Rendőrségi fellépés az illegális szemetelők ellen

Csepel.hu, Csepel.info

Illegális szemétkupac az Erdősor utcában: ezt tudták lefotózni Csepelről a külföldiek 2009-ben

A tavasz sokaknak a rendrakás ideje. Sajnos azonban sokan a szemetüket csak “áthelyezik” máshová. Így történt ez most is, azonban idén a térfigyelő kameráknak köszönhetően a rendőrök is résen voltak – derül ki a Csepel.hu-n megjelent tudósításból.

A rendőrség azt ígéri: továbbra is szigorúan lépnek fel azok ellen, akik a XXI. kerületben illegálisan helyeznek el hulladékot.

Az illegálisan szemetet elhelyező személyek helyszínen történő tettenérése csekély mértékű, tekintettel arra, hogy az elkövetők a szabálysértést 1-2 perc alatt követik el – amíg a kommunális szemetet, egyéb hulladékokat a járműveikből kirakják – és már a helyszínről el is hajtanak.

A BRFK XXI. kerületi Rendőrkapitányság 2011. március 21-től – 2011. április 21-ig összesen 23 esetben észlelte az önkormányzat által üzemeltetett térfigyelő kamerák segítségével az illegális hulladéklerakást. Ebből 21 esetben a térfigyelő kamerák által rögzített felvételek segítségével az elkövetők által használt gépjárművek rendszáma, valamint a gyors rendőri intézkedés alapján az elkövetők személyazonossága is megállapításra került, így ellenük a szabálysértési eljárás azonnali megindítását kezdeményezték a BRFK Központi Szabálysértési Osztályánál.

A térfigyelő kamerák nemcsak a bűncselekmények felderítésében, az elkövetők elfogásában nyújtanak segítséget. A térfigyelő kamerák által rögzített felvételek alapján azon szabálysértést elkövető személyek sem kerülhetik el a felelősségre vonást, a szabálysértési büntetést, akik az önkormányzati rendeletet figyelmen kívül hagyva, a tiltások ellenére közterületen illegálisan helyeznek el hulladékot.

Csepel.info, Csepel.hu

15 hozzászólás “Rendőrségi fellépés az illegális szemetelők ellen” bejegyzésre

  1. földhözragadva szerint:

    Helyszíni bírság 1500Ft, csekken? vagy mennyi a bírság? Egy havi szemétszállítási pénznél kevesebb? Ez elkerülte a figyelmemet a cikkben….:) A térfigyelő kamerák fényezése nem…Amúgy hajrá, erre van kitalálva…

  2. paul szerint:

    Pintér bort iszik és vizet prédikál. Ez a Fidesz szégyene

  3. Gordon szerint:

    Jobbikos “hugyos Józsi” meg ürít. 😀

  4. paul szerint:

    A kamera rendszer működtetését, meg többek között ezért finanszírozza az önkormányzat
    közel 58 millió forinttal. Nem hiába kapta a kapitány úr a kritikákat a testületi ülésen, a meghallgatásakor. Végre odafigyelnek a feladatukra,és van látszata.

  5. paul szerint:

    Meg jött a metszett f..szúúúú gordon!!!

  6. paul szerint:

    Budapesti távirat Moszkvába:

    Megváltoztattuk a Moszkva tér nevét STOP
    Széll Kálmán térre STOP
    Tarlós István STOP

    válasz:
    Üdvözöljük a névválasztást. STOP
    Kőolaj STOP
    Földgáz STOP

  7. Gordon szerint:

    Nem az a gáz ha metszett, hanem az ha valaki nyilvánosan lengeti.

    Aztán amikor megcsapkodják érte, akkor még ő az “áldozat”. 🙂

  8. kispajtás szerint:

    A kiserdő sztori újra indulhat, van ott szemét, amennyi csak kell!!!
    De azért azt magyarázza már el valaki, hogy például Pestlőrincen is van kiserdő a meteorológiai állomástól Soroksár felé az út bal oldalán, de valahogy az tiszta és kultúrált. Talán Gárday Balázs úrnak hasznos lenne, ha infókat kapna, hogy pár kilométerrel arrébb a városban sikerül valahogy másképp csinálni a dolgokat. Egyébként amit én tudok a lőrinci helyzetről, az az,hogy ott nincs kiserdő hisztéria…

  9. Schneider Ádám szerint:

    a rendőröknek szelektív a szemük. a hulladékot észreveszik, más szabálysértést nem.
    gratulálok.

