Mi volt a pánikkeltés oka? 150 napig vizsgálódnának

Mno.hu

Alex (a gyöngyöspatai verekedés körülményei – vágatlanul – itt láthatók)

Beterjesztette az egyenruhás bűnözés folyamatát, hátterét és a gyöngyöspatai eseményeket feltáró, valamint az egyenruhás bűnözés felszámolását elősegítő eseti bizottság felállítására vonatkozó önálló képviselői indítványát a fideszes Kocsis Máté és Németh Szilárd csütörtökön a parlamentnek.

Az Országgyűlés rendészeti bizottságának fideszes elnöke egy hete jelentette be, hogy tényfeltáró bizottság létrehozását kezdeményezik a Gyöngyöspatán történtek miatt, illetve a településen zajló események tisztázására. A Jobbik és az LMP akkor jelezte, részt vesz a munkában, az MSZP pedig azt mondta, egy paritásos bizottság felállítását támogatná. A határozati javaslat értelmében viszont a testület 12 tagból állna, a bizottságba öt tagot a Fidesz, kettőt-kettőt a KDNP, az MSZP és a Jobbik, egyet az LMP delegálhatna. Az eseti bizottság tagjának csak az lenne megválasztható, aki érvényes C típusú nemzetbiztonsági ellenőrzéssel rendelkezik, amely kockázati tényezőt nem állapított meg, valamint titoktartási nyilatkozatot tett.

Az előterjesztés a bizottság feladatául szabja a gyöngyöspatai romák „húsvéti utaztatása” körülményeinek és szervezésének feltárását, továbbá annak megállapítását, hogy mely hazai és külföldi személyek, illetve szervezetek szervezik és támogatják anyagilag a Gyöngyöspatán, valamint Magyarország más pontjain „egyenruhában tartózkodó, magukat valótlanul és jogellenesen rendfenntartóknak beállító személyeket, csoportokat és szervezeteket”. A testület foglalkozna emellett annak megállapításával, hogy ki és miért állította valótlanul azt a vöröskereszt által hosszú ideje szervezett akcióról, hogy a gyöngyöspatai romák helyszínről történő evakuálása zajlik, mi volt ezen pánikkeltés oka és célja – áll a javaslat szövegében.

Az eseti bizottságnak foglalkoznia kell azzal is – folytatódik a feladatok felsorolása –, hogy kinek a megbízásából és milyen szerepet játszott a Gyöngyöspatán lezajlott eseményekben Richard Field, valamint kinek a megbízásából és milyen céllal állította valótlanul, hogy evakuálni kell a helyi lakosságot; mely magyarországi, esetleg külföldi szervezetek támogathatják Richard Field szerepvállalását, mely külföldi szervezetekkel, sajtóorgánumokkal tarthat fenn kapcsolatot; az ellenzéki pártok részt vettek-e az ország közrendjének, közbiztonságának és köznyugalmának megzavarásában, és ha igen, azt milyen szándékkal és céllal tették; a képviselőcsoportokat vagy azok egyes tagjait a kialakult helyzettel összefüggésben milyen politikai felelősség terheli, kinek az érdeke, hogy a nemzetközi sajtó Magyarországról a valóságban nem létező polgárháborús helyzetet mutasson be. Az előterjesztők kivizsgálnák azt is, hogy kik és miért nyújtanak téves, Magyarországot indokolatlanul rossz fényben feltüntető információkat, ezzel lejáratva hazánkat a nemzetközi közvélemény előtt.

A testület feladata lenne továbbá, hogy javaslatot tegyen a működő jogellenes csoportok törvényes felszámolásának elősegítésére. A bizottság munkájáról jelentést készít, amelyet a megbízatásának kezdetétől számított 150 napon belül benyújt az Országgyűlésnek – javasolja Kocsis Máté és Németh Szilárd.

Forrás: MTI, Mno.hu

20 hozzászólás “Mi volt a pánikkeltés oka? 150 napig vizsgálódnának” bejegyzésre

  1. Belekotkot szerint:

    Ez a lényeg
    “testület 12 tagból állna, a bizottságba öt tagot a Fidesz, kettőt-kettőt a KDNP, az MSZP és a Jobbik, egyet az LMP delegálhatna”.
    Tehát megvan a kormánypárti többség. Valószínűleg a jelentés is meg van írva már miszerint az MSZP és az LMP pánikot keltett a cigányok között, a Jobbik meg hibás a gárdisták miatt. A kormány és a rendőrség mindent jól és szakszerűen csinált.

