Marschalkó Alexandra a riói olimpiára pályázik

Helyi Téma

Kép: Nemzeti Sport

Az elmúlt két évben került a kajak-kenu világversenyek programjába a női kenuzás. Természetesen a magyar szövetség sem akar lemaradni ebben a szakágban sem, így lehetőségeik szerint menedzselik a jelenlegi legjobb hazai versenyzőnek számító Marschalkó Alexandrát.

A Csepelen készülő versenyző ezt a tavalyi Európa-bajnokságon egy ezüstéremmel hálálta meg.

A Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség azért vezette be a női kenut, mert a NOB bizottságának van egy olyan irányelve, mely szerint a két nem olimpiai részvételi számát ki kell egyenlíteni. Az olyan sportágakat, ahol nincs nő, szépen lassan leveszik a műsorról. Ez a nyomás érvényesül a kenuban is.

– Nagyon szeretem ezt a sportágat, de nem könnyű, ha sokan még a puszta gondolatát is ellenzik ennek. Ott vannak például a fiúk, akiknek férfiúi becsületét sérti, ha egy nőt látnak térdelni a hajóban. A médiáról nem is beszélve. Nemrég sikerült megszereznem a világbajnoki döntőt francia kommentárral, ahol büszkeséggel beszéltek a versenyzőjükről, nálunk pedig szinte megalázó volt a közvetítés – magyarázta Marschalkó Alexandra. – Pedig nagy lehetőségek vannak a női kenuban, mert a mezőny még kialakulóban van. Itthon nagyon kevesen űzik ezt a sportot, pedig jó lenne, ha minél többen mérhetnénk össze magunkat a versenyeken. Nemzetközi szinten azonban nehéz jobb eredményt elérni, mert sok ország már régóta versenyeztet nőket is, mint például Kanadában, ahol Laurence Vincent-Lapointe már jelentős eredményeket ért el, és ő lett a tavalyi év világbajnoka is. Sajnos Magyarországon csak akkor fognak igazán megbecsülni minket, ha olimpiai szám lesz. Én abban bízok, hogy erre már a 2016-os riói olimpián sor kerül majd.

helyitema.hu

3 hozzászólás “Marschalkó Alexandra a riói olimpiára pályázik” bejegyzésre

  1. GONDOLKODÓ! szerint:

    Amennyiben az eredményei is ilyen elragadóak, tiszteletre méltóak lesznek, mint e csinos Amazon bájos mosolya, akkor az összhang nem lehet kétséges! Jól láthatóan a természet gombjainak felvarrásáról sem feletkezett meg! Csak gratulálni tudok!

  2. Gordon szerint:

    Az EB ezüst jól hangzik.

    Fociban mikor lesz?

  3. grün szerint:

    EB ezüst fociban?
    Majd, ha sikerül 11 embert összeszedni, akinek meg lehet magyarázni, hogy merre hajtunk és miért!!!

Itt lehet hozzászólni !