  10. lolka szerint:

    Itt csak a választási időszakban van “kiserdő mizéria” ha mindenki a hőn áhított helyére kerül utána már nem számít a kiserdő…
    -Nem számolom, de MOST MÁR VAGY HARMADSZOR TESZEM SZÓVÁ, HOGY A LENYESETT ZÖLD HULLADÉKOT HOVA LEHET ELHELYEZNI? VAGY HA EGY KIS LAKÓ KÖZÖSSÉG VESZI A FÁRADSÁGOT, HOGY A KÖRNYEZETE KULTURÁLTABB LEGYEN AKKOR A HELYI KÉPVISELŐ LEGALÁBB ANNYIBAN SEGÍTSE ŐKET, HOGY A LAKÓTELEPRŐL SZÁLLÍTTASSA EL A GAZT…IGAZ AHHOZ EGY KIS SÉTÁT KÉNE TENNI A VÁLASZTÓ KÖRZETÉBEN, DE ÚGY LÁTSZIK ITT A BÜNTETÉS A LÉNYEG…
    “Rendőrségi fellépés az illegális szemetelők ellen”
    -jut eszembe azt a hírt hallottam ma reggel az MR1-n, hogy olyan törvény lesz, aki termálvizet használ annak ugyan annyi vizet vissza kell “pumpálni” a földbe. 2014-l tervezik a törvényt…
    -Lehet hogy nem is jó helyre írtam az észrevételem…de hát a választási kampányt is itt olvastam (tornakert a kiserdőben…csökkentjük a Szabadság utca forgalmát…nem engedünk lakóparkot a kiserdőbe…kicseréljük a kutya hugyozta lámpavasakat)…meg ez meg az…de a gaz marad, jön a büntetés…Most is jöhetnek a külföldiek fotózni…a területi képviselővel még riportot is készíthetnek. A gaz kupacok akkor is ott maradnak…(ahol egy kupac van ott elfér a többi is)…

  11. "?!" szerint:

    “lolka”!

    Ha hülye vagy, akkor ne írogass rágalmakat és hazugságokat!

    A fenti szöveged egyik legnagyobb hazugsága például az az állításod, hogy “olyan törvény lesz, aki termálvizet használ annak ugyan annyi vizet vissza kell “pumpálni” a földbe. 2014-l tervezik a törvényt…”
    Ezzel a hazugságoddal szemben ma éppen azt mondták el, hogy ezt a jelenleg hatályos rendelkezést el akarják törölni, mert ez ellehetetleníti a melegházi növénytermelést a termálvízzel rendelkező területeken.

    Más:
    Bunkókám! A kiserdőbe sem korábban, sem most nem a fideszes politikusok hordták a szemetet, hanem azok a szarháziak akik a szemetük illegális lerakásával akarják megspórolni a szemétszállítás költségét!
    A kiserdő takarítására pedig a korábbi években is későbbi időszakban került sor, ezért még nem időszerű a kiserdő takarítására vonatkozó pofátlankodásod!

    Ami pedig a kiserdőben általad hiányolt tornakert létesítését, továbbá a Szabadság utcai forgalom csökkentését, valamint a lámpavasak kicserélését illeti, felhívom a figyelmedet arra, hogy az önkormányzati választások óta még csak 7 hónap telt el!
    Az üres kasszához tartozó 4 milliárd Ft költségvetési hiányt öröklő fideszes önkormányzatnak csak a nem normálisok és a hozzád hasonló pofátlan szarháziak hánytorgatják fel, hogy 7 hónap alatt nem oldotta meg az általad felsoroltakat!

  12. Villanyírógép szerint:

    Én meg csak remélem, hogy ti nem vagytok semmilyen szinten döntéshozók sehol.
    Ilyen szavakat felelős és komoly ember NEM HASZNÁL.
    Akkor sem, ha igaza van és akkor sem, ha nincs.

    Ha ti tényleg a két oldalt reprezentáljátok a csepeli vezetésben, akkor Csepelnek vége. 🙁

  13. Csepeli lokál szerint:

    Szerintem szemetes konténereket kellene kihelyezni, rászánni a havi nx10e Ft-ot, és aki ezután sem oda rakja le a szemetét azt jól megbüntetni. Megjegyzem Csepelen szemét ügyben a közterület felügyelet és a rendőrség is sikerre van itélve….

  14. lolka szerint:

    “?!” szerint:
    2011. május 05., csütörtök – 21:46
    Ne haragudj, hogy nem tudtam előbb reagálni a hozzá szólásodhoz, tudod néztem a “Fábri Show”-t, de az sem ért többet mint amit írtál. Most, hogy a gyerekek hogy beszélnek egymással a homokozóban, arra nem szeretnék kitérni, de tudod Én az illemet a grundon tanultam, nem úgy mint Te otthon Anyuka mellett a konyhában tészta gyúrás közben, ugyanis ott csak a liszt ragadt rád. Amúgy lerí rólad, hogy egy elkapatott egyke gyermek vagy akinek nem sikerül valami elkezdesz hisztizni. Egy intelligens ember, ha valaki véleményével nem ért egyet, akkor érvekkel megpróbálja meggyőzni. Úgy vettem észre, hogy ha nem bemásolsz valamit egyszerűen nincs stílusod, de nem akarlak agyon dicsérni, mert még elbízod magad és azt hiszed: na most jól megírtam a magamét…Ha lehet, inkább másolgassál…egy kicsit illik a nick neved rád, egy egyenes és egy görbe vonal olyan találó…Ja mos ugrott be a kamerát az Erdősor és Arany sarkáról át kéne helyezni a Szabadság és a Nyuszi sarkára…(ha esetleg megbántottalak volna így utólag is elnézést kérek)…”lolka”…(tudod az a hülye bunkókám)

Itt lehet hozzászólni !