Kajak-Kenu Maraton ob: Csepeli bronz

Kajakkenusport.hu, Csepel.info

Nem született meglepetés szombaton a maraton országos bajnokság felnőtt futamain. Az esélyes párosok mindhárom számban magabiztosan győztek.

Szerencséjük volt a felnőtt versenyzőknek a maraton ob második napján. Hűvös, esős idővel kezdődött a szombat Győrben, viszont kora délutánra, amikor a felnőtt futamokat rendezték, már valamennyit javultak a körülmények.

„Az időjárás sajnos sokat változott a pénteki kánikulához képest, viszont az alacsony vízállás maradt, így megint csak egy nagyon keskeny részen lehetett normálisan evezni. Délutánra összekeveredtek a mezőnyök, rengeteget voltak a pályán, a hullámos vízen sok volt a borulás, de a legnagyobb esélyeseket ez sem zavarta meg – mesélte Hüttner Csaba.

A férfi kajak párosoknak 30, a nőknek és a kenu párosoknak 25,8 kilométert kellett teljesíteniük.

K-2-ben nagy fölénnyel nyert Noé Milán és Boros Adrián. A váci páros már az első körtől egyedül ment, Noé Milán ezzel duplázott a pénteki egyes győzelme után, Boros Adrián pedig az ezüst mellé szerzett egy aranyat. A Dobos Ferenc, Nyemcsók Máté páros lett a második, Ceiner Benjamin és Mészáros Márton pedig a harmadik.

C-2-ben hasonló volt a helyzet: A pénteki arany- és ezüstérmes szombaton nyerő párost alkotott. Györe Attila és Kövér Márton hatalmas fölénnyel, több mint 10 perces előnnyel szerzett újabb országos bajnoki címet. Az újpesti Pálfi Márió, Schmidt Dániel, illetve a csepeli Androkity Marcell, Szabó Gergely páros állhatott még fel a dobogóra.

A női kajakosoknál szintén duplázott az egyéni verseny győztese, Csay Renáta párja ezúttal a még ifjúsági korú Farkasdi Ramóna volt. A győri kettőst Bedőcs Krisztina és Bara Alexandra, valamint Horváth Tímea és Tóth Petra követte.

kajakkenusport.hu

Egy hozzászólás “Kajak-Kenu Maraton ob: Csepeli bronz” bejegyzésre

  1. csaba péter szerint:

    Látjátok szümtükvel fijjug ami lényeges az nem érdekes , ha nincs anyázás nincs lájkolás .
    Fizetett seggnyalókat a valódi hír soha sem érdekelte.

Itt lehet hozzászólni !