  2. Bugi szerint:

    Nagyjából ez is történt. Még egy külsõ szemlélõdõnek is egyértelmû volt a dolog.

  3. Belekotkot szerint:

    Tehát a kormány és a rendőrség mindent jól és szakszerűen csinált ?
    Ezt Te se gondolod komolyan.

  4. vanek szerint:

    rabolni , vámot szedni lehet vigyázni a javainkra nem . holnaptól megyek betörni mert nincs munkám a pulyáknak enni kell

  5. vanek szerint:

    várom a jogvédőket

  6. Gepetto szerint:

    A pánik oka az; hogy vannak olyan szervezetek, akik privilégiumuknak tekintik a rendcsinálást, amitől aztán a helyzet fokozódik, máris van balhé, lehet törvényt sérteni és gyűlöletet szítani. Kérdezem: Kinek van ebből haszna? A rendcsinálás a Rendőrség dolga, nem pedig pártocskák égisze alatt létrejövő holmi védegyleté.

  7. grün szerint:

    Minél többen akarnak rendet csinálni annál nagyobb a rendetlenség!
    Vagy esetleg ez a cél?!

  8. Manitu szerint:

    Végy idegenből öt kiebrudalt, antiszociális családot, úgy hogy cigányok legyenek, tegyél hozzá kakastollas, pöcslengető cerkófokat, máris megkapod a polgárháborús őslevest…

  9. Tarjányi László szerint:

    Csurka bizalmasa, a volt miépes Kocsis Máté, s Németh Szilárd előterjeszt! Nem a bűnöző cigányok megfékezésére, hanem az idős magyarokat védő gárdisták ellen!
    Apropó Szilárd, az országban rendet akarsz, a Barackfa utcai telkedet meg hagytad, hogy a cigányok széthordják, még a kerítést is elvitték. Legalább a szomszédaidra lehetnél tekintettel, hogy nem hagyod a környéket a cigányok prédájául!!!!!

  10. Nemmondommeg szerint:

    Felháborító. Minket ki véd meg ? Egyre több Csepelen is a rablás. Igaz nem jelentik a rendőrségnek, mert tudják úgy sem lesz meg az elkövető. Aki ismeri az Ady Endre, Zsák Hugó, Árpád utca környékét, tudhatja rengeteg rablás volt az elmúlt időszakban. Tehetetlen idős nénit vertek meg, legutóbb most szombaton az Árpád utcában a liftben rángatták le a nyakláncát a néninek. Az Ady Endrén szintén hétvégén késsel fenyegették meg az embert, szét is szabdalták volna de nagyon nagy szerencséjére bőrkabátban volt és azt vagdosták meg. Ezt lehet ugye ?
    Tehetetlen embereket nem csak kirabolni de jól meg is verni.
    Undorító Magyarellenes országban élünk.
    A bűnözőknek sokkal több a joguk, ellenben kötelességük semmi.
    Mély-szegénység: 5-ös BMW-el segélyt várni nem bosszantó.
    Jelzem a nyugdíjasoktól és nagyon sok embertől megvonták a segélyt. Érdekes a “segélyesektől” nem.

  11. Tarjányi László szerint:

    Már leírtam, a feleségemnek a Boráros téren az induló HÉV-en tépte le egy cigány a nyakláncát, úgy hogy benyúlt az ablakon. A Fidesz nem tesz semmit Csepelen a cigányok megfékezésére, Németh Szilárd még a saját, Barackfa utcai telkét is hagyta széthordani a cigányok által, azok még a kerítést is elvitték! Az előző vezetés, pontosabban Orosz Ferenc javára írom, hogy a Katona József utca 44-beli cigányfészket kiürítette, s lebontatta. Ilyet a Fidesz eddig nem tett! Hagyja a magyarokat prédául a cigányoknak! Példa erre a hárosi rész közbiztonsága! Szégyen, ha valaki polgármesterséget vállal, helyette országos dolgokkal foglalkozik, ahelyett hogy a helyi problémákat oldaná meg. A tényleges bűnözési helyzet rosszabb a hivatalosnál, mert az emberek nem merik jelenteni az őket ért károkat, tartanak a bosszúállástól.

