügyőrökre, határőrökre, büntetés-végrehajtási tisztekre vonatkozik. A Fidesz frakcióvezetője hozzátette: azt fogják kezdeményezni, hogy a szolgálati nyugdíjban részesülő 57 éven felüliekre ne terjedjen ki a felülvizsgálat.

Szijjártó Péter az MTI-nek szombaton elmondta: azok az 57 év alatti, szolgálati nyugdíjban lévő rendvédelmi dolgozók, akik nem térnek vissza dolgozni, nem nyugdíjat, hanem más, az adózás hatálya alá eső, nem a nyugdíjkasszából finanszírozott juttatást kapnak majd.

Ördög a részletekben

A jövőben az ellátáshoz való jog a nyugellátás tekintetében az általános öregségi nyugdíjkorhatárt betöltött, a nyugellátás törvényi feltételeinek megfelelő személyre terjed ki – idézte a Pénzcentrum a parlament által megszavazott alkotmánymódosítást.

Az indítvány szerint a korhatárt be nem töltött személynek is nyugellátást lehet megállapítani, de “az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltését megelőzően folyósított nyugellátás törvényben meghatározottak szerint csökkenthető és szociális ellátássá alakítható, munkavégzésre való képesség esetén megszüntethető.”

A jogszabály-módosítás megalapozza a kormány további törvénymódosításait. A szakszervezeti egyeztetéseken is hangoztatott tervek szerint a jövőben a szolgálati nyugdíjat már nem nyugdíjnak hívnák, hanem keresetpótló juttatásnak minősítenék át. Ez kell ahhoz, hogy meg lehessen adóztatni az öregségi nyugdíjkorhatár előtti juttatásokat. A rendvédelmi dolgozók továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy nyugdíjnak hívják az őket megillető szolgálati nyugdíjat, egyelőre hiába.

Sokan vannak, sokba kerülnek

Jelenleg 238 ezren kapnak úgy öregségi nyugdíjat, 337 ezren pedig rokkantsági nyugdíjat, hogy nem érték el a nyugdíjkorhatárt. 15 ezren vannak korengedménnyel nyugdíjban, illetve kapnak bányásznyugdíjat.

Az átlagos havi kifizetés a korhatár alatti öregségi nyugdíjasoknak több mint havi 120 ezer, a korengedményeseknek közel 135 ezer, a korhatár alatti rokkantaknak közel 73 ezer forint az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság legfrissebb, 2011. januári adatai szerint – írja az Index.

A számokat összeszorozva az idei évre 665 milliárd forint jön ki (plusz a korhatár alatti özvegyi nyugdíjakra kifizetett 8,4 milliárd forint), ami a nyugdíjkassza több mint 20 százalékát jelenti.

A korhatár alatti nyugdíjak felülvizsgálatát és megszüntetését a Széll Kálmán-terv vetette fel, és ez a cél a konvergencia programba is bekerült. Az indoklás szerint jelentős államadósságot duzzasztó tényező, hogy túl sokan mennek nyugdíjba a nyugdíjkorhatár előtt. Ezért a kormány meg akar szüntetni minden olyan jogcímet, amely lehetővé teszi, hogy a törvény által előírt korhatár előtt nyugdíjba menjenek azok, akik egyébként munkaképesek.

Kiváltságok maradnak

Azért, hogy ne legyen túl egyszerű a helyzet, néhány, a főszabállyal tökéletesen ellentétes kiváltságot azért konzervál a most elfogadott szabályozás. A kormányzati ígéretek szerint nem csak a 40 éves munkaviszonnyal rendelkező nők kapnak felmentést a szigor alól. Nem piszkálják majd a bányászok, vegyészek, kohászok vagy művészek idő előtti nyugdíjazását.

Bár náluk megmarad a juttatás, a jövőben várhatóan ők sem nyugdíjként kapják ezt a járandóságot, hanem szociális ellátásként. Az átnevezés lényege, hogy a támogatás forrása a mostani gyakorlattal ellentétben nem a nyugdíjkassza lesz, hanem a költségvetésben erre elkülönített valamilyen egyéb szociális alap. Az egyelőre nem olvasható ki a tervekből, hogy ezek a járandóságok csökkennének, de erre megvan az elméleti lehetőség.

Letehetik a nagykanalat

Két nagy csoport jelentős felülvizsgálatra és elvonásra számíthat: ők a nyugdíjkorhatár alatti rokkantnyugdíjasok és a korkedvezményes nyugdíjat kapó rendvédelmi dolgozók.

Jelenleg mintegy 30 ezer olyan egykori rendőr, vámos, pénzügyőr, tűzoltó, büntetés-végrehajtási dolgozó vagy tűzszerész van, aki nyugállományban van, de nem érte el a nyugdíjkorhatárt. További tízezer egykori katona is korkedvezményes nyugdíjat kap. Ők annak idején azért mehettek idő előtt nyugdíjba, mert megszűnt a beosztásuk, vagy nem tudtak más beosztást felajánlani nekik, esetleg szolgálatra alkalmatlannak minősítették őket.

A kormányzat szerint a korkedvezményes nyugdíjban lévők jelentős része alkalmas arra, hogy dolgozzon. A Pintér Sándor belügyminiszter által nemrég elkészített javaslat szerint az 57 évesnél fiatalabb szolgálati nyugdíjasok önkéntesen dönthetnek arról, visszatérnek-e dolgozni. Választhatnak, hogy magáncégnél dolgoznak, visszatérnek a testülethez könnyített szolgálatba, esetleg a közszférában vállalnak állást.

Aki mindezek ellenére korhatár alatti nyugdíjban marad, annak 16 százalékos adót kell fizetnie. Ha kiderül, hogy emellett feketén dolgozik, megvonható lesz tőle a nyugdíj. A múlt héten felmerült egy olyan javaslat is, hogy aki továbbra is a korkedvezményes nyugdíjat választja, annak emelik a járandóságát, hogy az adózás miatt ne csökkenjen a pénze.

Forrás: Inforadio.hu

74 hozzászólás “Vége a korkedvezményes nyugdíjnak” bejegyzésre

  1. balla bianka szerint:

    Lázár János:”Megengedhetetlen, hogy 40-es 50-es életerős emberek otthon maradjanak”
    Ez igaz, a baj csak az, hogy 500 ezer cigány már 18-tól 62-ig otthon van.
    Dolgozzatok rokkantnyugdíjasok, mert kell az adótok a cigány segélyekre!

  2. Tarjányi László szerint:

    Orbán Viktor jövedelme 500.000 Forinttal növekedett az új 16%-os adónak köszönhetően. Most rajtunk akarja ezt behozni. Kiváncsian várom, hogy én öt nagyműtét, 28 sugárkezelés, 2-szer félév kemo után alkalmas leszek-e munkavégzésre. Amennyiben igen, majd megkeresem Orbán Viktort nyúljon a zsebébe, mert az én ötletemmel kampányolt 2002-ben, legalább tíz mandátumot nekem köszönhetett a második fordulós eredményből. Megelégszem egy országgyűlési képviselői juttatással nyugdíjas koromig. Ezenkívül megkeresem Németh Szilárd polgármestert, utaljon ki Csepel kasszájából némi sikerdíjat, azért hogy a Wallis-Észak-Csepel szindikátusi szerződést felbomlasztásával 3.8Mrd Forintot spóroltam meg Csepelnek, 1% sikerdíjban megegyezek. Utánna kijelentem, nyugdíjas koromig nem tartok igényt rokkantellátásra, mert hogy én már előre teljesítettem, amit képességeim engedtek!

  3. Menyhért Péter szerint:

    A jogbiztonság

    A jogbiztonság elve sok elemet tartalmazó alapelv. A jogbiztonság elve alapján tilos a visszaható hatály, a szerzett jogok és a legitim elvárások sérelme.
    A visszaható hatály tilalma azt jelenti, hogy a jogszabály hatálybalépése előtt
    befejezett cselekmények tekintetében az új jogi normának semmiféle joghatása nem lehet.
    A visszaható hatály tilalmát megfogalmazza a jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 2.szakasz 2.bekezdése is, amikor kimondja, hogy jogszabály a kihirdetését megelőző időre nem állapíthat meg kötelezettséget, és nem nyilváníthat valamely magatartást jogellenessé.
    Amellett, hogy a jogbiztonság szempontjából kiemelt jelentősége van annak, jogszabályok a kihirdetésüket megelőző időre ne állapítsanak meg kötelezettséget, annak érdekében hogy a jogalanyok a magatartásukat a jog előírásaihoz tudják alakítani a jogbiztonság fogalomkörébe tartozik az is, hogy az állampolgárok jogait és kötelezettségeit törvényben meghatározott módon kihirdetett és bárki számára hozzáférhető szabályok szabályozzák.
    A szerzett jogok koncepcióját illetően; a Bíróság (Strasbourg is a supra-national court, established by the European Convention on Human Rights, which provides legal recourse of last resort for individuals who feel that their human rights have been violated by a contracting party to the Convention. Application before the court can also be brought by other contracting parties) megállapította, hogy egyéni jogokat avagy hasonló előnyöket biztosító jogszerű intézkedés visszaható hatályú visszavonása ellentétes az általános elvekkel. Ugyanakkor hozzátette, hogy a visszavonás kivételesen lehetséges, ha az érintettek hamis vagy hiányos információt adtak. A későbbiekben a Bíróság olyan értelemben módosította az álláspontját, hogy a visszavonás akkor lehetséges, ha ésszerű időn belül történt és szükséges figyelmet szenteltek annak a ténynek, hogy az érintett milyen mértékig vált a döntésre ráutalttá. A hazai jogrendszerben sem ismeretlen a szerzett jogok védelme. Az Alkotmánybíróság rámutatott arra, hogy a szerzett jogok védelme a teljesedésbe ment, vagy egyébként véglegesen lezárt jogviszonyok érintetlenül hagyását, illetve a múltban keletkezett, tartós jogviszonyok megváltoztathatóságának alkotmányos szabályokkal való korlátozását jelenti.
    A szerzett jogok tiszteletben tartásából következően azokhoz csak akkor lehet
    hozzányúlni, ha e jogok jogellenesen, így pl. az állampolgárok jogegyenlőségét sértő módon keletkeztek.

    Ha a kormany azt teszi, amit kommunikal, am tegye. Az ugy tiszta es vilagos, Stasburgban talalkozunk. Bar lehet, hogy idaig sem kell elmenni. Ugyanis a kozossegi jog elsobbsege a kovetkezoket mondja:

    Közösségi jog elsőbbsége

    A közvetlen hatály elvéhez szorosan kapcsolódik a közösségi jog elsőbbsége, mely szintén szilárd alapokon nyugvó elv a Bíróság esetjogában, hiszen a közösségi jog feladatát csak akkor teljesítheti be, ha amellett, hogy bizonyos feltételek megléte esetén hatályosul a tagállamokban, még fölé is kerül a tagállamok nemzeti jogszabályainak, elsődlegessé válik azokkal szemben.
    A közösségi jog és a nemzeti jog összeütközése esetén a közösségi jogot kell alkalmazni. Nemzeti jogalkotó nem változtathatja meg, nem hatálytalaníthatja.
    Simmenthal ügyben mondta ki a bíróság, hogy a nemzeti bírónak joga van mellőzni a nemzeti jogot, ha az a közösségi joggal ellentétes.
    A közösségi jog primátusa a gyakorlatban úgy nyilvánul meg, hogyha egy konkrét ügyre vonatkozóan közösségi jogi norma létezik, akkor az elsőbbség elve alapján minden esetben a közösségi jogot kell alkalmazni, hiába létezik a nemzeti parlament, vagy önkormányzat által elfogadott jogszabály.
    A közösségi jog elsőbbsége nemcsak azt jelenti, hogy nem engedi érvényesülni a vele ellentétes tagállami szabályokat, hanem jogkövető magatartás esetén azt is megakadályozza, hogy a tagállamok összeütközést eredményező új jogszabályokat fogadjanak el.

    “a nemzeti bírónak joga van mellőzni a nemzeti jogot, ha az a közösségi joggal ellentétes.” Nos nem véletlen, hogy a birosagok is a tamadasok kereszttuzebe kerultek.

    Egy kérdésem meg lenne a kialakult vitahoz: Hol van Solyom Laszlo? Nagytekintelyu jogtudos, akiktől szerintem elvarhato lenne, hogy megszolaljon ebben az ugyben. Az alkotmányosságról es a jogallamrol van szo, Neki pedig elete vegeig kotelessege vedelmezni azt, ahogy megilleti Ot az Elnok ur megszolitas is es a volt funkciojaval kapcsolatos kivaltsagok.

  4. Narancsvírus szerint:

    Junius 16-án lehet, hogy kormányleváltás lesz?

  5. Öreg halász szerint:

    Narancsvírus: biztos, hogy nem.

    Péter: ez az ország nem tud ennyi fiatal nyugdíjast eltartani. Ha annyira büszke vagy az eszedre, akkor próbáld meg használni is. Amikor a világon mindenhol emelik a nyugdíjkorhatárt, és az öregségi nyugellátás a kevés gyerek és kevés aktív korú miatt “bajban van”, akkor szerinted nem logikus, hogy azokat tereljék vissza a munka világába, akik fiatalok, és semmi keresnivalójuk nyugdíjban?

  6. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Egyetértek “Öreg halász szerint” hozzászólóval, sajnos senki “illetve az érintett rendvédelmis” szektorban dolgozók nem akarják megérteni, hogy bajban van az ország és kellenek a munkáskezek. Ez az ország nem bírja fenntartani ezt a nyugdíjrendszert, hogy egészséges fiatalemberek kiessenek a munkából, ill. máshol jó pénzért, ( pl. szórakozóhelyeken, vagy éppen magánnyomozóirodáknál ) adómentes pénzért még nyugdíjasként a versenyszférába, vagy magánszektorba elmennek dolgozni. Nehéz a jótól megválni. Egyet kell érteni a kormány azon intézkedéseivel, hogy ezen a területen is -ha nem is a legnehezebb területeken- de fiatal, ill. gyakorlattal rendelkező erős egészséges emberek munkájára ennek az országnak szüksége van. Nem tud ennyi ember az állam eltartani. Reméljük a mai egyeztető tárgyaláson közelebb kerlünek az érdekegyeztetések. Mi is a férjemmel közel 40 (én még többet) ledolgoztunk tisztességgel, becsülettel. Van olyan katonatiszt (mérnöki diplomával) ismerősöm, aki 45 évesen nyugdíjba ment és most szinte a duplájáért dolgozik. Egy másik diplomás nyugdíjas katonatiszt rokonom szintén, őrző-védő szolgálatnál (zsebből-zsebbe persze, adómentesen) igen szép keresettel szívesen dolgozik.

  7. Katka szerint:

    http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=69546

    `Az évek óta anyagi gondokkal küzdő rendőrök lépése egyértelmű üzenet a kormány számára: a hivatásosok élet és munkakörülményei, az állományban a jövővel kapcsolatos bizonytalanság indokolttá teszi az elkeseredett emberek lépését. A rendőri állományban egyértelművé vált, hogy a Gyurcsány-kormány megélhetési válságba taszítja az embereket. A rendőrök a megszerzett jogaik elvesztésétől tartanak, attól, hogy Gyurcsány Ferenc kormányának elképzelései szerint nem mehetnek 25 év szolgálat után jól megérdemelt pihenőre.

    A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség a somogyi rendőrök lépését olyan jelzésnek tekinti a kormányzat felé, amely megmutatja, hogy a rendőri állomány egzisztenciális ellehetetlenítésével a kormány működésképtelenné teheti a rendvédelmi szervezeteket. Attól tartunk, hogy a somogyi rendőrök példája nem lesz egyedi, s több száz elkeseredett hivatásos követheti őket országszerte.

    Kérjük a rendészeti minisztert, hogy a hivatásosok nyugdíjazásával kapcsolatos szigorítási elképzeléseit az állomány megnyugtatása, a rendőrség működőképességének fenntartása érdekében vonja vissza.

    Lázár János
    Fidesz – Magyar Polgári Szövetség
    Védelmi Kabinet vezetője `

    Álszent, hazug banda!

  8. grün szerint:

    Anikó!
    “Reméljük a mai egyeztető tárgyaláson közelebb kerlünek az érdekegyeztetések”
    Visszamenőleges törvényről már hallottunk, de visszamenőleges egyeztetés?! 🙂

  9. zed szerint:

    Amit a kormány művel, az ámítás. A gazdasági válság következtében munkaerő-többlet alakult ki. Nem igazán vannak olyan emberinek nevezhető munkahelyek, ahova 50 éven felüli átlagemberek elhelyezkedhetnének semmilyen területen (tehát akiknek nincsen diplomája és nem beszél nyelveket). Anikónak azt javaslom, kérdezze meg a vagyonőr ismerősét, pontosan mennyit dolgozik és milyen órabérért. Borzasztó állapotok uralkodnak az őrzésvédelmi területen, a jogszabályokra magasról tesznek az alvállalkozó cégek, és olyan díjazásért vállalnak el munkákat, amiből nem lehet kigazdálkodni a közterheket és a dolgozók minimálbérét, az sem titok, hogy a maffia kezében van szinte az egész ágazat. Portaszolgálat esetében általában 24/48-as beosztás a jellemző (hétvégén is), bolti és pénzintézeti őrzésnél hétfőtől péntekig napi 12 órát várnak el a munkaadók, szabadság nincs, betegnek lenni tilos. Ember nincs aki igen szép keresettel és szívesen csinálja.

    A nyugdíjak megnyirbálása a kiadáscsökkentésről szól, és arról, hogy szembeállítsanak egymással egyes társadalmi csoportokat pl. a munkanélkülieket a nyugdíjas munkavállalókkal. Valójában épp azért dolgozik sok nyugdíjas, hogy támogatni tudja a gyerekeit és azok családját, akik esetleg munkanélküliek és úsznak az adósságban is -bár bizonyára vannak sztahanovista nyugdíjasok is. A munkanélküliség csökkentése érdekében több nyugati országban 35 órás munkahetet vezettek be, ezzel szemben nálunk most 44 órára emelik a heti munkaidőt. Ezzel a kizsákmányolás fokozását előirányzó lépéssel nyilván a vállalkozásoknak akarnak kedvezni, csak hát az a helyzet, hogy a magyar mentalitás márcsak olyan, ha egy cégnél van egy hosszú évek alatt kialakult jól bevált módszer az adóelkerülésre, akkor erről nehezen térnek le.

  10. Tarjányi László szerint:

    Az egész őrző-védő szakma a kajmánok kezében van, filléres órabéreket fizetnek a munkavállalóknak, a gojoknak, mert az ő fajtájuk ilyen kevés pénzért nem dolgozik!

  11. Menyhért Péter szerint:

    Kedves grün és öreghalász!
    1980-ban, amikor Lengyelországban a Szolidaritás fellépett az emberek érdekében, és Jaruzelski katonai diktatúrát épített ki, a kádári propagandagépezet pont ezekkel az eszközökkel hülyítette a népet.
    Visszaéltek azzal, hogy a tájékozatlan tömegeket néhány hangzatos hazugsággal befolyásolni lehet, és hogy a valós információk többnyire nem jutnak el hozzájuk, hiszen a hatalom eszközeivel a gondolkodók nem képesek versenyezni.

    Hazugság az az állítás, hogy a rendvédelmi dolgozók nyugdíját nem tudja kifizetni az ország, mivel hogy azt a többi Európai országhoz hasonlóan a belügyi költségvetés fizette be a Nyugdíj Alapba.

    A dokumentálható valóság az, hogy az orbán slepp a rendvédelmis nyugdíjasok pénzét nem adta át a a Nyugdíj Alapnak a 2011-es költségvetésben hanem saját céljaira lenyúlta!

    Jól bevált gyurcsányos szokás szerint orbán is trükközésbe kezdett. Természetesen kellett a pénz, hiszen a saját céljaira létrehozott magánhadsereg nagyon sokba került a belügynek!

    Valószínűleg a Nyugdíj Alap kezelői tiltakoztak a suttyomban történt legkevesebb 55 milliárdos pénzlenyúlás miatt, így gyorsan elkezdték lepapírozni a dolgot.
    Aztán tovább nőtt az étvágy, és rájöttek: ha átnevezik az összes nem öregségi nyugdíjat, akkor azt már nem kötelező emelni évenként, és lehet akár csökkenteni is – szemben a nyugdíjjal, amit a nemzetközi jogszabályok TULAJDONKÉNT védenek.ű

    Ügyes, tipikusan bolsevik trükkök. Mire a jobboldal rájön, hogy orbán ugyanazt a globáltőkét és ugyanúgy szolgálja, mint a gyurcsány, az legalább 3 év, és addig szabad a rablás.

    Nincs pénz az országban – persze, hiszen a rendszerváltó politikai-gazdasági elit több mint 20 éve lopja el minden magyar dolgozó jövedelmének legalább kétszeresét.

    De sokkal célszerűbb a csóró embereket egymás ellen uszítani, mint saját zsebük ellen fordítani!

    Hogy is van ez? Az országnak nincs pénze átlag 130 ezer forintos nyugdíjakra, de arra van, hogy az orbán féle politikusok havonta átlag 300 ezer forinttal kevesebbet adózzanak??

    Gondolkozzatok!
    Üdv, menyus

  12. kilgore trout szerint:

    “Mire a jobboldal rájön, hogy orbán ugyanazt a globáltőkét és ugyanúgy szolgálja, mint a gyurcsány, az legalább 3 év, és addig szabad a rablás.”
    1. Ezért sincs értelme ma már sehol a világon jobb- és baloldalról beszélni.
    2. Hogy mikor fog rájönni a “jobboldal”? Jó kérdés. Sajnos inkább hisz a szívének, mint a szemének és az eszének (ha van neki). Nekem közel 20 évbe telt.