  12. balla bianka szerint:

    Ez az igazi falurombolás kedves fideszesek.
    Ellenzékben annyira odavoltatok a falu magyarság-megtartó szerepéért.
    Menekülnek a magyarok a keleti falvakból!
    A falvainkból nem lesz más csak cigánysor.

  13. Gordon szerint:

    Csintalant nemcigányok verték véresre.

  14. balla bianka szerint:

    És hát az országrombolás is folytatódik:
    Papp Magor a Magyar Rezidensszövetség elnöke a Világgazdaság egészségügyi konferenciáján szólalt fel: mint mondta, nyugatról megindult a professzionális, összehangolt munkaerő-elszívó mechanizmus, számításaik szerint 2013-ra négyezer orvos hagyhatja el az országot, ha a hazai tendenciák nem változnak. Mint mondta, kilencvenezer forintos fizetésből nem lehet elkezdeni az életet, nem lehet megélni. (ATV)
    És ez még csak a kezdet, mennek majd a pedagógusok, mérnökök és az egyetemisták is ha teljes összeget kell költségtérítésként fizetniük.
    Cigányokat már toloncoltak vissza, orvosokat nem.
    A sok ostoba politikus mellszélességgel kiáll a cigányélősködők mellett, a dolgos magyarokat meg elüldözi, a szülőföldjéről a hazájából. Gyurcsány kimondta de Orbán is csak azt csinálja, és igen sokaknak nem tetszik, és mennek is szép számmal.

  15. Gordon szerint:

    “Mint mondta, kilencvenezer forintos fizetésből nem lehet elkezdeni az életet, nem lehet megélni.”

    És a hálapénz mennyi?

    Azzal együtt sem elég?

    Semmi nem elég?

  16. Gepetto szerint:

    Gordon! Te tisztában vagy azzal, hogy miről beszélsz? Méghogy hálapénz? Mélyszegénységben miből? Még gyógyszerre sem futja! Gondolkodjál már! A romák uitán most az egészségügyön fogtok fát vágni? Nem kéne!

  17. Gordon szerint:

    Mindannyian tudjuk hogy miről beszéltem a hálapénz kapcsán.

    Nem kell a púder.

  18. Gepetto szerint:

    Én viszont tökéletesen tudom. Benne élek! Tényleg nem kell a púder! Aki hálapénzt tud adni az meg tudja fizetni a magánpraxist. Ha a hálapénzből kellene megélnünk felkopna az állunk. Ezt hidd el nekem. Legtöbbünk másodállást vállal, hogy megéljen. Napi 12 óra éjjel vagy nappal, ahogy kijön. Na erre varjál gombot te nagy okos. És nem biztos, hogy nem lesz ránk szükséged. Tiszteld azokat, akik életeket mentenek és ne fikázzad őket! Naponta adunk egy-egy darabot az életünkből a beteg emberekért. Hidd el nem könnyű, de mi mégis tesszűk. Megdolgozunk a pénzünkért. Ami pedig a fizetésünket illeti, a háromszorosa lenne reális a jelenleginek. Ez a helyzet definisztikai szubjektivítása. Ha pedig nem értesz a lóhoz, maradj meg a szamár hatán! Akkor legfeljebb csak a szamarat sértegeted.

  19. földhözragadva szerint:

    Orvos, nővér, mentős, rendőr, tűzoltó, pedagógus, vasutas, bkv-s, vámos (vagymi), smasszer, katona, postás, stb…gondolom mindegyik megérdemelne lényegesen többet. A politikust kihagytam, de ezzel simán, bármelyik népszavazás egyetéertene…:)

  20. földhözragadva szerint:

    “A kormányfő szóvivője egyébként csak vagyonnyilatkozata leadásakor „észlelte”, hogy ő maga hónapok óta 2,2 millió forintot keres.”…

Itt lehet hozzászólni !