  13. paul szerint:

    Mesterséges pánik keltés a kormány részéről,hogy indok legyen az ideiglenesen itt állomásozó idegen csapatok behívására!! (IN-KAL)

  14. Királyerdei szerint:

    “Érdekes”,hogy ezek nem keltenek félelmet a libsikben,csak a “Gárda”.

    http://pctrs.network.hu/clubblogpicture/1/5/7/_/157676_642318177_big.jpg

  15. csaba péter szerint:

    Ehhez még Brüsszelnek is lesz egykét szava .

  16. csaba péter szerint:

    Szerintem Magyarország lesz az első tag akit kizárnak az Európai únióból ,és csatlakozik az új Szovjet únióhoz . Putyin cár várja a fiúkat .
    Az 500 milliárd belépési díjat már úgyis befizették.

  17. Narancsvírus szerint:

    Öreg halász szerint: Hol vannak a munkahelyek? Ja, hogy mindenki fogjon a kezébe egy seprűt, és seperje ki ezt a neoliberális kormányt?

  18. Tarjányi László szerint:

    Na fiúk, ezt a topikot már ellenőrzitek, ide Fidesz-fanok nem merészkednek.

  19. admin szerint:

    Kedves László!

    A topikokat egyedül mi ellenőrizzük.

    Üdvözlettel:
    Csepel.info csapata

  20. Gordon szerint:

    Dehogynem merészkednek. 🙂

  21. Tarjányi László szerint:

    Admin! Te is tisztában vagy az ellenőriz ige többféle jelentésével, én nem abban az értelemben használtam, amit Ti csináltok. Mindössze arra céloztam, a fórumozó társak dominálják a topikot, oda Fidesz-fan azért nem merészkedik, mert nem tudna jó válaszokat adni. Egyébként meg elismerésem a Tietek az Élő Anita cikkének közléséhez! Ti legalább nem csináljátok azt amit Manitu, hogy amnéziát mímel, hogy a szégyent elkerülje. Ugye amiről nem veszünk tudomást az nincs is. Egyébként meg én vagyok itt az egyetlen, aki tiszteli és köszöni a munkátokat.
    http://csepel.info/?p=14234#comment-92894 “Új nevet kap a Csepeli Egészségügyi Szolgálat – Összefoglaló a képviselő-testület döntéseiről”
    Tarjányi László szerint:
    2011. május 27., péntek – 21:39
    Fideszes fórumozók meg fogjátok vissza magatokat, senki sem röfög itt, hanem kifejti a véleményét, ezért költik a pénzüket és fordítják a szabad idejüket az csepelinfót működtetők, akik ezért tiszteletet és köszönetet érdemelnek. Amennyiben ők az egyhangú kórust kedvelnék, bizonyára tudtunkra adnák. Addig is amíg nem úgy vagyunk szabad ország, ahol mindenki azt mond amit szabad, szíveskedjetek becsmérlő jelzők nélkül értékelni egymás véleményét, aki pedig női nicknevet használ, azt pedig legfeljebb olyan jelzővel minősíteni, amivel saját nő hozzátartozóitokat illetnétek!

  22. grün szerint:

    menyus!
    Továbbra is fenntartom a véleményemet (ami a zöreg halászéval homlokegyenest ellentétes, ezért sértő is a Vele egy kalap alá vevésed!), hogy az előzetes szerződés alapján megszerzett nyugdíjjogosultságot vagy akármilyen anyagi juttatást, előnyt visszamenőlegesen akárcsak vitatni is törvénysértő, sőt egy normális jogrenddel szembe megy!!!
    Üdv. grün

  23. Menyhért Péter szerint:

    Kedves grün!
    Megkövetlek, mert ezt elszúrtam!
    A hozzászólásom az anikónak és öreghalásznak szólt.
    Elnézést a tévedésemért.
    Üdv menyus

  24. kicsikacsi szerint:

    Amióta Menyhért urat megérintette a szele annak, hogy vissza kell mennie dolgozni, teljesen kifordult önmagából. Addig sem volt semmi, ne de azóta…

    Csak idézni tudom korábbi önmagam, és teljesen egyetértek a felmérés eredményével. Az ország lakosainak 69(!) %-a a kormánnyal ért egyet! A saját környezetemben is ezt az arányt tapasztaltam (sőt…!), és nagyon kevesen vannak, akik nem így vélekednek!

    kicsikacsi szerint:
    2011. május 31., kedd – 20:35
    Menyhért Úr azért ideges, mert az otthoni láblógatásból neki is vissza kell mennie dolgozni, mint minden, idő előtt nyugdíjazott tűzoltónak, rendőrnek.

    Fáj a munka, nagggggyyyon fáj! Boooooldog nyugdíjas évek…!!

    A tűzoltó nem dolgozhat 60 évesen, mert sokat dolgozott az élete kockáztatásával. És mi van az orvosokkal, nővérekkel, akik 3 műszakban dolgoztak, és 40 éves korukra összeszedtek mondjuk 1-2 gerincsérvet? Nekik miért nem lehet hamarabb otthon maradni nyugdíjban?
    Ki a fene akarja, hogy öreg doktorbácsi turkáljon a hasában, amikor kiveszi a vakbelét? És mi van, ha benne felejti a hasában a fogót, mert nem látja, hogy ott van?
    Vagy, ha a nővér rossz gyógyszert ad be, mert már nem lát, vagy nem hall jól? Lehetne sorolni! Mégsem mehetnek el idő előtt nyugdíjba. Pedig, ha hibáznak, emberek fizethetnek az életükkel!!!!!

    Hisztiznek, mert nem akarnak dolgozni. Erről szól az egész, semmi másról. Arra persze egyik sem beteg, és fáradt, hogy nyugdíj mellett dolgozzon. Mert a 95%-uk ezt csinálja! Jól jön a dupla zsozsó…

  25. Menyhért Péter szerint:

    Kedves kicsikacsi!
    Jól mondod: te csak önmagad vagy képes idézni talán hibátlanul.

    Szerencsétlen primitív alak! Komolyan gondolod, hogy rajtad kívül bárkit is érdekel a nyugdíjam?

    A másik ostoba mániádról csak annyit, hogy nyugdíj mellett az emberek megélhetési kényszerből szoktak dolgozni!
    menyus

  26. Menyhért Péter szerint:

    Sajtó közlemény
    A KNOÉ elítéli a kormány döntését   A Korengedményes Nyugdíjasok Országos Érdekvédelmi Egyesülete felháborodva vette tudomásul, hogy a kormány képviselői nevüket vállalva törvénysértést vállaltak a kormányfő kérésére/utasítására. Szomorú látni, hogy a törvénysértés kormányszintre emelkedett és a szégyenérzet legkisebb jele nélkül vállalják, hogy emberi sorsokat tesznek tönkre. A KNOÉ ismételten megerősíti, hogy a legvégsőkig harcolni fog a 801 szakmát képviselő 615 ezer korengedményes nyugdíjas szerzett jogainak megvédéséért.   A kormány tagjai szemmel láthatóan abban bíznak, hogy a törvények felett állnak, különben nem követtek volna el ilyen nyilvánvaló törvénysértést, nem szegték volna meg a közösségi jogot.   Ma már egyértelmű, hogy a Lázár/Balsay féle törvény MINDEN korengedményes nyugdíjast érint, mindegyikük szerzett jogait elveszi, jogos nyugdíjukat megszünteti, a meglévő rendet felrúgva ellehetetlenít 615 ezer embert, és családjaikat. Ma már egyértelmű, hogy szó sincs a 40-es éveikben nyugdíjba vonultakról, sőt, az 57 éves korhatár felettiek sincsenek biztonságban, hiszen a törvény nem rendelkezik ilyesmiről, így a kormány gond nélkül elveheti a például 61 éves korengedményesek nyugdíját is.   Szó sincs itt kirívóan fiatal, egészséges emberek indokolatlan nyugdíjáról, mindössze a kormány nem akarja vállalni a kötelességét, és eközben arról szónokol, hogy ezt az ország érdekében teszi. Ezzel párhuzamosan félrevezeti a közvéleményt, és azokat sodorja nincstelenségbe, akik megválasztották őket. Nincs kétségünk, tudjuk, hogy számtalan korengedményes nyugdíjas társunk szavazott a Fideszre annak reményében, hogy a nyugdíjjal összefüggő jogai biztosítva lesznek. A Fidesz erre határozott ígéretet tett nekik. Mára kiderült, hogy ez hazugság volt.   Csúnyán félrevezették a közvéleményt akkor is, amikor azt mondták, hogy csak a rendvédelmiekre vonatkozik majd a korlátozás. Ma már egyértelmű, hogy minden szakmát érint, és ne legyen kétsége senkinek sem: a Fidesz nem fog megállni.   Az elhibázott gazdaságpolitikájuk eredményeként egyre több pénzre lesz szükségük, amit képtelenek másként megoldani, mint hogy újabb társadalmi rétegeket fognak kisemmizni. A következő bárki lehet, akinek majd elveszik a fizetését, elveszik a magánpénztárakban tárolt megtakarításait, elveszik a megélhetését.   A KNOÉ kijelenti, hogy egyetlen megszorítást sem fogad el a kormánytól. Sem a 16 százalékos megadóztatást, sem a nyugdíjak átnevezését, sem a visszamenőleges nyugdíjelvonást, sem a korhatárok átalakítását. Amíg az EU tagjai vagyunk, ragaszkodunk az európai unió jogszabályainak maradéktalan betartásához. A szerzett jogok védelmében semmilyen alkuhelyzetet nem ismerünk el, azokat maradéktalanul megvédjük!. Ennek érdekében egyesületünk minden egyes tagjának szerzett joga érdekében az EU bíróságához fordulunk.   Kuti László   elnök
    készítette: Korengedményes Nyugdíjasok Országos Érdekvédelmi (KNOÉ) egyesülete

  27. Menyhért Péter szerint:

    2011. június 07.
    “A kormány egy utolsó kést is beledöfött a nemzeti együttműködésbe”

    A Liga Szakszervezetek megdöbbenéssel fogadta az országgyűlés hétfői alkotmánymódosítását, amely ezentúl lehetőséget ad arra, hogy aki 62 éves kora előtt került nyugdíjba, gyakorlatilag bármikor visszarendelhető közmunkára.

    A Liga Szakszervezetek keddi közleménye arra hívja fel a figyelmet, hogy az országgyűlés által elfogadott szöveg nem tesz különbséget a fegyveres és rendvédelmi szférában vagy bármely más területen dolgozók között.

    A munkavállalói érdekképviselet szerint ezzel a kormány egy utolsó kést is beledöfött a demokráciába, a nemzeti együttműködésbe, valamint abba a több százezer magyar állampolgárba, akik az öregségi korhatár előtt – de törvény szerint – vonultak nyugdíjba.

    Az érdekegyeztetés és intézményeinek totális felszámolása után, és a most már bizonyítottan látszatkonzultációk közben, a kormány még egyszer elragadtatta magát, és a fegyveresekkel több hete zajló tárgyalások közben, részéről pontot tett az ügy végére. A kormányzat ezzel újból világosan jelezte: nem tűri az ellentmondást. Olyannyira, hogy ha szükséges, rögtön az Alkotmányból is törli azoknak az alapjogait, akik nem engedelmeskednek – írja közleményében a Liga Szakszervezetek konföderáció.

    Forrás: http://hvg.hu/itthon/20110607_liga_alkotmanymodositasrol

  28. "?!" szerint:

    Kedves böfögve röfögő majdnem emberszabású “menyus” és Tarjányi!

    Vegyük sorra, hogy miféle hazug röfögéssel igyekeztek ezen a fórumon kitölteni a teret, és mivel próbáljátok Ti ketten (néhány vörös seggű páviánnal majomkórust alkotva) azt a látszatot kelteni mintha a gátlástalan röfögésetek a többség hangja lenne!

    Kezdjük a nagy arcú “menyus”-sal, aki a nagy semmittevés közepette akkorára növelte a pacekját, hogy már csak sütőlapáttal lehet pofán vágni, és olyan vastag bőrt növesztett a pacekjára, hogy az bármekkora hazugság esetén nem ég le a pofájáról!

    Ez a gátlástalanul röfögő és a “Gyurcsány féle nagy jólétben” elhízott példány azt állítja, hogy “Hazugság az az állítás, hogy a rendvédelmi dolgozók nyugdíját nem tudja kifizetni az ország”.

    A fenti állítása annyiban igaz, hogy az ország tényleg ki tudná fizetni a nyugdíjkorhatárt el nem ért nyugdíjas rendvédelmi herék nyugdíját, de csak akkor, ha a nekik fizetendő pénzt a többi nyugdíjastól, és azoktól vennék el, akik a nyugdíjkorhatárt el nem ért rendvédelmi nyugdíjas herék nyugdíjának a fedezetét megtermelik.

    A megszokott kiváltságát féltve, van pofája azt röfögni. hogy “azért nincs pénz az országban, mert a rendszerváltó politikai-gazdasági elit több mint 20 éve lopja el minden magyar dolgozó jövedelmének legalább kétszeresét”.

    Ezzel az állításával a szerencsétlen vadbarom egy kalap alá akarja venni, és egyformán próbálja felelőssé tenni a jelenlegi helyzetért, az egy éve hatalomra került politikai-gazdasági elitet azzal a maffiával, amelyik az elmúlt 8 évben megháromszorozta az ország államadósságát, és a gazdasági összeomlás elkerüléséhez szükséges újabb hitelek ellenében a jelenlegi kormányt gúzsba kötő alábbi feltételeket fogadta el Magyarország nevében az Európai Bizottságtól:
    – a rokkantsági nyugdíjak és a rehabilitációs járadékok jogosultsági kritériumainak érdemi szűkítését;
    – a 13. havi nyugdíj eltörlését;
    – a nyugdíjkorrekkciós program korlátozását;
    – nyugdíjkorhatár 3 évvel való megemelését 2016 és 2025 között !

    A teret kitölteni akaró és habzó szájjal röfögő másik díszpéldánynak, a saját magától teljesen elbűvölt Tarjányinak 14:18-kor volt pofája leírni, hogy “Na fiúk, ezt a topikot már ellenőrzitek, ide Fidesz-fanok nem merészkednek”, majd Adminnak címezve írta, hogy “a fórumozó társai dominálják a topikot, oda Fidesz-fan nem merészkedik, mert nem tudna jó válaszokat adni”.

    Ez az idióta vadbarom annak örült, hogy ameddig az általa Fidesz-fanoknak nevezett fórumozók más fontos tevékenységekkel voltak elfoglalva, addig Ők “menyus”-sal és a hozzáhasonlóan munkakerülő mszp-s és egyéb ellenzéki agitátorokkal rövid időre elfoglalhatták a teret ezen a fórumon, és kórusban röföghettek a parlamenti többség tegnapi döntése ellen.

    Kedves Tarjányi!
    Ennyi idős létedre illene már tudnod, hogy a kutyaugatás és a disznó röfögés nem hallatszik az égig, ezért tévesen hitted, hogy a röfögésetekkel dominálhattok bármit a közeli jövőben!
    Jegyezd meg, hogy legjobban teszed, ha megfogadod a jelenleg veled egy platformon lévő harcostársadnak (Kovács Lászlónak a tanácsát) és megtanulsz nagyon kicsinek lenni, mert a nagy pofátok ellenére jelenleg senkik vagytok, és még sokáig senkik maradtok!

  29. Kicsikacsi szerint:

    Igen Tisztelt Menyhért Úr!

    Az, hogy -már ne is haragudjon-, ilyen bunkó stílusban ír, az Önt minősíti. Én nem vagyok Önnel egy véleményen, de amit írtam, az nem volt sem tiszteletlen, sem alpári. Ellentétben azzal, amit Ön művel!

    Azt sem tudja, ki vagyok, de letegez, és minősít. Miért? Az Ön számára csak az tartozik az ember kategóriába, aki Önnel egyetért? Ez elég szomorú.

    És ugye mégiscsak kibújik a szög a zsákból: az egyik hozzászólásában azt írta, hogy a nyugdíjából él, most pedig azt, hogy megélhetési kényszerből dolgozik. ????????????
    Nem örző-védő céget működtet, mint sokan mások, hanem a Mosoly Nővérszolgálatot. Persze az sem jövedelmez rosszul.
    De -ha hiszi, ha nem-, engem ez cseppet sem érdekel. Csak már bosszantó az a vergődés, amit itt a fórumon művel hetek óta, sajnáltatja magát, a szegény tűzoltót, pedig csupán az van a háttérben, hogy baromira nem akar visszamenni dolgozni. De arra a felvetésre, amit írtam, egy szóval sem válaszolt. Arra, hogy ha a tűzoltó, rendőr mehet, akkor miért nem mehetnek el hamarabb az orvosok, nővérek is nyugdíjba? Miért kell egy 60 éves ápolónőnek százkilós betegeket emelgetni? Ha “öregszenek” és már nem látnak, hallanak jól, remeg a kezük, ők aztán valóban veszélyeztetik mások életét! (Például rossz gyógyszert adnak a betegnek, vagy az orvos átvág egy artériát műtét közben). Akkor miért ne érdemelnék meg a korkedvezményes nyugdíjat? Mások élete érdekében…

    Törődjön bele, és ne pocskondiázzon senkit. És örüljön, hogy eddig is otthon maradhatott.
    Ha pedig csak ilyen bunkó stílusban képes megnyilvánulni, inkább maradjon csendben. Kérem.

  30. Bogyó szerint:

    Menyhért Péter jobban tenné, ha megmosná végre a zsíros haját, és valahogyan kihámozná magát a poló-mackónadrág öltözékéből, amiben hetek óta közlekedik Csepel szerte!
    Kicsikacsi nyugi. Hagyd a fenébe. Mit vársz tőle? Nézz rá, és rájössz, hogy nem érdemes. A fején – kívül ugyanaz van, mint belül!

  31. Tarjányi László szerint:

    ?! Én, Tarjányi László már napokkal ezelőtt elismertem, hogy egy egyszerű csepeli lakos vagyok, de nem polgár, hanem parasztgyerek. S leírtam ennek ellenére mit tettem Csepelért, meg a magyar lakosságért. S közlöm veletek, hogy akárhogy istenítitek Orbán Viktort, ő is csak egy egyszerű ember, ráadásul a gyáva fajtából. Kövér László meg még kevesebb, attól nem lesz valaki, hogy házelnökké választották, ahhoz úgy is kellene viselkednie, dehát ifjúkorában ő is Marxon nőtt fel. Németh Szilárd is egy egyszerű csepeli lakos, hogy polgár-e, az engem nem érdekel. Egyenlőre én még több hasznot hajtottam Csepelnek mint ő. Krokodilkönnyeket hullatott, amikor megbuktattam a Wallis-Észak-Csepel szindikátusi szerződést, amelyben a walliszos HID Rt-s Wachsler Tamás haverjával együtt volt érdekelt, jól beleköptem a Tóth Miskával kötött mutyiba, pedig minden olyan jól alakult. Orbán, Kövér, Németh Szilárd szép kis társaság, hogy egy Tarjányi nevű senkinek az adósai. Csókoltatom Senkiország népét a Senkikormánnyal az élén. ?! azzal, hogy engem majd még a senkinél is semmibbé nyilvánítasz, saját pártodat és kormányodat minősíted tehetetlennek és kormányképtelennek, akik annyira impotensek voltak, hogy tisztességesen egy választási kampányt sem tudtak megvalósítani, hogy jobban tették volna, ha Wermer helyett Werbert bízták volna meg a kampánnyal. Üdvözlettel, egy Senki a köbön!!!

  32. Jeniszej szerint:

    Ez a baj, hogy az istenadta “parasztgyerek” írásra vetemedett. Azt mondja a Fater maradt volna a kapánál.
    Lehet, hogy ez a fajta öntömjénező – kapaszökevény – döglődő kis hazánkban a mezőgazdaságunkat élenjáró agráriummá változtatta volna már.
    ))) 😀 (((

  33. zsonyo szerint:

    Drága Barátaim! Itt nem arról van szó, hogy a menyusnak lesz-e nugdíja, vag nem. Kőkemény pénzbehajtás az egész. Menyus az elmúlt 20 évből 16 ban a fideszt támogatta. Meghálálták! Neki is meg a többi “nyuggernek” is. Amióta hatalmon vannak elintézték, hogy menyusnak, se nyugdíj, se fűnyírás. Persze mindezt jóakaratból, hogy horrásegítsék a sikeres fogyasztáshoz. Ez a példa is bizonyítja, hogy csak egy jól hangzó érvet kell kitalálni és máris mehet az embertelen lenyúlás. Ja hogy ebbe egyesek beledöglenek? nem a Fidesz hibája, mert “mindenki annyit is ér”.

  34. Tarjányi László szerint:

    Az elmúlt 8 év pihenés alatt volt idejük tanulmányozni a Talmudot, s eljutottak addig a sorig, ” a gojnak adott igéretet nem kell betartani”!!!

  35. "?!" szerint:

    Kedves “zsonyo”!

    Te viccnek szántad a 07:12-es hozzászólásodat, vagy gondolkodás nélkül éhgyomorból böfögted fel a leírt szövegedet?

    Írtad, hogy:
    “Menyus az elmúlt 20 évből 16 ban a fideszt támogatta. Meghálálták neki! Amióta hatalmon vannak elintézték, hogy menyusnak, se nyugdíj, se fűnyírás.”

    Emlékeztetlek néhány tényre:

    1.) Menyus az elmúlt 20 évben nem a Fideszt támogatta, hanem azokat akiktől a mindenkori érdekeinek az érvényesítéséhez éppen támogatást remélt!

    2.) Menyustól egyelőre senki nem vette el a nyugdíját. Ha nincs meg a nyugdíja, az legfeljebb csak azért nincs meg, mert Menyus elköltötte!

    3.) Menyustól nem a 2010. októberi önkormányzati választások után, hanem még a csepeli mszp-s többség által uralt előző önkormányzati ciklusban vették el a fűnyírást!

    Véleményem szerint akkor is helyesen döntöttek, mert olyan buta dolog volt Menyust fűnyírás céljából ráengedni a Tamariska dombra, mint az elefántot beengedni a porcelán boltba.
    A Tamariska dombon ugyanis – a tamariszkusz cserjén kívül – állítólag 6-8 féle olyan védett növényfaj és 3-4 féle védett rovarfaj él, amelyek eszmei értéke egyenként is több ezer forint. Ezeket irtotta Menyus a fűnyírás keretében nagyüzemi módszerrel!

  36. zsonyo szerint:

    Drága”?!” szerint írja: “Menyus az elmúlt 20 évben nem a Fideszt támogatta, hanem azokat akiktől a mindenkori érdekeinek az érvényesításéhez éppen támogatást remélt.” Csendesen jegyzem meg, ha a Menyus szót kicseréljük az ‘állampolgár’-ra akkor éppen a demokratikus választások lényegét fogjuk meglátni. Ez lenne a demokrácia és nem a fülkeforradalmi átverőshaw.

  37. Tarjányi László szerint:

    Bravó Zsonyó, ez aztán igazi mestervágás!

  38. Öreg halász szerint:

    Ha Zsonyó vezetné az országot, már csődben lennénk, és senkinek se lenne nyugdíja. Így viszont lesz öregségi nyugdíj, aki meg fiatal, tovább tud dolgozni. Egyébként aki tovább dolgozik, az tovább is él. Statisztikailag ez is jól kimutatható.

  39. grün szerint:

    Öreg halász!
    “Ha Zsonyó vezetné az országot, már csődben lennénk”
    Főorvos úr! Nem kellene egy külön szoba a haldoklóknak? Engem zavar, hogy naponta többen halnak meg mellettem!
    Nyugodjon meg Kohn bácsi, ez már az!!!

  40. Öreg halász szerint:

    Arról nem is beszélve Grün, hogy ebbe a helyzetbe ti hoztátok az országot. De ez ne zavarjon téged, elvégre ti tele tömtétek a zsebeteket, nyugodtan viccelődhettek.

  41. grün szerint:

    Öreg halász!
    Ez nem magyarázat a lassan egy éve tartó paraszt vakításra!!!

  42. Öreg halász szerint:

    Nincs parasztvakítás, a címből is láthatod: “Vége a korkedvezményes nyugdíjnak”. Mindenkinek meg kell fizetni azt a pusztítást, amit okoztatok.

  43. grün szerint:

    Öreg halász!
    “Vacsora után a maradékkal!”

  44. "?!" szerint:

    Kedves Tarjányi!

    Ha Te szerinted “zsonyo”10:19-es hozzászólása igazi mestervágás volt, akkor Te ugyanolyan jellemtelen szemétláda vagy mint “zsonyo”, mert az a barom állította a 07:12-es hozzászólásában Menyhértről, hogy “az elmúlt 20 évből 16-ban a fideszt támogatta”.
    Amikor viszont ezt megcáfoltam, akkor a pofátlan hazugságainak a megmagyarázása helyett a demokratikus választások lényegéről kezdett röfögni a hazug disznó!

    Ez neked a mestervágás Tarjányi?

  45. Tarjányi László szerint:

    Ez volt a mestervágás!
    “Csendesen jegyzem meg, ha a Menyus szót kicseréljük az ‘állampolgár’-ra akkor éppen a demokratikus választások lényegét fogjuk meglátni. Ez lenne a demokrácia és nem a fülkeforradalmi átverőshow.”
    A ti és a liberálisok bűvszava a demokrácia, de csak szavakban szeretitek, mert a diktatúra sokkal zökkenőmentesebben működik! Kit szoktak vezérnek csúfolni, Orbánt vagy Vonát?

    Egy újabb Best of Tarjányi:
    “Mi a különbség a demokrácia és a diktatúra között?
    A diktatúrában a pénzért fegyvert vesznek és a fegyverrel hatalmat szereznek.
    A demokráciában a pénzért szavazatot vesznek és a szavazattal hatalmat szereznek.
    Copyright Tarjányi László.”

  46. zsonyo szerint:

    Ezaz “?!” emeli a hangot, ez annak a jele, hogy nagyon fogynak az érvei
    Tarjányi László utolsó két mondata megdöbbentő. Különösen azért mert sokszor nagyon igaz! És ez elkeserítő!

  47. Princess szerint:

    “Tarjányi László utolsó két mondata megdöbbentő. Különösen azért mert sokszor nagyon igaz! És ez elkeserítő!”
    Osztom a véleményt… 🙁

  48. Gordon szerint:

    “Tarjányi László utolsó két mondata megdöbbentő. Különösen azért mert sokszor nagyon igaz! És ez elkeserítő!”

    Az utolsó két mondat?

    Tehát a “Copyright Tarjányi László.”, és ami előtte van. De mi van a hátulról harmadikkal?

  49. Menyhért Péter szerint:

    Kedves olvasók!
    Sajnálatos módon ez a fórum is eljutott arra az alantas szintre, ahol néhány névtelenségbe burkolódzó gyalázatos, hazug alak mocskolódik.
    A legszomorúbb az egészben, hogy névtelenségüket csupán az indokolja, hogy írásaikat még az őket ismerők is megvetnék, ha tudnák kiről van szó.
    Nem látom értelmét annak, hogy primitív alakok firkálmányaira válaszoljak, hiszen ezek az irományok valótlan állításokat, sértő mocskolódásokat, és lejárató célzatú megjegyzéseket tartalmaznak csupán az érdemi kritikák, logikus érvek helyett.
    Részemről befejezem a csepelinfon való megjelenést, és visszatérek az egyetlen normális fórumra, ahol bal és jobboldali emberek érvekkel próbálják egymást meggyőzni, nem mocskolódással, személyes sértegetésekkel.
    Hatalom talpnyalói: boldogok lehettek: nem fogom itt többé szeretett vezéreteket bírálni.
    Üdv menyus

  50. Narancsvírus szerint:

    Tüntetés: Budapest, Kossuth tér, Árok Kornél, Szima Judit beszéde 2011.06.02.
    http://www.youtube.com/watch?v=C4Gec1CXzm8
    Junius 16-án lehet, hogy nem fülkeforradalom lesz?

  51. csepeliiiii szerint:

    Igen lehet, hogy életerős emberek, de azt senki nem nézi hogy pszichésen mennyire is vannak igénybe véve a mentősök, rendőrök, tűzoltók… és, hogy mennyit kockáztatják az életüket miattunk…. úgyhogy aki annyira fel van ezen háborodva kíváncsi lennék hogy ő életébe hányszor látott olyan szörnyűségeket mint ők nap mint nap, és hány éjszaka riadt fel azok miatt!!!!!!

  52. Manitu szerint:

    Igen, de akkor korkedvezményes nyugdíjat érdemelnek az orvosok, ápolónők, tanárok, óvónők, politikusok is. 40 éves nyugdíjkorhatárt mindenkinek! 🙂

    A viccet félretéve: aki nem nyugdíjas korú, és tud dolgozni, az dolgozzon. Ez a világ rendje, annyi pénz meg a világon nincs, hogy ne ez legyen.

  53. Manitu szerint:

    Menyhért Péter: a munka nemesít. A szocializmusban persze nem volt szükség nemesekre, de most van. Legyetek büszkék, és dolgozzatok, mert ennek az országnak szüksége van a munkaképes emberekre.

    Ha elvárjuk, hogy a cigányok dolgozzanak, akkor talán a rendőröktől, tűzoltóktól is elvárhatjuk.

  54. paul szerint:

    Manitu

    De ahol demokrácia van, ott sincs szükség nemesekre.
    Állítólag Magyarország demokratikus ország!!!!!
    Viszont egy biztos, a MUNKA SZABADDÁ TESZ!!!

  55. Kicsikacsi szerint:

    Tegnap este 21.23 óta egyfolytában sírok, annyira csorog a könnyem, hogy nem látom rendesen a billentyűket!

    Menyhért Péter: nagyon fog hiányozni. NAGYON, NAGYON!
    Kifinomult modora, kedves szavai, megnyerő stílusa és eltántoríthatatlan gyülölete mindazok iránt, akik mást gondolnak, mint Ön… Azt hiszem tényleg nehéz lesz enélkül!

  56. Bogyó szerint:

    “Manitu szerint:
    2011. június 09., csütörtök – 00:12
    Igen, de akkor korkedvezményes nyugdíjat érdemelnek az orvosok, ápolónők, tanárok, óvónők, politikusok is. 40 éves nyugdíjkorhatárt mindenkinek!

    A viccet félretéve: aki nem nyugdíjas korú, és tud dolgozni, az dolgozzon. Ez a világ rendje, annyi pénz meg a világon nincs, hogy ne ez legyen.”

    EZZEL TELJES MÉRTÉKBEN EGYETÉRTEK!

  57. Kikerics szerint:

    Az a helyzet, hogy a fél ország tényleg nyugodtan elmehetne nyugdíjba 40 évesen, mert olyan munkát végez, ami megterheli pszichésen, fizikailag.

    De azért azt minden épeszű magyar ember tudja, hogy ez sajnos nem lehetséges!
    Igenis dolgozzon mindenki, akinek megfelelő fizikuma van, és ne siránkozzon azért, mert azt várja el, hogy továbbra is mások tartsák el…

  58. islander szerint:

    mindkét félen igaza van, de megjegyezném, hogy sokan CSAK azért mentek egyenruhásnak, hogy jó pénzért el lehessen húzni 40 évesen nyugdíjba.
    Hivatástudat? Minek…(tisztelet a kivételnek, mert ilyen is sok van szerencsére)

  59. Menyhért Péter szerint:

    “A kormány célja, hogy a megbántottak ne találjanak egymásra”
    Az elmúlt hetekben az egyik fő belpolitikai téma a rendvédelmi dolgozók nyugdíjának kérdése, és az ügy kapcsán lezajlott demonstrációk voltak. A Policy Agenda elemzéséből kiderül, a kormány úgy véli, kétharmados többségével kikerülheti a társadalmi egyeztetést, szerintük nagy hibát vét a kabinet azzal, hogy a tárgyalóasztal helyett az utcára kényszeríti a másik felet.
    Az elmúlt évek magyar belpolitikájának és a nemzetközi példák mutatta irányoknak egyik legfőbb tanulsága, hogy csak akkor lehet érdem reformsorozatot végigvinni, ha a hatalmon lévők képesek a társadalom vesztesei mellett nyerteseket is felmutatni. Azaz nem csak elvesznek a szerzett előjogokból, hanem máshol adnak. Így lehet érni, hogy ne „érjenek össze” a társadalmi konfliktusok, és ne alakuljon át a folyamat egy általános elégedetlenségi hullámmá.
    Létező eszköz, ha a hatalmon lévők megpróbálják elérni a politikai kommunikáció segítségével, hogy a tiltakozók követelését, vagy magukat a tiltakozókat hiteltelenítsék. Ilyen például a korhatár alattiak nyugdíjazásának kérdése, amikor igazságtalannak nevezik azt, ha valaki fiatalon nyugdíjassá válik, ezzel legalább a kormánypárti szavazókat arról próbálják meggyőzni, hogy nem történik más, mint egy korábbi tévedésnek a megszüntetése. A másik eszköz, hogy elhitessék az egyes emberrel, hogy a változások őt nem érintik, illetve annak csak a pozitív hatásai.
    Probléma akkor lehet ezen technikák alkalmazásából, ha olyan területeken is beavatkozik a kormány, ahol sokaknak lesz személyes élménye (akár ismerősökön, családtagokon keresztül) a változások negatív hatásairól. Ebben az esetben erősödhet a szimpátia más tiltakozó társadalmi csoportokkal, és egy ilyen helyzet szervezetileg is összekapcsolódó megmozdulásokat eredményezhet.
    Jelenleg három területen kézzelfogható a feszültség a kormányzat és az érdekképviseleti szervek között. Az egyik, és ennek van a legnagyobb médiája is, a rendvédelmi szakszervezetek konfliktusa a kormánnyal, a korhatár alatti nyugdíjak megvonása miatt. Ebben a kérdésben láthatólag saját maga számára kötötte meg a tárgyalási mozgásteret a kormány, amikor a konvergencia programban egyértelműen vállalta, hogy megszünteti a rövid szolgálati idővel való nyugdíjba vonulás lehetőségét.
    Ebből, a nemzetközi pénzpiacok és az Európai Unió számára tett ígéretből nehéz úgy visszavonulni, hogy ne az egész konvergencia program hitelessége kerüljön veszélybe. Ugyanakkor a merev keretek miatt nehéz volt olyan tárgyalási taktikát felépíteni, amelynek a végén a szakszervezetek úgy érezhették volna, hogy sikerült valamit az asztal mellett, békés keretek között elérni. A kormányzat azzal is nehezítette pozícióit, hogy nem volt képes egy csatornában tartani a kommunikációt, hiszen ellentétes tartalmú üzenetekkel lehetetlenítette el a megegyezés lehetőségét.
    A tárgyalások lezárulását követően lényegében két kérdés maradt nyitva, amelyek szoros összefüggésben vannak egymással. Az egyik az, hogy mennyiben marad békés keretek között a rendvédelmi dolgozók elégedetlenségének kifejezése, a másik kérdés, hogy kell e a kormányon belül felelőst találni a végül megegyezés nélkül lezajlott tárgyalásokért. Amennyiben a társadalom szimpátiáját megszerzik a szakszervezetek, vagy kezelhetetlen utcai akciók lesznek, akkor a kormány vezetésének a helyzet politikai kezelésére egy kézenfekvő esélye lesz, ha személyi konzekvenciák levonásával próbálja majd levezetni a feszültséget. Ennek megalapozását mutatja, hogy a hétvégén a miniszterelnök kijelentette, hogy a tárgyalások eredményes lezárását egyértelműen a belügyminisztertől várja.
    A korábban említettnél kisebb egyelőre a konfliktus, de láthatólag folyamatosan növekszik az ellenállás az oktatásügy átszervezése miatt. Ugyanakkor tény, hogy e területen még az átalakítások tervezése csak nagyon kezdeti fázisban van, mégis utcai demonstrációkat „ért el” a kormányzat.
    Az oktatásügyi államtitkár többszörösen nehéz helyzetben van: meg kell felelni a kormányzati pénzügyi elvárásoknak, konfliktusa van a legnagyobb kormánypárt frakciójával, valamint a világos mozgástér hiánya miatt láthatólag nem tárgyalóképes az érdekképviseletekkel. Ennél a szituációnál még az is világosabb és kezelhetőbb lenne, ha volna egy egyértelmű politikai mandátum az oktatási rendszer átalakítására, amelyet végre kellene hajtani, akár társadalmi konfliktusok árán is, ennek hiányában a konfliktusok terjedése prognosztizálható.
    Az egészségügy tekintetében egyelőre azért van ideig óráig nyugalmasabb helyzetben a kormányzat, mert az érdekképviseleti oldal jelentősen megosztott, a saját érdekei mentén szabdalt. Ilyen szempontból nehéz egységes platformot teremteni a gyógyszerészek, háziorvosok, rezidensek, ápolók, kórházi orvosok, valamint az egészségügyi intézmények vezetői között. Persze nagy kérdés, hogy a kormány politikai eszközökkel meddig képes elnyomni az elégedetlenséget, és megakadályozni, hogy szervezeti keretet öltsön a tiltakozás.
    Ebben a kérdésben két komoly mérföldkő látszik. Az egyik, hogy a dolgozókat képviselő szakszervezetek képesek lesznek e együtt fellépni, illetve az intézményeket fenntartók önkormányzati vezetők (jelentős részben kormánypártiak), mikor engedik, hogy költségvetési források szerzése érdekében fellépjenek a szakmai szervezetek a kormányzattal szemben. Jelenleg ugyanis az intézményeket képviselő érdekképviseletek képviselőinek jelentős része olyan intézmények első számú vezetői, akiknek a tulajdonosa politikai értelemben a Fidesz. Ugyanakkor a pénzhiány felülírhatja a kormánypárti polgármestereknél azt az elvárást, hogy fogják vissza a „sajátjaikat”.
    Láthatólag a kormánypártok még mindig annak a bűvöletében vannak, hogy a parlamenti többségük segítségével bármikor, bármilyen szintű jogszabály módosítására képesek. Ebből következően a  negatív hatású lépéseket is úgy akarják végigvinni, hogy nem törekednek kompromisszumra, vagy akár a megegyezés látszatára sem az érdekképviseletekkel.
    Az is látszik, hogy a Fidesz azt a taktikát választotta, hogy gyorsan igyekszik „túllenni” a kényes kérdéseken, mert így nem ad időt a probléma elmélyülésére. A taktikának még egy fő eleme van, hogy az egyes „megbántott” társadalmi erők időben semmiképpen se találhassanak egymásra, és ne tudjanak közösen komoly ellenállást kifejteni. A terv sikeres is lehet, de ehhez precíz végrehajtásra lenne szükség, amely a kormányzati szereplők részéről is komoly fegyelmet igényelne.
    Ezzel szemben inkább az látszik, hogy egyre inkább elnyúlnak a konfliktusok. Erre jó példa a rendvédelmi dolgozók ügye, ahol az kiindulópont az volt, hogy igazából nem sikerült lezárni az idei bérek kérdését sem, amelyre ráépült a konvergencia programban meghirdetett terv, a szolgálati nyugdíjak eltörlésére. A következő elem, amely tovább élezte a helyzetet az volt, hogy váratlanul alkotmánymódosítást nyújtott be a Fidesz néhány képviselője, amelyből jogilag az látható, hogy akár minden korhatár alatti nyugdíjast érinthetnek a változások. A folyamatnak a végrehajtás szempontjából záró eleme még hátra van, amikor is módosítják az alkotmány módosításából következő törvényeket. Ebből látszik, hogy a kérdés még hónapokon keresztül napirenden lesz, és olyan eshetőségeket is kinyitott a kormány, amelyek további széles társadalmi rétegek (például korhatár alatti rokkantnyugdíjasok, bányász-, művésznyugdíjat kapók, özvegyi nyugdíjasok) számára jelentheti a korábban megszerzett jogaik elvételét.
    A másik végrehajtási hiba, hogy nem szervezett keretek között igyekeznek pacifikálni az érdekképviseleteket, hanem a tárgyalóasztal helyett az utcára kényszerítik őket. Az Országos Érdekegyeztető Tanács, és a különböző egyeztetési fórumok megszüntetése azért politikai hiba, mert csökkentik a szakszervezetek kompromisszumkészségét, és nehezítik a kölcsönös engedmények útján való közvetlen megállapodásokat.
    Szerző: Policy Agenda

  60. csaba péter szerint:

    Tehát kedves admin nem hír az hogy a szociális konzultáció törvénytelen.

  61. Tarjányi László szerint:

    Milyen jó lenne, ha a politizálást is maximum két ciklusra korlátoznák, mint az államelnökséget. Szeretném már látni, hogy Orbán Viktor 48 évesen beáll végre ügyvédbojtárnak, amit megúszott azzal, hogy az egyetem után egyenesen beült a parlamentbe. Deutsch Tamásról meg a többiről nem is beszélve, azután meg húznák az igát, mint a többi állampolgár. Milyen jó ott ülni a Parlament hűs falai közt, s csattogtatni az ostort a többiek felett. “Dolgozzatok, dolgozzatok!”

  62. "?!" szerint:

    Mi van Menyus, Te balfácán!

    Eltévesztetted a házszámot és azért nyomod ide a süket szöveget annak ellenére, hogy 16 órával ezelőtt megfogadtad visszatérsz az egyetlen normális fórumra?
    Vagy rájöttél Te balfácán, hogy ez az egyetlen normális fórum, és azért jelentél meg mégis ma 13:33-kor?

  63. Kicsikacsi szerint:

    Ebből is látszik, hogy nem velem, a Menyhért úr által névtelennek nevezett senkivel van probléma, hanem Vele magával. Hiába van neve…

    Bejelenti a búcsúzását, aztán visszakéretzkedik. Pedig senki sem hívta!

    Egyenes ember a javából. Amit egyszer megmond, az úgy is van! Biztos ezt is az imádott lmp-s csűrhéjétől tanulta…

  64. Menyhért Péter szerint:

    TEDD FEL MAGADNAK A KÖVETKEZŐ KÉRDÉSEKET!
     
    Miért sajnálod a tűzoltótól, börtönőrtől, rendőrtől, katonától szolgálati nyugdíját?
    Kihúznád a tűzből a sérültet, összeszednéd a balesetes ember maradványait, kihoznád az égő gázpalackot? Lemennél a műegyetem lángoló pincéjébe és meghalnál? Emlékezz hőseidre!
    Bemennél egyedül tucatnyi elítélt közé, nap mint nap, akár egy élethossznyi büntetésnek megfelelő ideig? Először az elítélteket mentenéd a szegedi börtönben, amikor Richter kaszabol, vagy mikor leég a bútorgyár és *meghalnál?
    Helyszínelnél rendőrként húscafatok közt egy gyilkosságnál, állnál szemben egy szem társaddal 15-20 feldühödött családtaggal, eltűrnéd, hogy bárki leköphessen? Néznél szembe pl. B. Miklós (2008.02.11), vagy Engel Zoltán fegyverével – és *meghalnál?
    Miért megy el ötvenegynéhány, kivételesen negyvenvalahány évesen nyugdíjba a tűzoltó, börtönőr, rendőr?
    Mert a szolgálati nyugdíj nem kegy vagy kiváltság, hanem megoldás a Te védelmedre is. A célja, hogy a tűzoltó, rendőr… ne titkolja – legyen az bármely csekély fokú is – a testi, lelki károsodásait, pusztán azért, hogy ne veszítse el a munkáját! Gondold át, begörcsöl a tűzoltó “kicsit” fájós dereka, miközben cipel le a füstös lépcsőházban – akkor bizony – meghalnál! A kritikus pillanatban “bekattan” a közeg, vagy “csak” gyomorfekély miatt beléd száll egy szirénázó rendőrautó, akkor bizony – meghalnál!
    Ezekhez a hivatásokhoz közel 100%-os fizikai, és mentális állapot kell, mert a legkisebb hiba is emberéletekbe kerülhet. Erre találták ki a szolgálati nyugdíjat, és nem arra, hogy a közfigyelmet eltereljék a valós problémákról – mert most ez folyik – Te nem látod?!
    Mert ha nem teszi, később csak 6X évesen tehetné meg, hála a korábbi, és a mostani kormányok meggondolatlan intézkedéseinek!
    Mert bármily fiatal is, mentálisan, egészségileg, fizikailag károsodott, és ilyen állapotban nem lehet még hosszú évekig tűzbe rohanni, hullákat rángatni, fegyveres szolgálatot ellátni, legfőképp emberi életekről dönteni – igen a tiédről is!
    Mert a törvény ezt szavatolta amikor szolgálatba lépett!
    Mik a Kormány szolgálati életpálya tervei?
    Az eddig nem sokkal minimálbér felett kereső alkalmatlanná vált tűzoltó, katona, rendvédelmi dolgozó menjen el minimálbérért közmunka-felügyelőnek, parkőrnek, udvarosnak, hivatalsegédnek, miután a társadalom jól kihasználta őket – tényleg igazságosnak tartod?!
    Lesz ennyi alkalmas állás, s ha igen kik elől “veszik” el – lehet, hogy előled?!
     
    Majd a hivatásosok titkolják betegségeiket, állapotukat, hogy ne szuperálják ki őket. De ez megbosszulja magát, ha tűzbe kell menni érted, ha el kell kapni a betörőd, vagy jó magyar szokás szerint “beszólsz” az ezek után joggal idegbeteg rendőrnek…
    Miért lázad a tűzoltó, börtönőr, rendőr amikor kevés a fizetése, és a munkája veszélyes, hiszen ennek tudatában vállalta hivatását?
    Valóban, de azt is tudta, hogy TÖRVÉNY GARANTÁLJA ha megsérül, lelkileg, fizikailag károsodik, akkor 25 év szolgálat után nem lapátra kerül, nem utcaseprő lesz, hanem méltányos nyugdíjat kap.
    Ezért van az elkeseredés, eddig csak kihasználták őket, MOST az életüket is elveszik!
    Miért lesznek egyre elkeseredettebbek, erőszakosabbak a rendvédelmi demonstrációk?
    Mert a Kormány év eleje óta nem hajlandó érdemi tárgyalásokra!
    Mert az alkotmány (az új is) ellentételezés nélkül megfosztja őket jogaiktól
    Mert a társadalom – részben a hatékony ellenpropaganda, és tudatos félretájékoztatás hatására – beveszi, hogy jogtalanul háborognak, és az emberek nem állnak azok mellett, akik életüket, családjuk nyugalmát, egységét áldozva szolgálják őket!
    És az utolsó kérdés, jelent számodra valamit a törvényesség, az önfeláldozó szolgálat, érted való tenni vágyás, valamint a jog és igazság?
    A KORMÁNYZAT KÉPVISELŐI FÉLIGAZSÁGOKKAL KÁBÍTANAK, NÉZZ A DOLGOK MÖGÉ..Lehet ,hogy a következő áldozat te leszel!!!!!
    szerző: Imréné Babi Józsa

  65. Gordon szerint:

    Menyhért azt kamuzta hogy elhúz innen.

    Kár hogy nem tette.

    De tény: nem mondott igazat.

  66. Menyhért Péter szerint:

    Seress Mária parlamenti beszámolója!!!!!!!!!!

    Vannak napok, amiket be sem kell jelölni a naptáramban, hisz úgysem fogom
    soha elfelejteni. Ilyen lesz április 14. Szűk két órát töltöttem a
    Parlamentben. Tanulságos volt.
    Egyedül mentem – egyedül képviseltem 605 ezer embert.
    Először vettem részt parlamenti ülésen.
    A díszpáholyban biztosítottak helyet nekem, mint a népszavazás
    kezdeményezőjének. Ez a páholy közvetlenül a képviselői széksorok mögött
    van, tehát közelről szemlélhettem és hallhattam a nívós képviselői munkát,
    és ízelítőt kaptam az ülés közbeni – elnézést a szóért de nem találok jobbat
    helyette – primitív szóbeli és egyéb megnyilvánulásokból is.

    Az első döbbenetet az ülésterem zaja okozta. Alig hallottam mit mond a
    szónok. A képviselők beszélgettek, telefonáltak, ki-be járkáltak, újságot
    olvastak. Felnevettek egy-egy nyelvbotláson, felhördültek egy-egy bevállalós
    mondaton. Így viselkedik a politikai elit?! Úgy éreztem magam mint egy
    sportmérkőzésen: van két csapat, két ellenfél – de a szurkolókat már nem a
    játék szépsége érdekli, hanem egymás hergelése. A saját csapatnak elnézik a
    botladozását is, de az ellenfél nem tud olyan bravúrt végrehajtani, amire ne
    acsarkodással vagy gúnnyal reagálnának.

    Abban a zűrzavarban figyelni sem lehet. Ha szavazásra kerül sor először
    csengetnek, hogy mindenki bejöjjön a folyosóról, a büféből. Következik a
    gomb-nyomás. Tisztelet a kivételnek, de a többségnek fogalma sem lehet miről
    is van szó, ám a frakció-vezér elkiáltja magát hogy IGEN vagy NEM és akkor
    azt a gombot nyomják. Ezt hívják úgy, hogy frakciófegyelem – no meg persze
    demokráciának is. Szégyen! Nincs odafigyelés, egyéni vélemény, saját
    lelkiismereti döntés, netán a választók érdekének szem előtt tartása vagy
    bármilyen mérlegelési szempont. És így a szavazási eredményt mutató tábla
    sem okoz senkinek meglepetést.

    Azt sejtettem, hogy nem leszek túl népszerű a 386 képviselő körében. Miért
    is lennék? Viszont 605 ezer ember – mit ember: választó! – véleményét azért
    mégis csak illene tiszteletben tartani éppen nekik, mint bennünket
    képviselőknek.
    Hogy engem Gyurcsány-bérencnek nevezzenek és azt mondják, bravó, így kell
    kilopni 4 milliárdot az ország zsebéből, azt nem személyeskedésnek
    tekintettem, hanem a sok százezer emberrel szembeni ostoba
    tiszteletlenségnek.
    Az, hogy rám megvető pillantásokat tesznek, gúnyosan elhúzzák a szájukat
    vagy a hátam mögött cinikus és gusztustalan megjegyzéseket tesznek az sem
    érdekelt, de hogy egy képviselő ebből az egész népszavazásból csak annyit
    szűrjön le, hogy, idézem: Az kéne hogy ingyen dolgozzunk, mi!?
    – ez már kiverte nálam a biztosítékot. Nem, nem kell ingyen dolgozni. Csak
    dolgozni. De amit láttam, azt ennek semmiképpen nem lehet nevezni.

    Akadtak olyan képviselők is, akik gratuláltak. Pontosan négyen, és
    őszintének tűntek. Ki is fejtették, minek köszönhetem az elismerésüket. A
    parlamenti hangvételről is egyezett a véleményünk: ez a stílus immár totális
    kudarc. Amikor arra sem hajlandóak, hogy meghallgassák a másik véleményét,
    hisz már a mondandója első pillanatában tudják, hogy le fogják szavazni,
    csak azért mert ő mondja, akkor elvárható hogy ő majd figyelemmel lesz a
    másik álláspontjára?
    Úgy gondolom, naivitás lenne azt képzelni, hogy ezek a pártok valaha is
    megtalálják a közös hangot (szerintem nem is keresik). De azt is, hogy
    képesek lennének bármit is megoldani…

    A népszavazásról végül határozatot hoztak. Előtte egyetlen frakcióvezető
    sem élt a megszólalás lehetőségével. Fel sem merült az EP választással
    együtt történő lebonyolítás, pedig ígérték, hogy a frakciók egyeztetnek.
    Minden frakció vezére az IGEN szót kiáltotta, így azt a gombot nyomták. A
    képviselők tehát népszavazást “akarnak” a saját
    költségtérítésükről. Hárman tartózkodtak.
    És már megvan az is, mennyibe kerüljön a procedúra: maximum 3,9 milliárdba.

    Közben odakint zajlott a civilnek egyáltalán nem nevezhető tüntetés.
    Furcsa volt látni, ahogy a képviselők a parlamenti folyosón sétálva
    kipillantottak a térre: ugyan mi zajlik odakint. Feszültségnek,
    bizonytalanságnak nyomát sem lehetett érezni. Védve voltak. Az egész teret
    lezárta a rendőri kordon, csak a térbe torkolló utcákon gyülekezhettek az
    emberek.

    Amikor kiléptem a Parlamentből szónokok mikrofonba kiáltott szavainak
    foszlányát fújta a szél. Érteni semmit nem lehetett belőle.
    A tömeg hangja meg el sem jutott az Ország Házáig.
    Furcsa érzés volt lépkedi a kiürített téren. Egyik oldalon a szigorúan
    védett “elit”, a kordonon túl pedig az elégedetlen felhergelt
    tömeg. Én meg ott sétáltam közöttük, középen, egyedül. Kicsit elméláztam
    ezen a szimbolikus helyzeten, de hirtelen kaptam egy kijózanító jégesőt a
    nyakamba.

    És végül innen üzenném az előttem helyet foglaló képviselőknek, hogy nem
    attól leszek boldog, ha hozzák a villamosjegyüket elszámolni, hanem ha nem
    kell majd nekik több jegyet váltani.
    Legalábbis a Kossuth térre nem.

  67. Menyhért Péter szerint:

    Tisztelt Társadalom!
    Bűnös vagyok. Élősködő, a társadalom vérszívója, volt pénzügyőr, korkedvezményes nyugdíjas. Beismerem bűnömet, súlyos büntetést kérek magamra. Kérem, ne érjék be a kormány által kidolgozott szankcióval! Az a megaláztatás, amelyben részem van nap mint nap, a családom életének felforgatása és biztos megélhetésének elvétele aránytalanul csekélynek tűnik azért a bűnért, amiket elkövettem. Jó két évtizeddel ezelőtt hoztam egy rossz döntést, rendvédelmi dolgozó lettem. Most emiatt nem tudok sem feleségem, sem három gyerekem szemébe nézni. 14 éves fiam már rendszeresen szembesül azzal, hogy az apja egy élősködő. Néhányan (komoly, értelmes felnőtt emberek) fontosnak érezték ezt elmondani neki. Súlyosabb büntetést kérek, követelek! Minimális igényem egy életfogytig tartó munkatábor, távol szeretteimtől. Nem tudok a szemükbe nézni.
    Nem védekezés gyanánt (mentségem nincs), de nem mindig tudtam, hogy bűnt követek el. Annak ellenére jelentkeztem a vám- és pénzügyőrséghez, hogy ez minden barátom (sőt a szüleimet kivéve mindenki) szerint meggondolatlan, rossz döntés volt. Én hittem, hogy helyesen cselekszem. Akkor is hittem, amikor a barátok a béremnél 2-szer, 3-szor több fizetéssel a zsebükben szórakozással, én pedig szolgálatban, olykor az ország másik végében töltöttem a hétvégéket. Hittem, mert elhittem azt, amit oly sokszor mondtak nekünk egy-egy nemzeti ünnepen tartott állománygyűlésen, értekezleten vezetőink vagy az ott megjelent politikusok. Azt, hogy az országnak szüksége van ránk. Azt, hogy bár anyagi elismerést nem tudnak nyújtani, de az erkölcsi megbecsülés mindenképpen jár nekünk. Azt, hogy az ország büszke ránk. Elhittem. Tettem azt, amit parancsba kaptam. Elhittem, hogy a jó oldalon állok. Ezt akkor is hittem, amikor az előttem ismertté vált bűncselekmények elkövetőit (akik milliókkal, tízmilliókkal rövidítették meg a költségvetést) a bíróságok rendre csak figyelmeztetésben részesítették. (Gondolom, ez volt az arányos büntetés.) Mindent elhittem, sőt. Büszke voltam a munkámra, az egyenruhára, magamra.
    Hittem mindebben annak ellenére, hogy 2008-ban stagnált, majd 2009-ben és 2010-ben jelentősen csökkent a jövedelmem. Nem értettem ugyan, hogy milyen bérbefagyasztásról beszélnek, ha a jövedelmem közel 20%-kal csökken. Mégis hittem az erkölcsi megbecsülésben. Csak a büszkeségem kezdett kopni. Akkor, amikor hó végén a baromfipárizsi is kezdett drága lenni. Akkor, amikor gyerekeimnek karácsonyra a használtcikk-kereskedőnél kezdtem vásárolni. Akkor már nem voltam büszke.
    Tavaly történt valami. A mindenki által várt kormányváltás után bejelentették, összevonják a Vám- és Pénzügyőrséget az APEH-hel. Azonnal elkezdődött a találgatás, hogyan lesz. Nyár elején még azt közölték a végrehajtó állománnyal (dolgozókkal), hogy az új rendszer kialakításába mindenki beleszólhat. Átszervezési bizottságokat alakítottak, amelyekbe tagokat (képviselőket) kellett választanunk. Ők (a képviselők) persze soha semmilyen fórumra nem lettek meghívva, semmilyen észrevételt nem tehettek, semmilyen információt nem juttattak részükre a folyamatról. Másnak sem. Csak az év vége felé kezdtek szivárogni a hírek. Béremelés lesz, létszámleépítés lesz, akit lehet, nyugdíjaznak, senkit nem nyugdíjaznak, de a fiatalokat kirúgják… Csak a fejünket kapkodtuk. Novemberben aztán jelenteni kellett, kik azok, akik szolgálati idejük alapján jogosultak a szolgálati nyugdíjra. Ebből már sejthető volt néhány dolog. Közben megjelent az új szervezet (NAV) bértáblája. Kiderült, hogy a vezetők bére jelentősen (akár a duplájára) is nőni fog, a beosztottakénak pedig ismét csökkennie kellene. Ezt kivédendő, garantálták, hogy senki nem fog kevesebbet kapni a 2010. évi bérénél. December elején jött az örömhír. Van egy kis szétosztható keret, így a beosztottak bére is nőhet. (Visszakaphatják egy részét annak, amit az elmúlt években elvesztettek.) Megtörtént az „osztás”. Mindenki kapott valamit, kivéve azok, akik már jogosultak a szolgálati nyugdíjra. Az ő részük felosztásra került a többiek között. (Ez logikus lépésnek tűnt, bár még senki nem tudott semmi biztosat.)
    Aztán eljött a nagy nap. A személyügyi elbeszélgetés napja. Megjelentek nálunk a felettes szerv munkaügyi vezetői. Elmondták, hogy két bizottság fog foglalkozni velünk. Az egyik a „nyugdíjasokkal”, a másik a „maradókkal”. Ők már előre tudták az elbeszélgetés végeredményét. Pedig a döntés, hogy elfogadom-e a felajánlott új beosztást, az én kezemben volt. Tudták. A régi beosztásom helyett felkínálták az alap beosztotti kategóriát. Vissza a lépcsőn két fokot. A bérem nem változna még éveken keresztül, hiszen amúgy is többet kapnék, mint amennyi járna az új beosztásom szerint. Nem vállaltam. Nem okoztam csalódást a vezetőimnek. Ekkor már kedélyesen elmondták, hogy az előírt létszámleépítést végre kell hajtaniuk. A nyugdíjazás ennek a leghumánusabb módja. Tényleg az. Mégis kicsit nehezen emésztettem a dolgot. Ezek szerint már nincs szükség rám. December 30-án futár hozta a sorsunkról szóló határozatokat. A kiosztásukra (a kísérő parancs szerint) csak december 31-én kerülhetett sor. Átvettem. Papíron látni a „nyugállományba helyeztem” szavakat, annak ellenére megdöbbentő volt, hogy már felkészültem rá.
    A történteket feldolgozni a család segített (szerencsés ember vagyok). Mindenki biztatott, hogy a nyugdíj végre egy biztos jövedelem. Igaz, kicsit kevesebb lesz, mint a bérem volt (ugyanis rám már az új számítási szabályok vonatkoznak), de ha majd esetleg sikerül munkát vállalnom, akkor végre kicsit könnyebben élhetnénk. (Úgy számoltam, ha szerencsém lesz, akkor a nyugdíjam és bérem, feleségem bérével együtt elérheti akár Lázár úr havi autóbérleti díjának 50%-át is.) Elfogadtam az új helyzetet, berendezkedtem az új életre. Örültem. Végre kezdtünk úgy élni, mint egy normális család. Lett időnk a gyerekekre, egymásra. Ekkor még mindig azt hittem, hogy ez a kiérdemelt, sokat hangoztatott erkölcsi megbecsülés része. Néhány hónapig…
    Idén tavasszal azonban fény gyúlt országunk vezető politikusainak elméjében, és úgy döntöttek: ideje lerántani a leplet eddigi bűnös életemről. Rájöttek. Elmondták mindenkinek, most már tudja mindenki, hogy életerős negyvenes létemre vérszívó parazita életet élek, amit persze nem lehet tovább tűrni. Az ilyeneket, mint én, meg kell büntetni. Hat hónap után rájöttek arra is, hogy az ország mégsem boldogulhat a munkám nélkül.
    Először csak meglepődtem, aztán megdöbbentem. Egész eddigi életem tévedés volt. Nem én voltam a jófiú. A rossz oldalon álltam. Ha annak idején én is a gazdasági bűnözők, netán a politikusok (bár a ’90-es évek „olajos” ügyei kapcsán több kollégámnak személyesen is volt módja tapasztalni, hogy a kettő nem zárja ki egymást) közé állok, akkor most nem kéne rettegnem a gyerekeim jövője miatt. Most milliókkal több lenne a zsebemben, és nem érdekelne a nyugdíj. Becsaptam a feleségemet. Ő hitt bennem, most velem együtt retteg a jövőtől. A gyermekeimet megkárosítottam. Pedig ők bíztak bennem. Most már ők is érzik, hogy valami nincs rendben. Már tudom, hogy milyen semmitérő alak is vagyok. Bűnhődnöm kell. Aki a szerettei ellen követ el bűnt, az a legsúlyosabb büntetést érdemli. Kérem ne érjék be azzal, amit a politikusok nekem szántak!

    szerző:Egy volt püőr. ftzls.

  68. Menyhért Péter szerint:

    Az évek óta anyagi gondokkal küzdő rendőrök lépése egyértelmű üzenet a kormány számára: a hivatásosok élet és munkakörülményei, az állományban a jövővel kapcsolatos bizonytalanság indokolttá teszi az elkeseredett emberek lépését. A rendőri állományban egyértelművé vált, hogy a Gyurcsány-kormány megélhetési válságba taszítja az embereket. A rendőrök a megszerzett jogaik elvesztésétől tartanak, attól, hogy Gyurcsány Ferenc kormányának elképzelései szerint nem mehetnek 25 év szolgálat után jól megérdemelt pihenőre.

    A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség a somogyi rendőrök lépését olyan jelzésnek tekinti a kormányzat felé, amely megmutatja, hogy a rendőri állomány egzisztenciális ellehetetlenítésével a kormány működésképtelenné teheti a rendvédelmi szervezeteket. Attól tartunk, hogy a somogyi rendőrök példája nem lesz egyedi, s több száz elkeseredett hivatásos követheti őket országszerte.

    Kérjük a rendészeti minisztert, hogy a hivatásosok nyugdíjazásával kapcsolatos szigorítási elképzeléseit az állomány megnyugtatása, a rendőrség működőképességének fenntartása érdekében vonja vissza.

    Lázár János
    Fidesz – Magyar Polgári Szövetség
    Védelmi Kabinet vezetője
    forrás: http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=69546

  69. Tarjányi László szerint:

    Vissza kellene állítani a csendőrséget, csupa becsületes parasztgyereket felvenni oda, akik nem félnének odacsapni a bűnözőnek, s Mari néni tyúkjának ellopását sem utasítanák el jegyzőkönyvezni. Aztán a 25 év szolgálat után nyugdíjba mennének, s vissza a falujukba gazdálkodni. Akkor senki sem mondaná rájuk, hogy élősködnek, mert az ő búzájukból készült kenyeret ennék a városiak. Dehát a paraszti társadalmat szét kellett verni, mert Rákosiék féltek tőle, mert a paraszttól hazaszeretőbb nincsen!
    Kiáll a tanyája végére, onnan néz szét, ez itt az én földem, ami meg túl van rajta, az a haza!
    Az iparoslegények régen is elmentek külföldre tanulóútra, aztán vagy visszajöttek vagy nem, megnősültek idegenben. Így került mihozzánk is sok idegen iparoslegény, aki ember volt abból magyar lett, aki meg nem, az proletár.
    A csendőr nem volt korrupt, mert konszolidált családbelieket vettek fel, s rendszerint gazdalányokat is vettek el, így nem voltak rászorulva a csúszópénzre. Egyébként akkor a becsület még sokat jelentett. A falu, a tanya szerette és tisztelte a csendőrt, a bűnözők meg féltek tőle. Nemúgy mint a városi csibészek a városi rendőrtől. A csendőr katonai szervezettségű alakulat tagja volt, a csendőrséget először a napóleoni Franciaországban hozták létre (gendarmerie, gens d’arme – fegyveres férfiak), amelyet azután a megszállt Lombardiában is létrehoztak. Ez a terület került osztrák fennhatóság alá csendőröstől, majd ennek mintájára Horvátországban és Erdélyben is megalakították, 1881-ben az utóbbit egész Magyarországra kiterjesztették. Hatékony volt a vidék rendjének fenntartásában, a vízzel együtt a gyereket is kiöntötték, amikor megszüntették, ugyanis a zsidók összegyűjtésében az állomány mindössze 9%-a vett részt. Azt mondanom sem kell, ugyanúgy politikai parancsra cselekedtek, mint KATPOL és az ÁVH. Hány embert ítéltek el az ÁVH keretein belül elkövetett atrocitásért?
    A határon túl történtekért viszont Goethe nemzete, a híres és hatalmas német kultúrnemzet a felelős.

  70. islander szerint:

    Gordon

    Fizetnek is valamit, vagy csak a pártfegyelem kötelez a fórumozásra?

  71. Gordon szerint:

    Általában van kedvem hozzá.

Itt lehet hozzászólni !